28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jakovy 31.5.2006 13:42

Komu vadí strana zelených ? Podle programu MI a mým dětem

;-( ;-€ 8-o

Antivlastenec 31.5.2006 13:28

SNEM pana soudruha Uhla...

...bylo připojení Československé socialistické republiky k CCCP.Byl v bolševicko-sovětských názorech tak radikální,že se komouši raději rozhodli jej  zavírat.Nyní se nějakej pisatel  na tuto figurku obrací jako vzor čestnosti.

fren440 31.5.2006 12:58

Re: Bravo

Jsme v ohrožení je třeba volit strany, které jsou protiváhou levice. Mají realnou šanci vstupu do parlamentu a patřičnou konzistenci svých postojů. Strany, které nevstoupí do parlamentu nebo se po vstupu rozpadnou jsou nebezpečím pro naši demokracii. Teď není čas na zakládání nových stran. Je to plýtvání volebním potenciálem pravice. Za vidinu 1,5 procent hlasů zaprodají demokracii v našem státě. Jedině ODS a KDU.

míša mýval 31.5.2006 12:54

SZ = smrad a zima

Už nyní vidíme důsledky hospodaření německých zelených - drahá elektřina, drahý plyn a kdo na to nemá, topí nekvalitním uhlím a PET lahvema. Co nám zbyde, když zakáží i uhlí?

fren440 31.5.2006 12:54

vysavač protestních hlasů.

Zelení jsou klasický vysavač protestních hlasů. Po volbách se rozpadnou a přejdou na levici. Stejné jako US. Strana nemá žádnou historii. Není vyloučeno, že je stvořena pomocí marketingu, jako rychlovýtah k moci.

blabla 31.5.2006 12:39

Re: Bravo

Zelení jsou absolutně nečitelná a hlavně nesourodá strana, která se krátce po volbách rozpadne a část přejde k bolševikům - např. trockista Petr Uhl.

Proto je nelze volit.

76house 31.5.2006 12:37

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Kdepak, takovy blazen, abych chtel negovat cely historicky vyvoj a lezt nekam na stromy, zase nejsem. Ani netusim, kde budeme za sto, tisic, milion let. Jen chci poukazat na to, ze priroda se proste neda ignorovat.

Radeji si koupim zeleninu, ktera bude drazsi, ale bez spousty dusicnanu. Radsi uvidim novou fabriku ve zrekultivovane "hnede" zone, kde driv uz neco stalo, nez na poli, kde jeste pred rokem rostlo zeli. Uprednostnim bezfosfatovy prasek pred fosfatovym. A tak dal... Treba to jsou jen "male" veci, ale dulezite jako celek.

Problem s rustem populace u nas v Kotlince nevidim. Ale takhle v Africe, v Indii... nevim:(

Moderni zemedelstvi je bohuzel zacarovany kruh. Cim vice se hnoji, aby se zlikvidovali skudci urody, tim se tito skudci stavaji odolnejsimi, pritom vsak ubyvaji jejich prirozeni nepratele. A tak se slechti stale vice vynosnejsi a haklivejsi odrudy a vyvijeji jeste silnejsi a rafinovanejsi prostredky... a tak furt dokola.

A na zaver maly (tak trochu off-topic) prikladek ze zivota: doma na zahrade mame par starych jabloni "jadernic" a pak spoustu mladych krasnych vyslechtenych jabloni. Na jadernicich jsou jablka sice mensi, ale kazdy rok. Na ostatnich jsou krasna velka jablka, ovsem pouze v pripade, ze se radne postrikaji v obdobi kvetu. Jinak se objevi obalec jablecny a urodu spolehlive znici.

LOJR 31.5.2006 12:21

Re: Re: Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

A měl tuze rád zviřátka, ten by ani mouše neublížil :-D

Stredocech 31.5.2006 12:11

Re: Re: Re: Re: 76house-silnice a SZ

Aby také ne, to jsou přece zelení blbci v přímo klasické podobě. V Plzni to předvedli už před 10 lety, pak u dálnic na Hradec a na Ústí a tak nejste žádnou vyjímkou. Zelení a NGO zároveň.

zdeněk 31.5.2006 12:09

Re: Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

Ještě bych doplnil že to byl vegetarián a studoval východní filosofii. :-/

Podobnost čistě náhodná.

Stredocech 31.5.2006 12:01

Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

válečného hrdinu. Jmenoval se Adolf Hitler a opravdu se lišil od klasických demokratických stran, což později předvedl velice názorně.

kůrovec 31.5.2006 11:53

Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Milé house 76,lesnictví jako obor je zde několik stovek let,na rozdíl od ekologistů,kteří za několik desetiletí dokázali napáchat neuvěřitelné škody(NPŠ)Les je totiž taková veliká zahrádka.Pokud nebude dřevo u nás,holt se bude muset dovézt z deštných pralesů,což?A už mi vůbec nevyprávějte o snižování biodiverzity.To je totiž přímo program zaměstnanců CHKOŠ,kteří v intravilánu obce udělají 1.zónu a na ní pro sichr ještě rezervaci,kde se nesmí vůbec nic.Takže zničí historické biotopy a vytvoří bordelbiotopy,kde se změní od základu-od té nejmenší bakterie úplně vše.Netřeba zdůrazňovat,že k horšímu.

LJG 31.5.2006 11:49

Strana zelených

Když čtu jejich program a poslouchám jejich volební diskuse, vzpomínám si na přísloví : "Dobrými úmysly jsou dlážděny cesty do pekel."

Ps rozumnou a reálnou ekologickou politiku by měla mít každá strana.

LOJR 31.5.2006 11:45

Re: Zastance fizlu

Leitungu, my vás tady dobře známe, víme, že jste naprostý pitomec a navíc svým příspěvkem o větrných elektrárnách dole jste nad jakoukoliv pochybnost dokázal, že víte o diskutovaném tématu prd. Nechtěl byste jít smrdět jinam?

Ladislav N. 31.5.2006 11:44

Re: Pane Joukle, ať z Vás něco zbyde....

;-D;-D;-D

Ladislav N. 31.5.2006 11:43

Re: "Energie" státních dotací pohání vrtule větrníků...

;-DR^ ...!!

Saša 31.5.2006 11:43

Nelze vyloučit,

že zelení vadí nejvíce samotným zeleným.

Viz např. nejreakčnějí noviny v České republice Lidovky.cz: Odvolaní kandidáti Zelených zpochybní volby.

 http://lidovky.zpravy.cz/odvolani-kandidati-zelenych-zpochybni-volby-f3y-/ln_volby.asp?c=A060531_113058_ln_volby_hlm

Ladislav N. :-))) 31.5.2006 11:38

Re: Vetrniky maji problem

Hlavní problém "větrníků" v ČR je ten, že skoro žádnou energii nevyrábějí a ekonomicky jsou to zbytečně vyhozené peníze. Zelení ale trojčlenku neumí, v tom je celý problém.:-/

LOJR 31.5.2006 11:37

Re: Re: několik důvodů proč nevolit SZ

Svatá prostoto - copak si vážně nedokážete spočítat, že splnění alespoň části jejich volebního programu (např. alternativní zdroje energie, vysoké zdanění klasických zdrojů, pozitivní diskriminace, povolení imigrace do země atd.) si vyžádá obrovské prostředky ze státního rozpočtu, jehož hlavním zdrojem jsou daně? Pokud zvednete daně investorům, pohnou se dál na východ, takže zvednutí daní fyzickým osobám a další zvednutí daní spotřebních je jediná možnost. Tohle by měl vědět každý průměrný student SŠ. Máte aspoń ukončené základní vzdělání? Navíc mi napadá další penězovod ze státního rozpočtu. Bursík se o restituovaný majetek s příbuznými dělit nehodlá, chce iniciovat změnu restitučních zákomů v tom smyslu, aby oprávněné osoby nemohly být cizinci (on se prostě s tím venezuelským bratrancem nerozdělí, hamty hamty, ať mám víc než tamty). Aby to vůbec mělo nějaký efekt, zákon bude muset být retroaktivní, což samo o sobě je hrubým porušením základních právních principů, navíc takto vyvlastněné bude nutno odškodnit. Zkuste hádat, jak je chce Bursík odškodnit - přece ze státního rozpočtu! Tady taky půjde o miliardy.

vita 31.5.2006 11:31

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Bernoulliova rovnice? Člověče, co to sem pletete - vždyť to je dokonce složitější než trojčlenka!!!

Ale na qwertovo vysvětlení se těším.

Moc.

Doufám, že nezklame.

qwerte - kde jseš s vysvětlením???

R 31.5.2006 11:29

Re: Re: trvale udržitelný rozvoj

Trvale udržitelný rozvoj prosazovaný v Evropské unii má v podstatě taky ztížit nebo zakázat výrobu a manipulaci s některými látkami.  Problém je v tom, že tím srazí na kolena příslušné firmy v EU a protože konkurence nespí, defakto přeleje příslušný zisk do firem mimo EU.  Tím ve výsledném kontextu ochudí EU, až v krajním případě způsobí přiblížení EU k pozicím rozvojových zemí se všemi nepříznivými důsledky, jako je třeba zrovna snadnost uplácení veřejných činitelů , aby souhlasili s výstavbou nějaké fabriky s nějakou výjimkou zrovna na nějakou původně zakázanou látkou.

R 31.5.2006 11:28

Re: trvale udržitelný rozvoj

Trvale udržitelný rozvoj je možné prosadit jen v uzavřené soustavě.  Za socíku vznikl k tomu mimoděk perfektní příklad v socialistickém zemědělství.  Tehdejší JZD Slušovice dosáhlo jistým způsobem toho, že mu bylo povoleno podnikat takovým způsobem, jaké ostatní zemědělská družstva nemohla. Kdyby se tehdy o takové podnikání pokusila, jejich funkcionáři by byli obviněni z  trestných činů ve stylu narušování socialistického hospodářství a podobně.  Slušovice třeba nakupovali superfosfát určený  původně jako hnojivo na pole,  vyčistlili ho od příměsí a potom ho draze prodávali ostatním družstvům jako krmný fosfát určený jako přídavek do krmení zvířatům a vydělávali tím na nich.

vita 31.5.2006 11:28

Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Povraždění 9/10 obyvatel Kotlinky?

Současný počet totiž se zemědělstvím na úrovni Přemysla Oráče neuživíte...

Ostatně - kdo vám brání koupit si někde kousek půdy a zkusit se živit nechemizovaným a nemotorizovaným zemědělstvím? Jen do toho! Taky se odpojte od sítě, sviťte loučema, perte na valše - a přijďte nám poreferovat, jak jste se udržitelně rozvinul.

I-Worm 31.5.2006 11:27

Re: Re: Bravo

no, ale na druhé straně na ně nadával Patočka, takže zas tak úplně špatní nebudou... Ale volit je taky nebudu.

LOJR 31.5.2006 11:25

Re: Bravo

To je klasika - vy prostě chcete změnu a nejste ochoten nebo ani nedokážete domyslet, zda právě tahle partička nějaká faktická změna vůbec je. Navíc Bursík se svým politickým životopisem ani náhodou není "nový člověk".

kdosi 31.5.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Ale!!! To jste vzal kde? Co takhle Bernoulliho rovnice? Neplatí?

pavel 99 31.5.2006 11:25

Re: Re: Re: zeleni se nedaji "motivovat"

"...rozdílné daňové sazby jsou základním pilířem našeho programu..." - Bursík

vita 31.5.2006 11:23

Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE NE !

Ad 1) koho chlepabe jí, toho píseň zpívá. Kritika je na místě. Ad 2) nikdo nechtěl kácet na holiny, pokácet  se měly stromy silně napadené, kůrovčí jesle. Což se "díky" (ach ano, poděkoval bych jim co by se do nich vešlo) zeleným trotlům nepodařilo, tudíž z napadení kůrovcem máme kůrovcovou kalamitu Ad 3) to o marginálnosti D8 popovídejte v hospodě v některé z obcí ničených kamiony. Bude vám zřejmě poděkováno dle bodu ředchozího - a to zcela oprávněně. Zpoplatnění dálnic a silnic pro kamiony je vyřešeno, příští měsíc se má začít stavět. Ad 4) elektřinu máme za tržní cenu, euro u nás zavedeno nebylo. Kurs CZK k EUR je rovněž tržní. Ad 5) Brontosaurus je k něčemu, míchání se ignorantů do "velkých" témat je nebezpečné. Dokud si trouba hraje s vláčkem o rozchodu HO, jde to. Na trati jde o život. Ani nemusí být rychlíková.

Politické kecy vynechám.

Autorovi se dostalo odpovědi, proč zelení vadí.

kdosi 31.5.2006 11:19

Re: Re: Je také zajímavé...

No, často mají plnou h... (ústa) třeba změn klimatu, aje neznám mezi nimi jediného klimatologa. Třeba...

76house 31.5.2006 11:18

Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Tak schvalne - zkuste misto urazek navrhnout neco vlastniho!

Diky premene lesu na "fabriky na drevo" a zabetonovani kazdeho kousku zelene zeme jsou zaplavy castejsi a horsi nez v minulosti. Diky rozvinutemu automobilismu, prumyslua "chemickemu" zemedelstvi  je stale vice lidi nemocnych, cim dal tim vic deti se rodi s nejakou tou alergii nebo astmatem. Prudkym tempem se snizuje biodiverzita. Ropny zlom je za dvermi. Pece o krajinu byla naprosto prevalcovana prekotnou vystavbou... atd. atd. atd.

A vy se ptate, co je to trvale udrzitelny rozvoj?