23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.12.2021 12:25

Čili nic nového, jako obvykle se potvrzuje, že "konspirace" měly pravdu ...

Před pár dny jsem četl, že kterýsi výrobce vakcín už přiznal, že jejich "vakcíny" opravdu způsobují krevní sraženiny, jak už to dlouho tvrdí "konspirátoři". Nejde to zatlouct, protože se o tom může přesvědčit každý, kdo má k dispozici mikroskop a vzorek krve očkovaného člověka. Ovšem už málokdo může takto prozkoumat stovky a tisíce vzorků. A na to oni vsadili, takže tvrdí, že k tomu dochází jen VYJÍMEČNĚ ....

P. Kavan 6.12.2021 12:21

Jo tak. Ale varování před covidem strašení je. Tak nějak si nejsem jistý podle čeho se to rozezná.

Pokud někdo dokáže přimět všechny vlády světa aby fingovaly neexistující pandemii a nikdo na nic nepřišel, tak je mocnější než Hitler se Stalinem dohromady.

J. Vintr 6.12.2021 12:17

To není strašení, to je snaha varovat a otevřít lidem oči. Oni nejsou tak mocní. Moc jim dává jen to, že je lidé poslouchají. Když je přestanou poslouchat, jejich plány nevyjdou.

P. Kavan 6.12.2021 12:14

Dobře, to jsem nevěděl. Problém je v tom, že tohle je dost zjednodušený závěr, a může jít o náhodu nebo souhru okolností. Jako první by mě zajímalo jak často ti Japonci Invermectin od 13.8. skutečně podávali. Že se lék povolí ještě neznamená, že si ho automaticky začne brát každý pozitivní. Víme že covid dokáže zlomit i počasí (naše jaro), omezení kontaktů (naše lockdowny), očkování (Portugalsko) a občas se zlomí i jen tak sám od sebe (my teď - doufejme). Takže - je to zajímavé, a pro změnu v civilizované zemi, takže by tam neměl být takový problém sesbírat kvalitní a spolehlivá data. Ale chtěl bych na to nejdřív vidět kvalitní studii, než z toho udělám závěry.

Š. Hašek 6.12.2021 12:02

Zažívám kolem sebe očkované, kteří "už přestali myslet". A tvrdí, že "se přece nic neděje"!!! Nepozorují vězeňské mundůry a tvrdí, že skrz dekl je víc kyslíku!!!

Co jim řeknou, udělají.

A s celou rodinou ve dveřích restaurace ukazují komukoliv svoje zdravotní výpisy. Radostně. Neznámé osobě, která stojí mezi futry.

P. Kavan 6.12.2021 11:59

Napadlo vás že to před těmi 2 lety nikdo nevěděl? Dokonce i kvalifikovaní odborní se v předpovědích naprosto zásadně rozcházeli. A rozcházejí se dodnes. Třeba Flégr to vaše "lidi, jsme totálně v ..." říkal, a změnilo to něco? Ke komu se politici měli přiklonit, když různí lidé říkali různé věci?

P. Vychodil 6.12.2021 11:57

díky moc za odpověď, PV

Š. Hašek 6.12.2021 11:56

My to taky vrzneme do flašek s hodně křenem, cibulí, voctem, solí, cukrem. Vydrží to v chladu tak tři - čtyři neděle.

Dá se to dělat kdykoliv, když to zéélíí z bečky dojde. Dělám jen do 15 l. Aby se to snědlo.

Ten Váš jídelníček večer sdělím manželce. Možná bude veselo/smutno/ticho/zabíjej a peč si to sám. My králíky nechováme. ;-)

P. Vychodil 6.12.2021 11:52

obávám se, že vaše vysvětlení, byť máte naprostou pravdu, nikdy nebude v "naší" civilizaci akceptováno.

Princip minimalizace zatížení imunitního systému, pomocí normalizace životního stylu, stravy, nikdy nebude cílem elit...

v našem prostředí asi neútočí na náš imunitní systém primárně střevní paraziti, ale určitě víte sám, co nás zde ničí...

P. Kavan 6.12.2021 11:50

Čili jste mi to potvrdil. Strašíte spiknutím mocných několikanásobně víc než vláda covidem. A teď kdo ten stres zvyšuje, žejo ...

S. Kubů 6.12.2021 11:50

To, čemu se lidově říká chřipka, jsou v naprosté většině případů (sezonní) respirační infekce, které jsou způsobovány tzv. respiračními viry, kterých jsou "mraky" (minimálně desítky - viz google, mj. též jiné kmeny koronaviru). Až do éry covid-19 nebyla v ordinacích ani možnost a ani ambice původce akutního respiračního onemocnění upřesňovat, a ostatně ani moc důvod, neboť léčba "virózy" byla stejná celkem bez ohledu na vyvolávající agens. Takže "to jsou asi ti ostatní", na které jste se ptal.

P. Vychodil 6.12.2021 11:38

a/ starší občané, vyděšení předčasnou smrtí, se očkoali, očkují a očkovat budou...prostě to berou jako loterii, ve které jim na prohře moc nezáleží, ale výhra je Bingo..

ty lituji

b/ mladší občané, pravděpodobně rizikoví, viz a/

ty lituji

c/ "vychcaní" občané, nakupující si "odpustky" kvůli cestování, nočnímu baru, hospodě,

ty nelituji, jsou to lidé, neschopní dohlédnout svým rozhodnutím za horizont svého vlastního nosu...jen ať zažijí na vlastní kůži důsledky příkazů, rozhodnutí, která sami podporovali...

J. John 6.12.2021 11:28

Pizer dokončuje a bude patentovat upravený ivermectin, aby se dal prodávat mnohonásobně dráž. Nový lék společnosti Pfizer – který někteří vtipně nazvali „Pfizermectin“, je farmaceutickým gigantem popsán jako „silný inhibitor proteázy“. Možná se objevil další kousek skládačky proti ivermektinu. Společnost Pfizer oznámila, že zahajuje zrychlenou fázi 2/3 zkušební fáze pro profylaktickou pilulku COVID navrženou k odvrácení COVID u těch, kteří mohli přijít s touto nemocí do kontaktu.

Shodou okolností (nebo ne) lék Pfizer sdílí alespoň jeden mechanismus účinku jako Ivermectin – antiparazitikum používané u lidí po celá desetiletí, které funguje jako inhibitor proteázy proti Covid-19, o kterém vědci spekulují, že „by mohl být biofyzikálním základem jeho antivirová účinnost."

Pfizermectin: Pfizer Starts Final Study for COVID Drug That’s Suspiciously Similar to Horse Paste

https://newsrescue.com/pfizermectin-pfizer-starts-final-study-for-covid-drug-thats-suspiciously-similar-to-horse-paste

S. Kubů 6.12.2021 11:26

Myslím, že co se Adama Vojtěcha týče, dá se docela odhadnout jeho event. reakce: Že on je jenom prostý politik t.č. v demisi (se vzděláním právníka), a že naslouchá hlasům odborníků.

Zajímavé bylo včera v Partii CNN PrimaNews poslouchat jeho - 1. náměstkyni prof. Koziar Vašákovou - ve smyslu, že běží o politická rozhodnutí - a ona je jenom prostý odborník...

https://cnn.iprima.cz/dalsi-opatreni-jsou-ve-hre-virus-ma-eliminovat-prestarle-prohlasila-vojtechova-prava-ruka-52579

P. Vychodil 6.12.2021 11:26

trochu mimo téma, ale zajímal by mne váš názor na moji poznámku dnes, 10:31. Díky.PV

J. John 6.12.2021 11:24

Čím déle budou v současném kursu pokračovat, tím menší je pravděpodobnost, že to skončí "sametem". Možná už mají sbaleno a letenky do Argentiny.

P. Vychodil 6.12.2021 11:23

takové domácí zelíčko, v bečce, zeláku...v zimě sežereme i 30 kilo, nasyrovo...s uzeným, vepřovým kolínkem, králíčkem, ale i pohankou, brambory...prostě denní strava našich tetiček z vysočiny...tedy ty moje se všechny dožily 100 let, asi díky tomu, že nikde nablízku nikdy neměli doktora...pouze faráře:-):-):-)

P. Vychodil 6.12.2021 11:15

mě šlo o zpochybnění narativu, že náhubky, když už pro nic jiného, jsou dobré pro úplné potlačení chřipky, tudíž je vhodné uzákonit jejich celoroční nošení...

tudíž otázka zněla, mám-li příznaky chřipky/covidu, test neprokáže covid, jaká bude diagnoza ? Simulant ?:-)

J. Vintr 6.12.2021 11:14

Na chyby by se to dalo svést prvních pár měsíců, pak už absolutně ne.

B. Rudolf 6.12.2021 11:12

Díval jsem se na odkazy. Tedy nejen Indie, ale i Indonésie a Japonsko. O záhadném zlomu covidové epidemie v Japonsku jsem viděl například toto video (odkaz): Ivermectin in Japan - YouTube

Autora videa považuji za seriózního. A on tam ukazuje graf vývoje nákazy v Japonsku, ve kterém je označený bod, ve kterém bylo uvolněno použití ivermectinu pro boj s covidem v Japonsku. A dva týdny poté dosáhla křivka vrcholu, pak začala klesat a epidemie se už (jak se zdá) do Japonsku nevrátila.

To, že by Japonci byli plní parazitů, se mi moc nezdá. A nebo připusťme možnost, že jsou, ale pak připusťme i možnost, že se to týká i nás.

Zkrátka - nevím.

J. Vintr 6.12.2021 11:11

Je tam ještě další faktor. Politici, kteří se nějakým způsobem podílejí na covidových opatřeních, jedou vlastně takzvaně na tygru. Pokud by se vrátily normální poměry, tak se dá čekat, že se budou hledat viníci a bude obecným přáním poškozených lidí je potrestat. Proto není absolutně v zájmu politiků a jejich spolupachatelů, aby tohle skončilo.

P. Vychodil 6.12.2021 11:10

ano, jsou to testy pomocné...čili, mám li příznaky, pomohou (možná) upřesnit diagnozu...

ale úvaha šla směrem, kam se poděla chřipka ? opravdu se poděla ?

J. John 6.12.2021 11:00

Ivermectin má projazatelné účinky proti viru covidu. Nemohu vložit tab, takže odkaz s pár čísly ze statistik.

https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779702

Š. Hašek 6.12.2021 10:58

Trefná poznámka!

J. John 6.12.2021 10:58

Máte pravdu, navíc se obávám , že si také nebudou chtít zaříznout slepici snášející zlatá vejce.

Š. Hašek 6.12.2021 10:57

Z očkování se stalo pouze pravidelné injekční "posilování". Na to mi stačí Celaskon, zelí, dobré vepřové a pohyb v lese! Za vlastní peníze.

A politici, hygošníci, výrobci, Kubek, ti již třikrát posílení, .......... se ani nezakuckají.

Začátkem března 2020 byla "objevena" chřipka!!! No, to mě podrž.

J. John 6.12.2021 10:56

1) V Japonsku proti covidu ivermectin doporučil předseda svazu lékařů, nikoli vláda.

https://apnews-com.translate.goog/article/fact-checking-079183409501?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

13.8. 2021 byl povolen (ne ofic. vládou doporučen ivermectin), takže ho lékaři mohli předepisovat a mohl se dovážet z Indie a za dvanáct dní nákaza začala klesat až skoro k nule. Další popsaná možnost je, že v Japonsku virus zmutoval nebo že japonci mají jinou imunitu.

https://youtu.be/E1GF0H9V_1g

P. Hatina 6.12.2021 10:49

Koronachyb hromada, ale ty zásadní jsou v tom, že ani politici, ani jejich odborníci nedokázali ani dosud správně odhadnout ani délku ani hloubku té krize. Takže a dosti benevolentně slibovali na vrcholu každé vlny "vydržme ještě těchto pár týdnů" (největších omezení),a pak už to bude v pořádku. Jářku, nebylo, už několikrát, a nebude pravděpodobně zase. Samozřejmě že jim lidi přestali věřit,

Čili, v tom je velká chyba, kdyby už před těmi 2 lety někdo politicky vystoupil, a řekl, "lidi, jsme totálně v ..", a ta pandemie bude masově trvat tak a tak (několik let, určeno kolik ), musíme to tak přečkat,..tak ta situace mohla být jiná. Netvrdím že lepší, ale samozřejmě že by se jinak prosazovala opatření, než když to jde stylem nahoru a dolů.

Mimochodem, že píšu "určeno kolik let", on už totiž teď covid trvá déle než vzpomínaná španělská chřipka před 100 lety, déle než známé pandemie v minulém století. A konce nevidno. Kdo by potom věřil politickým slibům vlády která to už má stejně na háku. A brát vážně předpovědi odborníků "covid tu s námi pořád" - při tomto způsobu trvalých opatření,.. tak jestli snad neměla pravdu ta praštěná aktivistka Greta Thunberg, že tahle společnost už žádnou budoucnost nemá...

J. Vintr 6.12.2021 10:42

PCR testy nejsou diagnostické. V podobě, v jaké se celosvětově používají, mají naprosto neodhadnutelnou pozitivní chybovost, která může být až sto procent.

J. Vintr 6.12.2021 10:37

Já doufám, že jim ten plán nevychází. Zřejmě počítali, že se vyděšení lidé o tu jejich "vakcínu" poperou a že bude drtivá většina lidí naočkovaná dřív, než začne vycházet najevo, že ta "vakcína" nepomáhá, ale škodí. Kdyby nebylo s kým srovnávat, mohli by to svádět na nove mutace, čímž by měli zároveň záminku pro další očkování. Teď jsou asi dost v křeči a proto se pokoušejí to očkování lidem vnutit násilím. Jenže se ukazuje, že to tak snadné nebude.