17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Kultura neodstoupení

„Nikdy neodstoupím, pamatujte si to, nikdy.“ Ano, pamatujeme si výrok předsedy hnutí ANO pana Andreje Babiše, který tak zavedl v našich geografických podmínkách nový kulturní prvek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 23.5.2021 7:36

"Babiš v politickych funkcích výrazně chudne a o dotacích si může nechat jen zdat" i Vy chtipálku..... pokud jsem četl dobře tak se hodnota Arfofertu (který ošem premiér vůbec nevlastní (možná ani neví co to je za firmičku) zhruba zdvojnásobilo. J.L. end

I. Hermanek 23.5.2021 10:52

Můžete uvést časový vývoj?

J. Ptáček 22.5.2021 10:57

K premiérovi odkojenému dětstvím v komunistickém luxusu s požehnáním složek StB, tato nekulturnost pasuje. Někomu je protivná, jiný ji obdivuje. Pan ministr zdravotnictví, který v životě vykonal ohromný kus prospěšné práce, se zařadí do jedné ze skupin sám. Je-li víc obdivovatelů naprosté nekulturnosti, nebo těch druhých, ukážou podzimní volby.

J. Vlček 22.5.2021 14:32

Hledat kulturnost mezi současnými politiky, obzvláště opozičními, je vrcholem naivního počínání.

Podzimní volby samozřejmě ukáží, na koho budete moci od podzimu nadávat, pane Ptáčku. ;-)

J. Ptáček 22.5.2021 18:05

Co už ve svých osmdesáti nadělám, pane Vlčku!

M. Ih 23.5.2021 0:37

Jsem jen o málo mladší, než vy, pane Ptáčku. Sice by mě zajímalo, proč svědectví jedněch StB soudruhů zpochybňujete a druhé máte za bernou minci? Vy se s nimi znáte? A máte s nimi své zkušenosti? Ale tuhle odpověď po vás opravdu nechci.

Dám vám ale jednu cennou radu, když už v osmdesáti nic neděláte, jak jste sám napsal. Zkuste nevstupovat do diskuse, možná vám to prospěje a ušetříte se trapností.

J. Ptáček 23.5.2021 10:32

Že bych nic nedělal to snad ne. Dodnes mám dobře fungující firmu, takže práce a starostí dost. A přitom žádné dotace, žádné dluhy. Vše včas zaplaceno do posledního centu. Jinak díky za Vaši cenzuru a doporučení, co mám a nemám dělat. Asi máte zkušenosti z minulého režimu, když dokážete napsat takovou nehoráznost. Právo napsat sebevětší pitomost Vám neberu.

M. Ih 23.5.2021 12:06

No, mít firmu a dobře se o ni starat, to je moc užitečné, to chválím upřímně. Nevšiml jsem si ale vůbec, že bych vám něco cenzuroval, v dobrém a slušně jsem poradil. Je zcela na vás, co budete akceptovat, nic jsem nevyžadoval. Jen bych vás skromně poprosil, abyste se zkusil chovat trochu jinak a neřadil mě tam, kde jsem nikdy nebyl a být nechtěl. Toho já si považuji, jak jsem tehdy žil. Za minulého režimu jsem třeba kvůli tomu, abych dostal své dva kluky do školky a do jeslí, musel za každého odmakat zadarmo 40 brigádnických hodin při budování 'síně tradic soudružek a soudruhů'. Každý rok. V partaji jsem nikdy nebyl, v žádné, v práci proto žádný med. Ale o rodinu jsem se i tak uměl postarat.

V. Čermák 22.5.2021 19:44

Jen Závist a Nenávist pane Ptáčku. Babiš v žádném luxuxu nevyrůstal, naopak tvrdě makal a proto, že se to naučil v mládí, na stáří se mu to moc hodilo. Jeho životopis je snadno dostupný ...;-D

J. Ptáček 23.5.2021 10:56

Kolik z nás mělo možnost prožít mládí jako ve vatičce ve Francii a Švýcarsku díky komunistické angažovanosti svého otce. Zrovna v těch nejhorších letech, kdy mě ani nevzali na vysokou školu. Kolik z nás mohlo dělat 6 let zahraničního delegáta v Maroku. Tehdy se to neudělovalo za schopnosti, ale za úplně jiné "zásluhy", oba víme za jaké. Tomu říkáte makání? A práci v Chemapolu nebo bratislavském Petrimexu považujete rovněž za tvrdé makání? Buď nevíte o čem mluvíte, nebo si z nás děláte srandu.

M. Ih 23.5.2021 12:47

No, jednak nevím, jaká vatička byla pro něho škola ve Francii, když se řeč musel učit za pochodu, ale to není až tak podstatné. Není ani podstatné, co o něm píšete dál. Je ovšem obdivuhodné, jak se na stará kolena byl schopen vše, co zná a umí, přes noc právě teď tak rychle naučit, když máte za to, že se celý život povaloval a získával vše bez schopností a bez tvrdé práce. Jak je možné, že dneska maká jak šroubek, když to celý život nedělal? A to, že maká tak, jak nikdy nikdo z vedení tohoto státu nezkusil a neuměl, k tomu snad nebudete plamenně diskutovat. Obvyklá pracovní doba 14+ hodin, po-ne co týden s výjimkou dovolené a řídkých dnů odpočinku, tak bych to odhadl. 99 procent z nás by to nezvládlo a hlavně nevydrželo. Smekám.

když maká jak nikdo z dřívějších

J. Ptáček 23.5.2021 13:21

Nezlobte se, přátelé, ale ode mě ani slovo o povalování se pana Babiše. To jste si přidali, jen se podívejte! Napsal jsem, že žil v komunistickém luxusu s pomocí (podmínka!!) spolupráce s StB. Nic víc a na tom trvám.

M. Ih 23.5.2021 14:14

Trvat na čemkoliv můžete, ale bez konkrétního obvinění a důkazů špinit ne. Každý, kdo pracoval v PZO, byl stoprocentně pod lupou StB, žádná pochyba. Vy ale znáte někoho, koho jim napráskal, komu uškodil? Tak ven s tím, a důkazy k tomu taky jedním rázem, ty nezapomeňte přiložit.

J. Ptáček 23.5.2021 17:58

Jenže ode mne ani slovo, že Babiš někoho napráskal. Podepsal. A co dělal nevím a je mně to jedno. Bez podpisu by jel tak akorát do Prčic.

M. Ih 23.5.2021 21:11

No, pak ale kde je, pane Ptáčku, od vás ten důkaz, že vědomě podepsal. Jste vedle, jak ta jedle. Oni nebyli nuceni podepsat předem, ale byli pod kontrolou té skvělé StB, kterou se stále oháníte. Obyčejné tvrzení proti tvrzení. Slovenský ústavní soud nakonec v listopadu 2019 po dlouhých tahanicích zrušil všechna rozhodnutí Krajského soudu v Bratislavě ve věci žaloby pana Babiše (tuším, že z roku 2017) na slovenský Ústav pamäti národa a vydal judikát, že panem Babišem žalovaná strana je k žalobě nepatřičná (neobvyklé a podivné, protože až do právě jeho žaloby byl tento Ústav žalován BĚŽNĚ a spory se normální cestou soudů vedly!!!) a vrátil vše Krajskému soudu v Bratislavě s tím, že ten musí rozhodnout, koho má pan Babiš vlastně ve věci žalovat. A ten Krajský soud dodnes tento požadavek nesplnil!!! Tedy nejen žádné rozhodnutí o podstatě žaloby, ale i následné neurčení instituce, která má být žalována. Tak o čem jste kde zjistil/slyšel/četl, že bylo rozhodnuto? Já jen přečetl následující, dejte si taky:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-agent-stb-babisova-zaloba_1911291421_elev

A ještě jednou. Kde máte ten důkaz, že VĚDOMĚ podepsal? Spočívá snad v tom, že věříte bývalým estébákům, kteří to o něm tvrdí? Jiní zas tvrdili to, že si to vymysleli. Mimochodem, už jste slyšel něco o paní Jiřině Bohdalové, pánech Jiřím Bartoškovi a Janu Kanyzovi, panu ex-ministrovi Radku Johnovi a dalších? A myslíte si, že nikdo z nich se po nařčení neobhájil? A víte taky, kolik archivů ti hnusní policajti v listopadu narychlo na příkaz shora spálili a kdo tam v nich byl veden? U nás smrdělo celé město ještě dlouhou dobu.

Trochu ostražitosti by si proto ta vaše tvrzení zasloužila. Mým tvrzením na rozdíl od vás je, že nevím. A bez důkazů na toto jistě choulostivé téma nic tvrdit nebudu. Natolik soudný jsem. Zkuste to třeba taky.

Přeji hezký den.

J. Ptáček 24.5.2021 10:27

Ne, jako důchodce nebudu žádný podpis na Slovensku dokazovat. A suplovat práci Ústavního soudu v Košicích už vůbec ne. Ale právo psát o tom mám, stejně jako ostatní. Možná Babišův podpis spolupráce taky spálili, co já vím.

M. Ih 24.5.2021 19:06

Co vy víte, pane Ptáčku, co vy víte, že? Víte taky, že špiníte druhého bez prokazatelných důkazů? Místo omluvy jen hloupá výmluva. Snad by bývalo lepší, kdybyste vůbec tuhle odpověď nepsal, než tohle. Ale možná se ve vás pohne někdy svědomí, nikoho nezatracuji. Ale už končím, diskuse s vámi je obtížná.

J. Jirka 22.5.2021 23:00

Mohl byste být s tím ohromným kusem prospěšné práce současného pana ministra nějak konkrétnější?

J. Ptáček 23.5.2021 10:42

Jednak jako uznávaný dermatovenerolog doma i v cizině, jednak jako vysokoškolský profesor, autor mnoha publikací a vysokoškolských učebnic. Jeho ministerské působení nehodnotím.

J. Jirka 23.5.2021 10:59

Když myslíte, nebudu vám to vyvracet. Ale možná byste mohl sám změnit názor na odbornost pana Ahrenbergera po podrobnějším nahlédnutí do jeho životopisu a veřejně dostupných akademických zdrojů...

M. Ih 23.5.2021 12:20

Nebylo by třeba rozumnější, aby se zde za pozitivní mohla uznat jen ta práce, kterou za přípustnou předběžně uzná sám pan Jirka? Řada věcí by se tím velmi zjednodušila. V kterépak že odbornosti jste, mistře, kovaný?

J. Mareš 22.5.2021 10:43

Kalvoda "formát", to je síla 8-o Vždyť on jen léta lhal o své kvalifikaci, to je pro p. Vodvářku drobnost...

J. Vlček 22.5.2021 11:25

Formát to tedy byl neobyčejný. Úplná jednička byl v dlouhosáhlých projevech, v nichž mnoha slovy nesdělil vůbec nic. V tom byl nepřekonatelný. ;-D

J. Mareš 22.5.2021 12:59

Inu, právník :-)

V. Kain 22.5.2021 13:17

Proti tomu co mají na hrbu někteří dnešní politici je to skutečně bezvýznamný detail.

T. Kohout 22.5.2021 17:48

Psala mu to tam sekretářka. Ne na jeho pokyn.

F. Navrátil 22.5.2021 19:17

Dávat Kalvodu za vzor politika, to už je opravdu silná káva i na pana Vodvářku, který si v podobných schizofrenických zkratkách libuje. Kalvoda neodstoupil kvůli svému podvodu s titulem, ale zejména proto, že ODA šla do kytek a objevila se aféra s půjčkou 52 mil. korun pro volební fond strany, která tento dluh nedokázala splácet. Přešel tedy plynule do služeb Josef Šťávy a pro jeho firmu Diag human vydíral od státu mnohamiliardové odškodné. Zajímavé je, že za záminku k tomuto vydírání Kalvoda jako člen vlády nesl přinejmenším morální a politickou odpovědnost.

L. Beneš 22.5.2021 10:31

Pokud jde o Nečase, nabízí se otázka, zda důvodem jeho odstoupení byla skutečně jen hormonální bouře v jeho rozparku v kalhotách (a kabelky jeho dominy), když u jiných politiků je taková věc považována spíše jen za rytířský delikt. Že by snad třeba ty Dukovany?

M. Šejna 22.5.2021 10:51

Nečas odstoupit nechtěl, ani k tomu neměl duvod.

Stačilo, aby vyrazil z úřadu vlády tu macatou konkubínu.

Jenže ústřední výbor ODS to dal Necasovi jako stranický úkol s tím, že to za něj vezme angažovaná soudružka Němcová.

J. Strmiska 22.5.2021 10:17

Máme trestně stíhaného premiéra, který z tohoto důvodu jak tvrdí, nikdy neodstoupí. Je to prý kampaň a účelovka. Přitom existuje jednoduché řešení, jak se tohoto břemene zbavit. Obhájit se u soudu. Toto ale A. Babiš nikdy neudělá, protože ví, že krade a podvádí a skončil by za mřížemi.

Daleko závažnější jeho konání je morální dopad na společnost. Ukazuje všem, že lhát, krást a podvádět je dovoleno. Můžeme si navzájem lhát, vzájemně se okrádat a podvádět. A co bude následovat pak? Raději nedomýšlet. Babiš se tímto stylem domohl k obrovskému majetku. Jiné schopnosti nemá, to ostatně vidíme na stylu jeho vládnutí.

Všichni jeho obdivovatelé se pochopitelně posmívají termínu "pravda a láska". Jejich životním krédem je tedy "lež a nenávist". Není o co stát.

Myslím, že další volební období Babišova vládnutí si tento stát už nemůže dovolit.