19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Když dva dělají totéž...

„Josef Juran byl československý politik, meziválečný i poválečný člen Národního shromáždění za Komunistickou stranu Československa a člen odboje za druhé světové války.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 23.1.2022 20:34

Ta slépka prokázala záblesk minimálního IQ, kydž nevzala žádné ministerstvo. Dlouho jí to ( minimální IQ ) ovšem nevydrželo. Jo, jo, kádry rozhodují, říkal už báťuška Stalin.

R. Brzák 23.1.2022 10:57

ad pan Sedlák: "...stále zastávám ten názor, že by měla určitou zdrženlivost zachovávat celá politická scéna a týká se to i mezinárodních vztahů. Silácká vyjádření nakonec vedou k tomu, že protistrana jaksi reaguje."

pane Sedláku, pak ale nerozumím, proč Vám přijde tolik neadekvátní, když Maďarsko slovy svého premiéra kondoluje a vyjadřuje solidaritu Kazachstánu přes jeho prezidenta? Není tomu nakonec tak, jak to říkal ten úředník v Jistě, pane ministře, tedy parafrázuji: "vypadá to tak, že se s panem Orbánem shodujete"? Ale chápu, chápu, Vaše odpověď bude znít obdobně - "shodovat se? NIKDY"...

R. Brzák 23.1.2022 10:48

ad paní Rybnická :"...tenkrát byly politici rozvážní...to bývali časy"

Jistě dohledáte mnoho politiků mezi válkami, kteří podle Vašeho návodu varovali před Hitlerem - nemluvě o mnoha a mnoha politicích (celý mainstream) varující opakovaně před Stalinem. Takže pláčete na špatném hrobě.

Nemluvě o tom, že Putin, jakkoliv lituji Rusy, že jej nad sebou udržují u moci, není ani Hitler, ani Stalin. A Orbán už vůbec ne - tady si Pekarová vysloveně kálí do úst. Orbán je demokraticky zvolený politik v zastupitelské demokracii - a jako takový se chová standardně - mně nesympaticky, protože se přirozeně stal (jako každý politik u moci) na moci závislým a tak se snaží u moci udržet. Ale věcná podstata kritiky Orbána z úst Pekarové i našich novinářů, kteří nečtou maďarsky a jen přejímají omezené zdroje informací o situaci v MAďarsku je mimózní. Například asi nevědí, že většina médií v Maďarsku je protivládní - a tak to má za mně být. Státní média pak držela po dlouhý čas provládní notu - ale v té době si notovala s většinou médií. Nutno dodat, že to bylo období, kdy v Maďarsku vládla levicová, postkomunistická garnitura - ovšem s velmi prounijní politikou...

R. Brzák 23.1.2022 10:50

...byli a bývaly... (já se zvencnu...)

V. Kučer 23.1.2022 10:24

Co dělá Orbán špatně? Rosatom postaví v Maďarsku JE, Gazprom jim zajistí stabilní dodávky plynu, Železný plot chrání před nežádoucími migranty se kterými si vedení EU neví rady. Takové politiky bychom potřebovali také. Češi by se měli zbavit Markéty Pekarové.

V. Čermák 23.1.2022 15:28

;-DR^

Š. Hašek 23.1.2022 19:58

R^

J. Kouk 23.1.2022 8:10

O tom jak se chová Ukrajina k cizím nenarodum, jako madarsky, či rusky hovořícím už nějaké povědomí máme. Jak se chová Rusko k ukrajinský, čečenský, madarsky hovořícím zřejmě taky. Považuji ukrajinský jazyk a ruský jazyk za Slovanky podobné a tudíž odchylky v řeči za stejne našeho a slovenského jazyka. Určitě ne jako našeho a polského a u nás s tím jsou jen praktické, nikoli politické problémy. Než se toho ujme mocichtivý politik... Jak se chová Rusko k Ukrajincům a jak Ukrajina k Rusům? Pořád říkám, že nejdůležitější jsou lidé... Pro politiky to tak jednoznacne neplatí.. Vidíme i jinde, třeba v Katalánsku.

J. Vrška 23.1.2022 7:59

O paní Pekarové po jednom z jejích mnoha neskutečně hloupých výroků jeden mnou oblíbený prohlásil: říkám si, že to tak nemyslela. Ale vzápětí se sám sebe ptám, jestli vůbec myslí .

M. Hoblík 22.1.2022 15:40

Měli bychom se méně starat o politické dění v Bělorusku, na Ukrajině, v Číně.. (a jinde) a více bychom měli dávat pozor na Němce, abychom se zase jednou nestali jejich životním zájmem!

H. Rybnická 22.1.2022 15:50

Mám dojem, že je tomu prozatím opačně.

R. Langer 23.1.2022 6:20

Nezajímají se o nikoho, a jdou přes mrtvoly, jako vždycky? 8-o

V. Šedivý 22.1.2022 20:45

Ale můžeme se dívat i dál. Ovšem nemá smysl zajímat se nějak extra o Tibet nebo dokonce o Ujgury, je-li pro nás důležitý Tchaj-wan.

A je fakt, že co se týče třeba Bělorusů, nijak nám nepomůže, bude-li tam u moci místo Putinovo kamaráda bruselský poskok.

J. Jurax 23.1.2022 10:14

Nejen nám, Bělorusům taky ne ...

F. Zrcek 22.1.2022 15:27

Za své sousedy neodpovídáme a nemusí se nutně líbit všem. Průšvih je v tom, že jiné nemáme a jejich podporu nutně potřebujeme.

Šílená německá vláda začíná náznakově koketovat s Ruskem, a to by byl opravdový mazec. Z dostupných zdrojů se Frau Baerbock vydala za Putinem, a možná spolu i něco upekli, protože poté, co Němci letos zavřou poslední funkční atomové elektrárny, budou komplet závislí na ruském "zeleném" plynu. Dále Německo blokuje předání původně dederónských zbraní v Estonsku na Ukrajinu.

Zatímco mile překvapily USA, které kladou ruským požadavkům větší odpor než Putin čekal, zdá se naopak, že Německo může zkoušet hrát obojakou hru. Na účet států východně od svých hranic.

Myslím, že nemáme na výběr a musíme se spolehnout s našimi sousedy jeden na druhého. Včetně Polska a Maďarska, jsme spolu na stejné kocábce.

Bylo by blbé, aby to začalo kvůli nějaké nafrněné blondýně skřípat.

S. Sedlák 22.1.2022 17:30

Jak jsme na jedné lodi s Poláky to ukazují při jednáni o dolu.

J. Urban 22.1.2022 17:49

;-D

J. Jurax 22.1.2022 18:42

No jo no, výpadek 7 procent celopolské výroby energie z dolu Turów je holt výpadek, který by Polákům vadil. EU, jež nařizuje, to pochopitelně nevadí. Taky je to pro ni příležitost skřípnout nepohodlné rebely.

Nám jest s Poláky jednat na oboustranně přijatelném kompromisu. Ne žalovat do brusele.

Máme štěstí, že v době dostavby Temelína a rakouských protestů ještě nebyli v EU, takže nemělo smysl v bruseli žalovat.

S. Sedlák 22.1.2022 19:47

K soudu to šlo až když nechtěli jednat. Padesát milionů EUR není pakatel, ale už teď nabtali víc za neplnění předběžného opatření. Peníze nezaplatí, ale strhnou jom to z dotací. Naprosto zbytečné. Navíc chtějí těžit do roku 2044 a smlouvu chtějí uzavřít na dva roky.

To s tím Temelínem je zcela mimo. Tím nikdo životní prostředí nikomu nezhoršil.

V. Šedivý 22.1.2022 20:47

Bohužel Rakušáci jsou tak zblblí propagandou, že si tam opravdu spousta lidí myslí, že je zcela reálně Temelín smrtelně ohrožuje.

J. Jurax 23.1.2022 10:09

No jistě.

Nicméně vyschlé studny a nedostatek vody je snad technicky i finančně řešitelný ...

V. Novak 23.1.2022 20:17

Je, pokud je o řešení zájem. Z polské strany zájem nebyl, dokud nedošlo na soud a předběžné opatření.

V. Kain 22.1.2022 14:24

Pekarové je jedno kdo si co o ní myslí.Co je pro důležité? Cca 240 000 měsíčně + další pro nás nepředstavitelné výhody.Ta ví kam má vlézt a nějaké svědomí a morálka? Neví ani co to je.

K. Křivan 22.1.2022 12:18

Není demonstrant jako demonstrant. Pokud by kulky likvidovaly pouze ty, kteří zapalují auta a rabují obchody, pak je vše v pořádku.

S. Sedlák 22.1.2022 10:29

Autorovi asi přijde normální, že vrcholný představitel státu kondoluje prezidentovi za mrtvé při nepokojích. To mě sice také, kdyby předtím ten prezident k té přímé střelbě do lidí nevyzval.

Maďarským voličům, pokud se snad cítili dotčení jakýmsi vyjádřením, by nebylo od věci připomenout, že ten jejich guru cosi dělal u nás, před našimi volbami. A našim zastáncům Orbána je namístě připomenout, že není divu, že jim to bylo od něj sympatické, ale od těch, kteří považují Babiše za gaunera, to bylo naopak.

P. Diviš 22.1.2022 10:59

S těmi mrtvými to nebylo tak jednoznačné. Pokud by to byli pokojní demonstranti, tak by střelba nepochybně byla fuj. Jenže oni to nebyli jenom pokojní demonstranti.

Vrchní EUrosoudruh Michel kondoloval velmi podobně jako Orbán.

S. Sedlák 22.1.2022 11:15

Možná to nebyli pokojní demonstanti, ovšem to vaše "jen" také znamená, že to nebyli jen nepokojní demonstranti. Střelba do demonstrantů je mezní prostředek.

Nelze nevidět i ztráty na straně policie, které ovšem byli oproti civilům 50x menší.

Ať tak, či tak není k čemu kondolovat a jestli se našel i někdo daší, nic na věci nemění.

Orbán a orbanizace má dost blízko k tomu, co by nás čekalo po pár letech s Babišem. Ostatně v Bělorusku má Lukašenko také našlápnuto na doživotní moc a dost blízko ke kazašské cestě. Nikdo není nenahraditelný a nejhorší ze všech vlád je ta, která se usalaší a chce to mít na věčné časy. V tomhle Maďaři v Evropě vedou a přesně to nechci.

J. Pankovic 22.1.2022 11:50

...takže správný poměr rabovači: policie je jaký ?

S. Sedlák 22.1.2022 12:14

Není žádný správný poměr. Ten stávající ale ukazuje, že policie byla hodně agresivní. Ať tak, či tak, není k čemu kondolovat. Chcete snad tvrdit, že k dané situaci došlo ze dne na den nebo spíš lidi přestalo bavit despocii? Nedivím se že Orbán s nimi soucítí.

V. Církva 22.1.2022 13:59

Policie v Kazachstánu pane Sedláku musí být agresivní, pokud nemají skončit jako za VŘSR. Přece jen Kazachstán je bývalý SSSR s muslimskou většinou. Přečtěte si co o tom píše člověk z opozice v Kazachstánu.

Jen naprosté pako (jakkoliv je jich v evropské politice víc než zdrávo) se na svět dívá bez zohlednění času, místa, zkrátka civilizovanosti obyvatel.

Taky bych byl rád kdyby všechny převraty byly sametové jak u nás v 1989, aby se v Sýrii neválčilo a děti v Palestině byly vychovány k toleranci a lásce k bližnímu a nikde neumíraly děti kvůli válkám. Bohužel tomu tak v lidské společnosti není. To je škoda i realita zároveň.