14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brabec 11.12.2008 3:13

Výborně

Ale chci se vsadit, že z toho nebude nic.

Map 11.12.2008 1:26

Kde na to Paroubkova strana vzala:

Ušetřila půl miliardy tak, že nekoupila kakao. Poradil jim to přítel Babiš.

hombre 11.12.2008 1:37

Re: Kde na to Paroubkova strana vzala:

Potí se ti nohy,máš tiky,kozy zdravé,bobra vlhkého,jinak zdravá.Co ještě chceš !

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 1:05

Předvolební propaganda ???

Před nějakým časem zde pan Ruščák uveřejnil článek o ošklivosti socialismu a komunizmu. Všichni jsme si hezky a dosyta zanadávali. A také potvrdili důkazy o jeho naprosté škodlivosti pro společnost. A také zatratili všechny levičáky, komunisty, socialisty a jiné úchylné hlupáky, kterým se současný kapitalismus příliš nelíbí a chtěli by změnu.

Pak mi ale vrtá hlavou, proč nedávno v Americe přes 100 milionů občanů odmítlo politiku moudrého vůdce Mr. Bushe a zvolili (socialistu ?) Mr. Obamu a v Čechách několik milionů občanů odmítlo pokrokovou politiku ODS a volilo tu reakční ČSSD ?  Bylo to snad způsobeno notorickou blbostí těchto milionů lidí, kteří, jak se domnívá pan Vlk, pouze podlehli předvolební propagandě nebo snad k tomu mohli mít i jisté racionální důvody ?  Že by snad i mysleli ?

Mohl by mi to prosím, někdo ze vzdělaných diskutujících (vzdělaných zejména v sociologii, politologii, nebo i jiné logii) vysvětlit ? 

Jsem pouze prostý Pasáček koz.   Děkuji předem.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 11.12.2008 1:24

Re: Předvolební propaganda ???

Nejsem vzdelan v zadne ...logii, jsem jen obycejny obcan, ale snad vas moje vysvetleni uspokoji. Asi uz zijete dlouho v USA a tak netusite, ze nase ceska pravice, obzvlast pod vedenim Klause, je jeste o neco levicovejsi, nez vasi US Demokrati. Takze kdyz uvazite, ze nase ceska Socialni demokracie je nalevo od nasi pravice, pak by se (snad) mohla porovnavat s vasi US Komunistickou stranou. Ale je dost mozne, ze i US Komunisticka strana jsou "zatraceni pravicaci" v porovnani s CSSD ;-P

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 1:59

Re: Předvolební propaganda ???

Pane Vileto, děkuji Vám za vysvětlení, ale moc tomu nerozumím. Levice ? ... Pravice ? ... Proč ty stamiliony lidí volili něco, co jim moc neprospívá ?

Jsem pouze prostý Pasáček koz ve Vermontu.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 11.12.2008 6:01

Re: Předvolební propaganda ???

Vy nejste prosty pasacek koz, ale prosty provokater ;-P Jak je vam jiste znamo z osobniho i profesniho zivota, vetsina lidi je ... jaksi ... ehm ... jednodussi. Takze kdyz jim slibim, ze nebudou platit 30 Kc u lekare, tak jasaji, ale nevsimnou si, ze zdravotni pojisteni misto 2000 Kc budou platit 2500Kc. Jak by si toho take mohli vsimnout, kdyz to neplati oni, ale strhava jim to z platu jejich zamestnavatel. Oni ty penize nikdy nevidi ani fyzicky ani na vyplatni pasce. Tam je zajima hlavne cista mzda. Ze jsou tam take nejake odvody a dane, no jo, tak tam jsou, jsou samozrejme moooc vysoke, ale nikdo vam nerekne, jakou castku tam ma napsanou. Ne, ze by to bylo tajne, nebo ze by to nebylo spolecenske se na to ptat, on to proste nevi. Proto ani nevi, ze se mu ty "dane" kazdy rok zvysuji. On jasa nad tim, ze se castka k vyplate zvedne o 200 Kc. Lid, lepe receno masy, je strasne snadne zmanipulovat. Ja kdysi v mladi hral v rockove kapele a vim to. Stacilo na podiu spoluhraci rici (nebezpecne blizko k mikrofonu) vetu "A ted to tu roztriskame". Bylo to mysleno jako ze ted prijde ta spravna pecka, ale slyseli to lidi v sale a zacali rozbijet zidle a stoly. Mnohem slozitejsi bylo je pres mikrofony ukricet, aby toho nechali. Oni proste chteli neco znicit a stacilo jim slyset tu vetu. Ze nebyla urcena jim, to vubec nevadilo. No stalo nas to zakaz cinnosti na par mesicu.

Frank 11.12.2008 7:06

Re: Předvolební propaganda ???

A vy se řadíte k těm složitějším? Co na vás zanechalo takové následky? Ten rock určitě ne!

Jan H. 11.12.2008 8:19

Re: Předvolební propaganda ???

Obavam se, ze Petr presne vystihnul uvazovani velke casti volicu. R^

norbert clai 11.12.2008 9:29

Re: Předvolební propaganda ???

Ne/se/rte se s těma blbejma voličema kteří Vám kazí Vaší modrou ideu.Vyměnte je za jiné - lepší,vzdělanější kteří Vám budou zobat z ruky.Nebo je postřílejte.Co taky s nima jiného,ne ????

A budete mít po obavách ..........:-D:-D

Homolka tobolka 11.12.2008 9:14

Re: Předvolební propaganda ???

kdyz to neplati oni, ale strhava jim to z platu jejich zamestnavatel.

Vileta,a kdopak nám tento systém "odvodů" zavedl,he? Nebyl to náhodou nějaký Klaus v 91?

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 15:54

Re: Předvolební propaganda ???

Ale pane Vileto, Pasáček koz a provokatér ???  Na to jsem opravdu příliš prostý. Většina zde diskutujících i analytiků z tisku se shodují na tom, že 30 korun nehraje při rozhodování voličů žádnou velkou úlohu. To také píše pan Vlk.

A jak vysvětlit těch 100 milionů amerických voličů pro Mr. Obamu ?  Ti platí při návštěve lékaře víc než 30 korum a budou platit stále víc, bez ohledu kdo je americkým prezidentem.

Posleda 11.12.2008 11:15

Re: Předvolební propaganda ???

Když "stamiliony lidí" ,pak samozřejmě "v o l i l y ", Pasáčku. Pravidla českého pravopisu jsou snad k mání i přes internet... 

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 15:45

Re: Předvolební propaganda ???

Pane Posledo, děkuji za Vaše napomenutí. Snažím se velice dbát na správný pravopis.  Řekl bych ale, že lidé volili, nikoli stamiliony volily. Mohl by nám někdo z diskutujících znalých pravopisu, poradit ?  Děkuji.

Posleda 11.12.2008 19:48

Re: Předvolební propaganda ???

Stačilo přece napsat to, co byste řekl- tj. "lidé volili". Jelikož jste ale napsal přesně to, co byste neřekl, je každá rada drahá, patří tam ypsilon. Kdybyste začal " Většina lidí ...", musel byste taky dodat "...volila"- ne "volili". Rádo se stalo.

Kid psanec 11.12.2008 2:08

Re: Předvolební propaganda ???

No, nějak jsem si nevšiml, že by ty stamilióny Američanů odmítli Bushe. Mám pocit, že ho zvolili dokonce dvakrát

vlasta 11.12.2008 8:13

Re: Předvolební propaganda ???

R^:-)

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 15:40

Re: Předvolební propaganda ???

Pane Kide, mýlíte se. Mr. Bush kandidoval na třetí volební období pod jménem McCain. Nebyl zvolen.

Kid psanec 12.12.2008 0:53

Re: Předvolební propaganda ???

Aha rozumím, to zřejmě budou nějaké zvláštní metamorfózy.A jako Bush starší asi kdysi  nekandidoval  žádný Bush ale možná jakýsi John McEnroe. Nebo možná rovnou George Washington?

Loki_F 11.12.2008 2:44

Re: Pasáček z Vermontu by měl míň obcovat s kozami a více hovořit slidmi

možná, ale jen možná, by potom nekladl hloupé otázky...

}°D)))

Pasáček koz ve Vermontu 11.12.2008 15:58

Re: Pasáček z Vermontu by měl míň obcovat s kozami a více hovořit slidmi

Pane Loki_F, děkuji Vám za zdrcující kritiku mého textu. Zasloužím si to.  Jsem pouze prostý Pasáček koz ve Vermontu.

Hanák 11.12.2008 12:04

Re: Předvolební propaganda ???

proč v Americe přes 100 milionů občanů zvolil(i??) socialistu Mr. Obamu:

možná i proto, že za sebou nemaji půl stoleti budoání socialismu. Ostatně i ti Sověti se po 80ti letech komunismu s nadšním vrátili do carských dob, v některých asijských (bývalých) republikách dokonce až někam daleko do středověku. Vždyť ono i ty Američany socialistické nadšení rychle přejde (tedy alespoň ty, kteří musí vydělávat). A chvalme Obamu teprve až bude na zaslouženém odpočinku.

mik 11.12.2008 1:02

Pane Vlku, založte politickou stranu s těmito cíli ať mám už konečně koho volit.

R^

bigl 11.12.2008 0:29

To ale není všechno, že?

... Snad na 1. místo by patřilo "A přesvědčivě ukažte veřejnosti, jak neakceptujete klintelismus a korupční chování, padni komu padni." Smůla je v tom, že to by musela být mocná salva do vlastních řad a do té se jaksi nikomu nechce - kdo ví, kde/jesli vůbec by se to zastavilo. Takže ono to nebude zas tak žhavé.

Jinak z příspěvku je cítit už pořádnou nervozitu ze stavu ODS a průzkumů veřejného mínění - ani se nedivím. Prostě jediný autorem navrhovaný princip: ŽÁDNÉ PRINCIPY NEMÍT. Tak brzo zase dejte k dobru něco o konzervativních hodnotách, ať je to pestřejší. Je to bída, autore.

mik 11.12.2008 1:01

Re: To ale není všechno, že?

"ŽÁDNÉ PRINCIPY NEMÍT" - to je typicky bolševická metoda vkládat někomu do úst něco co neřekl a pak s ním bojovat. Ale co jiného čekat od fanklubu Jyrgy a jeho party arogantních, agresivních psychopatů, kteří ještě nevyrostli z puberty protože jsou z principu v opozici vůči všemu co udělá ODS bez ohledu na to jestli je to dobré nebo ne.

lotr 11.12.2008 1:37

Re: To ale není všechno, že?

Že se s tím Bieglerem vůbec bavíte, miku.

orso 11.12.2008 0:14

Bravo!

R^

AE 11.12.2008 10:39

Re: Bravo! Že by ty příčiny byly někde jinde ?

,,Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, nespořádaný a bezuzdý hon jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešení problému. Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statku, v užívání pracovních sil a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování produktivních sil a ochuzování a zvlčilosti velkých skupin obyvatelstva".    Albert EINSTEIN    

Jenda 11.12.2008 11:57

Re: Bravo! Že by ty příčiny byly někde jinde ?

Stale jeste jsem se od vas nedozvedel jestli tohle Einstein prohlasil pred tim nez ho racionalni poradek donutil utect do raje volne hry a bezuzdneho honu nebo az potom.

Ostatne genialita v jednom oboru nijak nezajistuje rozumnost ci pravdivost nazoru v jinych oborech. Kdyz si zjistite podrobnosti napriklad o rodinnem zivote Alberta Einsteina, myslim, ze pochopite, ze zdaleka nezvladal vsechno jako fyziku.

nosál 11.12.2008 12:30

Re: Bravo! Že by ty příčiny byly někde jinde ?

všimněte si,jak kdekdo, kdo uteče z diktatury do demokratické svobody po nějaké době začne vykládat, že vlastně ta diktatura není tak špatná - viz mnoho českých emigrantů- Kohák, Švejnar, šílenec Čulík, ale i Rus Solženicyn .Ovšem kecají to, doku  djosu na svobodě. Tohle by měl prozkoumat nějaký psychiatr,