26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a Quadrant

Zase jsem nevěřil svým očím, když jsem četl Doteky víry s Václavem Klausem (Radiožurnál, 24.12.). Domnívám se, že občané a hlavně volitelé nového prezidenta by se měli seznámit proč presidentovo nadšené sdělení, jak "deset, patnáct let pečlivě čte a SNÍ (sic) o tom, že by něco takového, jako australský časopis Quadrant, mohlo existovat i v naší zemi".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nevolič 29.12.2007 20:52

Re: Re: Re: Bez obřízky nelze

Pane Kejháku, máte kliku. Viky Harvard se vrací do Čech. P. Čunek si dal jako podmínku, že se vrátí na ministerstvo ,jen pokud bude Viky jmenován jeho náměstkem. Baudyš viděl v kouli, jak to domlouvali. Čunka už nebudou mlátit po hlavě, že je ve skluzu, nemluví anglicky a nemá u sebe machra na peníze. Viky to hravě zvládne všechno. Bude mít na starosti hladký přesun peněz ze strukturálních fondů na ty správný fleky. Jedinej problém je, že Topolánek chce, aby se vlastní krví podepsali, že budou alespoń přes den dodržovat desatero. U Čunka to půjde, protože je držitelem Jánského plakety ale Viky se prej zaplet s nějakou sektou, která to zakazuje. Tak nevím. Jo a Tomáš Ježek se to nějak domákl a prej se přihlásil do tý americký loterie o zelenou kartu. Vypadá to nadějně.       

Harpyje 29.12.2007 20:50

Re: Re: Re: Re: Nasalis larvatus

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Nasicuss.jpg

Abonent 29.12.2007 20:49

Re: Re: Re: Re: Nasalis larvatus

Omyl, excuse-mois. Chtěl jsem navrhnout : Cephalopenis ridens.

Richard III. 29.12.2007 20:46

Nechutný paskvil!

Škoda místa. Prestiž NP zas o něco poklesla.

Abonent 29.12.2007 20:41

Re: Re: Re: Nasalis larvatus

Ehm...    Cephalopod ridens ?

nevolič 29.12.2007 20:37

Re: souhlasim s potrebou dukladnejsi debaty

V tom Vám nepomůžu.

Harazim Kejhák, PhD 29.12.2007 20:28

Re: Re: Bez obřízky nelze

velmi pěkné, však dostávám denně spams, kde mi nabízejí zvětšení mého přirození přímo zázračnou cestou.  Přesto bych s tou obřizkou počkal, možná, že ani náš soudruh president nebyl včas obřezán! Na takové akce je času dost. Lépe by bylo, navštívit známé zástupce českých Židů, pokud se opět v republice objeví, třeba pan ředitel Železný Volodymir, dále je dobře známý pan Kožený, t.č. bohužel bojující za mír na Bahamách. Pochybuji, že se Vám zdaří získat audienci u pana presidenta, tak to zkuste třeba u pana Kavana, jeho pravá ruka je momentálně zaneprázdněna jinými úkoly na Borech nebo tak nějak, je tu šance, že by Vás vzal!

Harpyje 29.12.2007 20:27

Re: Re: Re: Bez obřízky nelze

Qui sait? Jsou věci mezi nebem a zemí...

Abonent 29.12.2007 20:25

Re: Re: Bez obřízky nelze

Néé !!!!!!!!!!!!!!!!! To je špatně !!!!!!!!!!!!!

Uff. Omlouvám se, milá Harpyje, rafl mne ROFL. Už je to lepší.

Za to mohou Židi, že ? ;-D

Harpyje 29.12.2007 20:22

Re: Re: Nasalis larvatus

Abonent 29.12.2007 20:18

Re: Re: Schizofrenik proti CIA

Robert Miler, autor článku ? O něm a o jeho reálné existenci je přece důkazů...

Asi jako o yettim.  :-)

Harpyje 29.12.2007 20:12

Re: Bez obřízky nelze

Neberte to na lehkou váhu, jinak se může stát, že: http://photos.almosthuman.net/albums/prostheticshumorous/normal_01490236.jpg

Harpyje 29.12.2007 20:07

Re: Schizofrenik proti CIA

Jan K. je ZR. ZR je JK. Jan z Londýna je Jan K., JK a ZR. A kdo je Robert Miler? ;-D

neprijemna pravda 29.12.2007 20:00

souhlasim s potrebou dukladnejsi debaty

Proto je o to vic skodlive, ze jinak k debatam vyzyvajici Klaus nam tuto moznost neliberalnim zabarikadovanim se na Hrade a strachem z debat kandidatu odpira.

Abonent 29.12.2007 20:00

Bez obřízky nelze

No dou, dotaz. Bez vobřízky k nám nemůžou.

Ale nemaj strach. Kouknou na tohle, co vo brit mila píšou dochtoři (a gojim k tomu): http://www.mineralfit.cz/clanek/1336--obrizka.html nebo sem http://www.drim2u.co.kr/global/eng/operation/operation05.htm

No viděj, nic to nejni. Jen sebou nesměj při tom moc cukat, vědí ? Jináč se mohel taky může trefit vedle, a... :-)

neprijemna pravda 29.12.2007 19:55

Re: Re: Když si odkazy přečtete, zjistíte, že ten kdo lže je Klaus

Takze co napriklad rikate nasledujici citaci Klausei, zvlastepak kdyz vime, nejen stran EU, zmen klimatu atd. ze vlada a parlament ho musi usazovat, ze svuj mandat prekracuje, ze v zahranici skodi a mate. Viz. kdy jeho vystoupeni v OSN v zari t,r,, kde byl nejen mimo misu, ale zjevne vystrasil mnohe zeme, ktere pak CR do RB nepodporily, domnivajic se, ze reprezentuje pozice vlady CR,

"It's a clear mandate. I must say I'm not sure whether I did it fully consciously, but I did it as Prime Minister, by co-writing the Constitution eleven years ago at the time of the split of the country. There is another very clear and for some people surprising right of the president, in our Constitution there is something which gives the president an incredible power in foreign relations. There is a phrase saying that a president … form;discussion with adviser]. To negotiate - but negotiate is a little bit less than the Czech word. Therefore my press spokesman is bound to translate the Czech term using two complementary words - negotiate and sign - but the phrase is a little bit different, it invokes both of those things. So theoretically whenever there is a treaty, theoretically I have to give permission to the government to negotiate such a treaty. Or I can give a general mandate, on all kinds of treaties like free trade, I can ex ante say that during my presidency, the government permanently does such things - which we have not yet done; we are trying to figure out what the correct mandate given to the government should be. So, theoretically this is a very high, very high mandate to do something which of course we wouldn't be able to use fully"

Doopravdy si myslite, ze uz jen v tomto Klaus mluvi pravdu? Spoleha na to, ze v zapalu potreby ideologicke shody a vzajemne podpory Australane uveri jeho vykladu veci, vcetne pravomoci. A nepocita s tim ze si tady nekdo z obcanu nebo z vlady, opozice atd. na jim uzivany a vychvalovany zdroj skutecne podiva. Tentokrat mu to zrejme nevyslo.

nevolič 29.12.2007 19:50

Re: Klaus, ikdyž se posiluje, do nebes chválí takový plátek jako Quadrant přece nemůže být "blb", je národní poklad

Vážený nepříjemný(a), toto je diskuze o ničem. Osobně také nejsem příznivcem nálepkování. Vztah Lucie Bílé k panu prezidentovi je asi v jiné rovině než volič - politik, je tam nějaké zbožštění,které nám může být k smíchu ale jim zřejmě ne. Věcná diskuze by měla obsahovat argumenty, proč p. Klaus ano nebo ne a to samé u p. Švejnara. Pro mě je p. Klaus politik, který se podílel na úspěšné transformaci této země. To, že mu dnes kdekdo hází na hlavu chyby exekutivy, legislativy i justice za uplynulé roky, včetně jeho bývalých spolupracovníků nesvědčí o dobré historické paměti těchto osob. Když už nic jiného uměl na rozdíl od jiných prognostiků předvídat. Rozdělení republiky budiž důkazem. Pochybnosti ohledně EU také na místě. Prokousával jsem se horou dokumentů EU. Tam je takových problémů a rozporů, že se v tom málokdo orientuje. Pokud jde o skeptický postoj k zelené politice je zcela na místě. Jen na okraj, výsledkem již viditelným , drahé potraviny i drahé pohonné hmoty. Energetická politika těchto lidí úplně mimo. Možno dokladovat, argumentovat.  Osoba p. Švejnara pro mě jedna velká neznámá. Nic proti němu nemám. Může vstoupit do politiky, předestřít svoji vizi a přesvědčit o ní občany. Ale to chce léta a ne televizní besídku, kde hlasují abonenti pomocí SMS. TV je schopna přesvědčit občany, aby zakoupili výrobek o jehož kvalitě nemají pojem. Tímto nechci marketing v obou oborech srovnávat. Princip je podobný. Chtělo by to důkladnější debatu než anonymní výkřiky, že někdo je zloděj a jiný zaprodanec USA.             

Abonent 29.12.2007 19:45

Schizofrenik proti CIA

Václav Klaus čte Quadrant. Quadrant byl částečně financován CIA. CIA slouží pravičákům. Pravičáci jsou zlí. Václav Klaus je zlý.

Připadá vám tento kauzální řetězec poněkud zvláštní ? Nedivte se; jeho autor trpí komplikovanou poruchou osobnosti. Jen v této diskuzi vystupuje hned pod čtyřmi identitami : Jan K., ZR, JK, Jan z Londýna

Vypadá to, že levičákem dnes může být pouze osoba s diagnózou paranoidní schizofrenie. ;-D

Magor Milda 29.12.2007 18:55

Re: Trošku srandy do mlejna

jo tohle mi připomíná strašení. Je to přece ten druhý český multidoktor, který ale bohužel žádný opravdový doktorát nikdy nedokázal. Předpokládám, že má doma také takový plechový cirkus, jako současný pan prezident, počínaje podvazkovým řádem po železný kříž s dubovými ratolestmi a brilianty.

Magor Milda 29.12.2007 18:49

Re: komunisté a nacisté také rádi "vyřídili" názorové oponenty ...

Přečtěte si na universitě Michigan publikace pana Švejara. Stojí tam Jan Svejnar. Kdyby tam měli napsat Pružinského, stálo by tam Pruzinsky.

nepříjemná pravda 29.12.2007 18:27

Nu celoživotní socialista Eric Blair to nebyl

V rozhovoru pro Dotek víry Klaus také povýšenecky uráží mediky, studenty a profesory 1LF UK. Prý snad polovina z nich zvedla ruku, když jim prý jako chyták řekl, ať zedne ruku ten, kro nečetl jistý román Erica Blaira.

Klauspak z toho vyvozuje a národu sděluje urážlivé posudky dané audience, ikdyž je zjevné, že medici musí nastudovat mnoem víc informací o moderní medicíně, než se mrhat svůj čas čtením a přebíráním moudrostí ze zdrojů jakým je Quadrant, který hned si hned poté Klaus tolik chválí a kdy se nám svěřuje, jak 15 let tento "pečlivě čte".

Jinak je také poučné, jak nejen Klaus, ale i jiní s gustem ctují z Erica Blaira (George Orwella), ikdyž ten byl až celý život hodně doleva přesvedčeným socialistou, nejednou vlastně komunistou, jen s ím rozdálem, že se mu nelíbiy praktiky Stalinovy komiterny, hlavně proto, že ho v ideologických půtkách ve španělské válce promoskevští komunisti coby trockistu proháněl. T, že Eric Blair horoval pro plánované hospodářství, v recenzi knihy von Hayeka (Otroctví) jej zásadně odsoudil, že před smrtí v roce 1949 sepsal stať propagující na socialistickém základě založené Unii evropských států, to mnohým z těch, co módně a selektivně Erica Blaira citují zase také "uniká".

Přitom  by se to všechno mělo v debatách, na jejichž nedostatečný počet si Klaus jinak stěžuje, seriózně diskutovat.

mirek 29.12.2007 18:27

Re: Jestli máte nějaký důkaz nebo info potvrzující vaši domněnku ...

  DĚKUJI VÁM ZA VAŠI RADU. PÍŠI TO SEM I HRADU. Pane presidente KLAUSI   držím Vám palce,vydržde...TOLIK NEDŮSTOJNÉ ZÁŠTI VYDRŽET,  ALE HLAVNĚ OD  KOHO??? Co Vám nesahají ani po palec u NOHY.

dotaz 29.12.2007 18:22

kdyz jsou ty zidi tak vlivni a bohati

muze nektery z expertu zde ric, jak se k nim prihlasit? Rovnez rad bych byl vlivny a bohaty .... ale s tou obrizkou jdete laskave dopr dele. Dekuji za rady.

červotoč 29.12.2007 18:16

Re: Re: Re: Co znamená

Jirko já tomuto úkazu říkám Klausofóbie a Zima jí nezvratně utrpěl.:-/

mirek 29.12.2007 18:15

Re: Re: Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

 ZPŮSOB, JAKÝM SE VOLÍ  PRESIDENTSKÝ  KANDIDÁT  NAHÁNÍ MI HUSÍ KŮŽI. PAROUBKOVA DOPORUČENÍ VYSTUPOVAT  p .PREDENTOVI V TELEVIZI!!  CO VLASTNĚ ON JE ZAČ? Pan ŠVEJNAR podcenil nás občany, když musí brát   jakéhokoliv politika v zázemí. Jak by mohl  být potom  APOLITICKÝ???? To si  p r o t i ř e č í.

ZR 29.12.2007 18:14

autorovi článku se podařilo chytit Klause na višních

a že by jeho čerpání z plátku jako Quadrant, velebení jeho údajné kvality, to, jak tam vykládá o širokých pravomocích, které prý jako prezident má, to nebude zřejmě výjimečný případ, kdy nám Klaus tady mlží, předkládá k věření něco, co vůbec není ani prestižní, ani solidní zdroj nebo platforma. Jen mu to většinou, pronezájem lidí, vyjde, nedají si v dením shonu, nebo potřebě mít iluzi všeználka Klause, práci si skutečnosti ověřit.

červotoč 29.12.2007 18:12

Pane..

Pane překladateli a tlumočníku můžete mě neználkovi vyjevit ona jména která zmněnila běh světa?;-(

nepříjemná pravda 29.12.2007 18:08

nu nejen ekonomové by vám potvrdili

že nepředstavitelné hory dluhů federální vlády, občanů atd., krize hypoték atd., situace kdy komunistická ČLR drží srýčka Sama za příslovečné k..... a Wall Street padá, když se člen ÚV KSČ zmíní, že by něco z více než 1.600 mld USD na kterých ČLR sedí mělo diverzifikovat do jiných měn, že to je něco fundamentálně nového.

Přední firmy Wall Streetu, jako Bear Stern, Morgan Stanley žadoní u státních fondů ČLR o mnohamiliardové injekce, aby jim nehrozil bankrot.

To, jak rychle dolar padá, zvláštěpak když si uvědomíte jeho obrovskou kapitalizaci, rozhodně na zdavé tendence ekoomiky USA neukazují. Co myslíte?

nepříjemná pravda 29.12.2007 17:59

Když si odkazy přečtete, zjistíte, že ten kdo lže je Klaus

Nejen o úžasných kvalitách Quadrantu, ze kterého se Klaus už 10 nebo 15 let ideologicky posiluje, ale také tam protinožům neříká pravdu, kdyžtvrdí, jak rozsáhlé pravomoce jako prezident podle ústavy má.

Je jasné, že Klaus nepočítá s tím, že by se někdo tady namáhal si jeho tvrzení na vlastní oči ověřit, porovnat se skutečností. V případě Quadrantu mu jeho standardní praxe předkládání svých zahradičích vystopení a zdrojů za prestižní rozhodně nevyšlo. A o to jde, zejména když některé stále lpějí na iluzi, jakýže je Klaus sekáč, jak je světem unávaný atd.