11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Ke sjezdu českých socialistů

Institut Václava Klause není ani na straně, ani ve straně českých socialistů, čili ČSSD, ale musí tuto stranu – stejně jako každý občan České republiky – brát velmi vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Jonák 23.3.2013 10:56

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

a vy si myslite, ze pan knize je pravicak?

J. Kanioková 23.3.2013 10:52

Je to marné, je to marné, je to marné...

J. Blažek 23.3.2013 10:47

Re: Pro úplnost je třeba dodat, že pan Klaus na živnostníky také zvysoka kašlal.

Zatím vedly k chudobě obyčejné lidi recepty této asociální vlády.

J. Blažek 23.3.2013 10:45

Re: --

Kontrolní otázka: Kolik si myslíte, že je tak blbých důchodců, kterým ODS a TOP soustavně a plínovitě snižují úroveň, kteří by tyto strany volili? Vždyť co jiného je jen třetinová valorizace po dobu tří let? Nenažranost, asociálnost, HNUS!

J. Kratochvíl 23.3.2013 10:44

- jsou stranou všemocného státu u nás doma, ale i stranou evropského superstátu, evropské regulace a reglementace našich životů a vezou se na evropské vlně;

Za to vy ten stát přes dvacet let ničíte a oslabujete, abyste mohli tento stát finančně vysávat. Ničíte prací mnoha předchozích generací. Demokratický stát je tady pro blahobit a zájem všech občanů a ne jenom některých, jak se nám tady snažíte 23let namluvit.

M. Kosejk 23.3.2013 10:43

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

Já jen tvrdím, že ve vaší zaslepenosti nejste schopen přijmout prostý fakt, že na začátku  toho všeho učinili Havel a spol. sérii rozhodnutí - od způsobu předání moci, až pod heslo: "Nejsme jako oni". A to vše vyústilo v existenci KSČM s parlamentu a na všech ostatních úrovních. A já ho za to ani moc nechci kritizovat, určitě jednal v dobré víře. Ale mělo to důsledky. Když už si je lidi volí do parlamentu, tak co s nimi? Pokrytecky se tvářit, že tahle vůle lidí neexistuje? Jak "pravdoláskařské".

Já s Havlem nesouhlasil téměř v ničem, ale respektuji ho jako našeho prezidenta. A ve své kritice mu nevěnuji ani setinu Vaší nenávisti k Václavu Klausovi. Pouze konstatuji, že nechcete vidět určité věci, které vám nezapadají do vašeho názoru.

J. Blažek 23.3.2013 10:41

Re: SPD v Německu se už před desítkami let

Prndáš a ani nevíš o čem.

J. Chaloupka 23.3.2013 10:41

Pro úplnost je třeba dodat, že pan Klaus na živnostníky také zvysoka kašlal.

Bližší mu byli Soudkové, Marouškové, Kožení a Třískové. Např. to nastavení odvodů ze mzdy na část placenou zaměstnavatelem a část placenou zaměstnancem, to je z jeho dílny, aby lidé neviděli, kolik vlastně skutečně státu odvádějí ze svého příjmu. Nechci hájit socialisti, jejich "recepty" nás povedou k chudobě, ale pan Klaus bohužel mnoho z jejich metod uváděl v praxi, aniž by se vzdal tzv. pravicové rétoriky. I z tohoto důvodu má pravice u nás špatnou pověst. 

J. Blažek 23.3.2013 10:39

Hnus ...

.... takové množství demgogie, prndů a lží jako je v článku - tak to se jen tak nevidí. Holt třídní nenávist zaslepila pisatelům oči i uši a vůbec nevidí, jak je to v ostatních stranách či v okolním vyspělém světě.

J. Kratochvíl 23.3.2013 10:37

- jsou ale stranou, která se za svůj socialismus stydí, a proto se k němu nehlásí.

Nejsem tak přesvědčen s tou ostudou a socialismem. Kdy se budete stydět vy a vaše strana za mafiánský kapitalismus, který jste nám sem po roce 89 nasevírovali, resp po r.1992?

P. Pavlovský 23.3.2013 10:25

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

V. Havla mohl zvolit presidentem pouze ten parlament, který tu byl, žádný jiný. Šlo jen o to, zvolí-li jeho nebo někoho jiného.

Myslím, že jsme na tom jako republika dost získali, především mezinárodně!

V. Havel měl okolo sebe dost exkomunistů, ale to přece V. K. také (Kočárník, Dyba...). Havel si ale nezadal s KSČM - Klaus ano!

S tvrzením že Karel Schwarzenberg je levičák  jste zela mimo tzv. společenskou evidenci, to je jen váš subjektivní výkřik, společenskému vědomí to neodpovídá.

Zkuste si k tomu např. přečíst jakýkoli komentář k našim pres. volbám v zahr. tisku!

L. Šarina 23.3.2013 10:23

Co se to tady plácá?

Kdo soustavně okopával kotníky ODS?  Klaus,kdo běhal a žebral u komunistů ?Klaus,  kdo podporoval Zemana na hrad? Klus! Češi sice maji rádi sociální jistoty a z rukou jakékoliv vlády,levicové,pravicové ,ditatury  za žvanec všechno zahodí i historicku paměť,ale to co se píše je doba nedávná a spíše dnešní a tady by paměť měla fungovat aspoň někomu.

M. Kosejk 23.3.2013 10:09

Re: Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

A pokud chcete mluvit o legitimizaci komunistů, tak začněte u Havla, který měl 2x možnost vybrat premiéra podle sebe - a dvakrát vybral člena KSČ. A  sám Havel se nechal zvolit prezidentem komunistickým parlamentem (po dohodě s komunistickým papalášem) a přísahal na socialistikou ústavu.  A ano, Havel si komunisty do Lán pokrytecky nezval, ale jinak s nim čile spolupracoval - zejména s bývalými členy KSČ.

Já to u Havla nehrotím, ale musím to zmínit, když zaslepený blbec, jako jste Vy, bude tvrdit, že zrovna Klaus legitimizoval KSČM v roce 2003 - tedy dlouhá léta po revoluci a po činech vašeho nekritizovatelného idolu V.H.

A Karel Schwarzenberg je ještě větší levičák než Zeman - a to v mnoha směrech.

Š. Hašek 23.3.2013 10:09

Re: Naprosto přesná analýza oranžových

Asi tak.

P. Pavlovský 23.3.2013 10:08

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Navrhovat zákony může každý, teď třeba M. Z. navrhl dokonce změnu volebního zákona.

Něco jiného je ovšem tzv. zákonodárná iniciativa - tu mají jenom poslanci.

J. Boleslav 23.3.2013 9:56

Re: Vzdyt tohle je jesne uz po mnoho let !!! Levice vsude ...

Přesné.

P. Pavlovský 23.3.2013 9:55

Václavu Klaus pomáhal levici nejenom kritikou pravice,

ale i přímou podporou levice, ať už to byla legitimizace KSČM

(žádost o podporu v pres. volbách, pozvání do Lán - nic takového V. H. nikdy neudělal!)

nebo podpora zvolení M. Zemana a útoky na K. Schw.

To měla být aktivita pravicového politika nebo sabotáž pravice?

M. Kosejk 23.3.2013 9:50

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Tím, že pobírá dotace z veřejných peněz - a navíc má politické požadavky - např. navrhuje zákony atd.

J. Boleslav 23.3.2013 9:49

Re: SPD v Německu se už před desítkami let

Přesně tak.

J. Boleslav 23.3.2013 9:48

Naprosto přesná analýza oranžových

děkuji.

P. Pavlovský 23.3.2013 9:47

Re: SPD v Německu se už před desítkami let

To přece potvrdili hned po svém obnovení vyloučením R. Battěka!

P. Pavlovský 23.3.2013 9:45

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Čím se tedy v tomto ohledu liší Institut V. K. třeba od Transparency International?

M. Martin 23.3.2013 9:36

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Pane Pavlovský vás někdo volil a vy máte mandát že kecáte do všeho? Institut V.K.na rozdíl od jiných nevládních organizací je jak správně píšete organizace soukromá která od státu nevyžaduje žádné finance.Příště stačí jenom napsat nenávidím Klause a nemusíte tady lepit ty vaše přiblblé elaboráty.

M. Kosejk 23.3.2013 8:47

Re: --

Jen by mne zajímalo, jak jde dělat "autentická pravicová politika" bez "autentických pravicových voličů". A co to je vůbec ta "autentická pravicová politika"? Není to jen idealistická ideologie, pod kterou si každý projektuje svoje vlastní představy ?!

Už vidím, jak mi lidi budou tvrdit, že pravičáci existují, ale jen nechtějí volit ODS. Jenže to jsou kecy. ODS ubývají hlasy - a trochu přibývají TOP09, která je ještě levicovější než ODS - a žádná jiná pravicová alternativa neboduje. Čím to? Ono to fakt bude tím, že čeští voliči pravice dají do kupy maximálně 15% hlasů.

F. Matousek 23.3.2013 8:38

nejsem ani pravdoláskar, ani klausista

Obe tyto veliciny jsou neodmyslitelnou soucástí nasich novodobych dejin a teprve budoucnost rozsoudí, kdo z techto pánu byl pro národ vetsím prínosem, event. mensím zlem.

Ve snaze nepridat se na zádnou z tech stran, musím bohuzel konstatovat, ze príznivci jak Havla, tak Klause, nesou znaky jakési " politické zamilovanosti ". 

A byt zamilovany, je jak známo stav vyjmecny, navíc ve své podstate skodlivy. A to tím více, cím déle trvá!

 

J. Urban 23.3.2013 8:36

Re: --

Ona ta kritika totiž nebyla - jak říkávali soudruzi - konstruktivní. Ani nemohla být. Neautentický "pravičák" Klaus kritizuje neautenticky "pravicovou" ods - co z toho asi může vzejít? Posun ke skutečné pravici nikdy. ODS prokázala i bez Klausovy kritiky naprosto nulovou schopnost sebereflexe. Odchod či vyštípání Oulických to nezachrání, to jen krysy opouštějí potápějící se loď, kterou před tím sami dlouhá léta nahryzávaly pod čarou ponoru.

O. Malstoka 23.3.2013 8:32

Re: Zase vedle...

Pane Pavlovský, udělal by jste skutečně dobře, kdybyste trochu myslel, i když u vás by to byl asi nadlidský výkon. U vás stačí slovo Klaus a je vymalováno.

J. Urban 23.3.2013 8:31

SPD v Německu se už před desítkami let

zřekla marxismu, za což si pochopitelně vysloužila patřičné nadávky od tehdejších lido-demo států. To čssd se ničeho takového nedopustila, ba ani ohledně té naší východoevropské verze zvané marx-leninismus. Možná někteří socdem jednotlivci se chtěli nějak zříct, ale skončili za to v celách či na šibenicích, kam je poslali později všeobjímající komunisté. Takže ani o té po roce 1989 obnovené ČSSD si nedělejme jakékoliv iluze, jsou to jen a jen fierlingerovci, budou se tak chovat, i kdyby si tím opět měli vykopat hrob, do něhož je bratři bolševici rádi šoupnou.

O. Malstoka 23.3.2013 8:27

Re: Pane Vaněčku/paní Šauerová

Pletete si nevládní organizace a spolky, které nekomentují politické dění, ale chtějí vládnout, nebo alespoň spolurozhodovat. Klaus nikdy neomezoval názor někoho, ale to vám je asi těžko vysvětlovat.

O. Malstoka 23.3.2013 8:24

Re: Co je to ten Institut Václava Klause ? Nejsou to nějací nikým nevolení elitáři ?

Jen co jsem si přečetl vaše jméno jsem pochopil, že sám nevíte co jste, podle toho teké váš text vypadá.