5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté získali moc i díky ODS!

Zbyněk Stanjura se rozčiluje nad faktem, kolik moci dnes mají komunisté tím, jak ovlivňují program i složení české vlády. Vinu klade jednoznačně na Andreje Babiše. Na podíl ODS však jaksi zapomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 25.2.2019 11:32

Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

a byla ochotná vládnout s ANO, ale ne s Burešem, ač by to pro ni bylo sebevražedné, podobně jako je to sebevražedné pro ČSSD, tak titulek článku "Komunisté získali moc i díky ODS!" svědčí o neznalosti češtiny nebo komunistické orientaci autora.

Pokud už, tak by titulek měl být "Komunisté získali moc i VINOU ODS!"

V. Čermák 25.2.2019 12:35

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

ODS získala v řádných demokratických volbách tak málo hlasů, že ani ve spojení s dalšími chytračícími straničkami nemohla Babiše vyšachovat. Natož, aby si diktovala, s kým bude vládnout a s kým vládnout nebude. Nějaký směšný slib-neslib nemá na nic podstatného vliv. Tak se rozhodli a jestli jim pomůže krnět v opozici se uvidí. Komunisti se rozhodli jinak a jestli jim to pomůže se taky uvidí. Toš tak Burešovateli....

M. Prokop 25.2.2019 12:41

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

No a tvrdí snad někdo něco jiného, "toš" plivníku?

Máte problémy s pochopení textu?

J. Kulheim 25.2.2019 14:19

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

Pana Babiše volilo 30% voličů, kteří přišli k volbám a od 70% voličů, kteří přišli k volbám hlas nedostal. V politice je nejdůležitější 101.hlas a ten měla ODS.

J. Ráž 25.2.2019 16:30

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

Tak proč tento stoprvní hlas Babišovi Fiala nenabídl za ministerstvo vnitra a spravedlnosti? Kdyby to Fiala udělal, bylo by alespoň jasno, jak je to s Čapím hnízdem, že policie nebrzdí vyšetřování a státní zástupci nejsou od Babiše úkolovaní. Babiš by byl pod kontrolou a ODS mohla plnit ze svého programu malého státu alespoň tolik, kolik plní ze svého programu dnes ČSSD a KSČM.

Takhle může Fiala ze Staňurou, Němcovou a Uždenijou z opozičních lavic jen prskat jako křeček, nic nezmůže a my musíme skousnout a zaplatit výmysly socanů a komunistů.

J. Kulheim 25.2.2019 19:49

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

Když někdo něco nechce, tak je nutné to respektovat a on to nikomu nemusí zdůvodňovat. Proč to neudělal vám může říct jenom Petr Fiala.

M. Sedláček 25.2.2019 11:05

Demagogie

Byl to Babiš a nikdo jiný, kdo vytáhl komouše zase na světlo. Jen kvůli tomu, aby byl u moci. O nic jiného mu totiž nejde. Nikdo Babiše nenutil.

V. Čermák 25.2.2019 12:27

Re: Demagogie

K "moci" Babiše přivedlo drtivé vítězství v řádných demokratických volbách. Zatímco většina politických stran chytračila a chtěla Babiše vyšachovat, komunisté pragmaticky souhlasili s podporou Babišovy vlády. No a váš výrok, že Babiše "nikdo nenutil", aby sestavil vládu a stal se premiérem, je Úsměvný. Jeho většinoví voliči Babiše " nutili", aby to učinil...

L. Severa 25.2.2019 11:01

KSČ "diktuje "

a Babiš bude poslušně poslouchat? Pochybuji, Zeman přece řekl, že ho podrží ať se děje cokoliv. Takže ty řeči, i diskutujících, odsuzujících ODS považuji za zbytečné. Co si ta strana předsevzala, to dodržela. Nebo myslíte, že by Babiš dělal s ODS něco jinak? Navíc, ono se také jeho politice může přestat dařit.

R. Meišner 25.2.2019 10:56

v současné době

je ODS tou nejtrapnější stranou ve Sněmovně. po volbách měla jakž takž potenciál podílet se na vládnutí,--to by ovšem nesměl Fiala 180x během jediného týdne vykřikovat, že s trestně stíhaným premiérem nikdy. --no tak když nikdy, tak nikdy,--teď sklízejí co zaseli. opozice je všem jenom pro smích, a je v podstatě úplně jedno co říká a neříká. takže naprostý souhlas s autorem.

M. Prokop 25.2.2019 11:34

Re: v současné době

Podílet se na vládnutí za cenu sebezničení?

J. Uzel 25.2.2019 13:01

Re: v současné době

Pokud z ODS Fiala udělá "hřiště" pro kámoše z Masarykovy univerzity, toho beznadějně progresivistického hnízda žvanilů, bývalí voliči ODS nemají důvod se vracet.

V. Petr 25.2.2019 13:17

Podpora Beka do Senátu hovoří sama za sebe...

J. Chaloupka 25.2.2019 10:09

Asi se báli práce. Zejména jistý Fiala, zvyklý celý

život jen žva... pardon debatovat.

F. Houžňák 25.2.2019 9:55

V politice a ostatně i všude jinde se počítá výsledek

a ne (údajně) morálně čisté úmysly. Jediný smysl by moralizování ODS mělo tehdy, kdyby bylo schopné pohnout voliče k tomu, aby v příštích volbách dali 35% ne Babišovi, ale Fialovi. A to jsou jenom takové fantasmagorie, a po příštích volbách bude Fiala zase trucovat v koutku se svými deseti a kousek procenty a vykládat nějaké žvásty o morálce. To je to poslední, co chci od nějaké partaje slyšet, aby mi vykládala, co je morální a co ne, a že já jsem blbec, který to neví.

P. Harabaska 25.2.2019 9:51

Z důvodů osobních a jiných jsem KSČM nevolil

a nevolím. Ovšem vidím a slyším-li plkat pana Stanjuru a Fialu tu jejich obehranou a značně popraskanou gramodesku, raději dám příště hlas Filipovi, nežli těm pánům z ODS.

P. Jirkovský 25.2.2019 10:46

Re: Z důvodů osobních a jiných jsem KSČM nevolil

Nojo, no. Holt se vám stejská po době, kdy stbáci vládli přímo. Dneska jen zprostředkovaně. Ale třeba, když se posnažíte, se vám ta doba vrátí.

V. Petr 25.2.2019 13:25

Pokud budete mít na výběr mezi estébáky a imámy, koho

si vyberete? ODS svou podporou P&L volí druhou možnost...

P. Harabaska 25.2.2019 16:28

Re: Z důvodů osobních a jiných jsem KSČM nevolil

Debžo.

F. Houžňák 25.2.2019 9:50

Kdo odmítá vyjednávat, nechce nic prosadit,

i kdyby se stokrát vykrucoval a tvrdil, že to tak není a že on je morálně čistý jako lílium. Tak ať si nevyjednává. Vyjednávali jiní a prosadili svoje.

K. Vyšata 25.2.2019 9:27

Je bez debat, že ODS zazdila svůj volební výsledek

do rozbředlé opozice. Měla šanci v koalici s ANO směrovat vládu tzv. napravo. Jenže strach je ochromující a zřetelně se vedení ODS jím nechalo ovládnout. Koalice s ANO by byla příležitost, trapné vymlouvání na Babiše jen podtrhlo slabost vedení ODS. Pobrekávání nad nemožností něco prosadit je zbytečné, moc nemají a tak musí respektovat že si kus moci za podporu koupili komunisté.

M. Klas 25.2.2019 9:20

Babišovo ANO

Myslím, že vše charakterizuje už toto, cituji: "vítězné hnutí ANO Andreje Babiše". Právě, že je to hnutí pouze Andreje Babiše. A jehož majitel není schopen nabídnout žádný ústupek. Co vlastně ODS nabídl? Jen řeči ve sdělovacích prostředcích.

P. Götze 25.2.2019 9:41

Re: Babišovo ANO

ODS si svym usnesenim ustredniho vyboru tusim 3 dny po volbach odsouhlasila, ze s ANO nebude vubec vyjednavat. Tak jednoduche to je, i kdyz se to ostatni snazi obkecat. Hlavne ti, kteri o fubngovani ODS vubec nic nevi.

M. Klas 25.2.2019 9:52

Re: Babišovo ANO

Pane Götzi, můžete sem, prosím, dát odkaz na zápis tohoto usnesení?

K. Janyška 25.2.2019 9:20

Kecáte, autore, jako obyvykle.

To, že ODS s estébákem a komunistou, zlodějem a dokonce potencionálním vrahem nechce mít nic společného ji špechtí.

Jinak pod vedeném rudočerného Fialy skoro nic... Dzp.

B. Hynek 25.2.2019 9:20

Výsledky voleb.

Čapí hnízdo, kterého se chytá soudruh Petr Fiala jak h... košile bylo vlastně Sobotkovou Labutí písní. Ten našel slabinu v Evropském plánování a místo Babiše potopil sebe.

Je známo, že Babiš měl zájem o spolupráci s ODS, čímž by mohl lépe plnit své sliby a ODS mohla utlumit pokračování EET. Soudruh Fiala nevzal vůbec na vědomí výsledek voleb, konec konců není to tak dlouho co ODS měla také více jak 30% ale bohužel nebyla jedna strana ( kromě socialistů )s kterou by ODS mohla mít většinovou vládu. Je to poprvé po roce 1989, kdy 2 strany mající blízký program mohli skutečně vládnout bez podpory komunistů i evrohujerů.

Poslední volby jsou nástupem nových svazáků, jinak předvojem další revoluce a naše školství chrlí neuvěřitelné množství zbytečných profesí.Máme se proto na co těšit a naděje, že ODS v příštích volbách se dostane na druhé místo se jeví více nereálně. Bohužel současná vláda je po odmítnutí spolupráce s ODS je jediná možná a plakáty typu:" Bolševická vládo, Praha volí ODS " odpovídají úrovni negramotných zadavatelů.

Podle průzkumů jsou dnes druzí Piráti a ani po nových volbách by se situace nezměnila.

M. Klas 25.2.2019 9:23

Re: Výsledky voleb.

Proč myslíte, že "Babiš měl zájem o spolupráci s ODS"? Kde to ukázal? Politika je umění vyjednávat a ne diktovat podmínky. Notabene v roce 80. výročí Mnichova jsme si to všichni mohli uvědomit!

M. Klas 25.2.2019 9:27

Re: Výsledky voleb.

Ještě toto: Kde vidíte možnost spolupráce ODS a ANO? V jízdenkách a obědech zdarma? V dalším zvýšeném zadlužování totoho státu dokonce v době konjunktury? V rozšiřování EET? Ve zvýšeném zatěžování OSVČ další a další administrativou?

P. Götze 25.2.2019 9:44

Re: Výsledky voleb.

Ano, ve vsem, co jste napsal, je moznost spoluprace, vse je o dohode. jednat odmitla ODS. Pokud to nevidite, pak nemuzete videt ani ostatni veci. ODS si zakazala s ANO vyjednavat na vykonne rade hned po volbach.

M. Klas 25.2.2019 10:02

Re: Výsledky voleb.

Pane Götzi, můžete sem, prosím, dát odkaz na zápis tohoto usnesení výkonné rady?