14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilda 11.12.2008 13:23

Re: do kamene tesat !!

Ad Ad 3) K ostatním daním je daň z nemovitosti symbolická.

Ad Ad 4) Osobně bych považoval za spravedlivější navázanost příjmu obcí na sumu sociálního a zdravotního pojištění odváděné obyvateli s trvalým bydlištěm v obci. Ve větších sidlech je obvykle i větší příjem, jinak by tam asi nemělo cenu dojíždět za prací. Byl by pak i větší výnos většímu sídlu. To dojiždění je pak daní za ten větší příjem. A v tom je jádro pudla. V oblastech s horší dopravní dostupností se pak výrazně snižuje možnost lepšího příjmu. Ono totiž kolikrát stačí sjet z dálnice a člověk kouká co zaplatí v restauraci za jídlo. A to je nejlepším obrazem o pracovních příležitostech v místě a především o ceně práce v okolí. Jde o to, aby se nevylidňovaly obce jen v důsledku špatné dopravní obslužnosti. Podle mě by to bylo špatně. Těžko bude člověk z vesnice myslet na pořádání olympiády, když denně stráví 2hodiny cestováním za obživou!!

Doubek 11.12.2008 9:13

To jste jim neměl udělat zadarmo!

Zadarmo jste jim udělal vynikající návrh  nápravné kampaně.

Vydra 11.12.2008 9:20

Re: To jste jim neměl udělat zadarmo!

Pane Doubek, nic jim zadarmo neudělal. Ani jediný bod z výše uvedeného jim nebude stát ani za to, aby o něm přemýšleli.

PROKOP BUBEN 11.12.2008 8:19

JAK VIDNO

Dalbalíkova AGENTURA přestává stačit......

libero 11.12.2008 9:26

Re: JAK VIDNO

Vám?

Jan H. 11.12.2008 8:05

Vyborne, ale neuplne

Ve vybornem clanku p. Vlka chybi nekolik podstatnych oblasti, jako napr.: (1) Ofenzivni vychova k mravnim hodnotam, (2) Masivni utok proti nemravnosti, (3) Systemovy boj proti korupci, (4) Sbevedoma obrana proti nesmyslum byrokratu EU. To je pouze naznakem par hesel, na delsi rozbor a podrobnejsi "jak" zde neni misto.

:-) V >-

Ypsilon 11.12.2008 9:01

Re: Vyborne, ale neuplne

Kdepak, nechybí, to je naprostý omyl. Nové PR ODS Možná nějaké napadání byrokratických nesmyslů z EU by neškodilo, ale ono by to bylo z velké části kálení do vlastního hnízda...Čeští legislativci přece dokáží bruselské směrnice dotvořit k naprosté dokonalosti.

I  "masivní útok proti nemravnosti" jako kampaň by mohl zaujmout. Zejména důchodce, aby si nevšímali např. likvidace veřejné dopravy. Taková kampaň by byla každopádně levnější.

Ypsilon 11.12.2008 9:25

Oprava

....Nové PR ODS musí být přece především ryze účelové, reagovat na "potřeby dne", Možná..

libero 11.12.2008 9:27

Re: Vyborne, ale neuplne

Kdo bude ofenzivně vychovávat, co je nemravnost, kdo bude systémově bezkorupční pro ten boj, ?

Hrdlička. 11.12.2008 10:05

Re: Vyborne, ale neuplne

A také tvrdý postih hlupáků, kteří vymýšlí takové nesmysly, jako je ekologická daň na stará auta. Zajděte si na inspektorát, co tomu lidi říkají a jaký to bude mít efekt a jak to postihne hlavně ODS.

hexen 11.12.2008 7:57

Pochvala za článek, leč...

Hezký článek, jen co je pravda, ale přístup ODS asi nezmění. Komu totiž není rady, tomu není ani pomoci a není to jen o špatně ošetřené PR. A tak sedím a do příštích voleb čekám na nějakou novou koncepci pravicové strany. Na strany pravého středu se spoléhat nemohu, odpusťe mi, ale z toho směru něco odpudivě zavání a nic na tom nezmění ani přidaná pětistovka hasičům. Profesionální koaliční partneři mě opravdu netáhnou. Před příštími volbami nebudu čekat výstřelky PR agentur, ale zase nějakou tu Kubiceho zprávu. Konečně, jen málo věcí dokáže na poslední chvíli tak spolehlivě ovlivnit dosud nerozhodnuté voliče. A to se už ODS bohužel už naučila. 

Jenda 11.12.2008 12:07

Re: Pochvala za článek, leč...

Znate nekoho koho Kubiceho zprava ovlivnila? Jo, kdyby media parkrat zopakovala, ze ji KSCSSD rukou spolecnou a nerozdilnou stahla z projednavani, to by byvala mohla. Ale za a) to by media neudelala a za b) Paroubek je prilis vychcany na to, aby mu nedoslo, ze nejefektivnejsi bude zpravu vynest, prolhasit, ze ji vynesl nekdo z ODS, a zacit se tocit dokolecka na te nejvetsi neoverene pitomine, kterou v ni najde.

Magor 11.12.2008 7:35

Marná snaha

Český volič bude volit levici a liberální strana zde nemá šanci.Dnes už si nelze koupit voliče za pár akcií nebo levným prodejem obecních bytů sotva za desetinu tržní ceny.Paroubek pouze využil již existující mentality českého voliče.Naštěstí nemá v úmyslu příliš svých slibů realizovat v praxi.

Mido 11.12.2008 7:24

Tahle slova je třeba tesat do kamene!

Letowitz 11.12.2008 6:35

Ano

Samozřejmě. Vždyť tak to udělali oranžoví, vědomi si toho, že toto je národ čtenářů blesku. Koho tady zajímají nějaké hlubší ideologické úvahy. Nikoho. Důležité je kolik jitrnic je na talíří a jestli náhodou nemá soused o jitrnici víc. Vždyť je to tak jednoduché. Musel jsem se smát Béhmovu návratu ke kořenům. Tady je možný jedině návrat k jitrnicím. Ještě že ho nezvolili.

Vydra 11.12.2008 9:24

Re: Ano

Chcete řici, že p. Vlk. psal o jitrnicích ? Pokud ano, pak nán pochybnosti, jestli Vy sám máte v hlavě něco jiného. Já bych lidi v této zemi tak nepodceňoval.

Jenda 11.12.2008 12:04

Re: Ano

Neni dulezite kolik jitrnic je na taliri. Dulezite je aby soused nemel o jitrnici vic.

Ladislav N :-))) 11.12.2008 6:13

No to jsem zvědav, jestli to někomu v ODS konečně dojde....

... že investovat je nutno i do předvolební demagogie pro blbce, aby nevolili ČSSD + KSČ(m). ;-P

kritik 11.12.2008 8:15

Re: No to jsem zvědav, jestli to někomu v ODS konečně dojde....

a do demagogie pro blbce, co píšou na internet

mirek 11.12.2008 5:09

Perfektní a výstižné, to chce smluvní plat.....

Ve zkratce výstižné hodnocení, výborně podané a zábavné. Myslím si, že by si Vás měli z vedení ODS velmi hodně předcházet, ne-li se poptat, jakou hodnotu smluvního platu u Vás mohou očekávat. 

Máte totiž jednu, z mého pohledu, obrovskou devízu oproti PR agentuře z USA, pracující pro ČSSD.

Zatímco si totiž voliči ČSSD nechali vnutit jedno jediné nosné téma, vytvořené stylem reklamy na hamburger, poplatky a vláda ODS, nedozvěděli se zhola nic o jiných podstatných plánech, jak chce totiž Paroubek a ČSSD vést naši zemi až vykrade peněženky bohatým, kde bude brát, až nebude komu a jak vlastně bude vypadat celková budoucnost. Pokud by totiž byla posouzena budoucnost podle personálního obsazení nových krajských rad, kde zasedlo velké množství bývalých i současných komunistů, řítíme se zpět do režimu, neschopného uživit občany  v socialistickém Československu na evropské úrovni, vedeném učiteli těchto lidí, což byli většinou okresní a krajští vedoucí tajemníci KSČ a v některých případech dokonce i lektoři Večerní univerzity marxismu-leninismu. Jako ze zlého snu působí v této souvislosti "drobná větička", utrousená samotným Paroubkem, "však oni si na ty komunisty zvyknou". Jaká to podobnost ze sedmdesátými lety minulého století

Ve Vašem případě jste předestřel spektrum problémů a jejich řešení, v podstatě jednoduchých a řešitelných v krátké době.

Nedej Bože, aby se vedení ODS inspirovalo u ČSSD a nechalo si zpracovat rovněž nějaké nosné téma ála hamburger, to bychom pak byli úplně v pytli.

ranbow 11.12.2008 5:34

Re: Perfektní a výstižné, to chce smluvní plat.....

No právě - vemte si, že ať za socanů nebo ODS- daně jsou skoro stejný, ceny na vládě nezávisej (zlevňujou hypermarkety, zdražuje energie), platy se zvedaj jenom někomu , takže pokud by šlo o celkové zhodnocení, moc velký rozdíl volič nevidí - i proto že skoro celou dobu hokynařili společně. Jenomže je spousta maličkostí které se ho týkají, ať už bezprostředně nebo reaguje na jejich mediálnost - v tomhle článku se vypíchly mnohé z nich. Kdepak nějaká analýza pro ODS - na tomhle by se dal postavit program nové strany.

Trouba 11.12.2008 9:08

Re: Perfektní a výstižné, to chce smluvní plat.....

Že vás stále baví napadat Paroubka a spol. Všude na plakátech jsem četl nejen -zrušíme poplatky,ale také -zastavíme zdražování. A hele ,už je to tady,skoro všecko se zlevňuje. Včil mudrujte.

Map 11.12.2008 9:46

Re: Pro troubu tajná zpráva

ODS se chystá propustit 13,5 tisíc zaměstnanců automobilových fabrik a při tom Váš Paroubek nám zlevňuje. Jó, to jsou poměry, že troubo?

Posleda 11.12.2008 11:04

Re: Pro troubu tajná zpráva

Já žasnu: tak ona ODS skoupila na bleším trhu akcie VW, Jihokorejců i Japonců a začala ve všech těch montovnách propouštět? Tohle už Topolánkovi neprojde!!!

ladik53 11.12.2008 7:07

Re: Perfektní a výstižné, to chce smluvní plat.....

Nenechte se vysmát. U ODS se jakékoliv zakázky zadávají výhradně kamarádům!

Iva 11.12.2008 7:20

Re: Perfektní a výstižné, to chce smluvní plat.....

... zatímco socani s komančema je zadávali svým nepřátelům. Jste hloupý jak malované saně. Připomíná mi to starý vtip z doby totality. V kapitalismu doschází k vykořisťování člověka člověkem, zatímco v socialismu je tomu přesně naopak.

Pája 45 11.12.2008 10:00

Re: MIREK

Kolik melounů čistého máte týdně (nebo alespoň měsíčně) "mirku", že máte strach z dalších vítězství ČSSD. Nepodlehl jste jen demagogickému modrému klvaňování (jako celé vedení ODS a tím projelo volby) a věříte všemu co vám vaše rodná strana nalže, nemáte vlastní názor?

Jenda 11.12.2008 12:03

Re: MIREK

Kdyby mel nekolik melounu tydne tak si je dokaze pred nenechavou rukou socek ochranit. Par desitek tisic se chrani hur. Na socialisticke odirani bohatcu doplaceji nejvic ti kteri maji jednociferne nasobky prumerneho platu. Ne ti se sto a vice- nasobky.

Nomen 11.12.2008 4:17

Krásné a prosté, že

CNB 11.12.2008 4:10

Tak jsme schválili státní rozpočet na rok 2009

ale že by to bylo zrovna veselý, tak to nikoliv, namísto postavených či opravených silnic, dálnic a železnic - budou zvýšeny platy státních zaměstnanců a to o celých 2 700 000 .- kč Nečas tím chce zmírnit dopady ekonomické krize na zaměstnance.(ekonomická krize postihne dle Nečase jen státní úředníky, divná to krize?) Vice