23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.12.2021 4:02

Autor vychází ze zcela naivního přepokladu, že tady jde o nějaké tlumení nebo krocení nějaké epidemie. Tu si naopak hýčkají a snaží se ji udržovat, i když už možná žádná není. Ta epidemie je jen prostředkem na vystrašení občanů, aby se dobrovolně nechali očkovat, nebo záminka k selektivní buzeraci další části občanů, která je má donutit k "dobrovolnému" očkování. To očkování je samo o sobě prvořadou prioritou celé covidové kampaně. A vůbec v něm nejde o ochranu proti nějakému viru. A bylo by moc fajn, kdyby šlo JEN o peníze ...

S. Kubů 6.12.2021 0:35

Stát zkrátil platnost očkovacích certifikátů. U všech bude nutná další dávka. Česko tak následuje doporučení Evropské komise, která na konci listopadu toto zkrácení navrhla. Pokud si lidé nechají dát posilující dávku, platnost certifikátů zatím bude podle Vojtěcha na dobu neurčitou (novinky.cz, 2.12.21)

Pominu teď, na základě jakých evidencí EK zkrácení očkovacích certifikátů navrhla. Těch certifikátů, které byly původně prezentovány jako prostředek usnadnění mezistátního cestování (pamatujete ?) a kterým se často dodnes říká „průkazy bezinfekčnosti".

Ale rád bych zdůraznil nutnost znovuotevření diskuse o uznávání protilátek jako jednoznačného důkazu o prodělání nemoci covid-19. Spolu s tím, a s výše uvedeným rozhodnutím Adama Vojtěcha, ministra zdravotnictví ve vládě, která již skoro dva měsíce nemá mandát, bych pokládal za nutné otevřít (a zodpovědět) několik souvisejících otázek:

* Musejí „posilující dávku" podstoupit i lidé, kteří se nechali naočkovat, přestože předtím covid-19 prodělali (a měli dokonce před očkováním prokázány pozitivní protilátky proti SARS-CoV-2) ?

* Musejí „posilující dávku" podstoupit i lidé, kteří se nechali naočkovat a následně covid-19 prodělali ?

* Jak se bude zacházet s těmi lidmi, kteří měli po očkování nežádoucí reakci ?

* Proč se na lidi, kteří covid-19 prodělali, nepohlíží stejně jako na lidi očkované (tj. „na dobu neurčitou") ? Když pominu právní i medicínskou nepodloženost této segregace na základě zdravotního stavu.

* Nestali se ti lidé, kteří se nechali naočkovat proti covid-19

pod vlivem vládní reklamní kampaně „udělejme tečku za koronavirem“

obětí klamavé reklamy (§ 2 977 odst. 1 ZÁK. 89/2012 SB. OZ)?