10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a Quadrant

Zase jsem nevěřil svým očím, když jsem četl Doteky víry s Václavem Klausem (Radiožurnál, 24.12.). Domnívám se, že občané a hlavně volitelé nového prezidenta by se měli seznámit proč presidentovo nadšené sdělení, jak "deset, patnáct let pečlivě čte a SNÍ (sic) o tom, že by něco takového, jako australský časopis Quadrant, mohlo existovat i v naší zemi".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jasan 29.12.2007 10:55

no jo

diagnosa jasna - klausofobie zhoubna.

Uz aby bylo po presidentske volbe - do te doby tady budou takovejch sasku mraky.

Harpyje 29.12.2007 10:53

Pane ZR,

co se zde snažíte dokázat? Podle mě děláte (zrovna tak jako autor článku) z prdu kuličku.

divana 29.12.2007 10:51

Re: autor - pan miller je tlumočník

ptám se:   koho (je tlumočník)  ?

divana 29.12.2007 10:50

autor - pan miller je tlumočník

-ferry- 29.12.2007 10:48

Možná by to stálo za to ...

Nějaký skutečně dobrý psychiatr (je.li u nás takový) by měl posoudit,zda se člověk,který je léta zahrnován slávou,servilitou a lokajstvím může zbláznit.Jestliže ano,pak V.K. to už udělal ... Zodpovědni za to jsou politici,novináři i širší veřejnost. Zodpovědnost V.K.je pak v tom,že před (asi) osmi lety nedodržel slib,že když ve volbách prohraje jeho strana,odstoupí a zmizí.Měl dobrý příklad - francouzský premier Lionel Jospin krátce před ním slíbil totéž.Prohrál a odstoupil.To byl ovšem socialista a tudíž nic pro V.K. Ten prohrál,ale neodstoupil.Jistý M.Z. ho pak vytáhl z bahna zapomnění  a tak ho tu máme dodnes.Povýšil - je odborníkem na všechno. A lidi mu furt věří a věří a věří ...Už dost,třikrát to stačilo ...

ZR 29.12.2007 10:44

Ne hloupý plátek, vynášení ho hlavou státu je varovný symptom

:)

ZR 29.12.2007 10:43

POZOR: Autor nepíše a faktem není, že to je emigrantský časopis

Je to plátek extrémní, marginální pravice, po léta placený jako součást propagandy, podchycení tzv. kulturní fronty.

Jinak s vámi souhasím, že kdyby se Klaus nestavěl tak konzistentně negativně k exilové komunitě a tisku, taky by mohl pro zemi, občany zde i "venku", dokonce i pro skutečnou, lepší pravicovou politiku, udělat by tím dobře.

Ale víte asi stejně dobře jako já, jaké postoje "thatcherita" Klaus k  těm, kteří museli, nebo měli odvahu komunismu utéct, má. Není také náhodou, že to byla jen jeho ODS a Grebeníčkova KSČM, které, bok po boku, osamocené, naštěstí poražené, vehementně řečnily a hlasovaly prozi Zenmanovu návrhu zák 193 1999 Sb o vracení občanství.

Na www.psp.cz si kupř každý může přečíst stenografický zápis rozpravy, kdy Klausova mladá garda, Zahradil, Langer, Payne dokázali zdánlivě nemožné: v demagogii proti exilu překonali i komunisty Exnera a Ransdorfa, když strašili tím, že "vracení občanství emigrantům je pro republiku stejná hrozba jako vracení jen sudetským Němcům". Skutečně, není co dodat, vot !liberálové"! A takového liberála Klause KSČM, maje navíc mnoho společných cílů, ne restitucím, ne integraci EU, atd. volí.

Byla to zase Klausova ODS a KSČM, naštěstí zase poražené, která byly proti volbám v zahraničí. Od KSČM to člověk čeká: ostatně, oproti neuvěřitelným 18% doma :venku: v roce 2002 KSČM získala pouhá 2% a v roce 2006 oproti domácím 13% venku zase necelá 2%. Klausův, komunistický a xenofobní názor a námitka, že se občan (díky globalizaci stále častěji v době voleb "venku": stáž, studium, služebně, s oparnerkou, na penzi, na meditacích v Himalájích, aupairování v Nebrasce, sklizni jablek na Zealandu atd.) se prý "nemůže stejně dobře jako kdo je v době voleb a trvale doma rozhodnout, posoudit" i tady evidentně nesedí. Topolánek (ustál si Schwartzenberga, odsoudil laciné národovectví, ocenil bří Mašíny) je lepší 

sKoba 29.12.2007 10:40

Tak ona je CIA opět naším úhlavním nepřítelem?

To jsem se dočkal pěkně blbých časů. Naši rusofilové začínají opět masírovat národ.

ZR 29.12.2007 10:20

Klausoy urážky občanů, co si pamatují Vánoce dětství, mediků co neznají román

celoživotního socialisty a propagátora Evropské unie národů "s plánovaným hospodářstvím", levicového bojovníka na straně komunistů ve Španělsku, Erica Blaira, celý ten rozhovor v Doteku víry, kde navíc Klaus od jakékoliv asociace s vírou typicky prchal, zato národu na Štědrý den zase "liberálně" kázal, že "dnešní hrdinký boj s komunismem je dětinský, nikomu a niřemu neprospívá", což by nejen ODS, předvolebně budující "hráz proti komunismu" a mnohým, co obviňují "Paroprasoubka z bolševictví" a paktování se s KSČM (ikdyž KSČM m.j. hlasovala s ODS proti vládě časteji, než ČSSD s KSČM proti títo vládě) .... to samotné stačí pochybovat o Klausově způsobilosti být dalších dlouhých 5 let hlavou státu.

Citace Klausova opěvování plátku zvaného Quadrant, jeho sny o tom, kdyby tak něco podobně báječného mohlo někdy být u nás a konstatování, co to je za brak, to vám uniká?

A ano, v kombinaci s tím, jak se nám Klaus opakovaně chlubí, jak si podtrhává a vypisuje (jakoby to byla světová rarita), echte pravicové rýmovačky "poesie" v Quadrantu, na které autor odkazuje, to je skutečně Pavka Kohout před 50 lety, místo narudo, namodro. To je úrověň inspirace hlavy státu? Vzor, který nic netušícímu náriodu předkádá? Hezkého Silvestra ...

M. Zima 29.12.2007 10:15

Pane Miller, jestliže

kLaus opravdu pracuje na otázce "Co ženy chtějí" a používá při tom patrně omylem emigrantský časopis, mohlo by z kLausova péra vzejít poprvé něco jakž takž užitečného. Proto by mu do toho neměl lézt nějaký Robertek se zmatenými představami o kLausově preservaci cenzurou.

Copak si neuvědomujete, že těch periodik, které se s kLausem zahodí je tak poskrovnu, že musí být vděčný i za emigrantskou Austrálii, až ho tam poznají, zbyde už jenom Věstník tasmanského devila, nebo spíš debila, abychom byli výstižnější.. 

ZR 29.12.2007 10:09

zase podle politbyra někdo uděluje diagnozy duševní nemoci?

Je to tak pohodlné, tak snadné? Co kdyby jste si dal práci s nějakým věcným argumentem. Jak jsme řikali ve volbách: Dokážte, že to dokážete!

Začněte třeba přečtěním si odkazů o kterých autor píše.

ZR 29.12.2007 10:06

přečtěte si ty odkazy v anglině. Plus: Klaus tento plátek TOLIK opěvuje

a ty básničky, skutečně Pavka Kohout před 50 lety, mésto rudě, namodro.

Já nechci aby se můj prezident posiloval, inspitroval takovou žumpou a škvárem, aby to národu, nic netušící mládeži navíc jako hlava státu a prý vzdělaný kladl za nedostižný ideál.

derik 29.12.2007 9:54

Re: Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

Nevim o co vam jde. V dotecich viry Klaus rekl ze napsal recenzi o Orwellovi a ze cte, mimo jine, mesicnik Quadrant a z neho uvadi priklad profesora matematiky stezujiciho si na uroven studentu. Kde jste nebo autor vzal ze je Klaus ovlivnen basnickami  a podrizuje jim sve rozhodovani? Napsal na ne  recenze jako na Orvella? Vzdyt v tom rozhovoru nejake basnicky ani nezminuje!

Saul 29.12.2007 9:30

Kdo je ZR?

Proboha, kde se tohle vzalo? Vždyť to je evidentně duševně nemocný člověk.

Magor Milda 29.12.2007 9:29

Řekni mi, co čteš a já ti řeknu, kdo jsi

je větička, kterou jsem si bez podtrhávání a vypisování zapamatoval z mládí. Tehdy jsme se dělili na čtenáře Literárních Listů a Rudého Práva, abych jmenoval oba protipóly tisku. Více nebylo povoleno.

V demokratickém světě vycházelo v češtině málo časopisů, nejvýznamnější bylo snad Svědectví, ale i České Slovo v Mnichově bylo pro krajanskou obec důležitým zdrojem informací. Jožka Pejskar sotva vystačil s tím, co mu krajané přispívali, možná, že se za některými sponzory skrývala i CIA, ovšem obsah nikdo ze sponzorů necensuroval. Takže pokud někdo dostane peníze z nejasných zdrojů, ale nemusí se proto stát hlásnou troubou sponzora, není co namítat.

Máme takové hlásné trouby i u nás, třeba o Haló Novinách si žádné iluze o nezávislosti dělat nemůžeme a přispívatel bude sotva CIA, spíš někdo jiný. Jestlipak si i tam náš pan president podškrtává a vypisuje? Já osobně takovou knížku, ve které si kdosi podškrtával, číst nemůžu.

Von 29.12.2007 9:08

Re: vlasto232,

To financování by mělo vadit nejméně. Horší to asi bude s kvalitou textů a tak by to chtělo, aby ty kvalitní pan prezident pro nás tak nějak odhalil!

ZR 29.12.2007 9:02

Znovu: odkazy, kde se lze (anglicky) dočíst o čem autor píše

 http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm 

Pravičácké básničky, neuveřitelný projev Klause, jak vlastně rozsáhlé prezidentské pravomoci má, a jinou propagandu pak na   www.quadrant.org.au

ZR 29.12.2007 8:57

škoda, že jsme tebe neznali, angažovaného, v jaru, sametu, jen tady

zato ale tak vtipně, úderně, vlastenecky. Klaus i Filip by zajásali.

Tak ty si dokonce študovanej, strojař? Nebo si jen ty strojaře viděl, když jsi šel s manuály na pivo do Černého pivovaru? Neva, dnes si někdo, zřejmě i fanda Klause, kterého nám, jak i Lucinka Blbinka Vůdcova Fanynka fanoučkům na náměstí omílala "svět závidí" a proho ho musíme volit.

Nikdy neřekla který svět. Ten na Západ to ale určitě a dost dlouho není.

Kryštof 29.12.2007 8:56

Re: A je to tady ! A pěkně to smrdí vodkou

Souhlas!

ZR 29.12.2007 8:52

Jestli máte nějaký důkaz nebo info potvrzující vaši domněnku ...

sem s tím.

Nebo se poděltě s Hradem. Hradní pán si opravdu, ale opravdu, jakkoliv je debatírem světového kalibru, servítky jak víme nedělá, podpásovky a útoky ad hominem mu vůbec nejsou cizí.

Takže jestli těď byl velice konkrétně s "prestižním" časopisem chycen na višních, neponese to, jak ho všichni dobře známe, moc lehce a bude každou pomoc k ráznému protiúděru potřebovat. Splňte tedy svoji vlasteneckou povinnost: buď to zveřejněte zde, nebo Hradu. Tam vám i za to něco dají.

ZR 29.12.2007 8:40

Ano, ano: KSČM i Klaus, národ s vámi souhlasí: Jsou to zkrachovanci:

Zrádní emigranti, nemakačenkové.

Mimochodem, volíte ODS nebo KSČM? Obě jsou, pod vedením naším světěm stále nedoceněným všeználkem, co ani nerozezná propagandistický, marginmální plátek Quadrant od "prestižního" zdroje, ze kterého i sama hlava státu hodná posilování se, jsou vlatenecké.

Jak to: Hlavně proto, že dlouhodobě, bok po boku, Zahradil i soudruh kosmonau Remek, KSČM a ODS, vyzbrojeni modrostmi Klause bojují proti Bruselu, prý novodobému to Mnichovu.

ZR 29.12.2007 8:35

Nemáte pravdu: Freedom House financuje přímo Kongres USA, Zahradilovi platili stáž v Kongrsu USA

Freedom House, neziskovou organizaci, kterou založila Eleanore Roseveltová, finacuje přímo z rozpočtu Kongres USA. To nemá s CIA nebo covert operations fondy CIA vůbec nic společného.

Freedom House je finacována podobně jako treba USIA, Informační agentura USA, která m.j. má Hlas Ameriky, sponzoruje stáže odborníků v USA atd.  

Když jde řeč o Freedom House,  komunistickou paranoii sdílenou zjevně iikdyž asi nevědomky i zde Vlastou, zato řemeslnně využívanou třeba Klausem a jeho křídlem v ODS (Zahradil, Tlustý atd.) bylo třeba to, že když Freedom House sponzorovaní dobrovolníci, Ivan Pilip a MUDr. Jan Bubeník poté, co dovezli disidentům na Kubu laptop a jiné věci, byli Castrem vrženi dio vězení, Kongres USA, papež, EU atd. všichni žádali jejich ptropuštění, náš Pithart se nechal zbytečným několikadenním čekáním před kanceláří Velkeho Vůdce zahambit: "echte liberál" Klaus a jeho mladá garda, hlavně Zahradil, se k údivu světa, včetně šéfa zahr výboru Kongresu USA, Hydea, atd. do Pilipa "obuli": Klaus ho (a pak i Pitharta) pomlouval, že nerespektují suverenitu Kuby, Zahradil veřejně pomlouval a zpochybňoval motivy poslaneckého kolegy Pilipa, proč na Kubu jel (zisštné důvody). Přitom o 3 roky dříve Freedom House zorganizoval a platil Zahradilovu několikaměsíční stáž v Kongresu USA, díka které se stal stínovým MZV ODS, expertem ODS na zahr politiku (a tak si pomohl k lukrativní rodinné existenci v Bruselu, kde se soudruhem kosmonautem Remkem atd. pod vedením Klausovy ideologie, on, poslanci KSČM údajně hájí naše národní zájmy. Tedy KSČM ne internacionalisté, ale vlastenci?) Klaus se poté musel Pithartovi omluvit, dtto Zahradil Pilipovi. KSČM doufala, že se zviditelní, Castro předá vězně jim, také kárala vězně že nerespektují suverenitu Kuby . Když Kongres USA ve zvl zasedání udělil uznání osvobozenému Pilipovi a Bubeníkovi, o Klausovi tam od té doby mají zase o něco horší smýšlení. A to je fakt.

Alf 29.12.2007 8:27

Znal sem ňákýho Millera zeza vody, co pás kozy.

Ale tedle ten to asi nebude. Pak sem znal ňákýho Müllera, co se ňák angažoval v pražskym jaru, pak študoval strojárnu a díky politice to dotáh až k obhajobě, která byla jako dycky politickej projev, jenže voni vod něj čekali něco vodbornějšího, tak mu to nedali. Pak emigroval do Izraele. Po sametce se zas vrátil, ale nijak moc se neuchytil. Že by to byl von?

ZR 29.12.2007 8:12

Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

Z Wikipedie (ne české, tedy odpadá námitka, když je prý komunisty nebo StB infiltrovaná):

 http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

A pak přímo na stránkách CIA, tedy od zdroje:

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm 

Protože náš opravdu, ale opravdu světově vzdělaný, ikdyž m.j. zcela nestandardní profsor VŠE, Klaus, na Štedrý den národu opěvuje nebetyčné kvality plátku, ze kterého on už 10 nebo 15 let čerpá ideologickou posilu a kde naopak zase vykládá, jaké velké pravomoci on jako prezident ČR údajně má, stojí za pobavení nebo pro pláč si přečíst i ty básničky, na které autor komentáře upozorňuje a za které by se ani Pavka Kohout nemusel před 50 lety stydět. Pro ty, kdo jen tročku umí anglicky, to opravdu, právě před Silvestrem, stojí zato, ikdyž je to ve skutečnosti k pláči, co nám Klaus tady prezentuje jako svůj sen, svoji inspiraci. Básničky hledat na:  www.quadrant.org.au v rubrikách Poesie.  Kdo se i poté domnívá, že otěže státu jsou v těch nejlepších rukou, že Klaus není nenávratně mimo, tak ho opravdu, ale opravdu, lituji a "moc mě to trápí".

ZR 29.12.2007 8:01

Kde je, Vlasto, nějaká konkrétní lež z které autora viníte?

Když se podle vás "lež napíše tak snadno", snad vám nebude tak zatěžko ji odhalit, sdělit nám, jaká jke pravda. V době internetu to skutečně není zas tak namáhavé, ikdyž urřitě pilně pracujete na budování Klausovy republiky.

Pomohu vám trošku následujícími odkazy, doufám, že jste se, jako náš pan rádoby světem uznávaný vzdělanec také naučila anglicky dost dobře, aby jste si původní materiály, doslova od pramene mohla sama, nefiltrována Klausovou nebo jinou propagandou, v klidu přečíst. Zde tedy jsou: Z Wikipedie (ne české, tedy ne komunisty nebo StB infiltrované) http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

A pak přímo na stránkách CIA, tedy od zdroje:

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm  Abych vám udělal život milovníka pravdy (což jistě chcete být) ještě snadnějším, zde je překlad úvodního citátu prvního ze článků, který propagandistický program CCF na webu CIA popisují. Citát patří jednomu z organizátorů ustavující schůze CCF, Sidney Hookovi: "Dejte mi sto milion (tehdejsich) dollaru a tisic oddanych lidi a garantuji vam generovani takove vlny demokratickych nepokoju mezi masami - ano, dokonce mezi vojaky - Stalinovy vlastni rise, ze vsechny jeho problemy budou po nadchazejici dlouhe obdobi vnitrni. Mohu najit takove lidi. Sydney Hook, 1949

S v yhledáváním skutečně povedených (idiotských? propagandistických? echte konzervativních?) básniček autorem citovaných vám nepomohu, musím se zapojit do tržního procesu, ale najdete to zde: Quadrant: www.quadrant.org.au Hezký Nový rok a ... než někoho obviníte ze snadné lži, trošku myslete. Protože ten kdo tu mlží, básní o kvalitách a čerpá z žumpy je naše hlava státu, Pro Klausova vyzyvatele nepracuji.

derik 29.12.2007 7:56

Pro redakci. Politicke komentare vetsinou pisi specializovani novinari nebo politologove

Ti nesou kuzi na trh a proto se musi snazit byt co nejlepsi. Pokud bude kdokoliv zverejnovat politicke komentare na Psu, tak potom nebude pro bezne ctenare jasne co je provokace, naivni nazor, ucelova manipulace a dezinformace, idealisticke sneni, "zpravodajske hry", atd. Pokud ma nekdo zajimavy postreh nebo informaci tak bych doporucoval kontaktovat specializovane novinare a poskytnout materialy nabo rozhovor. Ti maji poznatky, cas, a moznosti si to vse overit a pak neco reprezentativniho napsat. Jinak to spis patri do rubriky Dopisy nasich ctenaru.

ll 29.12.2007 7:44

a taky Freedom House

Kde se tak angažuje Honza Spacák Ruml.

ZR 29.12.2007 7:43

abc: Uvažujete hodně PARANOIDNĚ nebo jinak hodně špatně

Pokud vím, tak autor není ani finančním poradcem ČSOB, ani jiného bankovního domu u nás nebo v cizině, je poradcem pro investice soukromníků.

Doufám, že ve vašem xenofofobně-paranoidním zpochybňování a hledání "nepřítele nádora" (tedy nepřítele tatíčka Klause) nespekulujete, jak asi zkompromitovaný autor je coby tlumočník. Naděje ale je, vidíc vaše schopnosti, že i v tomto na něco přijdete.

Skutečně, na struny paranoidního národovectví brnkající Klaus a zřejmě také vlastenecká, národní zájmy a hrdost pod jeho vedením proti Bruselu atd. soudruhem kosmonautem Remkem atd. hájící KSČM (která svůj údajný "ideologický protipól" nejenže nikdy nekritizuje, ale podle potřeby, dnes už veřejně a hrdě komunistickými poslankyněmi jako Zuzkou Rujbrovou přiznáno, podpoří) má v lidech jako vy spolehlivé příznivce.

Ivan Nový 29.12.2007 7:36

vlasto232,

CIA financovala Solidaritu v Polsku přes odborové centrály v USA. Bylo to špatně? Ne. Jsme CIA za to dodnes vděčni.

vlasta232 29.12.2007 7:30

Re: Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

Máte 100% pravdu- vždyt lež se napíše tak snadno!  A pruměrného čecháčka- myšlení neskutečně bolí!  Jsem přesvědčena- že se nikdo nad níčím nedoloženým tvrzením- o sponzorováním a dohledu AMERICKÝCH tajných služeb nad tímto časopisem - naprosto nezamyslí, jakou autor napsal hovadskou lež!  Také vybrání - několika né právě nejlepších článku- /NE VŽDY SE VŠE PODAŘÍ!/- je neskutečná ubohost! Prostě pan ŠVEJNAR se štábem poradcu začal svou prezidentskou kampan velice """PŘÍZEMNĚ""!!!