26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver 82.117 25.7.2007 11:33

Ano, komunismus je lež, vzniklá z toho,

že se někteří podnikatelé chovali, chovají a chovat budou jako vzteklá zvěř. Jsou to spojité nádoby a v podstatě nejde tyto dva jevy od sebe oddělit.

analytik 25.7.2007 11:32

Re: Mohu otázku?

A třeba proč odsuzovat ty, kteří tam zůstali a nic z toho neměli a nemají ... jedna jistota tam je, nejsou to převlékači kabátů a nedělají to pro prachy. ;-D

F. Čech 25.7.2007 11:31

Re: Ta omluva komunistů,

Naprostý souhlas.

Dadacos 25.7.2007 11:28

Komunismus je lež

Komunismus je prolhaná ideologie, která hlásá dvě navzájem neslučitelné věci.

Jednak beztřídní společnost, jednak společenské vlastnictví výrobních prostředků. Společenské vlastnictví je však možné jen tehdy, je-li ekonomika centrálně plánovaná, (neboť bez soukromého vlastnictví není trh a tudíž ani odpovídající prostředí, kde by se uplatňovaly preference jednotlivých subjektů). Pak ovšem musí být nějaký centrální plánovací orgán (např. centrální plánovací komise podřízená KSČ), který určuje lidem jejich potřeby. To pak už ale není beztřídní společnost.

analytik 25.7.2007 11:28

Re: Mohu otázku?

A třeba proč odsuzovat ty, kteří tam zůstali a nic z toho neměli a nemají ... jedna jistota tam je, nejsou to převlékači kabátů a nedělaí to pro prachy. ;-D

analytik 25.7.2007 11:26

Re: srovnani

Troubo, mám ti vyjmenovat seznam vrcholných politiků, kteří jsou a byli v NSR nebo nynějším Německu organizováni, nebo se účastnili ? Bylo by jich jen co si teď vzpomenu na vrcholných pozicích alespoň 10 hned z hlavy, a v Rakousku jak by smet.

analytik 25.7.2007 11:22

Re: Re: Re: Re: ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

Protože Klaus ŽÁDAL a NEDOSTAL. Stejně jako mnoho jiných "komunistobijců".

:-( 25.7.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

Jakou nepravdu konkrétně jsem napsal ?!!

Hrouda 25.7.2007 11:15

Mohu otázku?

Koministy máme odsuzovat za to, že vstoupili do KSČ (popř. v jakém období), či za to, že s KSČ nevystoupili?

čtenář 25.7.2007 11:14

J. Dienstbier alias

již hodně vyčpělé Služpivo leze na nervy i svým vlastním stoupencům, kteří by se rádi dostali Klausovi na kobylku, ale vidí, že zrovna s ním mnoho štěstí neudělají. Určitě by raději jako hlavního prezidentského protikandidáta nejraději viděli někoho jiného, Havel třeba pan knížete Schwarzenberga, proč by ho jinak postrčil na místo  ministra zahraničí, a Paroubek asi nejlépe sám sebe.  Jenže to má háček, zelený Bursík si postavil hlavu, že na prezidenta bude kandidovat jeho skorotchán, asi aby měl doma klid. Takže protikandiduje zvětralé Služpivo.

jerry 25.7.2007 11:10

Já mám zrovna soudní spor se starostou - nestraníkem

a souhlasím. Na malých obcích záleží na povaze onoho člověka.

žulový aston 25.7.2007 11:09

Re: JH

"Kdyby to býval tušil, že místo koryta bude kriminál" - a tak JD po vstupu sovětských vojsk (a při znalosti, kolik lidí bylo v Maďarsku v letech 1956-58 bylo zabito a popraveno)  aktivně vystupoval proti Rusům a netušil. že za to nebude koryto, ale bude za to kriminál.....

Vážený pane Starý, nenapadá Vás nic?  Modrý bolševik je termín pro jedince, kteří bolševickými metodami (lhaním, jednostrannou interpretací, zastíráním skutečnosti, nadáváním, zastrašováním) se snaží prosazovat "modrou" politiku. ( Z mého pohledu není např. modrý bolševik současný ministr práce a sociálních věcí).

Starý J. 25.7.2007 11:05

Re: Vodák

Máte tam trochu nepřesnosti: Ti...kteří se dali z různých důvodů ke komunistům, .....existovali až v době normalizace, ti již věděli, že systém je zrůdný, ale udělali to kvůli kariéře.

Po čtyřicátém osmém byla drtivá většina ve straně z opravdového přesvědčení. Byl to vliv II.WW, osvobození a neznalosti toho, co je skutečně čeká. Jen málo lidí mělo zprávy z Ruska před II.WW, jaká zvěrstva se tam ve skutečnosti děla, kolik lidí to zaplatilo životem.  Dobu po 48. jsem žil, (ovšem na druhé straně barikády), a tak vím, kdo a proč byl ve straně. Pokud tam někdo nebyl z přesvědčení, pak to byly zbytky kolaborantů z války a pováleční zloději z pohraničí.

Vodák 25.7.2007 11:04

Re: Re: Vodák

Také toho, že zvolili Klause dnes sakra litují.  Mimo jiné zvolili i Havla. Dnes poprvé by volili svého člověka.

Starý J. 25.7.2007 10:58

JH

....Ideologie není zvrhlá....

Nač byl ten Norimberkský proces? Ideologie se vyvíjí, mohlo se pár let počkat, nikoho nevěšet a rozhodně by z těch zločinců mohli být dnes i presidenti NSR. Ideologie přece není zvrhlá. Ideologie založená na nenávisti ras není rozhodně o moc horší, než ideologie založená na nenávisti tříd!

No co, asi přes 200 lidí pověsili, několik tisíc utýrali v pracovních táborech, desetitisícům sebrali vše a zničili jim život. Dnes nikdo za nic nemůže, nikdo, dokonce vůbec nikdo nebyl za nic potrestán a jedeme dál, proč by dnes nemohli kandidovat i na presidenty.

Ideologie nebyla špatná, tak co vůbec bylo špatné? Když to tak pozoruji, tak vůbec nic. Na rozdíl od Němců si můžeme dovolit ten přepych prohlásit, že se nic nestalo a každý, naopak kdo nemá rád budovatele  těch krásných těch krásných zítřků v minulosti, si zaslouží dnes odsouzení - je to modrý bolševik. Dienstbier si to odseděl, dostal od svých soukmenovců to, co kdysi aktivním členstvím připravoval jiným. Netušil, že jednou se mu dostane stejného privilegia. Jenže on to dostal za to, že se cpal na posty těch, co si mysleli, že to mají navždy. Kdyby jen býval tušil, že místo koryta bude kriminál!

Rozhodující pro "bývalého komunistu" je to, zda se právě s tou ideologií dokázal rozloučit. A to soudruh Dienstbier neudělal ani omylem, vyznává stejnou ideologii, jakou vyznával. Jen znovu vycítil příležitost se zajímat o koryto. Dnes mají u nás ti se správnou "nezvrhlou ideologií" opět zelenou! To co se jim nepovedlo v šedesátém osmém, to se nabízí na zdobeném talíři dnes.

PetrK 25.7.2007 10:57

Re: Re: Re: ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

Tak proč píšeš takové hovadiny?

žulový aston alias VK 25.7.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím . . .

Děkuju a sdílím názory RadkaH - ta neschopnost argumentovat začíná  pro modré komsomolce příznačná a pak už z jejich strany následují jen nadávky a hulvátství ....... 

Xaver 82.117 25.7.2007 10:51

Ale to není převlečenec, to je konstruktivní sympatizant!

A spolupráce s komunisty na komunální úrovni? Člověče zlatej, doufám, že víte....;-(;-)

Hrouda 25.7.2007 10:50

No, já jen myslel, že ta nespolupráce ODS s komunisty

je pro ODS principiální. Alespoň tak jsem to pochopil. Ale máte pravdu, na obecní úrovni jde o to, aby byl starosta schopný a poctivý. A tady nezáleží na tom, zda je takový či onaký. Pokud starosta pro obec, lidem je zcela jedno, z jaké strany je.

žulový aston 25.7.2007 10:44

Re: Vodák

Komunisté ho zcela stejně podpoří, jako při minulé volbě podpořili Klause ...

Vodák 25.7.2007 10:33

Vodák

ˇMyslím, že článek je výstižný. Ne všichni s komunistickou legitimací byli stejní. Byli komunisté a ti, kteří se dali z různých důvodů ke komunistům. Někdy se tyto důvody dali i pochopit a nevím jak by se mnozí tak vehementní a strašně zásadoví kritici sami v podobných situacích zachovali. Myslím, že ti, kteří dnes nejvíc řvou, by u komunistů byli první. Já bych ty, kteří byli u komunistů a dnes proti nim něco aktivně dělají neodsuzoval. Naopak. Jsou lepší než ti, kteří žádné takové zkoušce nebyli vystaveni a dnes jen žvaní a pomlouváním těch, kteří se snaží něco dělat, komunistům pomáhají. Přesto byli lidé, kteří se ke komunistům nedali i za cenu třeba osobní oběti, nebo na úkor svých dětí. Proto si myslím, že ten kdo byl v komunistické straně, by na prezidenta kandidovat neměl. Navíc člověk, kterého komunisti poslali do Ameriky jako korespondenta , to už musel být dáreček. Nepochybuji o tom, že nynější komunisté mu nevyjadřují jasnou podporu aby ho nediskreditovali ale v tajné volbě ho všemi deseti podpoří. 

:-( 25.7.2007 10:28

Re: Re: ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

;-D

já ho nikdy neměl, dokonce jsem o něj ani nikdy NEŽÁDAL :-/

Modrý pták 25.7.2007 10:25

Mám lepší a přímo od otců zakladatelů:

„Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, jenom své okovy. Dobýt mohou celý svět. Proletáři všech zemí spojte se!“

Komunistický manifest (Karel Marx, Bedřich Engels)

jirka.s. 25.7.2007 10:23

Re: ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

Tak proč jsi mu ho, ty žulová palice, nepůjčil? Určitě by ti srdečně poděkoval!

Klaudius 25.7.2007 10:18

Re: Re: Re: Jste hlupák, nebo to píšete schválně!

Komunistická ideologie se všude dala prosadit jen násilím, které vedlo ke smrti   milionů nevinných lidí . Přikladem mírnějšího útlaku je naše socialistická ústava, kde byla inkorporovaná vedoucí úloha komunistické strany, která byly předvojem dělnické třídy. Pokud se dá nějaká ideologie prosadit jen násilím, nikoliv demokraticky, je možno tuto ideologii nazývat zvrácenou.

jirka.s. 25.7.2007 10:17

Re: Re: Re: Souhlasím - ale nic to nemění . . .

K.H.Borovský: Blbci nikdy nevysvětlíš, že je blbec skutečně, říkat blbci, že je blbec, říkáš vždycky zbytečně.

RadekH 25.7.2007 10:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím . . .

Ano, zábavné.  Hlavně to, jak snadno se tací BuBu nechají vytočit vcelku neškodným žertováním, až se nezmohou na nic jiného než slabomyslné spojování slova komunista či komunismus s nejrůznějšími přívlastky a přídavnými jmény.

:-( 25.7.2007 10:15

ANO, KLAUS PRŮKAZ KSČ NAKONEC NEDOSTAL

:-/

Vodák 25.7.2007 10:13

Re: Re: Souhlasím - ale nic to nemění . . .

To je sakra rozdíl.

jirka.s. 25.7.2007 10:12

Re: Re: Re: Soudruhu JH!

Jak byste asi označil následující citát? Když to není zvrhlá ideologie, tak tedy copak to asi tak může být?

Buržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský