22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
snílek 27.6.2008 11:47

generál

říká se že po bitvě je každý generálem.každý z nás udělal ve svém životě nějaké chyby,někdo menší někdo větší.mám známého právníka který po r.89 říkal,je třeba přijmout rakouský právní model,který je nám nejbližší.místo toho jezdily desítky,možná stovky různých delegací po celém světě aby našly pro nás ideální model.právě bezbřehá liberalizace a úplná právní anarchie způsobily rozkradení a zašantročení toho co dvě generace vytvořily.myslím že vychcánkům v parlamentu tento stav naprosto vyhovoval.zhasli světlo aby na ně nebylo vidět.bohužel náš parlament je žvanírna,kde se bojuje převážně o osobní a skupinové zájmy.veřejné blaho? utopie

klobouk 27.6.2008 12:33

Re: generál

na dulezitost a nezbytnost pravniho radu bylo upozornovano jiz pred "velkym privatizacnim treskem" , cili pred "bitvou". Jeho odmitnuti bylo a je podstatnym znakem "klausovy" politiky a je pricinou dnesnich potizi.

Retorika p. Klause priznava zdanlive chyby s tim, ze je prisuzuje svym nasledovnikum ve vladnoucich pozicich, popripade oznacuje pristi nezdar reforem jako dusledek konani, ktere by on nedelal. RvRvRv

občanka 27.6.2008 11:31

Také neudělal deregulaci nájemného (matka Klausová byla právě ta důchodkyně,

co bydlela ve vinohradském bytě) a to nás bude stát opět pěkných pár miliard. A našly by se ještě další (ne)kroky, které Klausovy vlády neudělaly.

Pepek 27.6.2008 11:25

Chybí mně hlubší zdůvodnění názorů redaktora

Pan redaktor opět ukázal styl práce našich novinářů. Chytit se nějakého problému, začít rozvíjet svém myšlenky, konstruovat své teorie atd. Ale fakta chybí. Redaktor píše, že Klaus měl na reformu zdravotnictví ne 1 1/2 roku, ale ještě 4 roky předtím a nic neudělat. Je však známo, vláda P. Pitharta nějakou reformu zdravotnictví dělala. To si pan redaktor myslí, že reformy je možno dělat každou chvilku, je třeba nějaký rok vyčkat na výsledky a pak rozhodnou co dál. Dále pan redaktor se ani neobtěžovat podívat se na náplň jednání vlády v prvním čtyřletém období a zda se tam řešilo něco co mohlo počkat a pustit se neuváženě do reformy zdravotnictví. No a pokud vyslovuje pochybnost, zda by se vláda reformou zabývala v dalším období, tak se měl podívat na programové prohlášení vlády a mohl být konkretní, ale to by nesměl být líný udělat nějakou náročnou práci. Lepší přece je povrchně tlachat. A míchat do reformy zdravotnictví příčiny pádu vlády, to je také pěkný kolotoč, ale slouží to ke kritice V. Klause a to se může všechno, i když to není etické.

xyz 27.6.2008 10:37

Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Opozice ve vládě byla silnější než opozice samotná. Nahraďme dojmy pojmy.

Jura Jurax 27.6.2008 10:44

Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Opozice ve vládě - najmě vždy spolehliví lidovci vedení Luxem :-/ hdem na tři ... ;-D

fox 27.6.2008 12:00

Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

přesně!!!!!!!!!Lux ta mrcha,co chtěl být premierem.

Jen bych chtěl dodat.Klaus jen potvrdil,že je velký muž.

para 27.6.2008 12:14

Re: Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Klaus Foxi není Veliký - jen Velice narcistický - a to je bohužel docela něco jiného.:-(

Bibabu 27.6.2008 13:52

Re: Re: Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Někteří  by tak rádi olízovali Klausovi kotníky, ale on Vám o to nestojí..... 

Beldor 27.6.2008 10:35

haha

Me naprosto udivuje jak muze nekdo klausovi vytykat ze behem tech par let nestihl zdravotni reformu kdyz socani za 8let udelali naproste h***o a to toho meli na praci mnohem mene nez klaus po revoluci...:-P:-P:-PRv

Jura Jurax 27.6.2008 10:47

Re: haha

vytýkat může i Klausovi .... a že nevytýká socanům, co svých osm let proflákali (no, někteří ne, třeba Gross;-D) ... to je problém autora. Ovšem od socanů nelze v tomhle punktu čekat nic dobrého, dokud budou vedeni Jyrkou s drátem.

para 27.6.2008 9:56

K vývoji dochází v krizích.

L. Stejskal si na příkladu našeho jinak "neomylného" V.K. všimnul zajímavého a nesmírně významného aspektu, že vývoj nejde tak kontinuelně jak to to zjednodušeně viděl Darwin ale zřejmě spíš ve skocích navazujících na překonané krize. V.K. asi takovou krizi podstoupil a ejhle - nová myšlenka je na světě. Sebekriticky musím přiznat, že největší změny v pohledu na svět jsem nedosáhl ani tak intenzivním studiem jako po těžkých ale překonaných zdravotních problémech kdy vše viselo na vlásku.... Pak má život najednou jinou cenu... Někdy si v těhle souvislostech kladu otázku co všechno se asi jednotlivcům a posléze i lidstvu bude muset ještě přihodit?

JaS 27.6.2008 11:15

Re: K vývoji dochází v krizích.

"kdy vše viselo na vlásku...." To je důležitý postřeh, který platí pro celou lidskou populaci. Jsme v období blahobytu, nic nás moc netrápí. Proto se lidi chovají jako hovada, jsou pořád blbější, vymýšlejí si kraviny, snaží se jeden druhého podfouknout. To je vývoj ke katastrofě, už to tady bylo několikrát. Až budeme opravdu v úzkých, začneme se chovat rozumněji, abychom se dostali z průseru.

paa 27.6.2008 12:11

Re: Re: K vývoji dochází v krizích.

Jo jo - vidím to obdobně - jen mi mrzí, že na tu "lidskou spupnost" asi doplatěj nejen jedinci vzlášt narcističtí ale nakonec i jiné živočišné druhy ....

toogood 27.6.2008 9:18

My jsme to cetli, pane Stejskale

Nejednalo se pouze o "odsouzeni jednoho letaku", ale o odsouzeni stylu. Pokud jste mel problem toto ve clanku nalezt, potom chapu, ze dalsi temata (explicitne V. Klausem rozebirana), vam musela pripadat rafinovane skryta nebo i "podprahova" a ze strany autora bezdecna. A celkem usmevne mate za to ze odhalujete neco, co autor na se be nevedomky a nechtene prozradil.

Vas komentar ohledne moznosti reformz zdravotnictvi v letech 90-97 neni jen generalovanim po bitve, ale nese znaky demagogie a mladicke naivni neinformovane stremhlavosti. Nechci reagovat jen bonmoty a prirovnanimi, ale zminenym stylem roztinate tolik gordickych uzlu najednou, ze neni dost dobre mozne zde zrgumentovat.

Ohledne omlouvani V.K. Myslim, ze vzdy dela vse pro to, aby se v budoucnu omlouvat nemusel (to neznamena, ze to co dela je nejak objektivne dobre nebo spravne)  Mam dojem, ze neco podoneho rekl i pred svym letosnim zvolenim. Pochopitelne si potom stoji za svymi ciny a slovy. U nas je takoveto jednani hodnoceno zpravidla jako arogance (rozumej vzepreni se vrchnosti - v tomto pripade verejnosti).

Šnek 27.6.2008 9:52

Re: My jsme to cetli, pane Stejskale

To "vyvolený" pan Stejskal stejně nepochopí.

vlasta 27.6.2008 11:23

Re: My jsme to cetli, pane Stejskale

Dobře napsáno R^

sláva 27.6.2008 9:01

je to ještě horší

a jak jsem už 100x napsal: Klaus promrhal svá premiérská léta, vhodná pro reformu země (mzdová regulace, zákaz stávek na počátku 90. let). Z prodeje bank a národní bohatství měl postavit dálnice, železnice, sítě, celkovou modernizaci země... a pojmenovat to vše po sobě, i to bych mu schválil. Místo toho si kupoval hlasy lidu (nízká inflace aj.) podobně jako Paroubek pastelkovným.

Jenže: ty doby se již nikdy nevrátí a nevím, proč bych měl dnes chudnout.

P.S. Pak doktor se mnou včera vyběhl za 30 kč stejně rychle jako dřív zadarmo. Proč ty peníze nešly aspoň "do systému?"

ach jo.

ostatně není tématu, v němž by se V.K. nemýlil: Evropa, počasí, Vyšegrád... atd.

Mark 27.6.2008 9:35

Re: je to ještě horší

Vzhledem k tom, že VK se dívá několik kroků dopředu, což je evidentně něco, co je mimo Vaši představivost, budete muset svoji neznalost problematiky prezentovat ještě velmi dlouho, nežli prohlédnete alespoň v tom, o čem píšete touto dobou. Cca 10 000x. To nic, je vás takových spousta.

Jura 27.6.2008 11:40

Re: Re: je to ještě horší

CO TO TADY VIDÍM??? vidí několik kroků dopředu???...nenech se vysmát, to že to někdo o sobě říká, to ještě neznamená, že to tak je ve skutečnosti...víš. Ve skutečnosti je to tak, že naše zem po komančském pádu potřebovala pár politiků typu W. Churchilla, minimálně jednoho...neměli jsme to štěstí, po prvotním potácení se ujal kormidla V.K. s ODS, která jak správně píše pan Stejskal krachla na finančním skandálu, dodnes nevyjasněném. Ironií osudu zůstává to, že tipec rozkrádání bank a jejich peněz různými znamými a pseudopodnikateli  zatnul až Zeman. Klaus se rád vytahuje jak malý Jarda, to je pravda:)))) A ted čekám, který dement mi začne nadávat do socanů. Omyl...upozorňuji dopředu...jsem podnikatel bez vazeb na žádnou stranu...je mi z nich zle akorát...je to na zblití...nic jiného.

jirka.s. 27.6.2008 18:25

Re: Re: Re: je to ještě horší

Tak ten Curchill, to není špatný nápad! Ovšem kromě toho, že by se tady těžko jemu podobný našel, bych strašně rád viděl, jak by si poradil s těmi neodbarvenými komouši, případně i s těmi, co se jenom smočili do odbarvovače!

Já osobně bych býval byl pro to, kdyby nám z Chile půjčili na deset let Pinocheta! ;-D

VLADIMÍR 27.6.2008 14:28

Re: Re: je to ještě horší

Mark, pokud jste spadnul z višně,  tak je mi vás líto, poněvedž ty jeho kroky jsme všichní od-sr-ali.

xyz 27.6.2008 10:38

Klaus udělal zásadní reformy

A odvrátil Havlovu třetí cestu. To se ale teď nesluší připomenout.

Jura Jurax 27.6.2008 10:48

Re: Klaus udělal zásadní reformy

ale sluší, a hlasitě ... to je totiž bez legrace největší zásluha VK.

Štváč 27.6.2008 11:47

Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

Troubové, V.H. žádnou třetí cestu nehlásal, neboť se hned přiznal, že toto není jeho parketa. Za to chameleon se chvástal VŠE, pak dostal zadarmo "profesora" od Philipa, pak se lekl privatizace bank a kuponovou privatizaci nechal na Ježkovi a Třískovi. Když se tito bývalí komunisti ve vládě vymlátili, nastoupil "profesor" a začala éra falešných sponzorů. Když nevěděl kudykam, svolal na Václavák demonstraci s dopisem od syna, ukázal na ostatní a jakoby zhrzen zmizel, aby dohodl se Zemanem oposmlouvu, kde mohl krást každý, opozice existovala jen na oko a tak se chtěli tito dva lumpové střídat ve vedení do smrti. To jim překazil Špidla,jediný charakter ve vládě, ale jak vidíme už se zase dere Zeman k moci. Klaus pracuje cestou zapomnění, a domnívá se, že mu snad ještě postaví pomník. Jsou to oba slaboši, kteří parazitují na nevědomosti a zapomínání části národa.

Alex 27.6.2008 14:13

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

R^

VLADIMÍR 27.6.2008 14:29

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

R^R^

Jura Jurax 27.6.2008 14:43

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

RvRvRv

To jim překazil Špidla,jediný charakter ve vládě ;-D;-D

pak dostal zadarmo "profesora" od Philipa, ... od jakéhože Philipa? ;-D

Jura 27.6.2008 19:55

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

Naprostý souhlas...jen podrazák a nechutný lhář může před volbami hlásat, že se nespojí s opozicí a pak s ní udělat smlouvu o spolupráci....vysvětlovat tohle může jen méně myslícím spoluobčanům...podraz zůstane podrazem....ovšem nejhorší je, že ten jeho osobní podraz dopadl na celou zemi, podnikání a poměry v republice....SPROSTÝ PODRAZ...OD TÉ DOBY KLAUSOVI NEVĚŘÍM ANI POZDRAVENÍ>-

clay 27.6.2008 8:21

Klaus

dostal po čuni tolikrát a uznal i chybu či pravdu oponentovi. Pravda, někdy to šlo ztuha, někdy mu to trvalo třeba týden, ale uznal. Legenda o neomylnosti či neomalenosti vznikla tak, že byly spíš prezentovány případy, kdy mu byly předhazovány hovadiny, proti nimž se orpávněně bránil, nebo mu byly vyčítány i věci, jejichž alternativou byly totální nesmysly kritizérů, co nemaj smysl pro měřítko a proporce. Podle toho, jakou měla kritika úroveň, takové odpovědi se jí dostalo. Lidi mu vyčítají kraviny a podstatné věci, které opravdu ovlivnit měl, těch si nevšímaj. Pochopitelně, protože kdyby udělal pár věcí, které měl, bolelo by je to. ;-P