17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausofobie

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 18.10.2009 9:14

Re: Klaustofobie

v bedně už je Schroder a tahá Němce za sebou / viz plynovod / - budeme tam mít staré  známe kamarády.

čtenář 17.10.2009 20:09

To je ale nervozní článek, nervozního člověka.

Přijetí LS odporuje ústavě ČR, konkrétně článku 9, odstavci (2). Jsem zvědav, jak se s tím vypořádá ÚS. :-)

drak 17.10.2009 21:55

Re: To je ale nervozní článek, nervozního člověka.

Jak? Velmi snadno. Okecá to takovou to právničinou, které nikdo nebude rozumět, která bude příšerně dlouhá a která bude znít podobně "srozumitelně", jako když kdysi cosi vysvětloval poslanec Kalvoda poslanci Bondymu. Jediné, co bude srozumitelné, vyplyne z onoho pověstného "čtení mezi řádky", že prostě ten Lisabon schválit chtěli a znění ústavy je jim celkem fuk.

jarda 18.10.2009 9:16

Re: To je ale nervozní článek, nervozního člověka.

Kdo z ústavních soudců studoval v Plzni ?  A nehlaste se všichni !

Lipolt 18.10.2009 10:35

studium ústavních soudců

v Plzni nikdo - tamní fakultě je kolem 10 let, ale na UK za komunistů,kde i pro získání malého doktorátu JUDr. bylo třeba složit státnici z vědeckéhoí komunismu, marxlenicnké filosofie, dějin dělnického hnutí, práva SSSR a  ostatních lidodemo států aj. pavědy. Všichni soudci ÚS museli tato studia absolvovat! A složit při přejímání svého titulu na to přísahat! A většina pak tento slib opakovala při vstupu do KSČ!!! Obě tyto přísahy porušili a nestyděli se po převratu před 20 lety příshat znova. Můžeme jimtedy věřit!!??

jan 17.10.2009 19:59

otrava

plna pusa demokracie akdyz ma plnit sve demokraticke povinost jen prudi

Lelek kozodoj 17.10.2009 22:15

Re: otrava

co jsou ty demokratické povinnosti???

jarda 18.10.2009 9:17

Re: otrava

to jsou demoGratické povinnosti. A svoboda je poznaná nutnost.

milan2 17.10.2009 19:25

Pan Krejčí

jako někteří fandové sudeťáků,si plete PŘÍČINU a DÚSLEDEK. Těch,kterých se dotýká "kolektivní vina neprávem,bychom se mohli omluvit.To se ale netýká těch němců,kteří jásali nadšením a výkřiky sieg heil,v ten okamžik se z nich stali spoluviníci nacistů.

Jarek z Brna 17.10.2009 20:39

Re: Pan Krejčí

A co to má společného s LS a s naším dalším setrváváním v EU ? Doporučuji otevřít problém zakarpatské Ukrajiny.

vasekpav 18.10.2009 16:40

Re: Pan Krejčí

Vono spoustě sudetáků spadla ruka když je vůdce poslal na frontu , takže si to už vylízali !

para 17.10.2009 19:02

Malé referendum

http://www.novinky.cz/domaci/181852-klaus-skodi-zajmum-ceska-v-ramci-eu-mini-vetsina-lidi.html

PROKOP BUBEN 17.10.2009 18:49

NENÍ DIVU

Klausovi teče do galoší a vyrábí zástupné problémy, aby se nepřetřásaly právě ty, které občany především tíží a na nichž se spolu se svými nohsledy podílel.....Domnívám se, že to chce opět demonstrace......Estébáci se vysmívají svým obětem a prohnaní chytrolíni si myslí, že si snad mohou dovolit všechno, podobně, jako jejich arbitr - Škrhola, podivným způsobem si hovící na Hradě....

wandy 18.10.2009 1:27

Re: NENÍ DIVU

také mne napadlo, že se jedná o zastírací manévr. Problém "revanšistů" zřejmě zajímá českou veřejnost víc, než to, že jejich prezident dojednává kompletní předání jaderné energetiky ruské federaci (když už se mu nepodařilo zablokovat Ingolstadt a norský plyn).

ferda 17.10.2009 18:04

k diskuzi

Komunisti klaus Bobošíková Železný a tlustý ruku v ruce

k tomu kdo není pomatenej není co dodat

clay 17.10.2009 17:53

ano

R^

Tino 17.10.2009 15:49

Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

Můžeme si různě vysvětlovat pravomoc prezidenta. Nemusí jen platit, že prezident podepisuje správnost postupu při schvalovacím procesu při přijímání mezinárodní úmluvy. On sám přejímá spoluodpovědnost za ni. Jeho podpis není formalita, ale velice závazná morální odpovědnost. Prezident je spoluodpovědný se všemi, co dospěli k úmluvě států. A v rámci téhle odpovědnosti má právo klást i překážky pro přijetí úmluvy, pokud je přesvědčen o její škodlivosti státu v budoucnosti.

Prezidentovi byla svěřena jeho funkce v plném znění! Není nijak okleštěna a on musí konat v rámci svého svědomí. Kdyby byl zvolen jen pro kladení věnců a kynutí davům, pak by nemusel ani nic podepisovat, protože váha jeho podpisu by byla směšná.

Zvolili si představitelé lidu prezidenta z naprosté většiny hlasů? Pak tedy mají do konce jeho funkčního období jeho morální postoj ke všemu tak, jak se jim to přeci líbilo. Dělat si z prezidentské funkce směnového majstra na dílně, co musí poslouchat svý nadřízený jinak letí, je poněkud ukázka debility těch, co měli přeci vědět koho volí a s jakými názory a zásadami. Když chtěli loutkového prezidenta, pak si tedy mohli navolit třeba onu Bobošíkovou.

para 17.10.2009 16:34

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

V něčem má Tino naprostou pravdu. Klaus určitě není a nebyl loutkou ale daleko spíše jakousi neřízenou střelou, jak se prořeknutím sám svého času nazval.

Jen ten akcent na takzvanou zodpovědnost mi u něj a jeho činů vůbec nesedí. Protunelovala se snad privatizace co nejzodpovědněji,? Zato o změně klimatu se zodpovídal bezdiskusně netázán a dokonce už ve dvou beletriích i cizojazyčně. Standardně  se hlásí k ultraliberálům kteří na svou svobodu /bez odpovědnosti/ nedají dopustit - to ovšem pak není  Svoboda ale Svévole!  Pokud by Tino slovo odpovědnost nahradil svévolí sedělo by to na dnešní stav lépe. Ten otazník k naprosté většině hlasů při jeho volbě je rovněž na místě. To co s toho pak vyvozuje zavíní naopak totalitou.

kirast 17.10.2009 16:51

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

1) Jaký je rozdíl mezi loutkou a "řízenou střelou" ;-)

2) Kdo vám namluvil, že "ultraliberálové" prosazují svobodu bez odpovědnosti? Nevymýšlíte si náhodou?

para 17.10.2009 18:53

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

Mám tam překlep Kiraste - ta střela měla být neřízená - výrok V,K. před tv obrayovkami v duelu se Švejnarem.

Nenamuluvil mi to nikdo. - odpozoroval jsem, pročetl spisky liberálního unstitutu.... Oni tuto politiku hájí i liberálové ale s větším akcentem na odpovědnost. Kriterium bezprostředního zisku je pro ulraliberály základ podnikání. Neviditelná ruka trhu to jen jistí. Mám taky citovat?

Ludva 17.10.2009 17:00

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

Proč urážíte paní Bobošíkovou ? Snad si pamatujeme, jak se samotná postavila stávkovému ansámblu v České televizi.

clay 17.10.2009 18:11

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

jeho spoluodpovědnost je vymezena v Ústavě jasně. On sjednává a podepisuje smlouvu, kterou mu musí kontrasignovat osoba zodpovědná za zahraniční politiku. Tady role exekutivy KONČÍ.

Po této kontrasignaci jde smlouva z exekutivy ke schválení buď k občanům formou referenda, nebo zprostředkovaně skrze obě komory Parlamnentu. Zde končí role moci zákonodárné a nastává čas pro ratifikaci, tj. závazné strzení platnosti, v němž nejprve president a posléze premiér kontrasignuje, že proběhly všechny ustavou předepsané procedury a zbývá již jen odeslání smlouvy k uložení do Říma. Tedy ta spoluodpovědnost prezidenta je z ústavy jednoznačně fázována do sjednávání smlouvy a jejímu podepsání. Pokud se prezident na sjednávání a podpisu z jemu známých a diskutabilních důvodů ostentativně nepodílel, pak toto svědčí o jeho zodpovědnosti na konečném tvaru smlouvy, té nezodpovědnosti, kterou mínil násobit další neodpovědností úvahami o nepodpisu, tedy o nevydání osvědčení o tom, že proces sjednávání a schvalování proběhl dle ústavy.

Už jen samotné pomyšlení, že by snad Klaus směl bránit uznání případného závazného referenda (a oč méně je ústavní většina v obou komorách parlamnetu?) svědčí o stavu právního bezvědomí našeho prezidenta a jeho poradců, z nichž mnozí sice nejsou z opice, ale jakoby chtěli dokázat že platí reversní pohyb...od člověka k opici.

jasan 17.10.2009 18:17

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

to mnozstvi kecu je k smichu... staci se jen podivat do ustavy, treba zde www.hrad.cz...   jste sfetovan ci jen ozran?

Jarek z Brna 17.10.2009 18:28

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

Myslím, že Clay má pouze "zdravý selský rozum". Ani za bolševika nerozhodoval generální tajemník, ale potřeboval k tomu alespoň UV (ústřední výbor).

Karla 17.10.2009 22:20

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

zdravý selský rozum znamená, že víte kdy co zasít, sklidit, se ziskem prodat atd. Asi máte také zdravý selský rozum. To je, ale na řízení státu (lidí) velmi málo. Nato potřebujeme vzdělané lidi. Proto by jste se měli vrátit tam kde to umíte nejlépe. Pod kravská vemena a dělat to co umíte a tím této zemi prospívat. Jsem velice ráda, že jste nám osvětlil funkci generálního tajemníka. Tam se propagoval ten krásný "selský rozum", Ti kteří v té době žili a měli více let vědí o čem mluvím. Díky,  že jste se ozval a připomněl mi tu starou a pro některé jistě krásnou dobu, kde jste mohli se zdravým selským rozumem a správnou angažovaností téměř vše.

clay 17.10.2009 18:28

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

najděte jedinou mezeru nebo nežvaňte

jasan 17.10.2009 19:58

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

mezera je jednoducha - ratifikuje president, ostatni k tomu davaji souhlas.  A nikde neni receno ze MUSI ani KDY.

stejne jako stavebni urad dava SOUHLAS se stavbou - ne povinnost stavet...

Bruno 17.10.2009 19:22

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

zato ty sesechováš jako pucflek skus jit z vlastním programem do voleb budeš don Qichot  ale jak se tam dostaneš přes nějakou stranu a začneš mlet něco o svědomi máš slušnou živnost je spodivem že na to ti stačí 2roky jen doufam že se v te pomatenosti stařik nedostane tak daleko že vyhlasi evropě válku jestli nemáš modrou porukuješ jak se na tebe dívám v te tve víře se budeš bit za sveho prezidenta do roztrhaní těla budr ti to slušet v prvni linii:-D

janoryna 17.10.2009 20:33

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

pan prezident nen loutka. jsou s ním senátoři ods, ksčm a rusko. to je dost velká síla. a i pan paroubek říká, že na námitkách pana prezidenta něco je. v čele s prezidentem do socialistické evropy nevstoupíme.

vasekpav 18.10.2009 17:01

Re: Holt prezident se nechová jako loutka a mnozí s tím mají problém

Děte do p.dele s Odpovědností politiků , větší frázi neznám ,Prezident je vrchní velitel , ale nemá pravomoc ůkolovat nebo organizovat Třeba rotu poručíka Homolky z Postoloprt !On jen podepíše , nebo položí věnec , tedy to co mu nachystala vláda a parlamenty !(Y)>-