29.3.2024 | Svátek má Taťána


POLITIKA: Konečně dobrá zpráva!

11.12.2008

No jaká? Přeci to, že nově zvolený první místopředseda ODS pravil, že pro stranu najde profesionální PR agenturu. Konečně, lze zvolat! To to trvalo!

Jedním z chyb Václava Klause - stejně tak jako Václava Havla - je osobní nezvratitelné přesvědčení že "Pravda zvítězí! " Přesně podle nepřekonatelného hesla jednoho prvorepublikového politika: "Dobrá věc se podařila, naše pravda zvítězila!" A že lid v úžasu padne na záda po zjevení "Naší Pravdy".

V tomto přesvědčení, vždy ach tak vždy zklamané hloupými voliči a novináři, setrvali oba polistopadoví politici dodnes. S poněkud katastrofálními následky. Neboť abychom citovali jiného československého politika, tentokrát komunistu Zápotockého (i komunisti mohou mít někdy v jednotlivostech pravdu, což mnohým nedochází): "Život se mění, co bylo není!"

A tak už není ona doba revolučního nadšení ani vysokých cílů a plněných tužeb po demokracii a svobodě a volně směnitelných penězích a možnosti žít bez kádrových dotazníků atd. atd. Přišla doba nerevoluční, doba pro mnohé trpkého lopocení a zklamaných nadějí, a zjištění, že ani na Západě nelítají pečení holubi do huby. Ba spíše naopak. Jau, jau, to to bolí, matičko má, ono se musí pracovat! A také doba poznání že demokracie je na první pohled otravná a nepohodlná a politici nejsou a nebudou kombinací Husa, Masaryka a svaté Terezy.

Jak se ukázalo, první tohle naprosto přesně pochopil všemi mastmi mazaný aparátčík RáJe, soudruh Paroubek (tedy, on na to první přišel Bursík, ale to byla jen taková momentální politická vlna, důležité jsou hlavně ČSSD a ODS). A tak jak parní válec převálcoval ODS potácející s mezi vznešenými ideály a obrovskou masou všelijakých přítelíčků, podvodníků na světové i okresní úrovni. Paroubek pochopil, že je nutno si nechat objednat marketingovou studii, zaplatit jí dobře, "ber kde ber" -(mnoho lidí by rádo vědělo kde na to ČSSDD vzala, že) a nechat si celou tu mediální maškarádu kolem politiků a volebních akcí hezky zpracovat.

A vyplatilo se mu to. Paroubek a jeho "melody boys" mají tak perfektně zpracované veřejné mínění, že díky němu jim nevadí skoro žádný skandál. Ani vraždy! Ani zjevné finanční machinace. Lidé si stále pamatují stařičké heslo "Kudy chodil, tudy krad, sociální demokrat" a moc jim to na nich nevadí. Nedělají si o nich totiž žádné iluze. A socialisté v nich žádné podobné "nesmysly" ani nevzbuzují. Myslím ty o Lásce a Píli a Demográcii …

Nic takového. Říkají hlasitě: " Až vyhrajem, všechno vám zaplatí stát. A budete se mít dobře. To zaručujeme! A kde na to vezmeme? No přeci seberem bohatým, ti mají prachů dost!" A funguje to! Tedy alespoň tak u 50% našich obyvatel. A bude z hlediska ODS hůř, jak budou lidi stárnout a mladí nebudou nic osobně znát o reálném socialismu a budou se jim strašně líbit příručky o "spravedlivé společnosti bez vykořisťovatelů". Neboť kdo z nás nezná nějakého vykořisťovatele, který by nám (čti "tedy mně", mladému a geniálnímu, který jsem výlupkem ctností a tak vůbec) nemohl klidně dát nějaký ten milion a nic by mu to neudělalo, že jo?!

Co teď přátelé, občané a krajani? Pravici nezbývá než si nechat profesionálně zpracovat studii, co lidem skutečně vadí, co by chtěli a podle ní se zařídit. A protože nastává doba "změny", jak pravili šéfové ve Vysočanech. Co takhle, radím bezplatně, udělat pár jednoduchých věcí ?:

- Okamžitě stáhnout návrh na zrušení stravenek proti kterému je více než 80% lidí, a okamžitě hlasitě vyhodit toho magora, co to vymyslel. Prý se jedná o jakéhosi mladého managera, který šel ze školy hned do státních služeb. Kdyby měl tenhle filuta platit ODS za každého naštvaného pravicového voliče korunu, do smrti se nedoplatí! A omluvit se a říct, že takovou hovadinu už nikdy neuděláme.

- Okamžitě hlasitě a tak, aby to všichni slyšeli, bych zarazil místní policii, státní i městské "botičkování" a vyhnal ji, tlakem na vnitro a místní radnice, do ulic chránit občany a jejich majetek. Tak, jak je to ve většině slušných států. Bude to těžko ale půjde to.

- Inicioval bych zákon, aby šlo co nejvíce z daní dolů do krajů, měst a obcí. Zvláště malých obcí. Ať tam vládne kdo tam vládne. Často tam vládne sice levice, no ale co? Hlavně tam totiž bydlí lidi, víme? Lidi, kteří věří, že jim ty peníze krade "pravice" v Praze. A lidi volí, víme?!

- Je nutno domluvit v soukromí Bursíkovi, že jeho ministrana je v pr… tedy v troubě a že ho stejně fanatici, co se přivazují ke stromům už nezvolí, tak ať přestane blbnout a umožní přípravu jaderné energetiky. A zarazí na zeleném ministerstvu další a další "ekodaně, neb není nad ně". A nebo ať ho rovnou Topolánek vyhodí a vládne menšinově. Jen tak si pomůže a sežene hlasy rozzuřených středo-pravicoových voličů, , když veřejně řekne, že má těch zelených panáčků, co dusí celý stát skoro už dvacet let, taky akorát dost. Takhle může získat v příštích volbách další potřebné hlasy od ekologisty a aktivisty nakrknutých občanů. Jestlipak vedení ODS ví, že slovo "ekolog" se dneska rovná u většiny našinců velice sprosté nadávce? Něco jako za totáče "komunista"? Na koalici s lidovci to volebně asi nebude, ale to asi nebude v příštích patnácti letech nikdy.

- Veřejně bych vyhlásil heslo: Všechny lumpárny schované za jakoby nařízení z "Bruselu" odstraníme. Od příkazů, které například prakticky likvidují u nás, ale nikde jinde v EU selskou výrobu potravin, dále třeba po požadavky na majitele studní aby zajistili výpočty průtoku vody požadované v metrech kubických na mínus prvou! Vyzvěte veřejně lidi, ať vám o těchhle lumpárnách napíšou." Uvidíte ten ohlas!

- Prohlásil bych jakoby náhodou, že jestli nás budou ještě chvíli Rakušáci otravovat třeba kvůli Temelínu a buzerováním českých řidičů, začneme my je buzerovat taky. Zavedl bych a nebo se o to pokusil zavést zákaz práce Rakušanů v České republice. Do doby odstranění jejich zákazů. A kolem silnic v pohraničí bych rozvěsil cedule v "němčině": Vy rakušáci, vy nešpinit nám naši přírodu svými otpatky! Většina obyvatel si myslí, že už těch rakouských srandiček na náš úkor bylo dost.

- Uspořádal bych rozsáhlé bezpečnostní školení a cvičení a nechal nafilmovat instruktážní film, jak se mají naši lyžaři chovat v hořící lanovce a nebo hořícím rakouském tunelu. A pustil bych to v televizi. V televizi si může každý pouštět jaké chce naučné programy, ne?!

- Veřejně bych se domluvil s Vietnamci, co s prodejem levného oblečení, které nakupují statisíce našinců, neb na značkové oblečení nemají. Ani peníze, ani náladu. Všichni, i voliči ČSSD a komunistů to uslyší rádi.

- Vyhlásil bych, že co bylo dobře a bylo odzkoušené - očkování dětí, prohlídky zubů u školáků, záchytné stanice pro opilce - zůstane zachováno a nebo se obnoví. A zařídíme záchytky pro narkomany asmradlavé, a tedy zdraví nebezpečné somráky.

- Postavil bych se do čela řešení romské otázky. Řekl bych veřejně, jasně a hlasitě: Multikulti řešení propagované Unií a hlavně jejich levičáky dopadlo ještě hůř než řešení, která zaváděli komunisté. Musíme to ihned změnit. Nikdo nám v tom nepomůže. Cikáni jsou také naši občané, ale nesmí žít na úkor necikánů. Jinak boudou lidi volit nácky.

- Jako představitel vlády a ODS bych veřejně požádal vedení Unie o vyjasnění, jak je to s nároky sudetských Němců, pokud podepíšeme Lisabonskou smlouvu. A řekl bych národu, že do doby vyřešené této otázky nic nepodepíšu!

- Otázku takzvané ekologie bych vyřešil tak jako britští konservativci a v USA Schwarzeneger a Obama a postavil bych se do čela. A vyhlásil, tak jako v Anglii, že nejekologičtější elektrárna je jaderná. Jen tak se dá tohle šílené hnutí zvládat. Ať se těch pět procent zelených fanatiků třeba zvencne. Stejně nikdy nebudou volit demokratické strany.

- A podpořil bych pořádné policajty. Lidé na to zoufale čekají. Jak to dopadá, když se ustupuje a vymlouvá na všechno možné, u nás ukazuje Chánov, Janov, SAPA, situace na silnicích. Ulice opuštěné od policajtů jsou u nás celkem bezpečné spíše proto, že prostě je většina lidí je stále slušně vychovaných.

- Řešením a hlavně mediálním zpracováním těchto otázek bych ihned pověřil dobrou firmu a vůbec profesionály. To není, jak tvrdí Havel, Klaus a mnozí intoši, žádný hřích a chyba. Ani "morální ponížení politiky". To je zavedení profesionality do politiky, víme? To je něco jiného. Staré politické partaje a zvyky jsou v dnešní době mrtvé. Zuby si také nechám spravovat od zubaře, auta už neopravujeme nad kanálem na ulici a nemyjeme u potoka. Takže, milí politici: nakupujte u odborníků!

A když se vám díky dobré mediální práci v tomto "mediosvětě" podaří přesvědčit středové a namíchnuté pravicové voliče, a dokonce i protestní voliče levice, můžete být v příští vládě. A nebo budete setsakra silnou opozicí. Takhle jste spojeným silám levice do budoucna - podle volebních průzkumů - akorát pro srandu.