4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté získali moc i díky ODS!

Zbyněk Stanjura se rozčiluje nad faktem, kolik moci dnes mají komunisté tím, jak ovlivňují program i složení české vlády. Vinu klade jednoznačně na Andreje Babiše. Na podíl ODS však jaksi zapomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 25.2.2019 17:12

Re: Výsledky voleb.

To je blbost.

M. Valenta 25.2.2019 9:06

Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

která znechutila i tu 1/4 pravicově smýšlejících voličů v jinak levicovém Česku. Že se to ODS pod Fialou snaží napravit, se pochopitelně do Babiše zamilovanému Bartoňovi pranic nelíbí.

První vleklejší krize a z catch off party bude no men party.

R. Langer 25.2.2019 9:11

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

ODS pod Fialou nenapraví lautr nic. To chce jinačí osobnosti. :-(

M. Valenta 25.2.2019 9:17

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

Máte namysli někoho konkrétního?

V. Petr 25.2.2019 13:22

Václava Klause mladšího (s otcem v pozadí)

M. Prokop 25.2.2019 12:43

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

Bureše stvořila závistivost a znechucení z levicové politiky, vydávané za pravicovou.

Pravicovou vládu ani politiku jsme zde ještě neměli, v každé koaliční vládě byla nejméně jedna levicová strana, obvykle kostelní socialisté.

M. Valenta 25.2.2019 13:29

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

KDU nebo jak se tenkrát jmenovali byla středová.

I. Schlägel 25.2.2019 8:41

ODS by vstupem do vlády

"široce rozkročeného Bureše", který mění směr po každé změně větru, udělala maximum pro posílení preferencí KSČ a pro oslabení preferencí vlastních. Nebo snad spoluprací s ANO rostou preference socanů, případně bolševiků? Ona by ODS mohla za laskavého dohledu Bureše s Faltýnkem realizovat svůj pravicový program? On je Bureš ochoten realizovat nějaký pravicový program ve smyslu štíhlý stát, rozumné výdaje, snížení regulace, snížení daní?

E. Derat 25.2.2019 8:50

Re: ODS by vstupem do vlády

Samozřejmě, že by ODS nemohla realizovat svůj program se svým volebním výsledkem, ale nedošlo by k realizování těch zrůdností, které popisuji níže. Většinu těch opravdu levicových nápadů nejsou z hlavy Babiše, ale ze strany socanů a komoušů. A on jim musí ustoupit, tak to v koaličních vládách v ČR chodí.

I. Schlägel 25.2.2019 9:07

Re: ODS by vstupem do vlády

On jim ustupuje rád, protože moc dobře ví, že většina z těch jeho pravidelných 30-ti procent je tvořena přeběhlými voliči levicových stran.

P. Götze 25.2.2019 9:45

Re: ODS by vstupem do vlády

A jak to vite?

I. Schlägel 25.2.2019 9:50

Re: ODS by vstupem do vlády

Dozvěděl jsem se to z veřejných zdrojů a zapojil logiku. Bohatě to stačí.

R. Langer 25.2.2019 9:09

Re: ODS by vstupem do vlády

To je nesmysl, proč by potom měl Babiš jít do koalice s ODS, kdyby už dopředu prezentovala, že Babišovi zabrání v realizaci jeho nápadů, to je přece blbost. A že ty nápady jdou hlavně od socanů a komoušů? Hm, tak to jste zřejmě doteď nepochopil co je ANO vlastně za spolek (a podle toho také evidentně vypadá váš názor na koalici s ODS). ;-)

P. Lenc 25.2.2019 9:09

Re: ODS by vstupem do vlády

Přesně to píši drahnou dobu.Ale to voličům Babiše a těm, kteří obviňují ODS pomalu i za špatné počasí včetně autora nevysvětlíte.To, že si ODS stojí za tím, co řekla a na čem trvá, to znamená trestně stíhaný babiš, což i v té dnešní Evropě nemá obdoby aby takový člověk byl předsedou vlády, je pro tyto lidi naprosto nepodstatné.A že Babiš něco ráno řekne aby to večer popřel, to jim také nevadí.Že dle autora je ODS odpovědná za komunisty a jejich podporu vládě a jejich vydírání je opravdu mimo mísu.

I. Schlägel 25.2.2019 9:22

Re: ODS by vstupem do vlády

Což autorovi nedocvakne, tipuji.

P. Götze 25.2.2019 9:49

Re: ODS by vstupem do vlády

To ale ODS nikdo nebere, ze nejde do vlady s Babisem, nebosnad bere? Autor jen konstatuje, a to zcela spravne, ze vysledkem je posileni vlvivu komunistu na vladu. To je dusledek politiky ODS. Nikdy vam prece nebere, ze vy osobne jste tomu rad. Apropo, byla to ODS, ktera varovala socialisty pred vstupem do vlady, ze tam stejne nic neprosadi. Deje se presny opak. Takze se zkuste trochu zamyslet, kolik toho mohla z programu prosadit "pravice", pokud by chtela. O tom, kdo vyhraje volby, rozhoduje volic, ne opozice. Neslo prece o to, zda bude vlada s babisem, ta proste byla nevyhnutelna, ale jaka ta vlada bude a o koho se bude opirat. Zadny plan B ODS nikde nikdy nenavrhla.

I. Schlägel 25.2.2019 9:59

Re: ODS by vstupem do vlády

Asi nechápete, že ODS nebyla v situaci ČSSD, které šlo o krk v podobě zneviditelnění a účast ve vládě (a v dobře placených funkcích) byla pro ní z nouze ctnost. Nechápete, že ODS něco před volbami slíbila, v podobě navržených podmínek směrem k ANO se slib snažila zrealizovat a podmínky nebyly Burešem akceptovány. Asi nechápete, že vstup ODS (pro Bureše fíkového listu) do vlády by měl pro ODS své následky, protože by se musela buď podílet na kreativním vládnutí Burešovo nebo se z vlády rychle poroučet. Jako bonus pokles voličské přízně. Asi nechápete, že ČSSD, KSČM a SPD by byli Burešovou účinnou pojistkou pro případ, že by se ODS příliš vzpouzela a mohla by být ve vládě efektivně nahrazena. Vy toho asi nechápete více.

P. Lenc 25.2.2019 10:34

Re: ODS by vstupem do vlády

Naprosto přesné pane Schlagele.

M. Klas 25.2.2019 10:04

Re: ODS by vstupem do vlády

To není důsledek politiky ODS, ale důsledek politiky pana Babiše.

M. Malovec 25.2.2019 8:29

Pravice

zničila pravici - nejen ODS, ale i TOP09.

V. Církva 25.2.2019 8:27

Myslím taky, že ODS nepochopila

Že pro ČSSD byla v minulé vládě spolupráce s ANO smrtonosná především kvůli slabému vedení ČSSD a ideologické debilitě sociální demokracie v celé Evropě.

Myslím, že pravicová strana jako ODS by mohla ve vládě s ANO naopak bodíky vydělat. Nejsem si ale jist, že ta Fialová.

Š. Hašek 25.2.2019 8:41

Re: Myslím taky, že ODS nepochopila

Pro ČSSD je (byla) smrtonosná její "modernizace"!!! Nikoliv Babiš!!!

Kdo bude volit, z "občanů práce", mladého Dienstbiera, Marksovou, Valachovou, ........ dnes Maláčovou???

Jsem nevolič ČSSD, ale za Zemana a Paroubka šlo ty levičáky tak nějak pochopit. Stejně jako je pochopili ti méně vydělávající, ti vstávající denně do rachoty.

Š. Hašek 25.2.2019 8:27

Kteří a jací komunisté?

Ti se stranickou knížkou KSČM? Nebo se stranickou knížkou, řekněme, pro zjednodušení - námořních lupičů nebo štrasbrusele?

Není náhodou komunistů bijec Štětina komunista???

E. Derat 25.2.2019 8:24

Komunisté se chovají jako každá

malá koalični strana ( a tou de-facto jsou ), tedy vydírají. Tuto praxi začal po roce 89 uplaťnovat had na tři - nebožtík Josef Lux. A od té doby má řadu následovníků. V nynější vládě jí uplaťnují hlavně i socané. A protože socané a komouši mají podobný program a podobné zrůdné nápady jako zdanění církevních restitucí, vysoké zvyšování minální mzdy pro němé tváře, zvyšování mateřské, zálohové platby alimentů státem za neplatící otce ( převážně ) atd. atd., tak není divu, že to vypadá jak to vypadá. Tzv. pravice dala Babišovi košem, takže mu zbývala pouze SPD a KSČM. A z EU bylo jasně slyšet, že vláda s SPD by byla hodně problematická, nepřijatelná Takže zbyli komouši. A kdyby Babiš vládu opustil jak si přála ta tzv. pravice, tak by ANO skončilo jako TOPka, poté co se Karel uložil do naftalínu na Orlík. Protože volby vyhrál Babiš. Já ho nevolil, ale taková je dnešní situace.

D. Polanský 25.2.2019 8:22

Pokud vím, ODSáci

trvale vyhrožují ČSSD, že nezdolá 5 % hranici. Jenomže toho bych se nebál, přes těch 5 % se hravě dostanou.

A. Hrbek 25.2.2019 8:06

Nezadržitelný vzestup AH a AB

AH: Odešel z rodné země do země příbuzné, stal se jako demilitarizovaný voják spolupracovníkem rozvědky, založil hnutí které přeměnil ve stranu a stal se jejím vůdcem, prohlásil, že chce zničit prohnilou demokracii, zkorumpoval a zblbnul masy,

využil všechny prostředky k získání majetku a moci včetně medií, bezohledně likvidoval všechny odpůrce, napsal Můj boj, stal se neomezeným vůdcem země, obsadil svou rodnou zem, po dlouholeté známosti se oženil se svou milenkou, skončil.

AB: Odešel z rodné země do země příbuzné, vyhnul se základní vojenské službě a jako vedoucí pracovník exportní společnosti se stal spolupracovníkem rozvědky, založil hnutí a stal se jeho vůdcem, prohlásil, že chce zničit prohnilý parlamentární systém,

zkorumpoval a zblbnul masy, využil všechny prostředky k získání majetku a moci včetně medií, bezohledně likvidoval všechny odpůrce, napsal Můj sen, oženil se se svou dlouhodobou milenkou.

Co ještě chybí: Stát se neomezeným vládcem země (premiérem s parlamentní většinou), obsadit svou rodnou zem, skončit. Historie se opakuje, jednou jako tragédie, podruhé jako šaškárna. A ještě jednou se opakuje. Na český hnůj se hrne další slovenský Gustáv a chtěl by také práskat bičem.

R. Langer 25.2.2019 8:14

Re: Nezadržitelný vzestup AH a AB

Tolik těch lidí zase nezblbnul...

I. Schlägel 25.2.2019 8:45

Re: Nezadržitelný vzestup AH a AB

Možná díky tomu, že zažíváme relativně solidní ekonomické časy. V době krize by působil mnohem více jako spasitel. Dočkejme času. Češi mají historicky na své "spasitele" čich.

V. Petr 25.2.2019 14:40

Tak např. Adolf Hitler byl poddůstojníkem politického

oddělení Reichswehru, což také obnášelo "sledování situace." Jako takový přišel na schůzi EXISTUJÍCÍ! malé politické strany DAP a svým vystoupením tak zaujal její vedení, že mu bylo nabídnuto členství. Stal se 55. členem, ne sedmým, jak později tvrdil. Nakonec se svými propagandistickými schopnosti dostal do čela strany, přejmenované na NSADP.

Jako politický princip prosadil Führerprinzip, který převzal od německé armády.

Se svojí milenkou se oženil až den před smrtí.

Že Vaše analogie je nesmyslem je celkem evidentní, nejen z výše uvedeného.

A. Hrbek 25.2.2019 18:24

Re: Tak např. Adolf Hitler byl poddůstojníkem politického

Přečtěte si něco o tom v

www.ifz-muenchen.de/heftarchiv/1959_2_4_deuerlein.pdf