4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mamina 17.6.2007 16:49

Re: Re: Re: "...tragické"

Víte, "argument", že "kdyby odstoupil Čunek", byl by na řadě někdo jiný, nepřijímám, protože jsem mamina, která rozlišuje mezi zdůvodněním a alibismem. Myslím, že ten, kdo se účelovou štvanicí odhaluje, je především žalobce, i když k tomu samozřejmě může dojít až ve chvíli, kdy obviněný třímá konečně v ruce důkaz, že je nevinný - tohle udělal pro odpolitizovanost justice pan Hučín. Nepolitik, kterému se někteří lidé z řad politiků snažili pomoci tím, že poukazovali na to, že případ má politický podtext.

Mějte se a promiňte překlepy. )

venkovan 17.6.2007 19:20

Re: Re: Re: "...tragické"

Odpolitizování kauzy "Čunek" je chiméra. Tato kauza je politická od samého začátku. Všechny úvahy by měly z této věci vycházet.  Proto  znovu zopakuji, co již bylo (a často velmi fundovaně ) zdůvodněno. Čunek by měl být buď obviněn a souzen nebo nechán na pokoji. A to není zatím možné - z politických důvodů.Případ pana Hučína je trochu jiný. Autor(ka ?) mamina  píše zavádějící informace, stejně jako ostatní novináři.

mamina 17.6.2007 20:51

Venkovane,

1. Snažila jsem se vysvětlit, že můj názor zohledňuje více případů, než jediný exponovaný.

2. Zavádějící je zaměňovat osobní názor s novinářskou informací.

3. Mamina snad bývá žena, nebo to není jisté?:-))

Jan 16.6.2007 22:44

Haasi, misto hloupeho propagandistickeho plkani odpovezte na

otazky z tohoto komentare: Autor: Jiří Chýla IP: 89.176.242.xxx Datum: 16.06.2007 00:54

Bubik 16.6.2007 22:15

No abstrahujme od Čunek vinen Čunek nevinen

a vraťme se k mediím:

Je podivuhodné, že pan Haas, ač moudrý muž, se diví, že tu nejsou žádná nebulvární média.

Nemohou být. V situaci, kdy hlavním cílem je prodejnost tisku a sledovanost vysílání, protože od toho se odvíjí množství inzerce a od toho se odvíjí zisk majitelů a od toho se odvíjí platy redaktorů.

Seriozní noviny tohle "rejžování" nedokážou. Zejména ve státě, kde lidé čtou převážně Blesk, Aha a zírají na Teletele a Výměna manželek.......;-(

AeroKarel 16.6.2007 22:40

"Nemohou být. V situaci, kdy hlavním cílem je prodejnost tisku a sledovanost vysílání, "

To je všude, alternativou je jen takzvaná "veřejnoprávnost", kde to místo zákazníka určuje špatně kontrolovaný (občas úplatný) úředník.

Já tvrdím, že mohou být. Až bude dost odběratelů (zákazníků) aby se to zaplatilo. Potom tu díru na trhu někdo ochotně zaplní.

Daria 16.6.2007 22:55

Re: "Nemohou být. V situaci, kdy hlavním cílem je prodejnost tisku a sledovanost vysílání, "

Dostatek seriosního tisku vychová seriosní odběratele. Dostatek seriosních odběratelů zaplatí seriosní tisk. Dostatek seriosního tisku...

Ale článek pana Haase je skutečně vzácně seriosní.

pametnik pesimista 17.6.2007 8:27

Re: "Nemohou být. V situaci, kdy hlavním cílem je prodejnost tisku a sledovanost vysílání, "

hmm.... kolik seriozních novin zaniklo a kolik bulvárů vzniklo od 89 ? Myslím, že je to naopak , bohužel , odběratelé si vyžadují bulvár!

bastard 17.6.2007 0:44

v Teletele ani Výměně manželek se o panu Čunkovi nemluví..

zato až se bude v Hospodářských novinách a Ekonomu hodnotit míra zkorumpovanosti států a vhodnost investování, tak se jistě o případu Čuněk nzapomenou zmínit...

jirka 16.6.2007 21:43

Nezávislá media?

Jsem rád,že jak v článku,tak v řadě příspěvků zaznívá to co si již delší dobu myslím o našich tzv.nezávislých mediích.Tady platí asi to,co už říkal Švejk: On byl redaktorem

nezávislého deníku od kterého byl závislej.Něco vypotit,všechno zesměšňovat a ironizovat,bez ohledu na objektivní skutečnosti,to je asi jejich pojetí svobody slova A jak to tak vypadá nejlépe by bylo sestavit uřednickou vládu ze samých novinářů s předsedou panem Moravcem.Pak by nastaly ty krásné chvíle,jak napsal Marx ve svém díle.

Jem bych byl zvědav,co by pak psali novináři objektivního o novinářích.

AeroKarel 16.6.2007 21:21

Kvalita článku se pozná

už jen z toho, že tichou dohodu bere infarkt. Mrtvice ne, na tu chybí materiál:-P.

hobbo 16.6.2007 18:36

To moravec

Chtel bych pouze upozornit na toho radoby demokratickeho hlasatele Moravce na CT1.Pokud totiz to co predvadi kazdy tyden na obrazovce ma pripominat obektivni zpravodajstvi o deni na nasi politicke scene tak to tedy opravdu zdravas kralovno.Vypada to tak ze az probehne puc CSSD aKSC tak uz ma nyni slibene teple misto a nikdy jinak.(Y)!!

Ladislav N. 16.6.2007 21:00

Re: Moravec - ČT

Je fakt, že to tak vypadá... :-/

AeroKarel 16.6.2007 21:10

Re: To moravec

Jo. v BBC byl dobrý, teď už je to slabší.  A konkurence skoro žádná.

Mell 16.6.2007 16:59

Pražáci, nastudujte si, co to znamená demokracie!

Jen poznámka k dnešním nezávislým médiím. Přečetl jsem si článek v MfD od sportovního reportéra Radka Štěrby. Toho pohoršilo, že když se ve Vsetíně konal pochod městem, kde asi 1000 hokejových fanoušků vyjadřovalo nesouhlas s rozhodnutím hokejového svazu s tím, že jim z prapodivných důvodů zrušili hokejovou extraligu, tak že tam kromě hokejistů vystoupila i starostka města. Ten pisatel se pomátl  nebo jen píše na něčí objednávku.

Podle něj vystoupení zástupce hlavního akcionáře klubu je politický akt, který škodí sportu. Už mě ti novináři a politici, co pořád berou do huby Čunka a Vsetín opravdu serou. Kdo s nimi udělá pořádek. Když se nechá se sportovcem vyfotit Paroubek nebo jiný nadčlověk, tak to je v pořádku, když to udělá Čunek nebo nová starostka Vsetína, tak je to politikum. Běžte do háje Pražáci vymaštění a nastudujte si, co to znamená demokracie.

Petr Q. 16.6.2007 17:41

Re: Pražáci, nastudujte si, co to znamená demokracie!

Milý Melle, sneseš-li to,  mám také jednu drobnou poznámku: Zdalipak víš, že většina tebou opovrhovaných pražáků (alespoň těch vlivnějších) mají své kořeny na Moravě; takže dlužno mluvit většinou o  "moravských pražácích".

V dalším s tebou už souhlasím.

Mell 17.6.2007 7:36

Re: Re: Pražáci, nastudujte si, co to znamená demokracie!

Díky Petře za reakci, všem normálním Pražákům se omlouvám. Nejsem z Prahy a pro nás synonymum Pražák znamená hlavně vládnutí a ty, co ostatním  nařizují, přikazují a buzerují je. Ono to z pohledu mimo Prahu opravdu tak vypadá. Pokud bychom měli hlavní město, se všemi státními úřady, jinde než v největším městě státu, třeba jako v Austrálii, USA, Kanadě, tak bychom nenadávali na Pražáky, ale třeba na vymaštěnce z Humpolce.

Andrea 17.6.2007 8:45

Re: Re: Re: Pražáci, nastudujte si, co to znamená demokracie!

tak díky, Melle. Ono nás tu Pražáků skutečně bydlí víc než milion a načerno žije dalších pár set tisíc lidí a ti tedy vážně nikomu nevládnou, ale normálně žijou jako každý jiný, třeba ten z Humpolce. A jestli jste si všiml, tak nemají ve zvyku nadávat třeba v souvislosti s tristním stavem soudnictví na Brňáky, ač Nejvyšší soud a vrchol soudní soustavy sídlí v Brně.

domena 16.6.2007 15:36

když jednoocí vodí slepé za nos--asi proto že to smrdí

naši inernetáci zhltnou každou správu,novináři si žijí jako prasátka v žite a zase něco vymyslí nebo vyplave ny povrch hlavně že se mluvý o těch potřebných Petr Nečas jim To spočítá, proč jim nejde najít práci on.Nebo nejde žít za 2200 estebáčkuv synek udajně .chce mít dobré bydlo at to stojí co to stojí, má školi a to musí lidem stačit, ale jak je vydět tak to neni záruka moralně bezuhonosti, jsou to komunističtí bud pohrobci a nebo příbuzní ,tak co od nich chcete snad ne obrat o 360 stupnu.Tak o 160 stupnu to jo to by se otočili o 80 stupnu ale o 360 stupnu ?to čumí jako puk a chce to zaplatit vul jako lev čubička v kalhotech

fafnir 16.6.2007 16:58

Re: když jednoocí vodí slepé za nos--asi proto že to smrdí

no,z vašeho příspěvku jsem porozuměl jen jednomu,že na rozdíl od ostatních vy máte školi

Alenka v risi divu 16.6.2007 22:39

Re: když jednoocí vodí slepé za nos--asi proto že to smrdí

Proboha!!!! Nauc se pravopis a pak teprve pis! Pisi z Kanady a bez diakritiky, ale ty Tve chyby jsou na propadnuti ve 4.tride Zakladni skoly!

jirka.s. 17.6.2007 9:08

Re: Re: když jednoocí vodí slepé za nos--asi proto že to smrdí

No, s tou matematikou to asi také nedotáhl daleko!

Alenka v risi divu 16.6.2007 22:43

Re: když jednoocí vodí slepé za nos--asi proto že to smrdí

Proboha! Nauc se pravopis Domeno a pak pis. To je na propadnuti ve 4.tride Zakladni skoly!!!!!!!!!!!Pisi z Kanady bez diakritiky, ale to ty nevis co to je. Tak vychod alespon Zvlastni skolu,na nic jineho asi nemas,vid!!!!!!!!!

Tomas 16.6.2007 15:13

Hlas lidu.hlas bozi!

Nejvetsi Cunkova chyba, ze neni z Prahy. Od prvniho dne, co vstoupil do politiky, bylo jasne, ze takova vec se neodpousti, ze na nej bude poradan hon. Takovenu tlaku musi kazdy podlehnout, natoz venkovan z Valasska. Kdyz jho nezlikviduje policie, tak se musi zlikvidovat sam.!

Mell 16.6.2007 17:16

Re: Hlas lidu.hlas bozi!

Víš Tomáši, chyba ani není v tom, že Čunek není z Prahy, ale že si Pražáci udělali z republiky svůj vlastní podnik. Žije tam sice 10% národa, ale odebírají 30% z daní, jsou tam na 154%-tech průměru EU, ale Zlínský kraj, odkud je Čunek jen na 52%-tech.

Ovládají fakticky veškerá media a důležité úřady atd atd.

Brusel už dávno ví, že se takto chovají hlavní města a proto zavádí systém regionu s vlastní samosprávou, aby se podmínka vyrovnaly. Bohužel u nás na východě je praxe stále jiná a skrytý i ten veřejně známý pragocentrismus vesele bují dál. Navíc, dnes v době studené politické války jsou hlavní stany obou válčících stran opět v Praze a tak i ty zlotřilosti, které pak postihují ty slabší,  se vymýšlejí tam.

Petr Q. 16.6.2007 17:43

Re: Re: Hlas lidu.hlas bozi!

Milý Melle, sneseš-li to,  mám také jednu drobnou poznámku: Zdalipak víš, že většina tebou opovrhovaných pražáků (alespoň těch vlivnějších) mají své kořeny na Moravě; takže dlužno mluvit většinou o  "moravských pražácích".

Mell 17.6.2007 7:41

Re: Re: Re: Hlas lidu.hlas bozi!

Vysvětlení nedorozumnění kvůli slovu Pražák, viz výše.

AeroKarel 16.6.2007 21:14

Re: Hlas lidu.hlas bozi!

Klidně si můžete myslet, že problém je v tom, že není z Prahy. Já si zase myslím, že největší problém je v tom, že je jednoduše blbej. Ale že se zlikviduje sám a ještě vezme lidovce sebou, to souhlasím.

Petr Q. 16.6.2007 17:46

Re: pane autore tohoto blábolu

rafpe, jsi ty to ale  "Kuzma Kuzmič", (abych neklel).

nepolitik 16.6.2007 12:17

Plně souhlasím s MUDR. Jiřím Kiliánem

a spolupodepisuji. Současně děkuji panu Haasovi. R^