21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. 8.1.2008 17:42

Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Blbost. Zkuste se jej zeptat sám. Nesmíte brát všechny pindy ve wikipedii jako písmo svaté. Tolstoy-Miloslavsky Nicolay Dmitrievich - mail  tolstoy@enterprise.net

J.G. Pašek 8.1.2008 17:53

Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Lva Tolstoje obdivuji a čtu rád . . . . 

Tu Wikipedii můžeš opravit . . .

A. 8.1.2008 20:12

Re: Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Opravovat Vikipedii? To bych už do konce života nedělal nic jiného.

Ota First 8.1.2008 8:51

Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Nebyly ty vaše "oběti" náhodou zběhové? Respektive osoby dopustivší se vojenské zrady v době branné pohotovosti? Jak by s nimi naložili Američané, Britové, Němci, Francouzi? Víte, jak se nakládá se zrádci ve válce? Jestli souhlasíme nebo nesouhlasíme se stalinským režimem, to s tím nemá co dělat. Právní stránka věci je naprosto jasná.

Honza 8.1.2008 9:18

Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Nebyli to (alespoň v převážné většině) zběhové, ale vojáci, kteří padli do zajetí (mnohdy kvůli stupiditě vyššího velení) a kterým Stalin svým přístupem k mezinárodním dohodám odepřel status válečných zajatců. Když se k tomu připočte, jak nepřátelsky se choval bolševický režim k vlastním občanům, tak tito lidé měli plné právo bojovat proti tomuto režimu se zbraní v ruce.

Milan 8.1.2008 9:46

Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Čekám na chvíli, kdy si přečtu jak byli Němci napadeni Poláky a tak začala 2 světová válka. A navrhuji pisálkovi, aby si vzal pár Čečenců k sobě.

Goro 8.1.2008 14:24

Re: Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Druhá světová válka samozřejmě  začali "Čechouni", když útočili na hodné Sudetské Němce, potlačovali jejich národní práva - například na radnici v Liberci nebo Karlových Varech je nutili mluvit německy, zatím co oni se chtěli integrovat do mnohonárodního "multikultúrního" Československa. Dokonce mimo zákon (Češi samozřejmě) postavili ryze demokratickou SdP (Suddeten deutsche Partai) včetně jejich vůdců Henleina a Franka. A když byl útlak ze strany Čechů nesnesitelný, vytvořili si FreiKorps (Svobodná síla - něco jako lidové milice nebo Hamás). Toho zneužila čs. vláda a poslala vojsko Sudety utopit v krvi.Tomu naštěstí zabránila Třetí říše a  wehrmacht, který sudetské Němce osvobodil z českého jha. Mírotvorce K. H. Frank byl za své mírové poslání a zásluhy za osvobození sudetských Němců odměněn vedoucím postem v Protekrotátu Čechy a Morava. (Nobelova cena v Německem sjednocené Evropě nebyla in)

Podobně se zachovali i ke Slovákům, které pokrytecky nazývali svými bratry. Zatím co Slováci se chtěli rozvíjet v rámci Velkého Maďarska jako župa Horní Uhry.

:-D:-P;-);-D(Y)(Y)

VLK 8.1.2008 16:54

Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Ostatně sám Vlasov byl zajat kvůli stupidním rozkazům a kvůli tomu, že odmítl opustit armádu, které velel.

J.G. Pašek 8.1.2008 17:40

Re: Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Vlasov s jeho ROA byl poslán Hitlerem do Prahy, aby pomáhal potlačit české pražské povstání . . . . potom Vlasov viděl, která uhodila a kde je Rudá armáda, tak se otočil na obrtlíku a v Praze pár dní bojoval proti Hitlerovi . . . . i když Rudá armáda byla za humny a hravě by Prahu vyčistila od hitlerčíků, kteří už stejně byli na ústupu . . . . 

A. 8.1.2008 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: V Cecensku uz valka neni, takze na letadlo a zpatky do Grozneho.

Zase špatně pane Pašku. Nevím jestli plácáte z neinformovanosti nebo lžete vědomě. Hitler především dlouho odmítal dát Vlasovcům zbraně, ptotože se oprávněně obával, že tyto zbraně použijí proti němu. Heslo ROA - Ruské osvobozenecké armády bylo: "Za demokratické svobodné Rusko bez Stalina a Hitlera."  První divize ROA pod velením generála Buňačenka měla zastavit postup RA na Odře. Odmítla však a přesouvala se na jih, aby se spojila s 2. divizí ROA, která byla jižně od Č. Budějovic. Při noclehu v Suchomastech do štábu 1. divize přišla delegace vojenského (nekomunistického) odboje a požádala Buňačenka o podporu připravovavného pražského povstání. V případě úspěchu měli vojáci ROA dostat v ČR politický asyl. Po začátku povstání se proto 1. divize otočila na Prahu. Mezi tím ale američani, na nátlak Stalina, vrátili letadla, které měla na Karlovo náměstí shazovat zbraně pro povstalce a tak povstalci zústali prakticky beze zbraní. Pražské povstání mělo dopadnout stejně jako Varšavské povstání. Bolševici potřebovali, aby byli vybiti všichni radikální Češi, kteří by v budoucnu mohli zabránit bolševickému puči. Až po zásahu 1. divize ROA, která zastavila postup německých divizí do centra Prahy, poté, co bylo jasné, že Stalinův plán nevyjde, dal Stalin příkaz, aby se tankové divize RA urychlene přesunuly do Prahy. To se jim ale podařilo až několik hodin poté, co pražská posádka podepsala kapitulaci a do 18:00 hodin 8.5.1945 wehrmacht opustil Prahu. V Praze zůstalo 9.5. jen pár fanatiků SS a mladíků z Hitlerjugend. Ještě před legendárním tankem RA do Prahy dorazily jednotky SMERŠ a KGB a s pomocí místních komunistů vyhledali 187 vojáků ROA, zraněných při povstání a začali je střílet přímo na nemocničních lůžkách. Po protestech lékařů a sester zbytek popravili na Olšanském hřbitově, vlevo od pravoslavné kaple. Spolu s nimi zahrabali i dva sovětské důstojníky, kteří se stihli oženit s Češkami, což bylo hodnoceno jako vlastizrada. Dalších víc než 200 padlých zahrnuly buldozery.

J.G. Pašek 8.1.2008 18:20

Nepotřebuji tvoje lekce dějepisu . . .

nemám čas psát dlouhé litanie . . . o tom slavném Vlasovi a vlasovcích vím toho více než chci . . .

Už jsem se zmínil o knize Kauského, tam to co tady píšeš tam to je . . .

A. 8.1.2008 20:05

Re: Nepotřebuji tvoje lekce dějepisu . . .

Nemusíš psát žádné dlouhé litanie. Stačí nepřekrucovat fakta a nelhat. Ten pán, co napsal knihu o Vlasovcích v Praze není Kauský ale Auský. V současné době žije v Praze a mám tu čest jej považovat za svého přítele.

J.G. Pašek 8.1.2008 20:51

Pardon, chtěl jsem napsat Auský . . .

tak jak jsem se předešle nahoře o už autorovi a nátvu jeho vzácné a férové knize zmínil . . . . včera večer jsem jí před spaním vytahnul a našel jsem si ten chaos na demarkařní čáře USA-SSSR a vyjednávání s Vlasovem, válka v Evropě skončila a všude ten chaos, nejistota a hrůza pro ty, kteří prohráli a dostali punc na čelo ZRÁDCE  . . .  a jaká to musela být mravenční práce zrekonstruovat A POPSAT férově ty události  . . .  a co bych dělal já. Kolik lidí v ČR vlastní tu knihu a zajímá o Vlasovi a ROA . . .  ? 

Na zadní straně té jeho knihy je jeho krátký životopis, kde všude žil a kde žije dnes . . .