26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a Quadrant

Zase jsem nevěřil svým očím, když jsem četl Doteky víry s Václavem Klausem (Radiožurnál, 24.12.). Domnívám se, že občané a hlavně volitelé nového prezidenta by se měli seznámit proč presidentovo nadšené sdělení, jak "deset, patnáct let pečlivě čte a SNÍ (sic) o tom, že by něco takového, jako australský časopis Quadrant, mohlo existovat i v naší zemi".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mr. Nobody 30.12.2007 12:27

Re: Re: Upřímné varování.

Tak to se omlouvám podruhé. V politickém boji je asi možné použít ledacos. Jenom jsem nikdy předtím neslyšel, že by p. Josef použil takováto prapodivná srovnání. Jinak jste správně postřehl, že jsem se článek pokusil napsat v předsilvestrovském duchu. Děkuji za upozornění.    

Edgar 30.12.2007 11:43

Re: Upřímné varování.

Vážený pane, pan J. Z. to napsal, vyšlo to v MFD, NP s tím nemá co dělat a původ textu je jistý. Byl jsem u toho. Mohu na případné přání doložit. Leda že byste svůj příspěvek sám myslel jako vtip.

Lájoš B. 30.12.2007 11:21

Re: Pan Miller

Nepřijímají ? Hmm, tak co ten výsledek komoušů a komoušů z ČSSD v posledních volbách. Chytrá hlavo :-/

Oteplovač 30.12.2007 11:19

Re: Re: Re: tož si zadejte v tom Cato heslo Svejnar

Kecáte. Anglicky umět nestačí. Ještě je potřeba myslet a nelhat. Žádný článek od Švejnara tam není. Je tam pouze ve dvou článcích citován. Jednou v článku, který dovozuje, že státní úředníci neuměli nastavit rovnovážné ceny ani po několika vlnách v kupónové privatizaci (do češtiny přeloženo - socialismus nefunguje) ale to je jen popis vlastně jedinečného ekonomického experimentu, není to žádná kritika kupónové privatizace jako takové. Švejnara tam citují jen jako důkaz, jaké pravidlo (vzorec) úředníci používali pro nastavení cen v dalších kolech.  Druhý článek, kde je Švejnar zmiňován, je kritika myšlenky zaměstnanci řízeného podniku, kterou Švejnar a další sociálně demokratičtí protagonisté propagovali.

Mr. Nobody 30.12.2007 11:16

Upřímné varování.

Vážení diskutující chtěl bych Vás před koncem roku upozornit na závažný problém NP. Je zde vše bez záruky. Celkem viditelný majitel tohoto periodika asi nečte články svých renomovaných přispěvatelů. Já jsem si takto již několikrát naběhl. V prvním případě se jednalo o příspěvek podepsaný europoslancem J.Z. Tento v něm použil novotvarů, jako " jelen v říji" apod. Dodatečně jsem si uvědomil, že to údajný poradce p. Švejnara nemohl psát, i kdyby kouřil trávu. Ve druhém případě se jednalo o článek údajně p. Šetiny, kterým otevíral nějaké virtuální hledí na politické zbroji p. Švejnara. Také si dodatečně myslím, ža to nemohl psát on, ani pod vlivem alkoholu. Není možné, aby tak zkušený politik volil tak šílenou strategii. Nepřiměřeně jsem tak na oba články reagoval a tak se skutečným držitelům těchto jmen omlouvám. Myslím, že to mají na svědomí nějací píaristé z Hradu. Podobné podezření mám i u p. Doležala. Ale tam je to tak trvalé, že by si toho p. Neff asi všimnul. Dalším problémen je zapojení špiónů a jiných živlů do politického dění u nás. V seriózním tisku jsem se dozvěděl, že ruská mafie a její šéfové tzv. "Vorové" se chtějí zalíbit mocipánům v Kremlu a už se angažují. Tito lidé, kteří údajně kromě bouchačky, pěkné baby a zlaté kreditní karty nevezmou nic do ruky, běhají s krumpáčena po pangejtech a stavějí výsměšné tabule na strýčka Sama a proti radaru v Brdech. Jen aby jim tu " hujerovštinu " příbuzenstvo z Nosa Costry nespočítalo. Takže přátelé pozor. U příspěvku se snažte rozšifrovat skutečného autora. Příspěvky v hebrejštině nečtěte ani zleva do prava. Azbuce se úplně vyhýbejte. S těma" Vorama" prý není žádná legrace. Já sám již se snažím nevěřit ničemu co slyším a jenom polovině toho co vidím Nechci již podruhé zažít nové prozření. Abych nedopadl jako ten chlap co si prodřel podrážky u bot a radostně křičel, že se konečně postavil na vlastní nohy. Přeji Vám do Nového roku hodně zdraví štěstí a životní pohody.     

Ivan Nový 30.12.2007 11:11

A Magore,

Kdyby se to určovalo losem, to by bylo podvodů, zase by nejlepší akcie dostali lidé z komunistické nomenklatury a veksláci, ti by si totiž ten los podplatili. Takže to, jak začne fungovat trh je nepodstatné.

Ivan Nový 30.12.2007 11:09

A Magore,

Švejnarova metoda by znamenala, že Kožený by získal 35% akcií všech podniků z ČR. Prostě by nabídl odkup akcií za 10000. A jedna taková praktická otázka, jak by se určovalo, kdo by dostal jaké akcie? Losem?

Ivan Nový 30.12.2007 11:06

magore,

Švejnar není trh, jeho hodnocení toho, co mohlo, či nemohlo být zachováno je irelevantní. Jinak vše kolem je zprivatizováno a šanci měli i jiní, než jen lidé z komunistické nomenklatury.

promirul 30.12.2007 10:14

Re: Klaus je nejchytřejší

Bohouši,jiné slovo pro tebe neexistuje: IDIOTE!

promirul 30.12.2007 10:12

Pan Miller

Vážený pane,váš článek vyšel až příliš opožděně,měl vyjít za časů bolševika tj.do roku 1985.Tehdy vycházely ještě podobné bláboly v Rudém Právu a ten váš,jako kdyby jim vypadl z oka,CIA a američtí imperialisti.Příliš jste se nepoučil a blábolíte znovu,bohudíky jsou ale dnes lidé ve střehu a podobné bláboly nepřijímají.

ZR 30.12.2007 9:53

jeden z mnoha prikladu

16.8.2006:

Přežije parlament 21. století? Příchod 21. století vyvolal na celém světě nespočet debat o proměnách společnosti a jejích institucí, o vlivu nových technologií a technického pokroku na naše životy a o působení prohlubující se globalizace a mezinárodní integrace na uspořádání lidské společnosti. Mám ale strach, že to podstatné diskutováno není. Tím podstatným je zastupitelská demokracie, ..."

Typicky, tedy i zde, si Klaus stezuje na udajne neexistujici, jindy zas prilis malou diskusi stran neceho, kde se mu jiz dosazeny konsensus a rozhodnuti na nem spocivajici nelibi. Kritika v citovanem clanku se zjevne tyka neexistence diskuse v celosvetovem meritku, nejen na nasi domaci scene. Pritom je nepochybne, ze presne takove diskuse v nemalych poctech a v nejruznejsich formatech, od akademicke pudy az po verejnou arenu probihaji a tema roozhodne neni zanedbavano. Udajny nedostatek diskuse, popirani toho, ze jako vysledek mnohych diskusi, vyzkumu atd. bylo treba v otazkach zmen klimatu dosazeno konsensu, jak tisice odborniku ze stovek zemi, podle Klause zaprodanci nebo ti, co podlehaji masove hypnoze, potvrzuji Klaus ofsetuje tim, ze si zorganizuje, nebo zastiti konferenci odpiracu takoveho vlivu lidstva na zmeny klimatu.

Dalsim Klausovym trikem slouzici stejnemu cili jsou opakovane namitky, ze pry ve svete stale neprobehly "seriozni" a "vazne" diskuse, ikdyz ty casto, hlavne na Zapade probehly, spolu s vyzkumem treba uz v dobe, kdy on jeste byl spolu s exagentem KGB a StB, nejen vizualne svym dvojnikem, Karlem Koechlerem, pod vedenim jejich sefa v PU CSAV, soudruha akademika Valtra Komarka, zaneprazdnen pripravami scenare prechodu nez u nas komunismus padnul tim, ze jsme mu zacinkali klicema.

Magor Milda 30.12.2007 9:22

Re: Re: tož si zadejte v tom Cato heslo Svejnar

a uvidíte zajímavé články od Švejnara a dalších českých ekonomů, zejména jde o zhodnocení kuponové privatizace s podrobnými statistickými údaji. Bohužel, kdo zná kromě češtiny už jenom hovězí nebo vepřový jazyk, bude zklamán, je to v angličtině!

Magor Milda 30.12.2007 9:13

Mnoho povyku pro nic

ať si pan president podškrtává a vypisuje kde chce, já to po něm číst nemusím a taky nebudu. Pokud se mi ale něco líbí, je mi jedno, kdo a za čí peníze to vydal, dočtu až do konce. CIA je zřejmě docela všestranná organizace, já jsem především pochopil, že jejím účelem je ovlivňovat pozitivně veřejné mínění v cizině především směrem k USA. Jak to dělá, je jejich věc, podporováním proamerických tiskovin je to dost málo nebezpečné, odstřelování cizí propagandy dle ruského způsobu přinejmenším tak okatě neprovozují.

Ivan Nový 30.12.2007 9:10

Re: algoritmus na pravdu

R^

ZR 30.12.2007 8:53

Cato Institut vedl kampan proti prijeti CR atd do NATO

a opakovane vola po stazeni americke armady z Evropy.

b52 30.12.2007 8:52

algoritmus na pravdu

endless := true;

while endless do

    begin

        writeln("svejnar dobry, klaus spatny");

    end;

Houmr 30.12.2007 8:28

Finanční poradce,

není to ten pán, co si nechá každou radu zaplatit bez ohledu na to, že ten, kdo jeho radám podlehl, je odfinancován?;-P

Abonent 30.12.2007 3:47

Re: tož

Tož tu je pravičácké plátek ešče eklhaftňéší : http://www.nationalinterest.org/Default.aspx 

A tu jen také stránky http://www.cato.org/.

Je to zadara !!

zdeněk 30.12.2007 2:48

tož

sem si ten hnusný pravičácký časopis financovaný imperialisty z cia bukmarkoval. autorovi díky za inspiraci:-D

Historik 30.12.2007 1:19

Jak Švejnar uvěřil Paroubkovi

http://www.paroubek.ic.cz/

Bohouš 30.12.2007 0:58

Klaus je nejchytřejší

Už si musí uvědomit celý svět,že nejchytřejší není nikdo jiný,než náš velmistr ptáčník i když senilní,ale pořád u koryta Wáclav Klaus.Ten by dokázal celý svět dovést přesvědčivě do(Y).Nepochopený taťka Šmou-la-Neštěstí světové ekonomiky;-ORvRv!!

A. Kofroň, veterinární pedagog 29.12.2007 22:51

Re: Proti emigrantům, (jak v Česku nazývají i exulanty)

Zimo, Vy vole, to jako předseda vlády ČR uděluje amnestii? Nešaškujte tady, prosím!!;-€

AeroKarel 29.12.2007 22:33

Re: Nu celoživotní socialista Eric Blair to nebyl

Kde si Klaus stěžuje na nedostatečný počet debat?

Nika 29.12.2007 22:28

Re: Některé zdroje lžou a haj zlové to opakujou

Podle toho, co vím, Klausovi sem do tohoto kraje přišli někdy v 18. století,

zřejmě od Plzně, tvrdí Vojtěch Klaus. Jeho vlastní rodina dodnes bydlí v milečském domku číslo popisné 13, kam se před víc než sto lety přiženil jeho a prezidentův dědeček Vojtěch. Ještě přesněji je do rodinné historie zasvěcen prezidentův starší syn Václav, ředitel soukromého gymnázia. Tohle téma ho očividně baví - ochotně dává nahlédnout do rodokmenu Klausů, který rodině nechal vypracovat týdeník Euro. Jdeme-li hodně do minulosti, tak prokazatelně přímý prapředek byl jistý Šimon Klaus ze Soběsuk, který se roku 1773 ženil.

Ale nejstaší záznamy možná zachytily naše předky v jihozápadních Čechách už kolem roku 1720,“ říká Václav Klaus mladší. O jistém Schimonu Klausovi se zmiňuje matrika v roce 1717.

Navzdory německy znějícímu Klaus se nositelé toho jména hlásili k Čechům a ženili se s českými děvčaty, pokračuje prezidentův syn. Truhláři, tesaři, tkalci, kovozemědělci...

Nika 29.12.2007 22:18

Re: nu nejen ekonomové by vám potvrdili

No, samo, a to všechno proto, že CIA financuje takové časopisy, že ??? :-/

Bokonon 29.12.2007 21:58

Kaczynski je extremista?!

lol ;-DR^

Marek 29.12.2007 21:40

Nic neříkající trapný článek

Je to jeden z těch nejhloupějších článků, které jsem tu četl. Nemá smysl ho komentovat.

Kamjdu 29.12.2007 21:20

Pane Miller

váš článek je pro mě nezajímavý, nudný a ztráta času i když je proti Klausovi mému nepříteli.

Harpyje 29.12.2007 21:00

Re: Re: Re: Re: Re: Nasalis larvatus

To už je lepší! Souvislost s hlavonožci mi jaksi unikala. ;-D

čtenář 29.12.2007 20:53

Roberte Millere, nepište o tom, čemu nerozumíte

Váš článek je ubohý, ideologický žvást, nestojící za diskuzi.