24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté získali moc i díky ODS!

Zbyněk Stanjura se rozčiluje nad faktem, kolik moci dnes mají komunisté tím, jak ovlivňují program i složení české vlády. Vinu klade jednoznačně na Andreje Babiše. Na podíl ODS však jaksi zapomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 25.2.2019 6:58

Proč bych měl volit Fialovu ODS, když ta se svojí

možností jít do vlády a prosazovat tam moje zájmy - když jsem ten její volič - prohlásí, že do vlády nepůjde a na moje zájmy se vykašle?

V. Církva 25.2.2019 8:04

Re: Proč bych měl volit Fialovu ODS, když ta se svojí

Je to tak. ODS sice tvrdí že její voliči nechtějí koalici s Babišem, a možná mají i pravdu. Jenže politik měl taky předvídat a reagovat, že se dá ANO dohromady s levičáky (je naprosto jedno zda ČSSD, Piráti či komunisty, je to jeden horší než druhý).

Pokud nereaguje politik, musí reagovat její volič. Pak lze takovou situaci skutečně vyřešit nevolením ODS.

Navíc to co předvádí ODS (s výjimkou mladého Klause, který je takovou ODS opozicí v ODS) je připodělaná feministicko-politicko-korektní politika občasně doprava. Jakkoliv kmotrovská ODS s Langer s Dalíkem v pozdí - to bylo určitě horší. Současná ODS by tak byla volitelná někdy před 10 lety.

Dnes je ale jiná doba. Problémy EU a světa se staly viditelnými a lid se začíná bouřit. Výsledkem může být správnější kurz nebo totální destrukce - nějaká ateistická Zelenorudá politika, ustupování aktivistkám a Muslimům následované občanskou válkou kdy by se Evropané ani moc nebránili.

ODS, není stranou do takové nepohody.

P. Selinger 25.2.2019 13:01

Re: Proč bych měl volit Fialovu ODS, když ta se svojí

Omyl, nevolení ANO !!

P. Kmoníček 25.2.2019 8:45

Re: Proč bych měl volit Fialovu ODS, když ta se svojí

Houžňáku, protože dodržela slovo a s trestně stíhaným podvodníkem do vlády nešla. Zkrátka, poučila se, což se stále mnoha lidem nedaří.

F. Houžňák 25.2.2019 9:48

Ale já nevolím nějakou partaj proto, aby držela nějaká

slova, která stejně vyslovila jenom jako výstavní štít, aby předvedla, že je vší morálky futrál, ale proto, aby zastupovala ve vládě mé zájmy. A když to odmítá, i když je zastupovat může, tak proč bych ji měl volit. Politika není o tom, kdo je morálnější, ale kdo zastupuje moje zájmy. Tak ať si se svojí pseudomorálkou namaže prsa.

P. Kmoníček 25.2.2019 15:19

Re: Ale já nevolím nějakou partaj proto, aby držela nějaká

Se svým myšlením tady máte jak ANO, tak ČSSD.

F. Houžňák 25.2.2019 16:14

Aha, takže vy taky patříte k těm psíchologům,

co na dálku poznají, co si kdo myslí. Gratuluji. Když teda máte tyhlety bystrozraké dálkové vlastnosti, prozraďte mi, co si myslíte, že já si myslím o vás. Shoot.

K. Drobková 25.2.2019 6:57

Hmm,hmm.....

Můžeme si o Babišovi myslet, že je to grázl, lhář, podvodník,podle Janyšky dokonce vrah,můžeme vystávat na náměstích a křičet Bureš ven, to všechno sice můžeme, ale je nám to prd platné. Babiš a jeho hnutí vyhráli přesvědčivě parlamentní volby a jejich preference se drží stále kolem třiceti procent a čemž se ostatním stranám může jenom zdát.Jedině volby odstaví Babiše od moci, z vlády - nic jiného.Všechno ostatní jsou jenom kecy v kleci ............

V. Církva 25.2.2019 8:15

Re: Hmm,hmm.....

To je pravda. A proč jsou ty preference tak vysoké, se tu taky rozebíralo. ANO není tak skvělá. Spíš je naprosto trapná její opozice. Pánové z ODS by se tak měli zamyslet spíš sami nad sebou, než nad ANO či komunisty. Tím spíš, že ANO ani komunisty moc nezmění, vlastní stranu změnit mohou. Dokonce by mohli vědět jak, mají mladého Klause a podobně laděné členy. Stačí je poslouchat.

K. Drobková 25.2.2019 8:35

Re: Hmm,hmm.....

Nadávání, či osočování není rozbor nebo analýza.Jedině přiznání vlastních chyb, omylů může přinést výsledek.

I. Schlägel 25.2.2019 8:47

Re: Hmm,hmm.....

Kdypak si přizná své chyby a omyly český volič? Hmm, hmm...

J. Uzel 25.2.2019 12:35

Re: Hmm,hmm.....

Volič si vybírá z aktuální nabídky, ale ta je zoufalá a není to chyba voliče.

I. Schlägel 25.2.2019 15:10

Re: Hmm,hmm.....

Aha, tak že Češi v podobě politiků jsou jiné krevní skupiny než Češi v podobě jejich voličů? Není to náhodou tak, že jaký národ, taková jeho reprezentace? Aha, už vím, "Já nic, to oni!!!" :-)))

V. Petr 25.2.2019 15:44

Mí voliči by měli odejít. Ztratil jsem v ně důvěru

(c) Dikobraz, 1968

Pokud lid zklamal důvěru strany, měla by si strana zvolit jiný lid (c) Berthold Brecht, 1953.

P. Götze 25.2.2019 6:55

RE

pane autore, je to marny je to marny je to marny, to nekterym nevysvetlite. Jen bych dodal, ze ODS odmitla jednat nikoliv s babisem, ale s celym hnutim ANO, viz usneseni vykonne rady ODS hned po volbach. Cele to vychazi z toho, ze babis proste nema moralni pravo byt premierem. A mozna na tom i neco je. Ma to ale hacek, na to , princip, kdo ma nebo nema moralni pravo byt premierem nemuzete realizovat v demokraticke zemi a demokratickymi volbami. To lze realizovat jen v autokraciich. To jsou ty absurdity sveta.

P. Burda 25.2.2019 6:33

Je povinností jít do vlády?

Musí jít strana s 10% volebním ziskem do vlády s Hitlerem jen proto, aby se s ním k moci nedostal Stalin?

Podle mne je problém v "obrozeném" vedení ČSSD, které dává padouchově vládě punc demokratičnosti.

(Jen doufám, že i když Stalin jako paralela ke komunistům sedí, tak u Babiše jsem s Hitlerem vedle. Doufám, ale nevěřím.)

V. Církva 25.2.2019 8:22

Re: Je povinností jít do vlády?

Tak, dle článku nemůže za všechno jen ODS. Jinak ale v politice ano, je třeba vybírat menší zlo. Možná nejít s Hitlerem, ale se Spoerem už ano. Politika bohužel není o nádherném světě ale o hledání kompromisů a lepších řešení ze dvou. Voliči ČSSD ani komunisty nechtěli (dohromady nějakých 14 procent?). Babiše ano a ODS taky (ca 45 procent).

V. Vérosta 25.2.2019 6:22

ods

neni demokraticka stana, od voličů dostali tolik hlasů, že byli povinni jít do vlády. Vykašlali se na nás a tuto zem, voliči jim tuhle lenost jistě spočítají.

B. Michal 25.2.2019 6:48

Re: ods

ODS můžete vytýkat cokoliv, ale před volbami jasně řekli, že s Babišem ne, s ANO jedině bez Babiše.

Na své voliče by se právě naopak vykašlali, kdyby s Babišem šli.

A. Pakosta 25.2.2019 6:54

Re: ods

Souhlasím s Vámi, pane Michale. ODS dodržela svůj předvolební slib, že s Babišem do vlády nepůjde. Proto jí v příštích volbách dám svůj hlas.

M. Polláková 25.2.2019 6:57

Re: ods

Ano. Souhlas a taky jim dám svůj hlas.

P. Kmoníček 25.2.2019 8:48

Re: ods

Já nevím co je na tom k nepochopení. Co slíbili to dodrželi.

F. Houžňák 25.2.2019 6:59

A ODS zase do vlády nepůjde a na vás se vyflajzne,

jako dík za to, že jste jí dal svůj hlas.

J. Uzel 25.2.2019 12:28

Re: ods

Ano=Babiš, takže koalice s Ano, až opadá listí z dubu.

K. Podroužková 25.2.2019 8:04

Re: ods

Můj hlas dostali proto, aby do vlády s Babišem nešli! Je jejich povinností jednat tak, jak prohlásili před volbami.

P. Kmoníček 25.2.2019 15:20

Re: ods

A tato zásada i její plnění nejde Houžňákovi do hlavy.

R. Langer 25.2.2019 6:19

Nemyslím si,

že vládnout s Babišem je dobrá myšlenka. Rekl bych, že by to ODS její voliči v dalších volbách pěkně spočítali, pokud by se k tomu propůjčili, stejně jako to zřejmě spočítají ČSSD. A to, že Babiš vládne s komoušema? To by si s ním měli vyříkat hlavně jeho voliči, ale těm je to jedno, stejně jako Babišovi, účel světí prostředky. :-P

Š. Hašek 25.2.2019 8:35

Re: Nemyslím si,

Zde si nejsem jist, pane Langere.

Jako dlouholetý volič ODS jsem bedlivě sledoval programy ODS a ANO. Volit stranu, která při poloviční shodě programů se stranou jinou ..... z té strany udělá svého úhlavního nepřítele (začně něco mlít o Hitlerovi), začne se ptát brusele na všechno ........ to také není žádný med.

Mám dojem, že nastane dvojí děj - odliv voličů, protože Fiala jen čtyři roky konal politologické přednášky. A příliv voličů - protože někdo má rád "zásadové postoje" a přísloví Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Voliče je možno získat v koalici i v opozici. Uvidíme.