7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kouzlo Babišovy oblíbenosti

Mnohokrát jsem za bezesných nocí uvažoval o tom, jak může být ten člověk tolik oblíbený u široké veřejnosti, když vlastně nikomu nic dobrého neudělal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 22.3.2017 17:12

Re: Znám jednu paní v důchodu,

Ono je to propojené. Zákon nabídky a poptávky. Nabídka politických stran je přizpůsobena té voličské většině. V tomhle stavu se nikdo rozumný ani nepokouší kandidovat.

I. Babková 22.3.2017 16:49

Re: Znám jednu paní v důchodu,

Nejhorší je, že té paní nedokážu poradit, koho by měla volit. Sama tápu. Nejsem volič jedné strany, komouše, socany - ne, ods - ne, ano - ne, top - ne, zelení - ne, Tomio je roztomilý, ale hlas mu nedám. Realisté - ???

K. Vyšata 22.3.2017 16:47

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

Jo jo, nejspíš.....a vlk Karkulku spolkl, nejspíš.

I. Babková 22.3.2017 16:46

Re: Znám jednu paní v důchodu,

Ono je to taky o tom, že nepřízeň politika u "redaktorů" ČT je jistým ziskem ve volbách. To těm redaktůrkům bohužel/bohudík nedochází. Takže naopak jejich přízeň je zase určitým polibkem smrti.

J. Vintr 22.3.2017 16:39

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

Babiš je největší mafián v tomto státě a politiku ovlivňoval pomocí svých peněz a estébáckých styků nejspíš už od poloviny devadesátých let ...

J. Vintr 22.3.2017 16:35

Re: Kdo umí, umí.

Takováto informace babišovy voliče nemůže nijak ovlivnit, protože je daleko za obzorem jejich chápání. Ti jsou schopni chápat jen slogany, které nemají více jak pět slov. ANO - bude líp, Babiš dobře - Kalousek špatně a podobně. Na zdejší diskuzi to také názorně předvádějí.

J. Vintr 22.3.2017 16:29

Re: Znám jednu paní v důchodu,

Tohle je příklad toho, že všeobecné volební právo je pitomost. Bohužel takových lidí, kteří se vůbec neorientují a volí podle zcela nesmyslných motivaci, je většina. Takže hlasy lidí, kteří se při volbě rozhodují racionálně, nemají absolutně žádnou váhu.

J. Fridrich 22.3.2017 16:28

Re: Větu " jak může být ten člověk tolik oblíbený u

Oddělit podstatné od nepodstatného je nad síly některých zde diskutujících......

J. Macků 22.3.2017 16:14

Re: Babišovy sliby.

Jsem rád, že jste se přihlásil k tupohlavému davu Burešových příznivců. Já nevidím v činnosti současné vlády nic pozitivního, snad s výjimkou prosazení zákona o omezení kouření. Jinak samou šikanu, buzeraci, samochválu, plýtvání (Bureš se tváří, že mu brání, ale nic pro to nedělá), vlezdoprdelkovství k EU. Nejsem Kalouskovo příznivec, mám problém si vybrat racionálně se chovající stranu, vím že to Bureš nebude. A k těm poplatkům. Nevím jak to zatížilo personál v nemocnicích, ale vím, že když jsem potřeboval k lékaři před poplatky, bylo to na hodiny čekání, po poplatcích to bývalo skoro bez.

K. Vyšata 22.3.2017 15:56

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

To jste vymyslel s tím zbytkem co se klepe ve vaší hlavičce? Když nemáte co říct k tématu, radši mlčte.

K. Vyšata 22.3.2017 15:54

Re: Čert vem dotace

Babiš neustále zvětšuje svůj vliv. Máte pravdu, ale na čí úkor? No přeci na ty co nám vládli než se zjevil Babiš, ti měli absolutní moc a pěkně si ji užívali. Myslíte si, že to bylo lepší? Zatím Babiš svůj vliv nezneužil, což se nedá říci o těch druhých. Kdopak s ním šel do vlády? I s vědomím co je zač? Najednou jsou všichni svatí? Babiš šel do politiky naprosto odhalený, všichni věděli že je bohatý, že bere dotace a že nejde do politiky jen z legrace. Veřejně prohlásil, že jde zrušit mafiánský způsob vládnutí který mu překáží. A odhadl dobře, že to překáželo spoustě lidí, proto ten úspěch. Je nějaká jiná alternativa? Ukažte ji. Vrátit se k mafiánům? To snad nechcete.

Mimochodem na internet útočí ČSSD.

P. Čech 22.3.2017 15:51

Re: Proč je Babiš oblíbený?

A proč to není program? protože postrádá pravolevou politickou ideologii? právě proto je to program nového typu nepapouškuje totiž stále stejná klišé, která mají ve svých programech politické strany již více než 100 let. mají je v programech, ale nakonec je neplní. Babiš program ANO 2011 naopak plní.

P. Bolec 22.3.2017 15:45

Re: Proč je Babiš oblíbený? Protože ANO - je líp!

Běžte už s těmi koblihami do perrdele. Žrali je stejně jen pražáci v metru. Vy se asi posserete do výšky, jestli vám Babiš nakope perrdel. Už za ty blbé a nejapné řeči a podrazáckou kampaň vám a všem podobným to přeji.

M. Prokop 22.3.2017 15:45

Re: Babišovy sliby.

Klasika, inteligence je v populaci rozložena přibližně podle Gaussovky.

M. Prokop 22.3.2017 15:44

Re: Proč je Babiš oblíbený? Protože ANO - je líp!

ANO, prostší povahy to nejspíš vidí takhle jednoduše.

M. Prokop 22.3.2017 15:43

Re: Znám jednu paní v důchodu,

To je nejspíš neléčitelné. Ledaže by nějaký jí hodně blízký člověk tomu věnoval hodně času.

I. Mertl 22.3.2017 15:41

Čert vem dotace

máte pravdu, nebrat je Babiš, bral by jiný. Problém přece není v dotacích, ale že druhý nejbohatší "Čech" a jistě již dnes nejmocnější člověk ve státě neustále zvětšuje svůj vliv! Pokud si myslíte, pane Vyšato, že Babiš je Mesiáš, mýlíte se. Je to člověk, jdoucí bezohledně za absolutní mocí, peníze jsou jen vedlejší produkt. Už je skoro za polovinou té cesty, tak mu, vy slepí, pomáhejte. ALe neodvděčí se vám. I ty flinty vám sebere! A internet ukontroluje, s centrálním přihlašováním, zda neremcáte!

Nepravděpodobné? Opravdu?

I. Babková 22.3.2017 15:40

Znám jednu paní v důchodu,

která ho bude volit, protože se všichni ostatní proti němu spikli a házejí mu klacky pod nohy. Paní sleduje denně ČT, která se prý velmi často do A.B. naváží. Já to nemohu posoudit, televizi nemám. Že jsou tomu pánovi důchodci "u spodních svalů zádových" té paní nedochází. Pokud by nevolila jeho, tak by volila komunisty, protože se v současném politickém dění neorientuje. Celý život pilně pracovala, pořád šetřila, aby zajistila základní potřeby své rodiny. Teď se má dobře, ale jen proto, že žije velmi skromně. Vážení diskutující, té paní, o které píši prosím nenadávejte, spíš se zamyslete nad motivací jejího jednání, pokud Vám to stojí za to.

P. Bolec 22.3.2017 15:39

Re: Babišovy sliby.

Tupohlavý jste zřejmě především vy. Srovnejte tuto vládu a její skutky s konáním vlády s Kalóskem. Pikantní je také mudrování o dotacích. Tupohlavče, zjistěte si praxi poskytování dotací zemědělcům v ČR a EU. Nebo chcete poslat naše zemědělství do kopru? No a k těm poplatkům vám v každém špitále sdělí, že se nevyplatily ve vztahu k zatížení personálu. Zjistěte si vy pitomče co dala tato vláda do zdravotnictví. Nic vám asi nezbude, než přesvědčit ty tupohlavce, aby volili ty vaše matadory !

J. Lepka 22.3.2017 15:39

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

Otázka pro vás i p.Čermáka 376 : Ty koblihy byly s marmeládou nebo mozkožroutem?

J. Lepka 22.3.2017 15:32

Re: Proč je Babiš oblíbený? Protože ANO - je líp!

ANO, koblihy jsou návykové a blbne se po nich.

V. Novák 22.3.2017 15:13

Proč je Babiš oblíbený? Protože ANO - je líp!

Za Kalouska šla ekonomika do kopru, nezaměstnanost rostla a mzdy klesaly. Důchody nerostly a pracující důchodce Kalousek zdanil ještě zvlášt.

No - a Kalousek je v řiti a ANO, je líp...

J. Macků 22.3.2017 14:54

Babišovy sliby.

Je pozoruhodné, že každý národ má řadu tupohlavých jedinců, kteří například zvolí ČSSD, když jim slíbí zrušení poplatku u lékaře v hodnotě 1 piva, nebo komunisty když jím slíbí zářnou budoucnost, nebo Hitlera když slíbí vítězství Německa, nebo Babiše za slib, že bude líp. Nikdo to nikdy nedodržel (kromě poplatku u lékaře), nikdy to nepřineslo nic dobrého, spíš utrpení, tupohlavý lid si libuje v tom být klamán, asi se s tím nedá nic dělat.

K. Vyšata 22.3.2017 13:53

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

Proboha, vy děláte, jako kdyby Babiš řídil stát už od převratu. Babiš je tři roky ve vládě a ještě v koalici a vy na něj vrháte všechnu bídu světa. Používejte trochu rozum, Babiš si nemůže nic prosadit, na to nemá dost poslanců. Navíc, pokuste se podívat na složení vlády a kdo má na hrbu ministerstvo zemědělství, potažmo dotace na zemědělskou činnost.

Ano, dotace na cokoliv křiví trh, ale jakkoliv jsou křivící, někdy musí být, chce-li stát upřednostnit něco ve veřejném zájmu všech.

Jedno je jisté, dotace by vždycky někdo pobíral, teď je pobírá Babiš. A když se to ostatním nelíbí, co jim brání dotace zrušit???? Asi že je pobírají i jiní, že?

R. Divín 22.3.2017 13:41

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

pane Vyšata, dotace pro miliardáře je jeden obrovský nesmysl.To vymyslel a zařídil soudruh Veleba pro svoje papaláše JZD, dnes farmáře. Babišovy hry, kdy odčerpává ze státem dotovaného Agrofertu na svůj soukromý účet a všechny ty transakce, jejichž výsledkem je snížení kapitálu Agrofertu jenom dokazují, že si stát dotacemi platí Babiše za to, že bude neustále ojebáván, ve prospěch Babiše. Dotace pro malé a střední zemědělce za jistých podmínek mohou mít smysl v neúrodných krajích, pro udržení základních potřeb. Dotace pro velké oligarchy podporují pouze pokřivený byznys za hranou legálnosti.

K. Vyšata 22.3.2017 13:26

Re: Diky Agrofetu Babis postupně ziskal

Jen mi tak napadá, a určitě to pane Divíne víte, kdo by pobíral dotace kdyby nebyl Babiš? Dotace by zůstaly, pobíral by je někdo jiný, třeba ti, co mají základnu někde na Kajmanech. Všichni, včetně vás přeci víme o co jde. Babiš je kláda v očích, je osina v pr..., je ničitel demokracie mafiánů, ..... dalo by se napsat toho spousta co na Babišovi vadí. Naštěstí to vadí většinou postiženým a národu je to k smíchu. Tedy pro upřesnění, části národa kteří ho budou volit.

M. Prokop 22.3.2017 13:20

Kdo umí, umí.

http://archiv.ihned.cz/c1-65667520-operace-afeed-cz-babis-vyvedl-majetek-z-agrofertu-do-sve-firmy-kterou-soucasne-holdingu-prodal-zpet

:-P

M. Prokop 22.3.2017 13:19

Re: Kolikrát jsem si já říkal, jak může být na vrcholu

Třeba tohle UMÍ: http://archiv.ihned.cz/c1-65667520-operace-afeed-cz-babis-vyvedl-majetek-z-agrofertu-do-sve-firmy-kterou-soucasne-holdingu-prodal-zpet

M. Prokop 22.3.2017 13:05

Re: Proč je Babiš oblíbený?

Mně je Kalousek ukradený, i s tím, co dle vás říká.

Jistěže jsem, co člověk zajímající se o politiku, četl to, co ANOnisté a Bureš vydávají za program. A na základě té četby, ne nějakého Kalouska, tvrdím že to žádný program není.

Nestačí mi pár spíše neproveditelných frází.

M. Prokop 22.3.2017 13:02

Re: Kolikrát jsem si já říkal, jak může být na vrcholu

Jistě. Už jen to, jak se k tomu Agrofertu vůbec dostal ...

A taky blbnout lidi, aby se jim líbilo, že jim škodí.