7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kouzlo Babišovy oblíbenosti

Mnohokrát jsem za bezesných nocí uvažoval o tom, jak může být ten člověk tolik oblíbený u široké veřejnosti, když vlastně nikomu nic dobrého neudělal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 22.3.2017 8:09

Babiše zplodili ti, kteří na něho dnes útočí

když Zeman a socani prosazovali zákon, aby každý milionář měl povinnost doložit původ svého majetku, pravice byla proti. Teď hlavně pravice vyžaduje po Babišovi, aby prokazoval původ svého majetku.

Sobotka a Kalousek jsou těmi, za jejichž působení na ministerstvu financí vznikaly růzdé výjimky pro daňové poplatníky. Když jednu z těchto výjimek využil Babiš, je to podle nich nemorální a trestné. Opravdu komický přístup Kalouska a Sobotky.

B. Uhlich 22.3.2017 8:04

Re: Odpoved je jednoducha

Jo u nás s tím taky nemají problém, všichni zavřeli a ten jeden co zbyl, tak vydával lístečky asi týden... Jo cizím ho dává automaticky, ale místním ne a fakt je, že ho nikdo nechceme... stalo se přesně to, co se dalo čekat, každý bude mít dva druhy zákazníků - přespolní -těm bude účtenky dávat automaticky a místní - tam holt na požádání... Tedy ve velké části živností se nic nezmění.

V. Němec 22.3.2017 7:44

O "lumpa"

Babiše se otírá kde kdo má vzadu dírku. A je divné, že orgány činné v trestním řízení jsou v pohodě. Divná situace. Babiš svůj majetek vybudoval v prostředí které zorganizovaly předchozí vlády a bylo vždy v pohodě. Nyní to vypadá tak, jako by ůtočili především ti jímž se to nepovedlo a nedokázali to.

Divím se Babišovi, že těmto štěkálkům věnuje vůbec pozornost a snažit se jim něco dokazovat co oni nikdy nebudou akceptovat. Jim jde jen o to štěkání. Na řešení jsou tu žalobci, policie a soudy. How!

J. Schwarz 22.3.2017 7:16

Re: Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

+ na některých místech pouze mobilní internet za bratru 400 Kč měsíčně, správnost funkce nejlevnějších řešení bez záruky, za všechny chyby je zodpovědný podnikatel. Proč ministerstvo financí nevydá seznam "prověřených řešení" za jejichž fungování ručí stát? V ostatních segmentech taky fungují státní zkušebny a zboží, které neprojde testem nesmí na náš trh. Pro podnikatele v malých obcích, kde chodí do obchůdku či hospody pár stálých zákazníků a tržby jsou malé sice nejde o záležitost likvidační, ale provozovateli se to už nevyplatí. Muset se totiž na stará kolena učit nové věci / zacházet s elektronikou /, mít s tím problémy / pokud se ve věci nevyznáte a musíte volat servis, tak i to něco stojí / leckomu - i když pracuje rád, nestojí za dohadování s úřady a "chytrými" spoluobčany. Navíc je setsakra rozdíl jestli vás do "pokročilých řešení" tlačí efektivita konkurence nebo úřady, které vám předepíší že bez znalosti práce s počítačem už nesmíte ani pěstovat brambory nebo chovat včely, neb stát to chce "elektronicky evidovat".

J. Schwarz 22.3.2017 7:04

Já mám dojem,

že Babišovu popularitu zvyšují útokx jeho politických oponentů. Ať přišel k penězům jak chtěl je totiž zvláštní, že politiky nikdy původ jeho majetku nezajímal dokud jim nezačal rozšlapávat bábovičky. A doposud politiky / napříč politickým spektrem / nezajímá původ majetků ostatních miliardářů či multimilionářů. Upřímně řečeno, ani desítky milionů které má kdejaký politik včetně socanů se v politice vydělat nedaly. Celý útok na babiše mi připomíná Putinův útok na Chodorkovského a jeho JUKOS. Dokud se staral jenom o prachy, všechno bylo OK. Jakmile se vytasil se záměrem jít se svými penězi do politiky, najednou byl superzločincem co neodvedl daně za desítky miliard dolarů. A EET? Slyšel jsem prohlášení Sobotky, že se Babiš chlubí cizím peřím neb registrační pokladny jejichž přirozeným vývojovým následovníkem je EET byly a jsou dlouhodobým cílem ČSSD. Takže nebýt Babiše měli bychom tu EET taky, jen kořeněné demagogičtější slizkou "sociální" omáčkou.

D. Polanský 22.3.2017 7:03

A ještě takový obyčejný lidský rozměr

Paroubek, upgrade manželky. Topolánek, upgrade manželky. Nečas, upgrade manželky. Kalousek, upgrade manželky. Babiš zatím žádná vylomenina. Kupříkladu ženy si tyhle věci docela všímají.

J. Hlubek 22.3.2017 6:54

Jednoduché,

zahrál na citlivou strunu méně schopných, méně odvážných, méně obětavých a méně ambiciózních s komunistickou nostalgií, "Že všetci tuná kradnú, že ich ojebvávajú o ich zaslúžené daně a sociálné výdobytky". Přesně takovou skupinu voličů oslovil a uspěl. Tyto lidi již ani nenapadne se podívat na hlasatele samotného, jeho historii, jeho zbohatnutí, kolik on platí daní a kolik dostává na dotacích a kolik z toho je v souladu s principy mravními. Staří komunisté ztrácejí na oblibě, protože jsou stále víc zkostnatělí, toto je nový komunista, eurounijního střihu a ukázal na skutečné nepřátele lidu, tedy drobné a malé podnikatele, proto zaujal.

J. Pražák 22.3.2017 6:47

Naprostá DEMAGOGIE

Na "neplatiče daní" kdysi, před více než 100 lety, vymysleli výborné, spravedlivé řešení. Rak-Uherský ministerský předseda Taafe a poté Badeni reformovali volební systém tak, že váha každého odevzdaného hlasu byla rozdílná dle toho, kolik daní volič odvedl.

Nedocházelo tak k plýtvání daňovými výnosy na nesmysly, protože o použití daní tak rozhodovali více ti, kteří do systému více přispívali. Tento systém pomohli zrušit socialisté, jak jinak, že?

D. Polanský 22.3.2017 6:46

Čestní, nečestní a EET

Zákony platí pro všechny stejně. Pokud vím, těm čestným ani tolik EET nevadí jako těm nečestným. Ztratili totiž tržní výhodu.

J. Fridrich 22.3.2017 6:27

Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u široké veřejnosti, když vlastně nikomu nic dobrého neudělal." - to nemohl napsat příčetný, normální člověk, který se nevrátil z dlouhé cesty do hlubin Vesmíru.. Udělat v naší zemi pořádek je špatné ? Vybrat o miliardy na daních víc je špatné ? Docílit vyrovnaného a dokonce přebytkového rozpočtu o léta spíše, než byl předpoklad je špatné ? Ten človíček co napsal dnešní článeček asi neví, že u nás někteří lidé daně platí - a někteří daně neplatí. To jasně ukázal již první měsíc po zavedení EET. Někteří " také podnikatelé " čti PODVODNÍCI rychle rušili a znovu zakládali nové podniky-živnosti aby se neprovalil jejich skutečný příjem. Cena EET pokladny začíná na - Dotykačka MOBILNÍ (8" pokladna, 58mm mobilní tiskárna) 4 990 Kč, nyní pouze za 2 944 Kč - info z nabídky na Internetu. To je likvidační ? Při zavedení elektronické evidence tržeb EET byla snížena DPH z 21 na 15 % - pan Jurečka si tedy myslí, že je to likvidační, nebo důvod ke zdražování ? Náklady jsou tedy jednorázově mínus 3000 Kč a úspora každý měsíc 6 % z tržeb..

J. Vintr 22.3.2017 1:57

Re: Odpoved je jednoducha

To, že s tím v hospodě nemají problémy, ještě neznamená, že to není obludná hovadina. Kdyby pan Babiš například nařídil, že všichni prodávající musí u každé přijaté platby poskočit na levé noze a dvakrát se zatočit, taky by s tím většina lidí "neměla problémy" ...

J. Vintr 22.3.2017 1:53

Kouzlo Babiše spočívá v tom

že jeho lumpárny se odehrávají ve sféře, kterou cca 90c/o lidí v tomto státě není schopno chápat ...

V. Plocek 22.3.2017 1:39

POLITIKA: Kouzlo Babišovy oblíbenosti

Přesně takoví lidé jako pan Franc způsobují, že je naše politika je taková jaká je. Na první pohled strašná, často nečitelná a hlavně tolerovaná národem, který má stejné myšlení jako je prezentováno v článku. Vlastně je vše špatně, a i když se něco udělá dobře, tak to stejně dobře fungovat nebude. A on pan ministr financí vlastně nic neudělal, pokladny to je jen buzerace (když se oficiálně uvádí, že šedá ekonomika funguje až ve 40 % podnikání) atd. atd. A čeští lidé jsou blb.i, když budou volit toho Babiše s jeho stranou. Ale vážení, pokud by to skutečně bylo tak, jak uvádí předpovědi, tak by naopak čeští běžní lidé prokázali schopnost číst pod oficiálními řádky páně Kalouska, Svobody a podobných buditelů, kteří sice sami toho moc pro blaho národa nevykonali, ale ječet a pomlouvat umí špičkově. Zejména prvně jmenovaný pán.

K. Pavlik 22.3.2017 0:19

Odpoved je jednoducha

Je vedouci strany ktera zatim nic nepokazila, coz je v Cesku unikat, takze mezi slepymi jednooky kralem.

Ono to EET zase neni takova kor hovadina. Napriklad v me oblibene hospode s tim nemaji problemy.