6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdy je antikomunismus primitivní

Sousloví „primitivní antikomunismus“ bylo v České republice až donedávna spolehlivým poznávacím znamením „primitivních“ komunistů, kteří tak odmítavě reagovali na jakoukoli kritiku jejich nelidské ideologie, jejíž uvádění do praxe vyšlo lidstvo dost draho, jako ostatně každá dystopie, ve které pro člověka v jeho dnešní podobě není místo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 17.7.2018 9:03

Re: Nikdy,

Netušil jsem, že lze blbnout ještě více než autor. Ale Ty jsi to dokázal. :-P

M. Prokop 17.7.2018 9:01

Začalo to nadějně,

ale brzy se to vrtlo na marnou cestu.

Konkrétní lidé udělali (pravděpodobně vinou slabosti) konkrétní chyby, někteří to i "zatloukají" a občas na to někdo upozorní.

Nic divného či neobvyklého.

Mimo to, pokud někomu vyčítám spolupráci s StB, co je na tom antikomunistického?

F. Navrátil 17.7.2018 9:00

Antikomunista legalizuje komunistu

Nebezpečí primitivní propagandy, která nazývá současnou vládu vládou komunistickou, spočívá v tom, že se vládě bude dařit. V době konjuktury je to více než pravděpodobné. A pak volič zcela realisticky bude považovat vládu s komunistickou nálepkou za mnohem lepší alternativu než vládu demobloku. Je to v podstatě legalizace a podpora skutečného komunismu bolševického ražení. Je to živá voda pro skomírající Filipovu partaj.

K. Janyška 17.7.2018 8:56

No, autore, to byste ovšem musel vědět, že komunismus

je jen druhem socialismu, tedy naivní nepoučené lidské tendence řídit lidský svět. Ono to však nejde. Lidský svět řídí nás, lidi. Vždyť naše mysli se skládají z jeho pravidel chování, vyvinutých kulturní evolucí.

Takže doučit, ju ? Rakovinou lidského vývoje je sám socialimus, který má různé podoby. Zejména však rudou a černou. Viz EU. Primitivní antisocialimus je tedy nepoučený postoj nepoučených, ale díky za něho... Dzp.

M. Valenta 17.7.2018 8:49

Hloupé až neuvěřitelně.

Může mi autor vysvětlit co tam v tom "nároďáku" Ringo s tím perem v ruce podnikal. A k tomu "primitivnímu" antikomunizmu - ten se nepraktikuje především v době poslední čtyřek prezidentských voleb a v posledních letech vesele i mimo tato období - tedy furt.

R. Tichý 17.7.2018 8:25

Dobry clanek.

P. Čech 17.7.2018 8:20

Re: Teze o tom, jak se komunisté dostávají k moci.

. komunisté dostali ke skutečné moci a setrvali u ní až do roku 1989.

Poté hodně z nich zahodilo rudé knížky a stalo se tak "bývalými"

komunisty. Tito nalezli do nově vznikajících politických stran a opět je

ovládli. V podstatě tak komunisté svou moc ze svých rukou nikdy nepustili a to vinou volebního systému. Jde totiž o to, že v případě volebního systému většinového by se do orgánů moci zákonodárné nikdy nedostali.. Konkrétně nedostali tak, aby mohli cokoliv jakkoliv ovlivňovat. Tedy, podle mne, se komunisté dnes nedostávají k moci tím, že vyslovují důvěru vládě Andreje Babiše, ale tím, že jsou vůbec zvoleni do poslanecké sněmovny.. Princip kauzality je totiž neúprosný a nelze jej znásilňovat tím, že skutečné příčiny jsou vydávány za důsledky a naopak. Komunisté se nedostávají k moci, oni totiž tu moc ze svých rukou nikdy nepustili. Politologové v čele s panem Fialou nám lžou.

P. Čech 17.7.2018 8:10

Teze o tom, jak se komunisté dostávají k moci.

Pokud jde o ČR, je těch tezí nějak příůliš mnpoho, zejména v ústech všelijakých "politologů", byť vystudovaných. Petr Fiala je jedním z nich. Ani jeden z nich však ještě neřekl skutečnou pravdu o věci. Komunisté se k moci dostali poprvé po volbách v roce 1946, které "vyhráli". "Vyhráli je totiž nikoliv proto, že by si to přála většina občanů (lépe řečeno nejméně 50%+1 volič), ale proto, že byl byl premiérem jmenován Klement Gottwald a proto, že se nekomunistické politické strany( skutečně byly voleny strany a ne zástupci občanů, stejně jako dnes) nedokázaly domluvit a přinutit Edvarda Beneše, aby Gottwalda premiérem nejmenoval. On jej totiž jako "vítěze" voleb jmenovat nemusel, stejně tak jako jej jmenovat nemusí ani současný prezident. Podle textu tehdy platné ústavy z roku 1920 mohl jmenovat premiérem kohokoliv, koho uznal za vhodné. Tedy, komunisté se dostali k moci tím, že byl jmenován do funkce premiéra jejich předseda. Jakmile už takto u moci byli, teprve potom si tuto moc začali upevňovat. V parlamentu stále neměli většinu. Vlivem zásadní chyby nekomunistických politických stran v únoru 1948, kdy se tyto opět nedokázaly mezi sebou dohodnout a kdy část z nich (jejich ministrů) podala demisi, dostali komunisté do rukou opět trumfy a to dokonce esa. Zde opět ukázal svou naprostou neschopnost vlastizrádce Edvard Beneš, který demisi ministrů přijal, ikdfyž nemusel. Měl totiž na výběr z několika jiných možností. Mohl odvolat Gottwalda z funkce premiéra a jmenovat někoho jiného, třeba Jana Masaryka a nebo povolat proti komunistickým bojůvkám (LM) armádu jejímž byl vrchním velitelem. Právě zradou vlasti prezidentem se

J. Nový 17.7.2018 7:24

Nikdy není pozdě

Tak třeba já jsem se stal signatářem Charty 77 asi před měsícem. Našel jsem si ji na internetu, vytiskl, podepsal a zařadil se tak po bok našich disidentských veličin!

Předpokládám, že vám to strach nedovolí, že? :-)

P. Chládek 17.7.2018 7:16

Kdyby se tím Ringo

pořád nevytahoval, nemusel být nezvěrohodněn...

R. Gramblička 17.7.2018 6:52

Re: Nikdy,

Taky o vás dvou je ten článek, pánové

J. Huml 17.7.2018 5:47

Re: Nikdy,

Jiste, moralista Bouda brani lidi schopne se domluvit, ale take lidi schopne vseho, podle potreby a okolnosti. Pravda je, ze ti z prognostaku jsou jak z gumy, pindat podle vetru, to jim jde.

M. Mařák 17.7.2018 5:20

Nikdy,

primitivní antikomunismus je jen pind klausiánů jakýchsi...

M. Čihák 17.7.2018 1:05

jasně, jakmile bude ODS a TOP s Piraty , KDU a STAN jednotně vládnout, nebezpečí krize, inflace, korupce, klientelismu, trafik, zvyšovánídůchodů , atd pomine. Malý detail : Ještě je potřeba zajistit, aby ODS volilo tak 40% a bude ráj....

M. Čihák 17.7.2018 0:53

dobrý !!!