14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kopřiva 11.12.2008 17:16

Re: Konečně dobrý článek

Což tak požádát autora, čímž tak činím, o přeposlání článku na web ODS.R^

st 11.12.2008 15:46

psí podrbání

Sice to byla snůška pravd, ale lze očekávat od současného vedení ODS že by to pochopilo, vzdalo se svého pocitu mocenství, hlazení svého ubohého "Já"? 

Vašek 11.12.2008 15:20

Článek sedí

jen měl být v zájmu ODS napsán o pár roků dříve.Sám jsem konsternován,když se ukázala absence jakýchkoliv analýz a předvolebních průzkumů,takže výsledky voleb byly pro fuznkcionáře ODS,zejména "prvotřídní(?)"hejtmany šokem.Doplnit lze jistě daší odstraňování blbin,se kterými určitě přijde před volbami Paroubek,jako např.zrušení zdravpoplatků u dětí do l5 let,zrušení poplatků za položky na receptu,zrušení hloubky zimních pneumatik 4mm,stačí rakouská norma a nebo zavést až občané staré zimní ojedou,zrušit ekologické poplatky na vraky,naopak při likvidaci a výměně za mladší poskytnout zvýhodnění lO.OOOKč atd.ODS by měla přes agenturu zjistit,jak lze snížit nasratelnost občanů.Horší je,že Paroubek tento rozbor už dávnbo má,takže s návrhy přijde dříve a kod dřív přijde .......

libero 11.12.2008 15:42

Re: Článek sedí

Tak to bych se divil, kdyby Paroubek udělal nějaké rozumné věci. Možná to slíbí, ale zavede ještě horší.

Daň.poplatník 12.12.2008 16:34

Re: Článek sedí

Dovážení ojetých vozů  bylo omezeno na auta do 6ti let stáří. Ale následně nějeký chytrák povolil tahat do republiky staré vraky a pak na ně nasadit 10.000,- Kč poplatek to je síla.  Tady jsou samé hlavy pomazané co vymýšlí jednu hovadinu za druhou. To co se tu děle se dá už těžko zastavit.

vládík 11.12.2008 14:43

prima

;-D;-D;-DR^

jantar 11.12.2008 14:58

Re: prima

no dobre pane Vlk ! myslenky by byli, ted uz zbyva realizace :-PR^!!

Milan Pavel 11.12.2008 14:15

pochybnosti

Nevím, zda je správné označit článek za levicový nebo pravicový. Nejsem si jist, zda to ostré rozdělování lidí a všeho možného na pravicové a levicové není jen služba kamuflovaným lžím a podvodům. Vždyť když jde o peníze a moc, dovedou se obě "politické orientace" vzorně dohodnout.

Myslím, že článek je hlavně rozumný. Nemůže postihnout všechno, co by se mohlo a mělo udělat, ale kdyby se to, co autor navrhuje, splnilo, bylo by u nás výrazně lépe. Jenže jde o to - současným mocipánům?

vládík 11.12.2008 14:44

Re: pochybnosti

R^

resident 11.12.2008 14:13

boty botičky

ad botičky: nasazením botičky autu, které parkuje na nepatřičném místě, chrání policie majetek (v širším smyslu práva) těch, pro něž je toto místo patřičné. jde (nejen ve vašem případě) tedy nikoli o šikanu, ale  o to, kdo jste a jakého práva požíváte. nebo přesněji, zda náhodou neignorujete práva druhých.

vládík 11.12.2008 14:46

Re: boty botičky

Máte pravdu - jen: je to v daném okamžiku to nejdůležitější právo (naše) které je nutné hájit? A je to jediné (?) právo, které potřebuje obhajobu?  Řekl bych, že to je, oč tu běží.

Jenda 11.12.2008 19:06

Re: boty botičky

Tak tak. Pro ty pro ktere ktere je misto patricne. Mate v "modre zone" nemohouci babicku? Nezajima! Nezaparkujete. Ta babka uz stejne k volbam nechodi a vyvolite jinde tak co je nam po vas? Jste remeslnik s provozovnou padesat metru od konce naseho obvodu? Nezajima! Nevolite u nas, neplatite dane u nas, nezaparkujete! U nas bude opravovat remeslnik jenom z naseho obvodu!

Emi-grant 11.12.2008 13:16

obyčejný člověk je šéf.

Tyto volby v osmičkovém roce mají hlubší význam, než komentátoři uvádějí.  Nehodnoťme je v úzkém významu volebních čísel, hledáním viníků, kritikou ODS a Topolánka, jak to činí hradní pán, ale je to dáno stavem české společnosti. Jistě, že různé aféry, kterými nás povrchní novináři zahlcují, nechuť k reformám, předvolební lži a sliby hráli jistou roli, ale česká společnost potvrzuje, že savci jsou ochotni se smířit i s klecí, když jim zajistíte potravu. Obyčejný člověk na rozdíl od fauny je dokonalejší,  spokojí se i se sliby. Tato společnost ukazuje, že prostě není pro kapitalismus stvořená. Mnozí lidé si z nabytou svobodou neví rady. Pro Obyčejného člověka jsou možnosti studia v zahraničí, práce v zahraničí, totální svoboda ve volbě zaměstnání, včetně podnikání, možnosti cestování na rozdíl od nadšení  vzdělaných, schopných a  moderních jenom dalším frustrujícím prvkem, který staví ve společnosti další bariery.  Zakomplexovaný závistivý obyčejný člověk si uvědomuje, že se svojí češtinou je pro něho i ta dovolená v cizí zemi utrpení. Tak co s tím? Obyčejný člověk to ví přesně. Je to na h...o!  V komunistické rezervaci snili naivně o dosažení bohatství Němců a v "sametu" věřili, že ta doba přišla. Jak ale po zjištění, že na mercedesy se musí makat ještě víc jak za komunistů nadšení vyprchávalo, dostavila se kocovina. Lidé, jejichž vzdělání a schopnosti nedovolily využít výhod svobodného uplatnění,  si svoji frustraci vybíjeli na těch nahoře. Demokrat sociální, Zeman podněcoval tyto komplexy spálenou zemí, Havel blbou náladou a lid věděl, kdo za jejich mizerii může. ONI A ON. Jenže ouha. Ani zemanova, špidlova a grossova vláda čistýma rukama nedokázala přinést blahobyt pro obyčejného člověka. Ti schopní, schopnější a všeho schopní, včetně toho nejupřímnějšího se nezadržitelně vzdalovali.

Emi-grant 11.12.2008 13:19

Re: obyčejný člověk je šéf.

 Obyčejný člověk, pořád ještě bez vzdělání, průměrně odborný, jenž se hrozí jít do sebemenšího rizika malého živnostníka, lká nad dobrými časy, kdy jsme si byli všichni rovni a kdy se ty individuelní rozdíly tak nepoznaly. Heslo těchto a příštích dnů je pryč s ODS, strůjcem té nespravedlnosti se stejnou daní i pro bohaté a  volba ČSSD s komunisty. To jsou ti hodní strejdové, kteří, i když mi nasypou jenom pár drobečků, tak aspoň přistřihnou křidýlka těm, kterým tolik závidím. Paroubek aspoň  umí politovat a cítím jeho podporu, když se chci z té mizerie vyremcat. A Jirka jim mluví z duše. To on umí. To on sleduje každé ráno. Jak on také nemá rád ty, co hrají ten golf. Pakáž jedna. Málem nás Ďuričko o Jirku připravil, proto jednotně k volbám a tam jim to spočítáme. A na závěr hádanka. Nečas snížil nezaměstnanost také restriktivním opatřením  ve vyplácení sociálních dávek, čímž donutil notoricky „nezaměstnané“ konečně začít pracovat.

1. Je to chvályhodný počin?

2. Koho volili ti noví pracující?

Podobně si můžeme vyzkoušet i poplatky. Rath docílí osvobození od poplatků i pro bohaté. Krajský rozpočet bude ochuzen bez náhrady o ca 90 mil korun. Co na to volič? Nic!

Emi-grant 11.12.2008 13:20

Re: obyčejný člověk je šéf.

Jenže, nemůžeme  pranýřovat pouze obyčejného člověka. Konečně, je to naše realita.

Pro ODS nemohou být pilířem jejich politiky velké firmy a společnosti.  V mnohých z nich jsou právě představitelé páté kolony. Tvůrci blbé nálady. Ti ani k volbám nejdou. Musí si získat znovu důvěru střední a nižší třídy. Lidé jsou alergičtí na hranou bezmocnost zasahovat do tržního systému a vyhýbat se řešením s poukazem na chyby předchozích vlád. Co si má člověk myslet o polostátní firmě ČEZ, která vykazuje obrovské zisky , vyplácí perverzně vysoké částky za akciové dividendy manažerů a při tom zdražuje svůj produkt. o 10% ročně na domácím trhu. Přitom tato firma má několik exkluzivit, mimo jiné neřeší základní problém podnikatelů  – zákazníka. Zákazníkem je donucen být každý, kdo otočil vypínačem. Z jakých peněz se staví elektrárny? Z našich. To musí být zohledněno rozdílem cen pro domácí trh bez burzy a pro vývoz s burzou. Přece nemůžu chtít po lidech, aby souhlasili s tím, že postavíme elektrárnu ze státního rozpočtu za 10 miliard, vyrobenou elektřinu dáme do frcu a my za ní zaplatíme tolik, co rakušáci, kteří proti ní organizují blokády a doma mají 865 vrtulí, které si na kšeft postavilo pár soukromníků.

 Proč musí nenažrané velké korporace vymáčkávat z lidí peníze za spekulativní nájemné v Karviné, Havířově a jiných městech, když je to jejich vedleší činnost. To musí být daňově podchyceno. Proti spekulantům musí být přísně uplatňováno  pravidlo o maximální výši nájmu v místě obvyklém, přičemž při výpočtu koeficientu  musí hrát roli skutečný sociologicky reálný příjem v tom místě.

Emi-grant 11.12.2008 13:31

Re: obyčejný člověk je šéf.

Regulační poplatky ano, ale zajistit ochranu před zneužitím. Proč neumí  vláda říci občanům celou pravdu. Já to chápu tak, že obvodní lékaři jsou dlouhodobě nespokojeni s finančním ohodnocením a že jich ubývá tím, že za lékaře po odchodu do důchodu není náhrada. Toto je realita a proto je tento stav třeba řešit.  Lékaři stávkami požadovali zvýšení kapitačního příspěvku za registrovaného pacienta z 30 ti korun na 60 Kč. Vydobyli si 42 Kč. Místo plošného zvýšení sociálního pojištění, se jeví regulační poplatek 30 Kč za skutečně ošetřeného pacienta, jako rozumné řešení. Předpoklad, že se sníží zneužívání zdravotní péče se vyplnil.

Pacient ale nechápe, proč má reforma ležet na jeho bedrech a doktoři stojí mimo, i když jsou její součástí. Řešením by byly zdravotní karty opatřené čipem, které by po protažení slotem registrovaly  vstup do ordinace, diagnozu a předepsané léky, způsob léčení, přesun pacienta ke specialistovi a mnoho dalších. Lékárníci by tak mohli průkazně vydávat chronicky nemocným pacientům opakované léky. V centrále pojišťovny by byl přehled a zabránilo by se lobbyismu farma-firem.

Jak můžeme přihlížet stavu, kdy z původního dluhu 300 Kč. třeba za dopravní přestupek, s kterým nesouhlasím může vyrůst dluh na základě úroků na 18 000 Kč. Exekutor zastaví byt. Všechno zákeřně, tajně, bez varování, všechno pod režií státu! Všechno legálně!  Jsme vystaveni řádění exekutorů, soud nařídí a stojí mimo. Mám osobní zkušeností z německou formou vymáhání tedy formou, kdy věřitel vyplní formulář zakoupený v trafice, ve kterém uvede výši dluhu a všechny smluvně a právně důležité náležitosti, pošle je soudu a ten uvědomí dlužníka. Dlužník ví, že není úniku a platí. Říkají tomu“ Mahnbescheid“ (Upomínka)

Zrušit nefunkční živnostenské úřady a pravomoci předat hospodářské komoře. Kartu živnostníka nebo založení firmy jedině po složení mistrovských zkoušek.

Emi-grant 11.12.2008 13:39

Re: obyčejný člověk je šéf.

 V německu je to kniha o 900 stranách. tam je základní právo, dědické právo, účetnictví, Tím si vychovám osoby poučené. HK pak nabídne právní pomoc živnostníkům, vzdělává je a na druhé straně chrání občany před nezodpovědnými výlupky na základě stížností. Neplacení je zapovězeno. Mistr vychovává učně, řemeslo žije.

Průhledné zadávání zakázek s podmínkou, že je zadavatel povinen zpracovat projekt zadání architektem (projektantem) a firmy dodají na jednotné zadání pouze cenu. To je JEDINÉ srovnávací měřítko nabízené ceny. Architekt je pak plně odpovědným dozorem stavby.

Žádosti o byty  granty a státní dotace registrovat pod číslem, nikoliv jménem.

 

janoryna 11.12.2008 15:06

Re: obyčejný člověk je šéf. ale robný detail,

ti malí človíčkové, o kterých mluvíte totiž nadávají leda v hospodě, ale k volbám nechodí. a to co chodí to s novou vládou nevyhráli, těch veli dobře vydělávajíchcje velmi málo !

drak2 11.12.2008 18:18

Re: obyčejný člověk je šéf.

:-D Co je to 9O milionů, když ČEZ dá státu  odnás 6O mlrd. čistého!!;-O

Marek 13.12.2008 0:29

Re: obyčejný člověk je šéf.

Když čtu odborný posudek  emi-granta, tak nabývám dojmu, že je úplně mimo realitu. To možná odpovídá  devadesátým létum. Jenomže dnes jsme poněkud jinde, lidem např. vadí to, že zákony v této republice platí pouze pro někoho, dále nefunkční justice, likvidace veškeré výroby atd.. Když  bude vláda vládnou, aby alespoň některé věci  fungovaly jako v kapitalismu, tak jsem přesvědčen, že nebude mít nikdo důvod nevolit  ODS.Rv 

janoryna 11.12.2008 13:11

tohle je levicově populistický příspěvek.

takhle se pravicová politika nedá dělat. kde je něco o snižování daní podnikatelům nebo lépe placeným zaměstnancům, úpravy platů poslanců s růstem inflace ? teď ještě si dovolítenaznačit, že to co příjde z brusele naše ministerstva jestě dále zblbnou. viznovénormy naochranu věeličeho, údajně evropské ale ulatňované jen u nás atd.

Václav 11.12.2008 13:10

Nádhera

Pokud  pan Topolánek nepochopí, že trojkoalice již neexistuje (zelení mu jí nezaručují a se svými 4 hlasy jsou mimo, lidovci mají taky jednoho prakticky levicového odpadlíka) a nenastolí  čtyřkoalici, tj. nevezme tu čtvrtou neformální koalici (tj. tu část ODS, která chce naplňovat program ODS a ty 3  nezařazené) do vlády tak se obávám, že nepochopí ani to co bylo panem Vlkem  geniálně popsáno. Chtělo by to taky při této příležitosti zatlačit na tu zelenou bandu a černokábátníky a jednoznačně jim říci, že jejich politiku pro kterou získali nepatrný počet hlasů, již vláda nebude praktikovat. Že mají dvě možnosti okamžitě spáchat politickou sebevraždu s pomocí předčasných voleb, nebo se uskromnit a nechat se vést na vlně přijatelné vládní  politiky s použitím již panem Vlkem popsaného . Obávám, se ale že panu Topolánkovi jde pouze o to vydržet ve funkci a pak ať se stane cokoliv.

Věřím, že je ještě naděje a ta skupina co zakládá tu novou stranu projeví již od počátku zdravý selský rozum a dá vše do svého programu a vznikne něco co nás bude opravdu zastupovat..

Niky 11.12.2008 13:56

Re: Nádhera

R^R^R^

jantar 11.12.2008 15:11

Re: Nádhera

vy mate na mysli stranu kterou chce zakladat Trojsky kun P. Mach, za podpory V. Klause ? prosim vas nenechte se vysmat, jde jim pouze o to aby zde bylo Rozdel a Panuj !! proc se zaklada nova strana ? podivejte se na tyto stranky a pozorne si to proctete

www.konzewrvativnistrana.cz   apropo, uz jste cetl clanek publicisty Jana Urbana o p. Ganleovy ! kokud ne, muzete si to vyhledat na vyhledavaci Google staci zadat pub. Jan Urban. Preju vsem hezky den .

jantar 11.12.2008 15:13

Re: Nádhera

Sorry, oprava www.konzervativnistrana.cz :-PR^

Ferda 11.12.2008 17:44

Re: Nádhera

Nejen že neexistují zelení a černí, oni po odchodu "šéfa" již neexistují ani modří. Ale rudou nechci!

janoryna 11.12.2008 13:08

tohle je levicově populistický příspěvek.

takhle se pravicová politkanedá dělat. kde je něco o snižování daní podnikatelům nebo lépe placeným zaměstnancům, úpravy platů poslanců s růstem inflace ? teď ještě si dovolítenaznačit, že to co příjde z brusele naše ministerstva jestě dále zblbnou. viznovénormy naochranu věeličeho, údajně evropské ale ulatňované jen u nás atd.

libero 11.12.2008 15:03

Re: tohle je levicově populistický příspěvek.

Ano. Daně snížit všem!

www racek 11.12.2008 16:34

Re: tohle je levicově populistický příspěvek.

já bych daně všem odebral. 

Vladimír 11.12.2008 13:05

PROPAGANDA?

Pan Vlk by si asi měl přečíst něco o působení propagandy na masy. V článku zastává názor, že občan je vlastně pitomec pasivně vstřebávající mediální masáž. Takhle jednoduché to ale není. Jako odpůrce podivné české pravice-včetně novinářů, bych měl být vlastně rád. Jen tak dál  a jistě se dožijete mnohých dalších překvapení.