17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
řekl bych 9.9.2008 9:56

Re: Re: Re: Josip?

Máte pravdu, Josif Zieleniec je správně

jiří s 9.9.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Josip?

Posuzovat lidi podle jména, které jim dali při narození rodiče, mi připomíná praktiky komunistů. Když si někdo v dospělosti jméno změní (např. z Milouše na Miloše), je to jeho volba a ostatní by ji měli respektovat.

Zatracovat lidi na základě činů jejich předků je také komunistické chování. Z dětství a mládí si pamatuji, jak se na přihlášky na školy psalo o politické angažovanosti rodičů. Před skoro 19 lety jsem se, jako dvacetiletý mladík, těšil, že tohle svinstvo skončilo. Ale v někom asi uvízlo. :-(

Josefa Z. mám plné zuby za jeho vlastní a veřejné činy. Plést do toho jeho jméno a jeho otce je nesmysl.

řekl bych 9.9.2008 15:07

No jo asi jsem komunista

ale Zielencův úplný životopis  bych si někdy docela rád přečetl. Jak se vlastně dostal do Čech, jak získal české občanství a tak. V Moskvě se narodil, to je jeden fakt. Že byl jeho otec vysokým úředníkem Komunistické internacionály ve 40-50. letech, je fakt druhý. Takové lidi Moskva nikdy z drápů nepustila. Dle Cibulky byl jeho bratr Vladimir provalen v Polsku jako rezident KGB, Cibulkovi ovšem nemusíme věřit. Mě však Zielencovo nynější -náhlé "rusobijectví" přijde hodně chucpe. Jestli je to Josif, Josip, Josef nebo Pavel je vcelku jedno.

Gaston 9.9.2008 0:50

Vždy jsem tvrdil, že Klaus je zřejmě dobrý úředník

ale naprosto nevhodný  a mizerný "vůdce". Dodnes nechápu, jak se může takovou dobu těšit nějaké podpoře. Jedinou omluvou pro ten náš politickej i občanskej prostor je snad jen to, že jsme soudruhy milovali také 40 let. Ti Češi... nepoučitelní

drak 9.9.2008 9:47

Re: Vždy jsem tvrdil, že Klaus je zřejmě dobrý úředník

:-DGastone!!R^R^R^

Finrod Felagund 9.9.2008 0:33

Nejen to.

Proč se Bush rozhodl bojovat s klimatickými změnami? Zbláznil se? Kdepak - hodlá vyhnat jednu hysterií jinou hysterií. Západní společnosti jsou po černobylské tragédii velmi rezervované vůči jaderné energii, což samozřejmě posiluje závislost na fosilních palivech, jejichž kohoutky drží především naši nepřátelé - Rusko, arabské státy, Venezuela atp. Jim antijaderná hysterie samozřejmě nebývale vyhovuje. Ale najednou přišlo tzv. globální oteplování - a lidé začali bláznit, že se stanou určitě strašné katastrofy, naslouchat Al Goreovi a podobně. Samozřejmě hysterie nikdy není v pořádku, ale pokud hysterie proti klimatickým změnám (která bude tak maximálně stát nějaké peníze) vytlačí hysterii proti jádru a zbaví nás tak závislosti na ruských a arabských zdrojích, budu jen rád. Být nezávislým na těch vyděračích je totiž k nezaplacení. A teď se naskýtá otázka - Klaus je téměř každým svým názorem v zahraniční politice proti Západu, respektive po boku Ruska. Zájmem Ruska je mít Evropu energeticky v hrsti. Hysterie s klimatickými změnami to může zhatit - nechci být přehnaně paranoidní, ale Schrödera si už Rusové koupit uměli. Nemají koupeného i Klause? Proč zastupuje Klaus zájmy Kremlu a Gazpromu?

vlasta 9.9.2008 0:52

Re: Nejen to.

Co to je za blábol?8-o

Abonent 9.9.2008 1:33

Re: Re: Nejen to.

To nic, vlasto.

To je jen úvaha.

Text, který je nutno opravdu přečíst, a zamyslet se nad ním.

Vraťte se k telce, a neznepokojujte se.

Mirek F. 9.9.2008 6:07

Re: Nejen to.

Měla by být politologie seriozní vědou nebo tímto příspěvkem chcete potvrdit obecné mínění o jejích protagonistech?:-)

ok 9.9.2008 8:27

Re: Nejen to.

Řekl bych, že vaše úvaha je neprokazatelná.

Po gruzínské krizi je ovšem stoprocentně prokazatelné, že Klaus jedná ve prospěch Ruska vždy, když k dojde k významné politické krizi. Dnes už to naštěstí všichni vědí, díky načasování k 40-tému výročí roku 1968 si toho všiml opravdu každý. Někomu to vyhovuje (že, soudruzi...), někomu to nevyhovuje. V každém případě teď ale mnohem lépe chápeme, proč je Klaus tak usilovně proti EU a proti evropské integraci.

Zieleniec je precizní jako vždy.