26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Kultura neodstoupení

„Nikdy neodstoupím, pamatujte si to, nikdy.“ Ano, pamatujeme si výrok předsedy hnutí ANO pana Andreje Babiše, který tak zavedl v našich geografických podmínkách nový kulturní prvek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 23.5.2021 19:25

Předpokládám, že pan Vodvářka by se pakoval z ordinace. Pokud by se našlo několik kvákalů, kteří ovšem nedají dohromady většinu. Ale kvákají furt.

Uznávám, že většina není všeideální. Ale stran odstoupení někoho je všeurčující. Nebo určuje "většinu" televize, petice, náměstí, ........... pan doktor Vodvářka?

P. Szirotný 23.5.2021 19:00

Ono to s tou "presumpcí viny" není tak jednoduché. Kdysi mi taky zněla krásně slova o tom, že nařčený politik má odstoupit, očistit u soudu své jméno a poté se vrátit. Fajn. Ale to by orgány činné v trestním řízení a soudy musely jednat rychle. Vezměme si causu Čapí hnízdo. Jak dlouho se vyšetřuje ? Čtyři roky ? Pokud případ skončí podáním obžaloby, bude se to řešit další roky u soudu. A teď si představte situaci, že Babiš odstoupí hned po zahájení trestního stíhání a bude se snažit očistit své jméno. Dejme tomu, že finální soudní rozhodnutí bude za dva roky a že bude zbaven všech obvinění a tedy očištěn. Přijde o celé stávající volební období a nebude moct kandidovat ani v dalších volbách na podzim. V dalších volbách v roce 2025 mu bude 73 let. A jaká bude v té době politická konstelace je ve hvězdách. Měl by se kam vrátit po případném očištění svého jména ? Nejde mi o AB konkrétně, trestní stíhání může potkat kohokoliv z politiků. Příkladem budiž opoziční politici. Liberecký hejtman Martin Púta byl rovněž trestně stíhán. Také neodstoupil a svoje jméno očistil. Nebo Bohuslav Svoboda z ODS. Ten byl dokonce nepravomocně odsouzen. Taktéž se nestáhl z politiky a také byl nakonec osobozen (očištěn).

P. Milan 23.5.2021 22:44

Jednoduché to není, to souhlasím. Řešení ale není setrvávání profláklých politiků ve funkci, leda snad zrychlení práce policie a justice.

U Bureše je věc celkem jasná: Udělal habaďůru, konec konců to ani nezapírá, už jen to by mělo stačit.

J. Urban 23.5.2021 12:09

Problem je obecnejsi. V minulosti se ukazalo, ze politicke strany nemaji samocistici schopnost, aby se zbavovaly grasslu. Jak by melo mit jakoukoli samocistici schopnost jakesi hnuti jednoho manika, od pocatku grassla?

J. Vlček 23.5.2021 12:51

Když už máte tu neodolatelnou potřebu vznášet ke komukoli svoji kritiku, uděláte dobře, pane Urbane, naučíte-li se napřed používat diakritiku.

Vaše psaní totiž připomíná začátečníka, co se učí ťukat do klávesnice, což není dobré vysvědčení pro toho, kdo dokonce sám někde vyučuje, jak sám jistě uznáte. ;-D

P. Milan 23.5.2021 22:45

I bez diakritiky lze pochopit, že v zásadě má pravdu.

V. Čermák 23.5.2021 17:17

Tak první grázlové se objevili jednak v Havlově OH a o něco později i v Klausově ODS. Pak se to rozšířilo do všech politických stran. V Babišově ANO je jich nejméně...;-D

J. Urban 23.5.2021 18:24

jako ironie dobrýý!R^

P. Kmoníček 23.5.2021 11:49

Po přečtení zamyšlení pana doktora musí být každému jasné, a myslím tím opravdu každému, proč vydala ta parta z Hradu prohlášení o výběru novinářů, kteří budou Hradem bojkotováni. Nebo, Mynáři, myslíte že ještě ne ?

J. Vlček 23.5.2021 11:56

Snad abyste to poslal přímo panu Mynářovi. Ptát se ho tady je poněkud pošetilé, pane Kmoníčku. :-)

P. Kmoníček 23.5.2021 11:58

Vlčku, prosím Vás, nepleťte se do toho, koho se na co ptám. Děkuji.

P. Kmoníček 23.5.2021 11:59

A navíc PAN Mynář neexistuje. Živočich stejného jména sice ano, ale PAN ?

J. Vlček 23.5.2021 12:03

A vy jste pan, nebo živočich? Abych se třeba v oslovení vás příště nemýlil. ;-D

M. Ih 23.5.2021 14:21

Jen si urážejte, když vás to baví, vaše úroveň je skvělá. Aspoň si každý tady udělá plastičtější obrázek o vás a o mnoho dřív. Díky, že jste se projevil.

M. Ih 23.5.2021 14:26

Už v tom máme postupně asi všichni zmatek. On podle vás, pane Kmoníčku, existuje zase jen živočich Vlček, a ne pan Vlček? Možná běžte vaše základy živočišné říše vykládat jinam, sem se moc nehodíte.

I. Štípek 23.5.2021 9:57

Když se někam přilepíte a budete psát furt, začnou na vás spoléhat, vědí, že po vás můžou kdykoli sáhnout, aby zkompletovali vydání. A protože každé zboží najde svého kupce, máte i dost pozitivního souhlasu. A než se nadějete, je z vás VIP Publicista, i když si jenom ubohým nadáváním (marně) léčíte své psychické strasti. To je dvojnásob smutné: nevyléčíte se, naopak, a vaše nenávist vás stahuje až na dno pekel. Mám už dlouho pocit, že existují dva Vodvářkové - Jekyll a Hyde. Můžete potkat příjemného pana doktora, dobře poradí, zavtipkuje, nedáte na něj dopustit. A pak je tu ta druhá tvář, kterou zde dobře známe. A lepší už to nebude.

M. Ih 23.5.2021 11:01

Ale vždyť on je to pan doktor! A sám tedy pravděpodobně nejlépe ví, který že to obor medicínské vědy by mu potenciálně mohl nejlépe prospět k tomu, aby se uklidnil a nekálel tu ze žaludku obráceným směrem.

J. Farda 23.5.2021 12:46

Pokud pan doktor kálí ze žaludku - ono se kálí z rekta, ze žaludku jde (po nausei) o emezi - obráceným směrem, tak Vy, a s Vámi velká množina spoluobčanů se "silným" žaludkem si trpělivě nechá, aniž tu nauseu pociťuje, na hlavu kálet tím správným - tedy rektálním - směrem. Žijte, spoluobčane M.Ihu, blaze ... :-)

M. Ih 23.5.2021 13:09

Je od vás opravdu hezké, že mě poučujete o vašich pocitech nevolnosti, když víte moc dobře, jak jsem to myslel. Jen tak mimochodem, leccos je mi známé z mé osmadvacetileté práce ve zdravotnictví, nemusíte ohromovat latinou. Zdá se mi ale, že zrovna vás ten případ pana doktora tvrdě zasáhl. S medikací a terapií vám neporadím. Možná by tomu u vás ani žádný jiný odborný zásah nepomohl. Popřeji tedy aspoň také blahé dožití.

J. Farda 23.5.2021 13:49

S medikací a terapií politické koprofilie byste si mohl pomoci sám, od Vás - aniž bych ji treboval - ji opravdu nečekám. U MUDr. Vodvářky mne zasáhlo, kolik občanů agresivně reaguje na pouhý výčet faktů, ale k pochopení asi stačí ta bajka o postupném vaření žáby v mléce - stoupající mez tolerance ke svinstvu korupčních politiků ohánějích se bojem s korupcí je u značné části občanstva skutečně překvapující. Tak jo, tak si tom mléce šlapejte klidně dál - a až se sem díky této většinové indolenci voličstva zase vrátí modernizovaná verze bolševika, já už snad budu, díky Vašemu přání blahého dožití, prdět do hlíny. Sbohem! :-(

M. Ih 23.5.2021 14:51

Tak jo, s Pánem Bohem. Přál jsem vám blahé dožití, ne prdění do hlíny, to bych si nedovolil ani náhodou. Ale nějak jste se asi dost nevykecal, kdybyste si snad v budoucnosti ještě na něco vzpomněl, dejte vědět, kdybych ještě byl. Mně toho už tak moc nezbývá, a navíc mi ničí konec života pánové Vodvářka, Farda a jim podobní. Už to ale nějak doklepu, jsem skromný. V listopadu jsem netušil, že se tady takoví po těch čtyřiceti letech zmaru můžou ještě objevit. Asi jsem se mýlil. Moje chyba, to se někdy stává. Tak čau.

J. Jirka 23.5.2021 11:05

Poan Vodvářka vám zjevně sáhl na bolavý zoubek a vy se zmůžete jen na ubohé nadávání, protože na nic jiného nemáte koule.

Kdybyste se s ním setkal osobně, vsadím se, že byste mu hrdině plivl na záda...

J. Vlček 23.5.2021 11:51

Vypadá to, že jenom ty koule tu máte pouze vy a pan Vodvářka. ;-D;-D;-D

F. Navrátil 23.5.2021 9:38

Podivuhodné je, že lidé typu pana Vodvářky požadují, aby se politici chovali podle toho, jak požadují kraválisté na pražských ulicích, ale jsou současně největšími odpůrci zákona o všeobecném referendu. Uvažují správně, že pomocí médií, zejména České televize a parazitických neziskovek lze svolat a zmanipulovat davy na pražské protestní demonstraci, ale riskantní pro jejich zájmy je svěřit rozhodování občanům.

V. Braun 23.5.2021 22:19

Pan Vodvářka jen požaduje, aby se politici chovali slušně. Jistě, některým, zejména řadě politiků, se takový požadavek nelíbí. Proč se to nelíbí p.Navrátilovi je ovšem záhada.

V. Církva 23.5.2021 6:34

Nelíbí se mi ultralevicoví Piráti. Pokud Piráti vyhrají volby, je třeba aby hned odstoupili a byly předčasné volby! Sami ví nejlíp, že jsou neomarxisty a měli by odstoupit.

J. Vlček 23.5.2021 9:31

Slepenec pirátů a stanařů je vůbec výkvět toho nej. !

Co to je za starosty, a jak asi zvládají to, pro co je lidé jako starosty zvolili? ?

Patrně nemají jako starostové do čeho píchnout, nebo jedou na dvě šichty. Jednu v úřadu starosty, a ve druhé dělají vysokou politiku. Domů chodí jen na noc, jinak je jejich nešťastné rodiny znají jen po telefonu, nebo z televizní obrazovky.

Není prostě nad to, mít v rodině workoholika. ;-D

I. Štípek 23.5.2021 10:03

Na tom Rakušanovi je už dlouho vidět, že touží poznat jak chutná moc. Od pohledu snaživý nemožný trouba se může změnit v kata. Vzpomeňte si na Mňačka.

P. Kmoníček 23.5.2021 11:53

Štípku, jak se díváte na Babiše a Hamáčka ? Děkuji za odpověď, která ale na mojí otázku nepřijde, nebo bude o něčem jiném.

J. Vlček 23.5.2021 11:59

Ještě že si umíte na vaše otázky sám odpovědět, pane Kmoníčku. To je od vás velice milé. ;-D