7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdy je antikomunismus primitivní

Sousloví „primitivní antikomunismus“ bylo v České republice až donedávna spolehlivým poznávacím znamením „primitivních“ komunistů, kteří tak odmítavě reagovali na jakoukoli kritiku jejich nelidské ideologie, jejíž uvádění do praxe vyšlo lidstvo dost draho, jako ostatně každá dystopie, ve které pro člověka v jeho dnešní podobě není místo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Stary 17.7.2018 12:45

Re:

Dodal bych jeste k tomu, ze Grebenickuv otec byl za totality vezensky dozorce v Uh. Hradisti. Byl postrachem i mezi obcany.

J. Kanioková 17.7.2018 12:43

Kristovanoho !

J. Kanioková 17.7.2018 12:42

Ano

R. Stary 17.7.2018 12:32

Mlzeni.

Tento clanek je odvadeni pozornost od podstaty veci. Totalitu jsem zazil od prvopocatku. Pamatuji si, ze kolaboroval s komunisty temer cely cesky narod. Na vlastni kuzi jsem musel poznat, ze Slovaci byli za totality napred Slovaci a az potom mozna komunisti. Cesi byli napred komunisti a az potom mozna Cesi. Proto slovenske komunisty, jako napriklad Babise to tahlo do Cech. Dnes ronime krokodyli slzy nad smrti Dr. Horakove. Pamatuji si, jak se sepisovaly petice se zadosti, aby byla popravena. A dnes? Mame ANO bez komunismu. Podle ruskeho vzoru. Komunismus je dnes nesmysl. Prece ex-komuniste nebudou usilovat o to, aby jejich nakradeny majetek byl znarodnen.

P. Čech 17.7.2018 12:28

Re: Dostavba primární dálniční sítě

Pro pány Fialu, Kalouska, Bělobrádka, Pospíšila, Hamáčka, Chovance, Bartoše, Gazdíka, Farského, Filipa, Kováčika, paní Němcovou a jim podobné je nejdůležitějším příjem jejich a jejich politických stran a hnutí ze státního rozpočtu. Hlavně pro toto dělají vše a zaškrcují stát obrovským zahraničním dluhem. Existuje zde výrazná analogie se stavem před listopadem 1989. Tehdy občanům vládla KSČ, dnes jim vládnou ODS, TOP 09, ČSSD, KSČM, KDUČSL, Piráti, ANO 2011, STAN a SPD. Občané (lid) nejsou zdrojem veškeré státní moci jak praví čl. 2, odst.1 ústavy. Tímto zdrojem veškeré moci ve státě jsou politické strany a hnutí, které si tuto moc nad občany volně vysoutěžily podle čl. 5 ústavy. Občané nemají ve svých rukou žádný nástroj, pomocí něhož by ev. mohli cokoliv přímo změnit. A tady je zakopaný pes!

P. Čech 17.7.2018 12:17

Re: ..k prvnímu popsanému pripadu

ˇ ́Učasti se vyhnout šlo a těch kteří se vyhli také nevylo málo. Potom ovšem museli jít manuálně pracovat, což našim hercům jaksi nevonělo. A nešlo jen o Ringo Čecha, ale i o Svěráka, Gotta a velmi mnoho dalších.

P. Čech 17.7.2018 12:13

Re: Po bitvě každý generálem. Moc se mi nelíbí, že

Protestují proti tomu, co jim nakukali dnešní politologové (obvykle polopravdy). Několikrát jsem se setkal s názorem, že socialismus u nás znamenal fronty na banány. To, že zhoubná komunistický ideologie ničila životy lidí ani slovo. Pouze ty fronty na banány. A naši novináři papouškují politologické lži.

P. Čech 17.7.2018 12:09

Re: Teze o tom, jak se komunisté dostávají k moci.

|Máte pravdu. Klíčovou roli zde ale sehrál prezident Beneš, který se zachoval podle ústavních zvyklostí a nikoliv podle českého textu ústavy . Je to velmi podobné dnešnímu stavu, kdy jsou nějaké ústavní zvyklosti kladeny nad český význam textu ústavy. Obecně je to dáno tím, že politici a právníci asi záměrně formulují ústavu nejednoznačně, aby bylo zapotřebí jejích různých výkladů.. Potom dochází obvykle k tomu, že jsou různě vykládány i jednoznačné články a to podle vůle vládnoucích , ale i opozičních politických stran.

J. Chaloupka 17.7.2018 12:07

Po bitvě každý generálem. Moc se mi nelíbí, že

proti komunistům protestují ti, co se narodili po r. 1989. Ani neví, proti čemu protestují.

A. Alda 17.7.2018 11:51

Dostavba primární dálniční sítě

je rozhodně stonásobně důležitější než to, jestli nějaký člen KSČM zasedá v nějakém politickém kontrolním orgánu.

A. Alda 17.7.2018 11:49

Ano, pane.

Máte pravdu.

Jen na okraj připomínám že pojem "primitivní cosi" zavedli sami komunisté. I je samotné rozčiloval "primitivní antikomunismus", "primitivní antiamerikanismus", "primitivní socialismus", "primitivní antikolonialismus" a podobně. Pamatuji na to dobře z doby své povinné účasti na různých školeních a výročních veřejných schůzí strany.

O. Mayer 17.7.2018 11:46

..k prvnímu popsanému pripadu

Ono by stačilo kdyby Ringo Čech řekl něco ve smyslu .. podpisu /účasti se nedalo za dané situace vyhnout, mrzí mě to. On tehdejší režim prostě podobná divadla od svých poddaných vyžadoval (osobně jsem například někdy cca ve třetí třídě podepsal svůj protest proti neutronové bombě a jindy zase proti situaci v nicaragui) To že si ale dotyčný vymejsli podobné pohádky jak utekl a někdo jiný pak za něho tu listinu podepsal ukazuje že je to v podstatě křivák (a pokud je tento muj názor projevem primitivního antikomunismu, holt se s tím nějak srovnám)

J. Nový 17.7.2018 11:46

Re:

Kluci nehádejte se tady!

Nebo zavolám vaše mámy a ty vás srovnají do latě!

J. Kratochvíl 17.7.2018 11:43

Výborný a pravdivý článek,

jen více takovýchto názorů.Občané, kteří se jen trochu vyznají v moderní historii si uvědomují, že dějiny se opakují, ale ne tak jak primitivní antikomunisté se nás snaží již téměř 30 let přesvědčovat.

Chtělo by to více takovýchto diskusních příspěvků mezi voliči a občany je po nich poptávka. To je také jeden z hlavních důvodů popularity A. Babiše a jeho vítězství ve volbách. To si ti primitivové antikomunističtí neuvědomují jakou mu dělají službu.

Občané si také přejí aby se konečně dostavěla dálniční síť, železniční a VRT jako je to běžné u našich sousedů. To pan Fiala nebo pí Němcová těžko pochopí.

J. Matuška 17.7.2018 11:03

K velké diskusi by byl většinový volební systém.

Protikomunistické boje pomalu 30 let po pádu komunismu mě, promiňte, neoslovují. Pakliže jsou navíc selektivní, že totiž řada skutečných komunistů je v pořádku, jiní ne – pak se mi i hnusí.

Jak řekl krásně již Chesterton: „Bojovat s minulými tyrany a vyvrácenými pověrami vyžaduje asi tolik odvahy jako bojovat s vlastní babičkou. Morální je ten, kdo bojuje s tyrany přicházejícími a s pověrami čerstvými jako ranní vánek.“ Ale snazší je teď vymezit se na Filipa a připnout si přitom trikolorku. Zejména roztomilí na protibabišovské demonstraci byli s těmito ozdobami oděvu lidovečtí ministři, kteří seděli léta s Babišem ve vládě a prosadili nám EET a inkluzi a vše možné.

Smutný týden pro Českou republiku.

https://www.novinky.cz/komentare/477804-komentar-vlada-ziskala-duveru-vaclav-klaus-ml.html

J. Fridrich 17.7.2018 10:57

Soudruhu Boudo, vetsina normalnich lidi povazuje za PRIMITIVNI ANTIKOMUNISMUS prohlaseni s. Grebenicka ml. kterym urazi ty, kteri ten komunismus zazili napr. v podobe metod jeho otce.

Tak asi tak, soudruhu.......

P. Dvořák 17.7.2018 10:47

Re: Hloupé až neuvěřitelně.

To co jste teď napsal, vám to opravdu dává smysl?

M. Krátký 17.7.2018 10:42

Re: Teze o tom, jak se komunisté dostávají k moci.

pane Čechu naprostý souhlas a rád bych vás mírně doplnil - v posledních 10-15 letech si doplňuji četbou mé vzdělání o vývoji v ČSR a o Druhé světové válce obecně. V několika dílech o našich letcích RAF, kteří byli nucení po válce znovu emigrovat jsem zaznamenal tento fenomén : komunisté IHNED - to je maximálně 1-3 dny po postupném osvobozování našeho území - a hlavně z východu ZAUJÍMALI rozhodující funkce v místních úřadech a správních orgánech - byli na to 100% připraveni a vyškoleni rudými komisaři, zatímco ostatní občané oslavovali konec války - tak komunisti již pracovali na uchopení moci !!! Stejně jako jejich "demokratický" přerod v roce 1989

Z. Rychlý 17.7.2018 10:41

Já s autorem souhlasím

snad ve všem. Já si také myslím, že komunista se v centru jaderného výbuchu promění v záření a škodí dál.

Jenže potírat komunismus znamená těžkou a zdlouhavou práci, spočívající v implantaci rozumu do vymytých mozků. Primitivním zákazem komunistů jim do toho slepičího mozečku nic nedodáme. Navíc antikomunisté vedou minulé války. Teď si demokracii pro sebe upravily sofistikované skupiny hochů, kteří spolu mluví, a kteří ovládají toky daní a jejich využívání. A ovládají to dokonale. Užívají si svou moc politickou a hlavně ekonomickou. Nekradou JEN pro sebe, ale tvoří síť, kde ručka ručku myje a líbá, a kradou pro Organizaci. Tu pro chicagskou rodinu jako Rath, tu pro miamskou rodinu jako odkláněli Šrajbr a Bacz, či Kocourek. Šťouráte-li do toho, už si mezi námi správnými hochy nejen neškrtnete, ale i psí hlavu vám nasadíme. Pokud něco skutečně odhalíte, stanete se nevhodným, nepřizpůsobivým pro všechny rodiny - pravé, levé, severní, jižní. Umíte vrtěti psem? Ne? Pak jste propásli poslední příležitost držet hubu.

I ta KSČ byla jen slupkou pro tyhle hochy, co spolu mluví. Hledat viníka v té totálně vyprázdněné marxisticko leninské ideologii znamená mentální zaostalost. Co probíhá neustále od počátku věků, to je vytváření mocenských rodin, jejich vzájemné souboje o vliv na toky peněz, případně jejich příměří v podobě opozičních smluv různých kategorií. A mistři manipulace se umějí ukrývat ve tmě, jako škvoři pod kamenem. A Babiš je jen jeden z reprezentantů, kterého ze tmy na světla reflektorů vystrkalo vlastní zbytnělé ego.

Primitivní antikomunismus je hodně mimo.

M. Valenta 17.7.2018 10:34

Re: Hloupé až neuvěřitelně.

Lumpárny staré Grebeníčky v uvozovkách - to bude od nich.

A. Reček 17.7.2018 10:31

Re: Antikomunista legalizuje komunistu

I skomírající KSČM je pro trestně stíhaného Babiše velmi vhodná, když podporuje jej ve funkci preméra. A to neprospěje hnutí ANO v budoucnu. Babišovi pak také ne.

P. Kubáč 17.7.2018 10:18

Je vždy snadné bojovat proti praženému tyranovi.

Jako děcko jsem nosil nákupy a jinak posuhoval 4-5 stařičkým babinám jejichž děti - známí mé máti - emigrovali. Přesně si pamatuju jak se některé věci opakovaly úmorně dokola - třeba ten tísnivý pocit jak jsem táhl těžkou tašku ze sámošky a za mnou vykračovali dva typičtí borci v šedivém šusťáku. Pod vlivem těchto zkušeností by mě opravdu zajímalo jak by bojovníci proti komunismu narození až po revoluci odmítli třeba takovu antichartu.

P. Dvořák 17.7.2018 10:18

Re: Hloupé až neuvěřitelně.

A k tomu "primitivnímu" antikomunizmu, který se podle vás nepraktikuje už desítky let - asi vám uniklo, co dokáže vymyslet geniální poslankyně za ODS Němcová, když Grebeníčkovi vyčítá "pravděpodobné zločiny" jeho otce. To už není jen primitivní, to je přímo debilní.

E. Pawlica 17.7.2018 10:00

Re: Kdyby se tím Ringo

Je to stejný tlučhuba jako jeho přítel hradní macarát.

E. Pawlica 17.7.2018 9:59

Re: Teze o tom, jak se komunisté dostávají k moci.

Výborně, pane Čechu! Souhlasím bez výhrad včetně vašeho zhodnocení role dr. Beneše.

J. Nový 17.7.2018 9:40

Re: Nikdy není pozdě

Berte to s nadhledem, prosím. Snad tam vidíte toho smajlíka, ne? :-)

P. Lenc 17.7.2018 9:38

Re:

Jó pane Čiháku, to vás asi straší.Hlavně ta ODS, že?

P. Lenc 17.7.2018 9:36

Re: Nikdy,

Přesné pane Grambličko.

R. Gramblička 17.7.2018 9:32

Re: Nikdy není pozdě

Tož tak stejným způsobem se můžu stát signatářem Versaileské smlouvy, ale jaký smysl to dnes bude mít? Veškerý žádný

P. Dvořák 17.7.2018 9:22

Poslední seznamy kmenových estébáků,

tedy zaměstnanců ministerstva vnitra, vyšly někdy v r. 1990/91 v časopisu "Rudá krávo", který vydával Petr Cibulka. To byli ti skuteční fízli, o kterých se píše v bodě :

"2. Při nástupu libovolného budoucího totalitního režimu se vyplatí stát se namísto ubohého kolaboranta okresního formátu rovnou fízlem, nosit uniformu a vyrábět ze spoluobčanů konfidenty. Je to bezpečnější než být domovním důvěrníkem, členem Pomocné stráže VB nebo podobným tajtrlíkem."

Od té doby (asi aby ti kmenoví estébáci nic neřekli a mohli si v klidu provést privatizaci) se už téměř třicet let pro jistotu honily stíny na zdi, slyšely se trávy růst, soudili se známí umělci, tatíci z Lidových milicí, kteří si párkrát za rok na víkend oblékli maskáče a vyjeli na cvičení, dostali ze zákona zákaz výkonu povolání apod.

Vše podle osvědčeného způsobu odpoutání pozornosti, tedy "Jsem-li velká svině, je potřeba ukázat na někoho, kdo by možná mohl být malou sviňkou a na moje sviňárny se zapomene." A národ jim to sežral. Kde jsou dnes ty seznamy estébáků od posledního referentíčka až po nejvyšší funkce na ministerstvu vnitra?