9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klůička 4.9.2009 12:23

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Ubohou úroveň a politickou zaslepenost (a to je velmi mírně řečeno) zde předvádíte pouze Vy. Alespoň, že už nenadáváte a soudružsky netykáte diskutujícím, což jsem Vám vytkl včera. Pokud chcete dobrovolně trpět pod jhem politických stran, je to ovšem Vaše věc, nikdo Vám v tom nebrání. Nemluvte ovšem za občany, ti mají, jak je vidno, zcela jiný názor na věc.

Šerlok Homeless 4.9.2009 12:22

Re: dotaz

Přesně tak. Zkrácení mandátu může demokratická ústava připouštět, prodloužení ne.

Minutus 4.9.2009 12:21

Re: obsah i forma

ano, tak trochu jsem v něčem dorůžova a v něčem jiném zase domodra. Nemám rád monochromatické lidi. A vcelku je jedno, za koho byl ten dědek zvolen a kdo si pak koupil jeho podporu.

Co se týče úrovně našich politiků, v tom autor neříká vůbec nic nového.

Klůička 4.9.2009 12:17

Re: pane Macku, to že vám nevadí když je váš hlas obcházen

Pane, mluví z Vás jen závist a proto nazýváte ústavní soudce mouly. Vám asi nikdy nehrozí, že jím budete jmenován a to je Váš problém. Do takovýchto funkcí jsou totiž jmenováni ti, kteří již něco dokázali a neřadí se do stáda ovcí, které dobrovolně trpí pod jhem politických stran a navíc si to ve své malosti ani neuvědomují. Máte trochu pravdy v tom, že pan Melčák možná zradil své voliče a spolustraníky. Vykonává však svůj mandát "v zájmu všeho lidu" jak mu káže ústava a jeho poslanecký slib. Uvědomte si, prosím, že "všechen lid" je vždy více než voliči a členové jedné politické strany a to jakékoliv. To je o demokracii, pane, ale Vy asi nevíte, co to je.Alespoň z Vašich příspěvků to jednoznačně vyplývá,

Klůička 4.9.2009 12:06

Re: o co jde?

Prezidentský systém není dobrý, ikdyž je zaveden. Ukazuje se to stále. Neřekl jsem, že chci úplnou, ale podstatnou změnu ústavy, hlavně změnu demokratickou a demokracii podporující, nikoliv vylučující, jakou máme dnes. Ono se není čemu divit. Tvořili ji totiž komunističtí "experti", kteří ústavní právo studovali a prováděli za komunistického útlaku. Změna počtu poslanců na jakýkoliv lichý počet nic neřeší, pouze konečné řešení oddaluje. Poslanci musí být svobodní, zcela oproštění od vlivu politických stran. Pokud tomu tak nebude, řešení nebude existovat nikdy.

Michal Tošer 4.9.2009 12:00

Autorova moudra už voliči posoudili

Proč autor nepřizná to, co před evropskými volbami hrdě hlásal, tedy že je politik? Ve volbách dostal na zadek a teď  ze zahraničí kritizuje ty úspěšnější a dělá chytrého? Hmmm...

jasan 4.9.2009 11:58

nojo

Pan EUrohujer propadl u voleb, tak se snazi...

Klůička 4.9.2009 11:58

Re: To je paradox

Valná část neřešenýchzlodějen by byla ovšem řešena. To si v demokracii občané a jejich svobodní zástupci dokáží ohlídat. Lidé se ovšem musí dobrovolně osvobodit od jha politických stran, které vesněs tuto zlodějnu podporují a tyjí z ní.

Kajan 4.9.2009 11:53

Macku, a co Vy víte o státnické úrovni, moulo ! Dzp.

j 4.9.2009 11:49

Re: pane Macku, to že vám nevadí když je váš hlas obcházen

a vrchní soudce z lidu Geront bude rozodovat kdo je a kdo není svině. Takhle si zase já tu demokracii nepředstavuji:-/

brabus 4.9.2009 11:39

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

melčák je zdrádce a křivák, proto si jako vzor dáme na kandidátku Zubouvou.;-D Nebo z minulého volebního období: Melčák je zrádce, ale opilec Kott byl konstruktivní poslanec;-D Člověče, kritizujete něco, co tady fungovalo před Melčákem a bude fungovat i po Melčákovi. :-/

brabus 4.9.2009 11:36

Re: To může napsat jen člověk žijící na jiné planetě (momentálně v Dižonu)

máte pravduR^, právě proto budu volit zatím vždy ODS, protože jenom guma Geronova typu, si může myslet, že volbou Paroubka se něco změní k lepšímu;-D

gerontusinza 4.9.2009 11:30

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

R^R^R^

gerontusinza 4.9.2009 11:29

Vy máte pocit že ano? Re: pane Macku, to že vám nevadí když je váš hlas obcházen

rašte si prosím zopakovat Orwelovu Farmu abyste pochopil......:-/

|Janula 4.9.2009 11:27

Re: To je paradox

Pane,mluvíte mi z duše.Už od toho neblahého svržení vlády jsem doufala,ýe se vyjasní a politika nabere obrat ke slušnosti a férovosti a že se zbavíme politiky coby výborně honorovaného pracovního poměru.Zdá se,ýe je dobře nastartováno a udivuje mě bezmyšlenkovitost jak diskutérů,tak t.zv.věrchušky.Ale té jde o hodně a jak vidno,svých prebend s jen tak nevzdá.Kéž by vše dopadlo ve prospěch skutečné demokracie a opravdu právního státu.Ale co s tím přívažkem neřešených zlodějen?

Pem 4.9.2009 11:27

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Pěkně jsem tě rozběsnil, Emile Melčáku. Tolik, že blábolíš, ani nevíš co a ukazuješ, jak jsi ty "chytrý". Možná že jsi dokonce člen ÚS (tvoje bohorovné rozhodnutí, že postup legálně zvoleného, leč pro praktické řízení státu v daném složení nefunkčního parlamentu je protiústavní). Navíc jsi asi spadl právě z jahody (což ti ovšem nebrání hned rozumovat a klasifikovat jiné) protože nevíš, že pokusy řešit "skutečný problém" zde byly, bohužel pro patovou situaci byly neprůchodné a proto každé řešení, na kterém je možno se shodnout, je lepší než nic. A nakonec perlička (jestli ji tvůj mozeček ovšem docení): o plné využití své "prebendy" po celé funkční období se soudí Melčák, ne ti ostatní poslanci :-D:-D:-D.

f 4.9.2009 11:19

Re: pane Macku, to že vám nevadí když je váš hlas obcházen

lidé, byť svině, si nejsou před zákonem rovni ?

Honza 4.9.2009 11:19

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

To nic nemění na faktu,že Melčák je krajně nespolehlivý politik,od kterého lze očekávat zradu každou minutu. Proto si vzal na pomoc Kalvodu,který se kdysi předvedl jako podvodník a lhář.

gerontusinza 4.9.2009 11:18

bohužel nejen o chlup pane.......Re: To může napsat jen člověk žijící na jiné planetě (momentálně v Dižonu)

R^R^R^

gerontusinza 4.9.2009 11:16

pane Macku, to že vám nevadí když je váš hlas obcházen

je jen vaše věc, ale já si demokracii představuji jinak než že mě pár jmenovaných moulů bude předepisovat jestli smím volit nebo ne na základě stížnosti parazita který podrazil všechny své voliče takovým způsobem,  že v jiném státě by nepodali ruku člověku který byse s ním stýkal a tlak tisku by jej byhnal s funkce sám..... jenže když takovýto podrazák hledá ochranu u policie a politici mu jí dawjí aby mohlib rádoby "legálně" podvádět nadále občany této země, inu vaše věc a vašich nohsledů..... a pokud se ˇUS zastává tohoto likvdátora slušnosti a demokracie nemá ani morální ani faktický nárok setrvat na svých pozicí....... svinstvo je svinstvem bez ohledu na postavení svině...... to nevíte?:-/

Karel Havlík 4.9.2009 11:10

Re: o co jde?

Ústava potřebuje změnu jedině v počtu poslanců ve sněmovně (původně 200) na 199, nebo 201. Potom bude úplně stačit, když politici budou striktně respektovat ústavu a hledat shodu, to je jejich povinost. Pokud chcete úplnou změnu ústavy, pak je lepší přejít rovnou na prezidetský systém.

emil 4.9.2009 11:08

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Docela ses pasoval na hlupáka. Když politici, třesoucí se na funkce a všechny možné prebendy a malé domů udělají něco špatně (protiústavní postup s volbami), tak za to nemůže Melčák, který na chybu upozorňuje. Źe ostatní jsou poslanci a senátoři jsou srabi, kteří do skutečného problému nechtějí píchnout, aby sami náhodou nepřišli o poslanecké prebendy, za to také Melčák nemůže. Že jsou v tomto státě blbci jako ty, za to Melčák taky nemůže. Asi je to běžné u nás, že pachatel není důležitý, že lumpem se stává ten, který na zločin upozorní.

Tomas B. 4.9.2009 11:00

To může napsat jen člověk žijící na jiné planetě (momentálně v Dižonu)

Kristepane - samozřejmě že naši vládci nemají úroveň. My se tady totiž vážený pane nacházíme ve stavu studené občanské války. Příznivci pana Paroubka by s největší chutí zmlátili, oběsili nebo rovnou vystříleli zásobník do Mirka Topolánka. Ovšem příznivci Topolánkovi by s chutí provedli totéž Paroubkovi. Tady existuje jediná politika - aby se tam nedostali ti druzí! Všechny ostatní roviny politiky jsou 90% obyvatel ukradené. A politické špičky se chovají podle toho - prvotním zájmem jejich voličů totiž je, aby se tam nedostali ti druzí - socky a nemakačenkové versus tuneláři a modré straky. Vládnou nám lidé jen o chlup horší, než jsme my sami.

Peman 4.9.2009 11:00

Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Hlavní je, nenechat si do toho kecat - ani z Dijonu. Odtud se snadno radí, zvláště těm, kteří v praktické politice zde úpně propadli. Vztekat se pak milý pane Macku musí všichni občané, kromě těch, kteří se řídí heslem "Čím hůř, tím líp". V radiu kdosi citoval latinského klasika: "Ať zhyne svět, jen když zvítězí spravedlnost !" Zde bohužel ÚS nehájí spravedlnost, ale nanejvýš zájem nějakého Melčáka, a to využívaje, i podle mnoha expertů, velmi pochybného práva, v této věci vůbec rozhodovat (to vůbec nemluvím o tom, že úkolem soudu už vůbec není hledat spravedlnost....). Rozhodně pak nehájí svým rozhodnutím ÚS demokracii, to je možné napovídat jen prosťáčkům. Jsem tedy jeden z těch (politik nejsem!), kdo se vzteká, kdo se diví, jak ubohou úroveň myšlení a jakou zaslepenost nám většina soudců ÚS předvedla a kdo rozhodně odmítá, aby nám takoví dokonce vládli, protože si podle svého výkladu práva osobili i moc zákonodárnou. Jejich hloupá a svévolná rozhodnutí budou platit (penězi, jak jinak) lidé zde, ne ti, co jsou za bukem v Dijonu.

Klička 4.9.2009 10:59

Re: To je paradox

R^R^R^ Ať pan Melčák byl a je jakýkoliv, je třeba jeho čin ocenit a ne jej očerňovat, Jako jediný z celé politické scény se chová demokraticky a choval se tak i v blízké minulosti. Dodržuje svůj ústavní slib a je zásadový. Kejhání potrefených hus a bečení politického stáda ovcí nikdy demokracii neprospělo. Prospívá jí jenom, a to v zájmu většiny občanů, takové chování, které pan Melčák učebnicově předvádí. Kdo to nechce chápat a nebo tomu nerozumí se jen řadí do tupého stáda ovcí, které, nevědíce co je to demokracie, podporuje politické strany.

beta 4.9.2009 10:56

vladnou drzi modři MAFIANI

ždimou rozpočty všech měst Prahu rozkopali skrz na skrz-pul městskeho rozpočtu VYTUNELOVALI-tupi PRAZACI JE ALE VOLI

zoch 4.9.2009 10:54

Re: Uff, zase jeden ředitel čehosi ví jak na to.

Obávám se,madam,že stojíte po kotníky v hnoji. Možná by stačil úkrok a pochopíte jaký je rozdíl mezi čistým a špinavým. Autor článku totiž ten rozdíl pochopil a dal jej najevo. A ještě něčeho se obávám  :  že v našem parlamentu,na Hradě i ve vládě není státník ani jediný. A to bych krví vlastní podepsal.

Povšimněte si,že nepíšu nic o krvi Vaší.....

Klička 4.9.2009 10:50

Re: To je paradox

Jmenovat ani nemusíte, přemýšlející lidé si jména dosadí sami. Nedá jim to ovšem velkou práci. Jde o, až na velmi malé výjimky, všechna jména politických představitelů a jejich pohůnků, které vygenerovaly politické strany bez výjimky. Lidé jim je jenom ve volbách odsouhlasili, nemajíce jinou možnost. Volí se přece politické strany a nikoliv konkrétní a svobodní, na politických stranách nezávislí zástupci občanů. Bohužel však musím konstatovat, že je hodně takových, kteří, nevědíce co je to demokracie, moc politických stran nad sebou samými i vítají, poněvadž jsou sami nesvobodnými a svobodnými být neumějí. Tito lidé si ani neuvědomují, že svým postojem zabíjejí v zárodku rodící se demokracii. Mají vymytý mozek 44 lety komunistického útlaku a učí tomu i své děti. Je jich mnoho, ale stále doufám, že ne většina, čemuž nasvědčuje situace při posledních "volbách", kdy 60% občanů odmítlo volit jakoukoliv politickou stranu a voleb se nezúčastnili. Nepodílejí se tak a není jejich vinou, že senát a zastupitelsva Krajů jsou plny odsouzeníhodných diletantů a politických vyžírků. Jak tomu bude v parlamentu určí volby následující. Pokud to budou demokratické volby a ne "volby", jako dosud. Volby demokraticky většinové a přímé, kde jsou voleni svobodní zástupci občanů, zcela nezávislí na vůli politických stran a vykonávající svůj mandát v zájmu všeho lidu, jak káže Ústava ČR. To, co se dosud dělo a děje není demokracie, ale prachsprostá diktatura politických stran, nezávisle na tom, kterých.

zoch 4.9.2009 10:47

Re: To je paradox

Vámi jsem asi nebyl pochopen a beru to na sebe.  Ani ve snu by mne nenapadlo být vůči autorovi sprostý.  Naopak mne mile článek překvapil a to překvapení jsem bezelstně zde vyjevil. Kden hlasoval a v jaké návaznosti nevím. Prostě jeho přímočarý a veskrze poctivý pohled jsem se snažil nějak ocenit. Asi jsem nebyl šikovný......

Hardy 4.9.2009 10:46

Re: Souhlasím

Souhlasím také, ale obávám se, že kdyby byl autor v situaci kritizovaných papalášů, držel by s nimi basu. Moc korumpuje. Zkusím volit Pirátskou stranu. :-/