20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Když dva dělají totéž...

„Josef Juran byl československý politik, meziválečný i poválečný člen Národního shromáždění za Komunistickou stranu Československa a člen odboje za druhé světové války.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 22.1.2022 15:57

Asi nemám problém v tom, co píšete. Byť s tím, co Pekarová řekla v podstatě souhlasím, jsem schopen uznat, že to vše nemusela říkat případně volit jiná slova. Ovšem stále zastávám ten názor, že by měla určitou zdrženlivost zachovávat celá politická scéna a týká se to i mezinárodních vztahů. Silácká vyjádření nakonec vedou k tomu, že protistrana jaksi reaguje. Všichni si myslí, že adekvátně, ale obvykle se agrese stupňuje až někdo někoho někam pošle.

Proto se mi líbí to, jak reaguje Fiala. Přesto moc uznání nezískal. Za poslední léta politika nesmírně zhrubla. Co bylo poznámek, když Topolánek ukazoval Kalouskovi, že je jednička a byla děsná aféra. Dnes to ukáže předseda sněmovny z empiru a nic se neděje. Zeman se svojí undou a Babiš s nějakým přirozením v každé druhé větě nás posunuly kamsi jinam. Když tady pročítám ty komentáře k Pekarové, tak mám také plno ostrých slov na klávesnici.

V. Šedivý 22.1.2022 20:51

Fiala? Reaguje stylem "hlavně nikoho nenaštvat". Takže třeba v energetické politice, kde je prostě kriticky nutné postupovat jinak, než se líbí v bruseli (zcela bez ohledu na možné reakce), nemá Fiala šanci uspět.

K. Křivan 22.1.2022 12:21

správný poměr je alepoň 1000 : 0

J. Berka 22.1.2022 12:34

Jak říkali staří Římané: "V míru váží vinu soud, ve válce padají vinní a nevinní vedle sebe." Pokud Orbán projevil soustrast nad "mnoha, mnoha obětmi", myslel tím zřejmě padlé na obou stranách s výjimkou řezačů hlav. Tohle bych považoval za normální, jenže o tom tento článek není. Nejsem soudcem v tom, co je a co není normální.

Hlavním tématem je, že Pekarová Adamová vyslovila na veřejnosti nepravdivá obvinění vůči čelnímu představiteli cizího státu. To jsou fakta. Že to udělal i komanč před sedmdesáti lety, je jen třešničkou na dortu. Dále odmítla uznat vlastní chybu, zvýšila Orbánovi preference, na vnitřní politické scéně zesměšnila sama sebe a na světové politické scéně zesměšnila celou republiku.

S. Sedlák 22.1.2022 13:13

V Kazachstánu je válka?

Primárně se Pekarová vyjádřila k volbám v Maďarsku. Další výroky k nim přibyli, když to chtěla vylepšit. Nijak dvakrát se jí to nepodařilo vylepšit, ovšem v zásadě lze s jejím hodnocením souhlasit. Nebo jak jinak vysvětlit onu kondolenci? Snad ne jako rezervovaný odstup, kdy se věrchuška brání nespokojenosti občanů střelbou? To se u nás nedělo ani v 89 ani při milionových demonstracích proti Babišovi. Snad jen v Duchcově, ale pochybuji, že k tomu někdo vyjadřoval Masarykovi podporu.

V. Církva 22.1.2022 14:32

S jejím hodnocením nelze souhlasit jednak proto, že to co si přečetla o Orbánově telefonátu do Kazachstánu bylo už překroucené. Pak proto, že Maďaři ví líp co se v jejich zemi děje než Pekarová, co to má jen překroucené stranickým tiskem. A taky jde o to, že i kdyby měla Pekarová správné informace, může mít i svůj názor na věc, ale jako předsedkyně parlamentu už by si měla před otevřením pusy uvědomit, že by neměla plácat jako neznámá blbka v pražské kavárně. Ty ať si o Maďarsku říkají co chtějí. No a nakonec, troufám si tvrdit, že většina spoluobčanů cítí, že chceme být s Maďarskem nějak spojeni a podporujeme V4 ku. a opět předsedkyně parlamentu už nemůže plácat jen za sebe.

S. Sedlák 22.1.2022 16:13

To sice máte pravdu, ale současně bych uvítal, aby se podobně zachoval Orbán a nelezl k nám pomáhat takovému gaunerovi s volební kampaní. O situaci v Maďarsku máme možná ne zcela vyčerpávající informace, ale to, co je u nás vím celkem dost. Pokud Orbán považoval za účelné to, co dělal u nás, nemůže se divit, že ti, kteří vyhráli mu to vrátí. Já jsem opravdu rád, že Babiš je alespoň trochu vymeten a to, co je v Maďarsku opravdu nechci. Jakýsi přerostlý župan, který si podmanil celou zemi.

V. Novak 22.1.2022 21:16

Když "někdo" řeže hlavy policistům, rabuje a zapaluje státní budovy, tak to zatraceně vypadá jako začátek občanské války. Přinejmenším jako pokus o zahájení občanské války.

Jako ukázal majdan na Majdanu nebo Sýrie, když se to nepotlačí včas - a všemi dostupnými prostředky, k občanské válce dojde a obětí je řádově více.

BTW - na Ukrajině je zakázáno pod trestem zavření mluvit veřejně o občanské válce. Demokratická země...

J. Berka 22.1.2022 21:24

Už naštěstí není. Pokud se berou útokem zbrojní sklady, letiště, střílí se po sobě a uřezávají se hlavy, což není ukázkou mírumilovných demokratických demonstrantů, jde o válku – pouliční, občanskou, zástupnou, vyberte si, co se vám zlíbí, ale válku.

J. Jurax 22.1.2022 18:56

Vrchní EUrosoudruh Michel kondolovat smí, Orbán ne. Jak prosté! Přímo EUprosté!

H. Rybnická 22.1.2022 11:14

Vynikající poznámka pane Sedláku. Odhaduji půl století to bude ještě trvat, než si chrabří mužové českého národa zvyknou na ženy v parlamentě, natož na ty které si nedají ubrousek před ústy .

J. Pankovic 22.1.2022 11:40

Právě jste mu zasadila smrtící ránu ;-D;-D;-D

J. Kombercová 22.1.2022 11:42

Perkarová si nemusí dávat ubrousek před ústa, klidně může prskat, ale ne jako předsedkyně českého parlamentu... jako taková by měla před tím, než ta ústa otevře, taky myslet.

Jste taky z té skupinky bláznů?

J. Vlček 22.1.2022 14:03

Paní Rybnická je ze skupinky revizionistů z Sudetendeutsche Landsmannschaftu, což vysvětluje její postoje ke všemu českému. ;-O [>-]

V. Církva 22.1.2022 14:24

Paní Rybnická by měla šoupat nohama a mlčet.Zatímco my měli sametovou revolkuci, v Německu buršáky, pak fašouny a teď ničí Evropu německá AntiFa a zelená hysterie, která má s rozumným přístupem k ekologii a politice čím dál míň společného. Zato se chovají jako nacistické bojůvky jen s tématem CO2 a sebevraždou Evropy.

R. Brzák 22.1.2022 12:55

Bylo by velmi smutné, pokud tomu bylo tak, jak říkáte - že totiž čeští muži nejsou zvyklí na ženy v parlamentu. Jenže tomu tak vůbec býti nemusí. Soudíme vždy (a to všichni do jednoho muže či ženy) podle sebe samého - takže soudím-li podle sebe - osobně se těším, až budu moci volit do nejvyšší funkce nějakou ženu - a to i tehdy, když bude jiné politické orientace, než já (což je téměř automatické, protože jsem extrémní pravičák - tedy libertarián). Problém mám ovšem s takovým politikem (bez ohledu, jaké pohlaví se jí někde ukrývá, či jaké si případně zvolí), který je evidentně mírně řečeno nerozvážný... A to je případ progresivistické, evidentně málo či jen povrchně čtoucí paní Pekarové.

A protože soudím podle sebe, předpokládám, že takto to má drtivá většina mužů českých.

H. Rybnická 22.1.2022 14:56

Pane Brzáku jen si představuji, že by v roce 1933 v některém evropském parlamentě někdo vystoupil se slovy (rozhlasem přenášenými): Vy tam, vyžeňte Hitlera. Nebo o par let později "vy tam, vyžeňte Stalina" nebo dokonce "Vy tam, vyžeňte Gottwalda". Možná by se někdo zamyslel. Ale tenkrát byli politikové nesmírně rozvážní. To bývaly časy.

J. Jurax 22.1.2022 18:59

Nezamyslel. Jistě znáte historii.

V. Církva 22.1.2022 14:20

Co do toho pleteš ženy v parlamentu?! U nás na rozdíl od Německa jsou většinou šikovné ženy (s výjimkami jako hloupá Pekarová) a ty jsou voliči v parlamentu vítány. Třeba paní Burešová byla skvělá. Že se do parlamentu slušným lidem nechce, ale taky chápu.

No a co se týká tvé komunistické představy o demokracii v Kazachstánu. Progresívnímu stádu a internacionále prostě nejde vysvětlit, že různé země mají obyvatelstvo na různé úrovni (což není povyšován se ale konstatování faktu) a ne každý národ tak dovede sametovou revoluci!

H. Rybnická 22.1.2022 14:58

A my jsme vážený pane Cirkvo někdy spolu hráli na písečku?

R. Langer 23.1.2022 6:25

Vy vypadáte, že si tam hrajete dodnes, podle vaší logiky. ;-D

J. Jurax 22.1.2022 18:52

Ehm, jistě ... a možná ještě dýl bude trvat, než se české blběnky naučí napřed přemýšlet a pak teprve mluvit, není-liž pravda, frau Rybnitzky?

V. Novak 22.1.2022 21:20

Máte pravdu - dosud jsem nezvykl na takové "diplomatky" v Parlamentě. Že se vyskytují mezi bezdomovkyněmi a žižkovskými domovnicemi (ty ovšem už skoro vymřely, když jim zbourali pavlačáky), není překvapivé.

Kráva v Parlamentě dosud překvapivá je - stejně jako vůl tamtéž. Možná jsem naivní a budu si muset zvyknout...

Děkuji za upozornění.

D. Polanský 22.1.2022 10:03

Holt dali jí formální flek za čtvrt melounu, aby vedla schůze. Jenomže ona cítí, že to vypadá blbě, když nedá něco navíc, jako že je politička. A pak to takhle dopadne. Měla raději povyprávět o tom, co doma vaří.

J. Pankovic 22.1.2022 10:20

...možná by to bylo ještě horší a Pohlreich by jí z kuchyně vyhodil :-)

S. Sedlák 22.1.2022 10:31

A vy jste se projevil jako sexistické ... si domyslete.

J. Pankovic 22.1.2022 11:43

...zato my si myslíme, že S.Sedlák je vymyšlený nick :-P

K. Křivan 22.1.2022 12:15

Především je to blb. Rv

S. Sedlák 22.1.2022 12:28

Nápodobně.

S. Sedlák 22.1.2022 12:27

My jako pluralis majestatis?

Ne nic vymyšlené na mě není, ale nic si z toho nedělejte. Já také nerozumím vašim názorům. Podle výsledků voleb nejsem evidentně sám.