24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vychodil 6.12.2021 10:31

Chřipka zmizela prakticky okamžitě po nástupu PCR testů, tudíž by se asi dalo s úspěchem tvrdit, že covid je přejmenovaná chřipka...

příznaky covid a chřipky jsou prakticky totožné: Horečka Kašel Dušnost nebo potíže s dýcháním Únava Bolest krku Rýma nebo ucpaný nos Bolest svalů Bolest hlavy Nevolnost nebo zvracení...

Doktor mě s těmito příznaky pošle na covid test. Víme, že cca 30% diagnostických covid testů je pozitivních.

A co ti ostatní, 70%? V jaké dignostické "kolonce" skončí ?

může nějaký doktor vysvětlit ?

B. Rudolf 6.12.2021 10:31

Vláda dělala dost zmatené a někdy i vyloženě škodlivé kroky.

To, že "po bitvě" jsou zjevné chyby i geniální tahy bojujících stran, je zřejmé. Ale když někdo během bitvy vydává nesmyslné rozkazy, nemusí být jejich nesmyslnost během bitvy tak dobře doložitelná. Během bitvy se to mohlo zdát sporné, ale teprve po bitvě je skutečně doložitelné, co bylo dobře a co bylo špatně. Tedy, ne všechno bylo špatně, ale chyb bylo opravdu hodně.

Ovšem naše vláda hodně opisovala. Od Číňanů, od vlád okolních zemí a samozřejmě i od vlády USA. To, jakou roli v řešení pandemie měly farmaceutické firmy, CDC a podobné instituce, bude doufám podrobeno šetření tajných služeb.

Výsledek se pravděpodobně nedozvíme dříve, dokud se situace nezklidní. A popravdě nás možná překvapí. Možná, že zjistíme, že mnohem víc lidí se řídilo svým nejlepším vědomím a svým svědomím, než nám to dnes připadá. Ale možná se také zjistí něco o dost jiného. Těžko říci.

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:29

Jeden imunolog pěkně říká, že dělit lidi na bezinfekční očkované a infekční neočkované je naprostá pitomost. Existují jen lidé imunní a neimunní vůči infekci. Po očkování na covid se člověk nestává imunním. Očkování má pouze usnadnit organismu projít infekcí co nelépe.

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:24

A poslal jste to i jemu a nastupujícímu ministrovi?

Ś. Svobodová 6.12.2021 10:19

Zkracování doby covidpasů a tlak na další a další pře"očkování" už zvedá ze židle i mnohé očkované.

B. Rudolf 6.12.2021 10:19

Obávám se, že existuje poměrně přirozené vysvětlení toho, proč v Indii ivermectin velmi slušně zabíral a u nás nikoliv.

Ivermectin je lék cílený na parazity. A četl jsem, že přítomnost některých parazitů v těle významně oslabuje imunitu. Pokud ivermectin vybil parazity, uvolnil tak ruce imunitnímu systému, který se pak lépe bránil jak nákaze tak i nemoci po nákaze.

Jestli existuje i jiný mechanismus působení ivermectinu proti covidu 19, nevím, ale toto přirozené vysvětlení jeho účinnosti v Indii beru vážně.

P. Vychodil 6.12.2021 10:18

možnosti řešení jsou prosté: :-):-):-)

a/ sundat kníra

b/ sundat náhubek

já volím a/ neb manželce se moje šedivé fousy nelíbí a barvit si je nemíním, a zároveň b/ - ani svému psovi jsem jej nenasazoval zbůhdarma...

P. Kavan 6.12.2021 10:18

Právě jste mi vysvětlil, že někde vysoko mezi mocnými lidmi je člověk, který dokáže naplánovat a zorganizovat dlouhodobé umělé vytváření stresu za účelem celosvětového zvýšení nemocnosti, které usnadní ovládnutí obyvatelstva. Všechny vlády (přinejmenším v Evropě) na tom poslušně spolupracují, a většina obyvatelstva taky. Plán mu perfektně vychází. Tak tohle je přesně to, čemu bych "strašení" říkal já.

O. M. 6.12.2021 10:16

S tím výčtem chyb souhlasím, ovšem, ten úplný závěr už byl zbytečný.

K té chřipce: jelikož každý rok obíhá svět nový kmen, je do budoucnosti celkem jedno, že kvůli rouškám jsme si nevytvořili imunitu proti tomu letošnímu.

Spíš nám hrozí, že respirátory budou vyhlášeny jako standardní a nejúčinnější opatření proti chřipce.

J. Vintr 6.12.2021 10:13

Nová vláda nic nekončí. To neřídí naši politici, ti jen poslouchají příkazy. Poslouchali je to minulí a budou je poslouchat i ti noví.

P. Kavan 6.12.2021 10:12

Čistě pro zajímavost, Japonsko mělo denně přes 20 000 nově nakažených v srpnu, kdy jsme zase byli v pohodě my. To ten invermectin měli zrovna vypotřebovaný, nebo jak? No a protiepidemická opatření (jiná než dlabání invermectinu) jsou tam výrazně přísnější než u nás.

J. Vintr 6.12.2021 10:12

A je v tom že se nemáme bát a v přesvědčení, že tady není žádná epidemie nebezpečné nemoci, nějaký rozpor?

P. Kavan 6.12.2021 10:06

Nebyl jste to vy, kdo tady co chvíli prohlašoval že se nemáme bát, protože nejhorší smrtt je z leknutí? ... Vymýšlení fiktivního génia, který naplánoval celosvětové ovládnutí obyvatelstva díky zvýšené nemocnosti způsobené uměle zvyšovaným stresem, je tak akorát to oblíbené "strašení". Tentokrát konspirátorem a ne nemocí. Je to tak překombinované, až to bolí.

J. John 6.12.2021 9:43

Politici mohou zařídit, aby lidé neumírali zbytečně a aby se nevyhazovaly stovky miliard. Uvidíme, jestli ten lukrativní covid-byznys ukončí nová vláda. Stačí povolit léčbu levným generikem - ivermectinem, jako to udělali v Indii, Indonésii, Japonsku, Mexiku,... v Indii ministerstvo zdravotnictví v dubnu 2021 rozhodlo o preventivním i léčebném nasazení ivermectinu, a to i přes varování WHO. Indie se poté dostala pod tlak nadnárodních farmaceutických koncernů a WHO, které vyvíjely velký tlak na vládu, aby užití ivermectinu zabránila. Po přezkoumání dat potvrdil 13.5.2021 nejvyšší soud v Bombaji nasazení ivermectinu k léčbě COVID-19. Následně byla podána žaloba na předního vědce WHO Dr. Soumya Swaminathan pro „spiknutí a vážná provinění proti lidskosti během pandemie COVID-19“, protože podpořil varování před nasazením ivermectinu.

(Zdroj: https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778352)

Proč je u nás nejhorší situace, co se týká covidu. Kde jen dělá naše a bruselská vrchnost neustále chyby? Nebo to nejsou chyby, ale záměr? Cíle mohou být různé: obohacení, rozvrat státních financí, "důchodová reforma", příprava na NWO,... Čísla jsou tak neuvěřitelná, že snad i ta nejfantastičtější "konspirační teorie" může být pravdivá. Máte racionální vysvětlení?

Bohužel tabulku se statistikami do Vámi nastaveného profilu nelze vložit. Ale pro informaci: máme cca 1500x vyšší počty nakažených než v Japonsku nebo Indonésii a 200x horší než v Indii, 800x horší než v Mexiku...

J. Vintr 6.12.2021 9:26

Ano, všechna ta opatření mají význam. Především vyvolávají u lidí stres, který je spouštěčem mnoha nemocí. A to oni právě potřebují. Čím víc je reálně nemocných a čím víc lidí umírá, tím snadněji se jim předstírá, že je tady nějaká pandemie....

J. Vintr 6.12.2021 9:22

Nevím jak vy, ale já jsem žádnou důvěru v politiky a ty, kteří jim přizvukují neměl nikdy. A celou tu pandémii považuji za podvod od prvního dne.

J. Jirát 6.12.2021 8:50

Jo, když je někdo chytrej jak rádio, tak musí vysílat.

A. Stárek 6.12.2021 8:28

Možná by bylo dobré, kdyby si autor zjistil, komu, kdy a jak se indikují a aplikují ty monoklonální protilátky (což je navíc jeho redukce veškerých léků).

A zbytek článku má stejné kvality.

J. Nevrkla 6.12.2021 8:24

R^!

J. Nevrkla 6.12.2021 8:23

R^:-)

J. Nevrkla 6.12.2021 8:20

Kdo prodělal lehký covid, může si blahopřát, má zřejmě velkou a dlouhodobou imunitu, daleko lepší než po násobné vakcinaci. Lidé po nemoci se se na JIP objevují velmi výjimečně, narozdil od stovek lidí po násobné vakcinaci. A neuvěřitelné je, že experta, který tato oficiální data zveřejnil, chtějí vyloučit ze strany Pirátů. Co už může lépe dokazovat špinavou provakcinacni hru, která se tu s námi hraje.

P. Kavan 6.12.2021 8:09

Zase jeden generál po bitvě. Permanentní nošení ochranných prostředků a izolace - nikdy nikdo nevěděl jak dlouho to bude trvat, a jakmile přes léto covid polevil, zase se to z velké části zrušilo. A ono to nějaké nepřímé zdravotní důsledky má (izolace), ale covid má mnohem horší. Sázka na vakcinaci - ty "léky" se zkoušely, úspěšné byly akorát monoklonární protilátky. Ty se dají podávat jen v nemocnici (které jsou přetížené), nemůže je dostat každý, a za cenou jedné dávky dokážete vyrobit 50 plně očkovaných. Je teda pravda, že někteří zarytí odpůrci pársekundového píchnutí jehlou v očkovacím centru nemají problém s mixem bůhvíčeho podávaným hodinu infuzí. Ale to není věc rozumu.

A tak by se dalo pokračovat ... podle mého soudu vláda dělá srozumitelné a rozumné kroky. Jediná cesta to asi není. Ale mohla by to být dobrá cesta, kdyby proti ní nestála půlka obyvatel, včetně zvučných jmen a politiků. Řeklo by se dobře, lidi to nechtějí, proč jim to teda nutit? No protože ta druhá půlka to chce. A ať se dnes zvolí libovolná strategie, vždycky bude značná část obyvatel proti. Jedni organizují Chípl Pes, druzí kreslí křížky na náměstáí. Vyhovět oběma nejde.

D. Zítko 6.12.2021 8:03

Naprosto přesné a výstižné .

P. Kazo 6.12.2021 7:39

https://cekni.to/s/Nezao%C4%8Dkovan%C3%AD/1226/o-zdravie-tu-neslo-nejde-a-nepojde

J. David 6.12.2021 7:35

Budu přízemní. Pod FFP2 mám zapařeného a oslizlého kníra, pomalu jako pod gasmaskou AČR M10M za PVS. Rád se nechám poučit, mejdlíčko na očnice pomíjím.

T. Diblík 6.12.2021 7:31

Důvěra ve vládu se zhroutila v noci na 22. října 2020, kdy byl Roman Prymula vyfotografován jak vychází z restaurace Rio's, Obnovení důvěry neprospívá, že tento člověk je jako odborník zván do sdělovadel.

J. David 6.12.2021 7:25

Na odezvu k buzeracím již ve svém věku nemám náladu, tedy abych spontánně protestoval kdesi "na rynku". Penzi mi pošlou na účet, takže mohu zalehnout na matrace a prfpflégung objednám přes e-shop, takže mi putykáři a hygienici mohou v putykách, jako neočkovanci, "hvízdnout na péro", neb tam nelezu, od doby, kdy mi goverment tamo zakázal dýmat fajfku u mariáše. Tehdá by prý tabákovým kouřem trpěli v putykách kojící matičky a lodeny na věšácích, takže dříve byli "tabákoví prouzenci" persony non grata, dnes jsou "vakcinačně prouzení" v putykách bez testu vítáni. Jenom mi nejde na rozum (asi na stáro mdlý), jak "očkovance" může jímat hrůza z "neočkovance" v kontaktu, když je "očkovanec" obrněn vůči viru vakcínou. Pravda, i filcky "oholený" od "neoholeného" může lapnout. Nu, viry mutují, filcky migrují, jenom goverment je zmaten a blbne prostřednictvím dienstreglamá. Proto se rád válím doma na matracích, a nelezu tam, kam mi to goverment bez lejstra, či QR kódu "rassencovidfrei" zapovídá. Vivaldiho poslechnu na quadru doma, netřeba mi lézti s filcováním lejster do koncertní síně. Nu, každý "bekanntmachung" má suje vá pozitiva, tříbí kreativitu mysli, kterak tu pitomost mocných "obechcat" (viz. specifikace trhů), kdo se bojí "defekuje v síni", užil bych výstižnější "výrazivo", ale von der Lejno s nějakou Dillili, jako EK, vydaly "korektní slovník EU". Holt von der Lejno, Tomík klerikál zajisté zajásá, jenom se bude muset zamyslet nad roráty a volání muezínů, Covid kálí na konfesi a liturgii. Já také.

J. Jirka 6.12.2021 7:22

Odhaduji, že ZATÍM jde jen o peníze a o vypěstování návyku na očkování. A pak, až se to bude hodit, vám kdokoli bude moci vpravit do těla cokoli...

M. Mucha 6.12.2021 6:35

Jedním z projevů idiocie je dělat stále to samé a pokaždé očekávat jiný výsledek. Já zastávám názor, že všechna opatření měla skončit nejpozději počátkem léta.

Jak píše autor, nošením respirátorů bráníme přirozenému kontaktu našeho organizmu s viry a bakteriemi, které jsou zcela přirozeně všude kolem nás.

A těm, kteří si myslí, že vládní opatření jsou tu pro jejich dobro, vzkazuji: každá epidemie, co tu kdy byla a v budoucnu jistě zase přijde, je zcela přírodní proces a žádný politik ani vlády na celém světě nemají nejmenší vliv na její průběh a už vůbec na její kontrolu. Ani kdyby se na hlavu stavěli. Jediným výsledkem všech těch nesmyslných opatření bude jen totalita, nesvoboda a pocit, že je to pácháno pro dobro lidstva.

J. Strakoš 6.12.2021 5:45

Pěkně je to v článku shrnuto.

Ještě bych doplnil další "maličké" chyby:

1,Hygiena a trasování - funkční pouze v naprostém zčátku epidemie, ukázka toho, že předpis je předpis a bude se vykonávat i když jde vidět, že nefunguje a fungovat nemůže. (viz info žákům, že mají být v karanténě po skončení karantény)

2,Testování bezpříznakových. Jakmile lidé měli příznaky, nikdo je testovat nechtěl. (tohle už naštěstí zmizlo)

3, Netestování před vakcinací. V době, kdy se testovalo v práci, před vstupem do hospody, školy apod. se netestovalo na jediném místě - v očkovacích centrech, kde testování nahradili prohlášením.