28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwert 31.5.2006 11:17

Dálnice se dávno nedělají rovně podle pravítka

Tak se té nedostavěné D8 projeďte a uvidíte. Je mnoho důvodů proč se dálnice nedělají rovně, mimochodem také pro pohodlí a bezpečnost řidičů.

Lojza Kohos 31.5.2006 11:17

Bravo

Mluvíte spoustě lidí - voličů z duše. Tenhle "schweinerei", započatý v roce 1993 ODS a završený letos ČSSD+US-DEU+KDU-ČSL musí skončit a je treba nejen jít volit, ale volit JINÉ STRANY A JINÉ LIDI!!!!

ok 31.5.2006 11:16

Re: Re: zeleni se nedaji "motivovat"

Pokud vim, tak s danovymi sazbami cachruji nase nejsilnejsi strany, zjevne je to tema, ktere je naramne zajima. ;-D 

vita 31.5.2006 11:14

Re: Zastance fizlu

Typická ukázka "argumentace" zelených trotlů - ptáte se na něco nepříjemného? A vy mlátíte černochy!

qwert 31.5.2006 11:13

Dvojí zdanění téhož znamená možnost daňových podvodů

naprostý souhlas, žádný biolíh neexistuje. Prostě je jen etanol. Není to tedy tak, že zavedením různé míry zdanění téhož si politici vytvářejí korupční prostředí pro vlastní využití? Veškerý líh, včetně chlastu, do 5procentní sazby. Volte qwerta!!

vita 31.5.2006 11:09

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

No povídejte, povídejte, qwerte, to jsem sám zvědav, jak se poučím. Neráčíte o tom napsat článeček nebo aspoň vysvětlit své kryptické výroky tak, aby to (bývalý) fyzik pochopil?

A nebo nehodláte riskovat?

vita 31.5.2006 11:05

Re: Re: Je také zajímavé...

A tudíž přestali být radikálními zelenými.

Mladý revolucionář - starý hofrát...

76house 31.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Ne, myslim reformu zdravotnictvi, duchodu, dopravy, dani ...

Jinak zaslepenost a houfne hlasovani podle toho, jak rozhodne velky duce a jak to prispeje do vlastni kapsy, je podobne spise nynejsim parlamentnim stranam. Cimz samozrejme neobhajuji druhy extrem - naprosty volebni anarchismus - v podani napr. Unie svobody.

vita 31.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Re: 76house-silnice a SZ

Přesně jako v Plzni...

Halt si budete muset udělat mezi zelenými čistku.

pavel 99 31.5.2006 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

možná z toho plyne, že když vyskočíme z letadala a budeme mávat rukama, tak dokážeme létat též. Jenom my to "správně" nechápeme. Pokud tomu někdo hodlá věřit, je to celkem jeho problém a může si to ostatně sám vyzkoušet. Problém trochu mám, když dotyčný na podporu své "víry" bude chtít vyhazovat z toho letadla mě.

Z úplně stejného důvodu se stále dokola ptám, proč třeba pan Pávek z oněch skvělých elektráren nezásubuje ani svou obec nebo třeba své "soukmenovce" - měli by tak levnější proud než onoho "předraženého" a "monopolního" ČEZu. A on mi nikdo stále a stále neodpovídá.

J. Mach 31.5.2006 10:55

Re: Kdo voli ODS a CSSD?

No a co? To nás u vás nepřekvapuje a proč nás s tím seznamujete? A proč nás seznamujete se svou nevzdělaností a nedostatkem inteligence? Jiní se s tím obvykle skrývají. 

pavel 99 31.5.2006 10:55

Re: Tak proč brečíte na cizím hrobě?

"...Proč si tedy naztěžujete na ty strany a jejich poslance, které tyto dotace umožnili?..." - máte na mysli nějakého pana Bursíka, který ten zákon na MŽP připravil?

zdeněk 31.5.2006 10:54

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Co z toho plyne? Že zavrhneme všechny fyzikální zákony?

Dělal jste pokusy nebo jen tak hledáte skulinky jak kritizovat vědu?

76house 31.5.2006 10:53

Re: Re: Re: 76house-silnice a SZ

To je ono, zalezi fakt pripad od pripadu a nelze pausalizovat. Je ale treba rozlisovat SZ a spousty ruznych dalsich sdruzeni a organizaci, tedy "zelene" obecne. Napriklad u nas na Valassku se konecne zacala stavit silnice I/57, na kterou vsichni cekaji jak na spasu, ale diky odporu nejakeho obcanskeho sdruzeni paru lidi z Prahy, kteri nemaji s ekologii nic spolecneho, se stavba pozastavila. A mistni lidi klasicky zacali nadavat "na ty zelene blbce", co vsecko blokujou. Coz se predpokladam promitne i do mistnich voleb.

zdeněk 31.5.2006 10:52

Re: Mně vadí!

ano R^

pavel 99 31.5.2006 10:52

Re: Re: Re: zeleni se nedaji "motivovat"

Souhlas. Navíc se vodík, na rozdíl od nafty/LTO, barví dost špatně. Ale dyž se na to vypíše nějaký grant, tak se toho pan Pávek jistě ujme.

AAA 31.5.2006 10:50

Re: Re: Re: 76house-silnice a SZ

Ale velky a kulovy. Neznam nikoho kdo by kvuli ty uskudleny petistovce radeji jel po okrskach (pokud to nechce spojit s navstevou Plitvickych jezer) nez po nadherny vyzehleny dalnici.

I po ni je ta cesta docela zahul. PS: po pobrezi zatim moc nevede, kdyz dorazi k pobrezi tak zatim konci (u Splitu).

J. Mach 31.5.2006 10:49

Mně vadí!

a to z mnoha důvodů, ale hlavně proto, že ničí životní prostředí a přírodu a také proto, že jsou v podstatě komunisti. 

pavel 99 31.5.2006 10:49

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

"...On ten jev totiž funguje i za podmínek, kdyby vlastně neměl. Hezké, že...." - mohu znát konkrétně ty podmínky?

zdeněk 31.5.2006 10:46

Re: Vést dopravu kamiony přes obce? To myslíte vážně???

O tomto se již vedla debata, na hranicích by se měl každý kamion zvážit a po ČR by měli být mobilní váhy. Pak by nejezdili přetížené kamiony. Dále vybírat od kamionů mýtné a z toho opravovat silnice. Daň z PHM je na trochu něco jiného , je na zaplnění státního rozpočtu a se silnicemi to nemá moc společného.

Při dostatečně vysokém mýtném které by bylo použito pouze na účely opravy silnic by snad již nebyl takový nedostatek financí.

Novák 31.5.2006 10:45

trvale udržitelný rozvoj

Heslo "trvale udržitelný rozvoj" už mi leze krkem. NIKDO totiž neřekl kterým směrem ten rozvoj půjde a k jaké úrovni  života máme směřovat. Hesla bez vymezení obsahu jsou NESMYSL A DEMAGOGIE. Je to stejný nesmysl jako komunistické heslo "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb". Nikdo totiž nespecifikoval schopnosti ani  potřeby.

76house 31.5.2006 10:45

Re: Vést dopravu kamiony přes obce? To myslíte vážně???

Jak by taky mohly byt ty vynosy videt, kdyz je diky paroubackovi prozere narod v socialnich davkach:((

Stredocech 31.5.2006 10:44

Re: Re: zeleni se nedaji "motivovat"

Podobně jako biolíh a LTO. Dvojí zdanění téhož znamená možnost daňových podvodů a korupce.

Mimochodem, svého času se různě zdaněný benzín opravdu různě barvil. Podvody se tím ovšem neodstranily.

qwert 31.5.2006 10:43

Re: Re: 76house-silnice a SZ

Dokud nebude zcela jasné financování průjezdu přes ČR, nemá smysl do toho investovat. To je skutečně lepší opravit silnice, které slouží predevším občanům ČR a nalít prachy do dálnic, které poslouží předně zahraničním subjektům a nic moc z toho. Za to jak byli vyjednavači s EU (Sobotka a spol.) měkcí by se měli postavit před soud za vlastizradu.

Novák 31.5.2006 10:43

Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Heslo "trvale udržitelný rozvoj" už mi leze krkem. NIKDO totiž neřekl kterým směrem ten rozvoj půjde a k jaké úrovni  života máme směřovat. Hesla bez vymezení obsahu jsou NESMYSL A DEMAGOGIE. Je to stejný nesmysl jako komunistické heslo "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb". Nikdo totiž nespecifikoval schopnosti ani  potřeby.

76house 31.5.2006 10:42

Re: Re: 76house-silnice a SZ

Btw. Krasnou ukazkou je Chorvatsko - postavili krasnou novou dalnici podel celeho pobrezi a zpoplatnili ji. Vysledkem je, ze znacna cast aut, vcetne ceskych zajezdu (jak jinak) ted kodrca po okolnich okreskach, ktere jdou do haje...

MK 31.5.2006 10:42

Re: Je také zajímavé...

- no s tou neodborností bych se držel trochu pozadu, skončila již doba zelených dlouhovlasích pubescentů ve vytahaných zelených svetrech - již se z nic stali v mnoha případech otitulovaní a hlavně i vážení odborníci.........

zdeněk 31.5.2006 10:42

Re: Re: 76house-silnice a SZ

U nás se staví obchvat české skalice, uvažuje se o obchvatu náchoda a nového města nad metují. Abych řekl pravdu radějí bych viděl dálnici z hradce do královce než stavět tyto obchvaty které budou po dostavbě dálnice zbytečné. V tomto smyslu mě toto od zelených připadá špatné.

vybuduje se pár dálnic a tranzit kamionů je vyřešen. kdyby se všude měli stavět obchvaty je to podle mě pro ekologii daleko horší.

Stredocech 31.5.2006 10:40

Vést dopravu kamiony přes obce? To myslíte vážně???

Zpoplatnit tranzit ano, ale donutit kamiony vyhýbat se obcím a samozřejmě jim to umožnit. Kamiony patří na dálnice a ty by se měly hradit z peněz, vybraných za tranzit, včetně spotřební daně na PHM. Příjmy ze spotřební daně za naftu po vstupu do EU výrazně stouply, ale na investicích do silnic a dálnic to jaksi není vidět.

qwert 31.5.2006 10:39

Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Když už se odvoláváte na fyzikální zákony, nepochybně vám neuniklo, že dodnes není přijatelně objasněn přincip vzniku vztlaku na náběžné hraně křídla. školní vysvětlení o zhuštění proudnic, rychlejím proudění, vzniku podtlaku a s ním spojené vztlakové síly se ve světle nových poznatků její totiž jako velmi zjednodušené náhradní vysvětlení. Ve škole se to tak učí, ale odborník vám řekne, že vlastně vůbec není jasné proč se letadala udrží ve vzduchu. On ten jev totiž funguje i za podmínek, kdyby vlastně neměl. Hezké, že.