1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
III 4.2.2008 16:00

Oprava

Oprava: ... ze jeho hlavni historicky odkaz ...

III 4.2.2008 15:59

Historicky odkaz Vaclava Klause

Pro nas, soucasniky vaclava Klause, je nejsmutnejsi, ze je hlavn i historicky odkaz bude rozsireni odborneho slovniku ve vsech svetovych jazycich o termin tunelovani (v dusledku jeho praktiocke ekonomicke politiky a odmitani ochrany vlastnictvi), jedny z nejvyssich nakladu transformace na hlavu mezi vsemi 10 zememi byvaleho socialistickeho tabora, ktere dnes uz jsou v EU, a zavedeni politicke nekultury zalozene na urazkach a ponizovani ostatnich ucastniku diskuze misto argum,entu a faktu. Tato politickaq nekultura rychle prerostla z politiky do bezneho zivota, blogy jsou toho nejlepsim dukazem. Takovou nekulturu diskuze na internetovych diskuzich v jinych vyspelych zemich hledate hodiny, u nas ji najdete v kazdem hlavnim mediu.

Jarina 4.2.2008 15:55

Odpověď

Také bych pane Wagnere docela ráda znala odpověď na Vámi položené otázky.Je to velmi zajímavé.!!Mám obavy, že na to pan Švejnar neodpoví.:-/

III 4.2.2008 15:52

Uplne stejne jako vy mluvili cesti staliniste, nejtvrdsi jadro budovatelu socialismu a ;proletarskeho internacionalismu

Uplne stejny slovnik a uplne stejny typ "argumentu" pouzivalo nejtvrdsi jadro budovatelu socialismu a proletarskeho internacionlismu. Zajimava historicka podobnost.

šakal 4.2.2008 15:50

...Jak je ctěná libost...

...:-)

Standa 4.2.2008 15:45

křivák

Švejnar jako správný blb nic neví, na nic nemá svůj názor, pouze se stále opakuje a plácá o ničem. Ví vůbec alespoň co má na své hlavě? Je to tupé, příčesek, nebo něco jiného nalepeného?  Svoji vlezlostí již je odporný a navíc je to lhář a křivák.(Y)(Y)(Y)(Y)

Psí vrah Čumil 4.2.2008 15:41

Re: ...Nic...

Jak nic - vždyť by se dal tak dobře zabetońovat do základové desky jako věčný etalon pružnosti a pevnosti...

šakal 4.2.2008 15:30

...Nic...

...;-)

ZK 4.2.2008 15:30

Re: .

 ;-O   ŠVEJNAR NA HRAD, ALE BRNĚNSKÝ - ŠPILBERK  !    ;-O

šakal 4.2.2008 15:30

...Pravda , má být "bez svolení autora"...

...Jsem celej zajímavej, esi to povolení Švejnarova PR agentura vydá ;-)

Psí vrah Čumil 4.2.2008 15:29

Re: ...Pravíte "SE SVOLENÍM AUTORA"...?...

Hele, šakale, co si počnete s Klausem přikovaným ke Kaplického knihovně? ;-D

VLK 4.2.2008 15:29

Re: nechápu

Hele, on je tu ještě jeden VLK!

šakal 4.2.2008 15:27

...Pravíte "SE SVOLENÍM AUTORA"...?...

...A je to venku - Švejnar si ty papíry sám vyrábí!!!...

...Chi, chi, chi...  ;-P  ;-D  ;-D

tony 4.2.2008 15:25

Re: ...Švejnar nasrat!...

Ne šakal, ale ODS. Alespoň dle slovníku a bohatství myšlenek.

balthasar 4.2.2008 15:25

Re: Re: Re: Nejak to tomu Svejnarovi trva

Vyčerpávající .. a jak je to s tim občanstvim, to si milej huhu najděte za domácí úkol ve sbírce zákonů.

šakal 4.2.2008 15:24

...Uááá, zííív!...

...Tak co byste nám ještě pověděl ;-P  ;-)

předseda 4.2.2008 15:24

Re: SPODINA?

Es kommt der Tag.

III 4.2.2008 15:22

Re: Na hlavu padlí Česi

Diky za zdravy nazor!

III 4.2.2008 15:20

Re: Re: Nejak to tomu Svejnarovi trva

Vy jste opravdu zabednenec. Ani sam nevite, jak jsou vase otazky hloupe. zadne mlzeni nepotrebuje, nepochybne vycestoval na vlastni ceskoslovensky pas s platnou vyjezdni dolozkou, o ktere se dozvedel, ze mu ji chteji odebrat, to se tehdy delalo. Studia v USA maJI standardni zpusob financovani. Rezidenti USA maji narok na tzv. financni podporu, ktera je jim podle standardniho vzorce vypoctena z prijmu jejich rodicu (oficialnich, overenych danovymi urady) a potreb rodiny, podobne, jako kdyz vam banka pocita, jestli mate narok na hypoteku. Mimoradne talentovani studenti mohou navic dostat stipendium. Jan Svejnar se nepochybne kvalifikoval jako mimoradne talentovany i z hlediska vstupnich testu, i z hlediska sportu. (Desitky tisic studentu v USA studuji na sportovni stipendia.)I dnes, v dobe, kdy naklady na skolne jsou i v pomeru k prijmum podstatne vyssi nez v 70. letech, mohou ti naprosto nejlepsi z uchazecu studovat temer zadarmo. Vetsina studentu si pri studiu navic vydelava, na skole, na koleji, nebo mimo, v lete pracuji na brigadach (Jan Svejnar ve Svetove bance, to prece jeho zena zverejnila) a temer vsichni si navic berou pujcky - k dispozici jsou jak zvyhodnen pujcky od statu, tak komercni pujcky. Na PhD uz pujcku nepotrebujete, zivi vas stipendia za uceni.

Jak prisel k titulu profesor? Smesna otazka. Tituly v USA udeluji univerzity a zadna ho ani nahodou nedava zadarmo. Cornellova univerzita, kde Jan Svejnar ziskal prvni profesorkly titul patri k nejlepsim v USA a na svete, o Michiganske univerzite to plati stejne - ve dvou oborech, v nichz ma Jan Svejnar profesuru, dokonce jeste vice. Tam je Michiganska univerzita opravdu uplnou svetovou spickou.

PROKOP BUBEN 4.2.2008 15:13

Re: Re: Na hlavu padlí Česi

Mám obavy, že podobná vyjadření budou brzy dorážet nejen od bratrů Slováků.....

3směsi 4.2.2008 15:12

Re: Re: Klaus může děkovat Švejnarovi

Pane, prosím, čím byl nebo je tatínek pana Klause??? Prosím aspoň o malou informaci. Děkuji.

III 4.2.2008 15:06

Re: Re: KDOPAK VAM, PANE WAGNERE, DOVOLIL V ROZPORU SE ZAKONEM PRETISKNOUT BEZ SVOLENI AUTORA CAST STRANKY PANA SVEJNARA

Pan Svejnar ho mit nemusi, nebot se jedna o dokument v jeho vlastnictvi. To neplati o panu Wagnerovi. Muze do blogu pridat odkaz, ne pretisknout kopii. Vse uz ale opravdu bylo receno drive.

3směsi 4.2.2008 15:06

Re: Re: Není to přesné

Ne Jakeš, ale Paroubek.

A o rodičích pana současného prezidenta nevím nic, jen že maminka umřela a sestra žije ve Švýcarsku. Rodiče paní  Livie  nic, jen maminka zanechala šperky .

III 4.2.2008 15:04

Re: Re: pane Wagnere

Byl to vtip? Pokud ano, tak smajlik. Pokud ne, pak se musim zeptat: mate v rodine nejakeho pametnika tech dob? Nechte si od neho nebo od ni vypravet. V dobe Velke hospodarske krize se povazovalo za obcanskou cest a povinnost, ze kazdy, kdo si to jen trochu mohl dovolit, zamestnaval jako pomocnice a pomocniky v domacnosti, zivnosti nebo na statku ty, kteri by jinak nemeli na obzivu, at uz jejich pomoc potreboval, nebo ne. Tehdy se tomu nerikalo socialni odpovednost, ale dobre mravy. Mnoho sluzek a posluhovacek pak s rodinou zustalo i pres valku a dozily v rodine, jako by byly jeji clenky. Mozna jste hodne mlady a neslysel jste o tom. Ale vidte, jak se "dobre mravy" pod vlivem tech, kteri si sluzku a posluhovacku nikdy dovolit nemohli a ani je nikdo nezamestnal (casto proto, ze nic neumeli, anebo se jim nechtelo pracovat), zmenily.

Lub 4.2.2008 15:02

Re: .

BRATISLAVSKÝ ...

huhu 4.2.2008 15:00

Re: JEŠTĚ ŽE JSOU SEZNAMY

proč ksčssd ty seznamy tak tají ?

milburg 4.2.2008 15:00

Re: Na hlavu padlí Česi

Jsem velmi rád, že konečně vůbec někdo si dovolil za našimi "hranicemi" zcela konkrétně a bez zjevné zaujatosti vyjádřit postoj normálně a politicky nezaujatého a hlavně nenasr.aného člověka, který prožil asi to, co z nás málo kdo chtěl. Tomuto národu chybí nejen paměť, ale  i odvaha cokoliv rozumného a hlavně nepolitického říci. Zbabělost a hloupost  a zapomnětlivost vládnou a zametají s námi jako za dob minulých. Proto dík neznámý Edo, popsal jsi to trefně. 

huhu 4.2.2008 14:59

Re: Nejak to tomu Svejnarovi trva

švejnar mele jen to svoje. Docela by mi zajímaly odpovědi třeba ohledně jeho vycestování, na jaký pas,  jak platil studia v USA, jak přišel k titulu profesor,  jak nabyl zpět české občanství

huhu 4.2.2008 14:57

Re: Kdopak vám to dal, pane Švejnare

no přeci řídící orgán....

huhu 4.2.2008 14:56

Re: KDOPAK VAM, PANE WAGNERE, DOVOLIL V ROZPORU SE ZAKONEM PRETISKNOUT BEZ SVOLENI AUTORA CAST STRANKY PANA SVEJNARA

vše již bylo zveřejněno dříve....nebo má p. Švejnar copyright ?