12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Ke sjezdu českých socialistů

Institut Václava Klause není ani na straně, ani ve straně českých socialistů, čili ČSSD, ale musí tuto stranu – stejně jako každý občan České republiky – brát velmi vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 23.3.2013 8:15

--

Jo, takhle strana nám ale pravděpodobně bude vládnout. A zdá se mi, jako by na tenhle fakt doposud nikdo nemyslel, protože se všichni tak soustředí na kritiku této vlády - repektive kritiku ODS. V žádném případě neříkám, že si ODS mnohdy tu kritiku nezaslouží, ale přehnaná a jednostranná kritika moc fér není - a druhým dechem navíc dodává legitimitu právě té ČSSD, která je ještě daleko horším řešením než ODS.

A to je jedna z mála věcí, které vyčítám Václavu Klausovi. On se tolik soustředil na kritiku české pravice, že vlastně pomáhal levici. A nejde o to, že by neměl pravdu - on ji skoro vždy v té kritice ODS měl, ale nezpochybnitelným důsledkem této jednostranné kritiky je posílení naprosto opačného politického směru, který očekává Klaus (a já také).

A mimochodem - to samé, co si myslí ČSSD a pan Mládek o živnostnících, si myslí TOP09 - viz prohlášení na jejich adresu z úst Kalouska a Drábka. I v TOP09  si vedení strany neuvědomuje, že živnostníci jsou hlavně těmi, co se starají sami o sebe (bez nároku na výhody zák. práce). Ale tenkrát proti tomu protestovala pouze ODS - ostatní drželi klapačky. Tak se teď divím, jaké haló přineslo informačně naprosto stejné prohlášení  z úst ekomoma strany, u které se ta levicová blbost dala očekávat.

V. Šťastný 23.3.2013 8:02

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

veřejné publikování názorů a myšlenek, pokud nějaké mám, je jeden z pilířů svobody a demokracie. Pokud si o sobě říkáme, že žijeme ve svobodném a demokratické státě, těžko to můžete IVK upírat.

Jinak vám všechno ostatní vysvětlil a sdělil p. Kosejk za což mu děkuji.

F. Kusák 23.3.2013 7:59

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Tak, tak. Nemám nic proti podnikatelům. Sám podnikám ve výrobě. Jenže superboháči v ČR (ale i jinde, v post komunistických státech) jsou jaksi trochu jiní než na západě. Oni se opravdu

většinou těchto statků zmocnili ne úplně férovým způsobem. Bohužel za velkého přispění politecké garnitury. Tím do značné míry zdiskreditovali pravici. A tak se pan Klaus nemůže divit. Sám se na mnoha věcech osobně podílel.  To přeci nemá s OSVČ i s blbými výroky pana Mládka nic společného .

M. Kosejk 23.3.2013 7:54

Re: Co je to ten Institut Václava Klause ? Nejsou to nějací nikým nevolení elitáři ?

Och, tak to budete muset Klausovi poradit, kam ještě tak má kandidovat dlouholetý politik a dvojnásobný prezident státu, který dosáhl v politice na národní úrovni všeho. :)))

M. Kosejk 23.3.2013 7:52

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Klaus kritizoval vstupování nevládních organizací do úředních řízení a také kritizoval politické požadavky nepolitických uskupení, ty nenávistný grafomanský bulíku. Nikdy nekritizoval pouhé komentování politiky z nepolitických pozic.

p.s. jeho instutut je financován se soukromých peněz, nedojí prachy ze státních dotací - jako to, co si běžně říká "nevládky". Nevládní organizace se v praxi rovná sdružení, které je přisáté na státní cecík nebo eurocecík - a má tendence se nadřazovat nad demokratické procesy.

P. Pavlovský 23.3.2013 7:20

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

TROHU POŘÁDKU DO MYŠLENÍ, PANE ŠŤASTNÝ!

Volby uvádí paní VŠ, proto, že V.K. vždy tvrdil, že nikdo, kdo nebyl zvolen, nemá do ničeho v politice co mluvit. Jak jistě uznáte, jeho institut nikam nikým zvolen nebyl, takže nezbývá než konstatovat změnu dogmatu!

V. K. vždy brojil pro ti NGoismu, jak tomu začal říkat. Ale co jiného než "nevládka" je jeho institut?

Je to soukromá- občanská - nevládní organizae, která se zjevnbě snaží ovlivnit veřejné mínění, nichts Wahr?

Nic proti tomu, jenom že jí nikdo nevolil a nemá žádný mandát, jak by jí ještě za svého presidentování V. K. jistě vytknul!

P. Pavlovský 23.3.2013 7:10

Re: Zase vedle...

Já jenom tvrdím, že to je samozřejmé!

Koho jiného by měli socani obrat hned po velkých podnikatelích?

 Ty malé - tedy živnostníky!

A to má být vědeCký objev? To je NOTIRIETA UŽ NEJMÉNĚ 60 LET!

T. Czernin 23.3.2013 7:05

Zase vedle...

V článku se přece nikde nepíše o tom, že socani jsou stranou živnostníků. Pouze se v něm konstatuje, že na živnostníky bude při jejich vládě zacíleno jako na první skupinu, kterou se pokusí obrat. Pak budou pochopitelně následovat další, nejvíc to samozřejmě odnesou jako pokaždé jejich voliči.

V. Šťastný 23.3.2013 6:05

Pane Vaněčku/paní Šauerová

(promiňte, z vašeho jména mám trochu zmatek a nevím jak vás oslovovat), pletete pověstná jablka a hrušky jako ostatně téměř vždy.

Sám/sama píšete "ze soukromě financovaného institutu" čili chápete co IVK je a přesto do toho imbecilně pletete volby. O lobistickou skupinu, pokud tato přímo neoslovuje politiky a nepokouší se je korumpovat, také nejde. Zkuste si to přerovnat a nepište hlouposti. Sám/sama sebe tady shazujete. 

S. Vaněček Šauerová 23.3.2013 2:23

Co je to ten Institut Václava Klause ? Nejsou to nějací nikým nevolení elitáři ?

Nejde náhodou o "postdemokracii, tedy nejrůznější nevládní organizace, které chtějí promlouvat do běžného života lidí, přestože nemají mandát vzešlý z voleb" ? Nejde o "intelektuálskou a lobbistickou skupinu lidí, kteří nejsou svázáni žitím a každodenní poctivou prací v produktivní sféře ekonomiky" ? "Troufl jsem si říci, že se politické názory mají prosazovat na politické scéně, na základě politické legitimity".

Občanská společnost má tedy novou posilu. Nikým nevolený Václav Klaus nehodlá být jen divákem a zásobuje každodenně veřejnost názory ze soukromě financovaného institutu. Je chvályhodné, že Václav Klaus v poslední době změnil názor na občanskou společnost, stal se z něj občanský aktivista, a konečně, po letech, tak podpořil myšlenky Václava Havla.

Vítejte v klubu, pane Klausi !

:-)

V. Ondys 23.3.2013 1:20

:)))))))))) Klasika je, jak socanští papaláši dodali jedny ze svejch voličů jako otroky

nadnárodním koncernům (zvýhodněným proti jiným v případný soutěži) s nelítostným předhozením největším dravcům v podobě exekutorů, když si tupě ještě naběhnou v podobě úžasných půjček od největších prádelen na špinavý, aby druhým jako státním zaměstnancům mazaně nakukali, že je nutný stupňovat nejchamtivější požadavky prostřednictvím rudých odborů...

P. Pavlovský 23.3.2013 1:01

Objev Ameriky

Od kdy jsou socdemáci stranou živnostníků? Za První republiky to byli nár. soc.

Jsou a budou vždy stranou zaměstnanců, lidí, pobírajících mzdu!

Za tohle "zjištění" ji pobírají chytráci v Institutu V. K?

T. Pansky 23.3.2013 0:29

Vzdyt tohle je jesne uz po mnoho let !!! Levice vsude ...

... po svete postavila svou zivnost na "ochrane" mene majetnych, coz je ale ve sve podstate uplna lez !!!   Ve skutecnosti levice postavila svou zivnost na obrovskem prerozdelovani, z cehoz sama velmi dobre zije, nebot dela zebraky ze vsech a tim vice volicu pro sebe.