20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Peman 4.9.2009 11:00

Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Hlavní je, nenechat si do toho kecat - ani z Dijonu. Odtud se snadno radí, zvláště těm, kteří v praktické politice zde úpně propadli. Vztekat se pak milý pane Macku musí všichni občané, kromě těch, kteří se řídí heslem "Čím hůř, tím líp". V radiu kdosi citoval latinského klasika: "Ať zhyne svět, jen když zvítězí spravedlnost !" Zde bohužel ÚS nehájí spravedlnost, ale nanejvýš zájem nějakého Melčáka, a to využívaje, i podle mnoha expertů, velmi pochybného práva, v této věci vůbec rozhodovat (to vůbec nemluvím o tom, že úkolem soudu už vůbec není hledat spravedlnost....). Rozhodně pak nehájí svým rozhodnutím ÚS demokracii, to je možné napovídat jen prosťáčkům. Jsem tedy jeden z těch (politik nejsem!), kdo se vzteká, kdo se diví, jak ubohou úroveň myšlení a jakou zaslepenost nám většina soudců ÚS předvedla a kdo rozhodně odmítá, aby nám takoví dokonce vládli, protože si podle svého výkladu práva osobili i moc zákonodárnou. Jejich hloupá a svévolná rozhodnutí budou platit (penězi, jak jinak) lidé zde, ne ti, co jsou za bukem v Dijonu.

emil 4.9.2009 11:08

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Docela ses pasoval na hlupáka. Když politici, třesoucí se na funkce a všechny možné prebendy a malé domů udělají něco špatně (protiústavní postup s volbami), tak za to nemůže Melčák, který na chybu upozorňuje. Źe ostatní jsou poslanci a senátoři jsou srabi, kteří do skutečného problému nechtějí píchnout, aby sami náhodou nepřišli o poslanecké prebendy, za to také Melčák nemůže. Že jsou v tomto státě blbci jako ty, za to Melčák taky nemůže. Asi je to běžné u nás, že pachatel není důležitý, že lumpem se stává ten, který na zločin upozorní.

Honza 4.9.2009 11:19

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

To nic nemění na faktu,že Melčák je krajně nespolehlivý politik,od kterého lze očekávat zradu každou minutu. Proto si vzal na pomoc Kalvodu,který se kdysi předvedl jako podvodník a lhář.

gerontusinza 4.9.2009 11:30

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

R^R^R^

brabus 4.9.2009 11:39

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

melčák je zdrádce a křivák, proto si jako vzor dáme na kandidátku Zubouvou.;-D Nebo z minulého volebního období: Melčák je zrádce, ale opilec Kott byl konstruktivní poslanec;-D Člověče, kritizujete něco, co tady fungovalo před Melčákem a bude fungovat i po Melčákovi. :-/

emil 4.9.2009 14:33

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

R^R^R^

Pem 4.9.2009 11:27

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Pěkně jsem tě rozběsnil, Emile Melčáku. Tolik, že blábolíš, ani nevíš co a ukazuješ, jak jsi ty "chytrý". Možná že jsi dokonce člen ÚS (tvoje bohorovné rozhodnutí, že postup legálně zvoleného, leč pro praktické řízení státu v daném složení nefunkčního parlamentu je protiústavní). Navíc jsi asi spadl právě z jahody (což ti ovšem nebrání hned rozumovat a klasifikovat jiné) protože nevíš, že pokusy řešit "skutečný problém" zde byly, bohužel pro patovou situaci byly neprůchodné a proto každé řešení, na kterém je možno se shodnout, je lepší než nic. A nakonec perlička (jestli ji tvůj mozeček ovšem docení): o plné využití své "prebendy" po celé funkční období se soudí Melčák, ne ti ostatní poslanci :-D:-D:-D.

emil 4.9.2009 14:36

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Neotírej se o moji inteligenci, kdy´ž jsi sám takový idiot. Jestli opravdu nevidíš, o co v tomto sporu mezi politiky a ÚS jde, tak si povídej s někým jiným. Já nemám potřebu blbovi tvého typu cokoliv vysvětlovat, protože to nepochopíš i kdybys chtěl. Takže howg.

Klůička 4.9.2009 12:23

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Ubohou úroveň a politickou zaslepenost (a to je velmi mírně řečeno) zde předvádíte pouze Vy. Alespoň, že už nenadáváte a soudružsky netykáte diskutujícím, což jsem Vám vytkl včera. Pokud chcete dobrovolně trpět pod jhem politických stran, je to ovšem Vaše věc, nikdo Vám v tom nebrání. Nemluvte ovšem za občany, ti mají, jak je vidno, zcela jiný názor na věc.

Peman 4.9.2009 12:46

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Tykat budu nadále těm, kteří si osobují právo mne hodnotit bez uvedení jakéhokoliv - ani nechci relevantního - argumentu. Tedy: KDE Kličko mluvím "za občany"? Jasně tam uvádím, že " jsem jeden z těch..." a potom můj názor, že "vztekat se musí všichni...", sloveso musí použito ve smyslu podmiňovacím, tedy "měli by" se vztekat (kdo umí číst a pochopit psaný text, tomu je význam jasný. Chce to být ovšem trochu sečtělý a nečíst jen denní tisk jako Hujer). Že se bohužel nevztekají, že někteří prosťáčci snadno podlehli výkladu situace, jaký se právě hodí části tisku a nejsou schopni ani zdaleka domyslet následky, to je tragedie těchto lidí. Já chci (všimni si laskavě: ) "trpět" v demokracii, demokracii POLITICKÝCH STRAN, ne nějaké Putinovské demokracii, i když má nedostatky (viz věta předchozí, i prosťáčci, kterým lze nabulíkovat všechno, jsou bohužel součástí demokracie), nic lepšího totiž zatím není. A snažím se využít jejích možností ovlivnit, za jakých podmínek žiji. Jestli je to pro někoho "politická zaslepenost", jeho problém. A za občany typu Klička bych nechtěl mluvit ani náhodou.

Klůička 4.9.2009 13:46

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

Tak tedy dobře, kde mluvíte za občany? "...pane Macku všichni občané...". To mluvíte za sebe?Dále argumenty, "...si osobili moc zákonodárnou..", tomu říkáte argument? Pokud je mi známo, tak Ústavní soud žádné zákony nevydává a nevydal. Asi nevíte,co je to moc zákonodárná. "Demokracie politických stran" je terminologický nesmysl, stejně jako "lidová demokracie", "sociální demokracie" a pod.Pojem demokracie je odvozen z názvu demos krates - vláda lidu (lépe řečeno občanů). Ne každý člověk, jejichž množina tvoří lid je občanem toho kterého státu. Tedy logicky vláda občanů, třeba v případě demokracie zastupitelské prostřednictvím jejich volených zástupců-poslanců. Tedy nikoliv vláda politických stran. To podle Vás nejsou argumenty? V tom případě ovšem nevím, co pod pojmem argument rozumíte, nebo jestli vůbec víte, co to je.

Robert 4.9.2009 13:47

Re: Státnickou úroveň pana Macka už voliči posoudili...

naprostý nedostatek logické úvahy pane Permane, bohužel... Dijon s tím nemá nic společného. Příčina a následek, tot' oč tu běží. Proč jsme tam kde jsme? Co pro nás znamená právo? Jaký máme respekt k institucím a proč je to tak? Jak slouží politici našim zájmům za naše peníze (mimochodem nesrovnatelně vyšší než jsou náklady na jedny bohužel v tomto případě stejně zbytečné volby, protože opět nic nezmění, politickou kulturu nezlepší, krizi nevyřeší, důchodovou ani zdravotnickou reformu nenastartují, mezinárodní prestiž nezvýší, vědě a kultuře nepřidají atd. atd. atd? Chce to se zamyslet, než těm mediálním hysteriím propadnete ;-)

beta 4.9.2009 10:56

vladnou drzi modři MAFIANI

ždimou rozpočty všech měst Prahu rozkopali skrz na skrz-pul městskeho rozpočtu VYTUNELOVALI-tupi PRAZACI JE ALE VOLI

Robert 4.9.2009 13:51

Re: vladnou drzi modři MAFIANI

Jakože oranžoví by to dělali lépe? Netunelovali by? Byli by efektivnější a kulturnější a hospodárnější? Nevolím ODS, z vážných důvodů, ale myslet si, že by to ta naše Socdem dělala lépe, to je se vší úctou šíleně naivní...

Josef 4.9.2009 10:21

Souhlasím

Myslím si, že toto by bylo nejlepší řešení. Vláda by sestavila reálný rozpočet na příští rok a všechno by normálně fungovalo.

Hardy 4.9.2009 10:46

Re: Souhlasím

Souhlasím také, ale obávám se, že kdyby byl autor v situaci kritizovaných papalášů, držel by s nimi basu. Moc korumpuje. Zkusím volit Pirátskou stranu. :-/

zoch 4.9.2009 10:08

To je paradox

Považuji tento článek pro mne za nečekaně pozitivní. Slibuji,že články tohoto autora už budu číst.

Myslím si to podobně a nečekám,že jsem sám. A čím více se do toho bude šťourat,tím víc si lidé uvědomí tu bídu,kterou produkují matadoři naší politiky. A nemyslím,že musím jmenovat....   Je to špína pramenící z patnáctiletého či vlastně ještě staršího  přezíravého postoje k veřejnosti. To je ta nedoknutelnost,nekritizovatelnost......  Melčák je sice děvka prodejná ale z tohoto pohledu nezapomenutelná..... Paradoxně jeho nefér jednání může po třech letech končit přínosem .....

|Janula 4.9.2009 10:41

Re: To je paradox

Pane,přese všecko je to docent VÚT v Brně a starší pán a nezaslouží si takový despekt a sprostá slova.Myslím,že ho ctí ,že jako jeden z mála hlasoval dle svého nejlepšího vědomí a svědomí,což přece národ vyžaduje.Nebo ne?Tupé stranické husy nejsou u lidu v kurzu.

zoch 4.9.2009 10:47

Re: To je paradox

Vámi jsem asi nebyl pochopen a beru to na sebe.  Ani ve snu by mne nenapadlo být vůči autorovi sprostý.  Naopak mne mile článek překvapil a to překvapení jsem bezelstně zde vyjevil. Kden hlasoval a v jaké návaznosti nevím. Prostě jeho přímočarý a veskrze poctivý pohled jsem se snažil nějak ocenit. Asi jsem nebyl šikovný......

Klička 4.9.2009 10:59

Re: To je paradox

R^R^R^ Ať pan Melčák byl a je jakýkoliv, je třeba jeho čin ocenit a ne jej očerňovat, Jako jediný z celé politické scény se chová demokraticky a choval se tak i v blízké minulosti. Dodržuje svůj ústavní slib a je zásadový. Kejhání potrefených hus a bečení politického stáda ovcí nikdy demokracii neprospělo. Prospívá jí jenom, a to v zájmu většiny občanů, takové chování, které pan Melčák učebnicově předvádí. Kdo to nechce chápat a nebo tomu nerozumí se jen řadí do tupého stáda ovcí, které, nevědíce co je to demokracie, podporuje politické strany.

Klička 4.9.2009 10:50

Re: To je paradox

Jmenovat ani nemusíte, přemýšlející lidé si jména dosadí sami. Nedá jim to ovšem velkou práci. Jde o, až na velmi malé výjimky, všechna jména politických představitelů a jejich pohůnků, které vygenerovaly politické strany bez výjimky. Lidé jim je jenom ve volbách odsouhlasili, nemajíce jinou možnost. Volí se přece politické strany a nikoliv konkrétní a svobodní, na politických stranách nezávislí zástupci občanů. Bohužel však musím konstatovat, že je hodně takových, kteří, nevědíce co je to demokracie, moc politických stran nad sebou samými i vítají, poněvadž jsou sami nesvobodnými a svobodnými být neumějí. Tito lidé si ani neuvědomují, že svým postojem zabíjejí v zárodku rodící se demokracii. Mají vymytý mozek 44 lety komunistického útlaku a učí tomu i své děti. Je jich mnoho, ale stále doufám, že ne většina, čemuž nasvědčuje situace při posledních "volbách", kdy 60% občanů odmítlo volit jakoukoliv politickou stranu a voleb se nezúčastnili. Nepodílejí se tak a není jejich vinou, že senát a zastupitelsva Krajů jsou plny odsouzeníhodných diletantů a politických vyžírků. Jak tomu bude v parlamentu určí volby následující. Pokud to budou demokratické volby a ne "volby", jako dosud. Volby demokraticky většinové a přímé, kde jsou voleni svobodní zástupci občanů, zcela nezávislí na vůli politických stran a vykonávající svůj mandát v zájmu všeho lidu, jak káže Ústava ČR. To, co se dosud dělo a děje není demokracie, ale prachsprostá diktatura politických stran, nezávisle na tom, kterých.

|Janula 4.9.2009 11:27

Re: To je paradox

Pane,mluvíte mi z duše.Už od toho neblahého svržení vlády jsem doufala,ýe se vyjasní a politika nabere obrat ke slušnosti a férovosti a že se zbavíme politiky coby výborně honorovaného pracovního poměru.Zdá se,ýe je dobře nastartováno a udivuje mě bezmyšlenkovitost jak diskutérů,tak t.zv.věrchušky.Ale té jde o hodně a jak vidno,svých prebend s jen tak nevzdá.Kéž by vše dopadlo ve prospěch skutečné demokracie a opravdu právního státu.Ale co s tím přívažkem neřešených zlodějen?

Klůička 4.9.2009 11:58

Re: To je paradox

Valná část neřešenýchzlodějen by byla ovšem řešena. To si v demokracii občané a jejich svobodní zástupci dokáží ohlídat. Lidé se ovšem musí dobrovolně osvobodit od jha politických stran, které vesněs tuto zlodějnu podporují a tyjí z ní.

Robert 4.9.2009 13:55

Re: To je paradox

Souhlas pane Zochu!

Dušan Streit 4.9.2009 9:53

Je to možné?

To je snad poprvé, co s panem Mackem souhlasím. Ale vidím to ostřeji:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99975/Jaka-ze-politicka-sebranka-to-kejha-a-hrozi.html

cb 4.9.2009 9:39

Dijon?

Odtamtud je ta dobra horcice. Nic jineho.

|Janula 4.9.2009 10:34

Re: Dijon?

Víc nevíte?Co třeba to slavné a Čechúm otevřené gymnázium?

Vodák 4.9.2009 9:16

o co jde?

Jsou jen dvě možnosti. Panu Melčákovi jde o osobní výhody a jeho jeho podání je hloupost, nebo skutečně došlo k něčemu protiústavnímu a podání má reálný důvod. V prvém případě to ústavní soud smete ze stolu a nic se neděje. Ve druhém případě pan Melčák udělal správnou věc. O co tedy jde?

Klička 4.9.2009 9:56

Re: o co jde?

O co jde? To je velice jednoduché, vážený pane.Máme legální vládu, která získala důvěru parlamentu?Máme. Máme legální parlament. Máme. Máme legálně zvoleného prezidenta (ikdyž o jeho kompetentnosti dnes silně pochybuji)? Máme. Máme legální Ústavní soud a soudy obecně? Také máme. Česká republika má vše, co Ústava předepisuje. Jediné, co bylo narušeno je moc politických stran nad občany, vždy nedemokratická menšinová moc a vláda politických stran. Pánové a soudruzi Topolánek, Paroubek, Svoboda, Filip a jim podobní ztratili svou moc. A o to jedině jde. Přemýšlející lidé to chápou a doufám, že jich je většina. Ano, Ústava potřebuje změny a to změny zásadní, změny skutečně demokratické. Nestačí deklarace typu, že lid(lépe řečeno občané) je zdrojem moci ve státě. Občané musí být vykonavatelem moci prostřednictvím svých demokraticky (většinově) zvolených zástupců a jiných demokratických institucí a institutů (soudy a referenda).Je to o demokracii, vážený pane. Bohuže hodně lidí a většina politiků neví a nebo nechce vědět, co to ve skutečnosti je.

Karel Havlík 4.9.2009 11:10

Re: o co jde?

Ústava potřebuje změnu jedině v počtu poslanců ve sněmovně (původně 200) na 199, nebo 201. Potom bude úplně stačit, když politici budou striktně respektovat ústavu a hledat shodu, to je jejich povinost. Pokud chcete úplnou změnu ústavy, pak je lepší přejít rovnou na prezidetský systém.