16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Budíš 4.2.2008 18:08

Styďte se

Pane Jíří Wágnere , styďte se . To je už vrchol, čeho jste schopen  s cílem z nevážit kand.Švejnara.Ubohost opravdu ubohost. 

Budíš 4.2.2008 18:10

Re: Styďte se

Vím znevážit-překlep

Sýček 4.2.2008 19:07

Styďte se, Majere, styďte se, Majere, styďte se Majere

kde jsem to jen slyšel?

Abonent 4.2.2008 20:08

Pro "Budíš" : Kdo znevažuje koho

Pokud jste si doposud nepovšiml, vážený : pan Švejnar se znevažuje sám.

Nikdo mu v tom pomáhat nemusí. :-/

Budíš 4.2.2008 20:17

Re: Pro "Budíš" : Kdo znevažuje koho

Pane Abonente, všiml jste si kolik "Viditelný pes" za poslední měsíc napsal příznivých zpráv o Klausovi a kolik o ŠVEJNAROVI ? Nezdá se Vám to trochu nepoctivé a záměrné, neměl by psát demokratický redaktor bez  zaujetí a náklonností ?

Abonent 4.2.2008 22:43

Re: Re: Pro "Budíš" : Kdo znevažuje koho

Sine ira et studio ? A jak by to podle Vás mělo vypadat, vážený ?

Měl snad pan Wagner, aby dostál Vaší definici "demokratického" redaktora, svoje otázky klást také panu Klausovi ?

Nebo zvažovat na lékárnických vážkách jedno slovo pro Klause, jedno slovo pro Švejnara, jedno slovo proti Klausovi, jedno slovo proti Švejnarovi ...?

Vám se zkrátka nelíbí, že pan Wagner klade panu Švejnarovi nepříjemné otázky. Tak to napište, a neohánějte se nějakou demokratičností.

Pravda je jen jedna.

fabian 4.2.2008 17:58

Je to zas ve starých kolejích

Tak nám zase špína zabublala a šplouchla tentokrát na Švejnara. Ano, to je v našich končinách normální, pošpinit, zasít pochybnosti, dokázat že ten nový není o nic lepší než ostatní. Zklamaný  občan sklopí hlavu a jde zase volit staré osvědčené zavedené zabydlené. A změny budou, až jestli se aparátčíci sami rozhodnou...To opravdu nemáte důležitější téma, než se zabývat tímhle?

hloupý Honza 4.2.2008 17:51

Hrdina Švejnar

Uveřejnil něco o svém otci a hned je tu odpověd,že děti nemohou za své rodiče.To je sice pravda,ale jak se žilo těm dětem v rodinách členů KSČ,kteří zastávali vysoké funkce právě díky svému členství u bolševika.Jejich start do života vedl umetenou cestičkou,Jistě o tom může vyprávět jak kandidát na presidenta pan Švejrnar tak i pan Pithart snad i ten doktor s motýlkem co ted je u socanů  a dělá hulváta a mnoho dalších.Neznám,ale nikoho jehož rodiče režim zavíral nebo šikanoval za jiné politické názory,kteří se skrývají za onu okřídlenou větu o dětech a rodičích..

.

VLK 4.2.2008 18:48

Re: Hrdina Švejnar

Závidíte? Znal jsem jednu neteř vysokého stranického funkcionáře z dob normalizace. O strýci vyprávěla jen jednou, na přímý dotaz. Jak se za něj celá rodina stydí. Myslíte, že netypické či přetvářka? Teta si po rozvodu s alkoholikem vzala předsedu partaje na závodní úrovni. Její dcery si vůbec nestýskaly po otci, ale toho nového po celé dětství považovaly za kariéristu a nemají s ním dobré styky dodnes.

Sýček 4.2.2008 19:13

Re: Re: Hrdina Švejnar

A chudák tatík Švejnar, všichni se za něj styděli, a on to dělal jen a jen pro jejich dobro! Chudáci ti dobří lidé komunisté, co dělali svinstva jen proto, aby to nevzal do ruky někdo horší než byli oni. Obětavci jedni. Kam bychom se bez nich dostali? ;-D

VLK 4.2.2008 20:17

Re: Re: Re: Hrdina Švejnar

Ále blbost...

jensina 4.2.2008 21:54

Re: Re: Re: Hrdina Švejnar

R^R^Cudák mladý švejnar, kterého rodiče zavlekli do Ameriky, musel vystudovat prestižní u niverzitu.                    

NP 4.2.2008 20:38

Re: Re: Hrdina Švejnar

S kým ta vaše neteř žije? S alkoholikem nebo partajníkem. A jak s tím souvisí ten Švejnar. V žádné partaji zatím není a připadal mi celkem střízlivý. Autor článku tento dojem na mě nedělá.

Eva D. 4.2.2008 21:31

Re: Re: Hrdina Švejnar

Ale Vlku,není nutné hned myslet na závist. Fakt je, že ač v tzv. rovnostářské společnosti, tyto děti poznaly socialismus úplně z jiné perspektivy.

VLK 4.2.2008 21:57

Re: Re: Re: Hrdina Švejnar

Máte pravdu, nechal jsem se unést těmi "typicky českými vlastnostmi", není nutné hned závidět. A skutečně takové děti mnohé viděly z jiné perspektivy. Ale mnohé taky ne, žily mezi lidmi, a pokud chtěly, mnohé si dokázaly dát dohromady.

Ale to jsme se dostali trochu jinam, než je Švejnar. Ten to totiž z té emigrace viděl zase z úplně jiné perspektivy.

Vont 4.2.2008 21:36

Re: Hrdina Švejnar

Asi opravdu nebudeš chytrý Honza, protože by jsi začal u Topola a dalších modrých ptáků, kteří mají stejné předky o kterých píšeš. Dnes jsem si přečetl jak asi nedopatřením ze životopisu Klause vypadla léta 1972-1989. V té době jsi chlapče taky jezdil do kapitalistické ciziny, zatím co my jsme seděli tady.

Lípa 4.2.2008 17:45

Pan Wagner je špína chlap a špatný novinář. Snad by mohl chodit na doučování

Pan Wagner je špína chlap a špatný novinář. Snad by mohl chodit na doučování, kde by ho seznámili i s ostatními zákony podle, kterých se zpřístupňují archiválie v ČR.

Každá záminka je mu dobrá, aby bušil do Jana Švejnara, seriózního kandidáta na presidenta.

Čím asi bude pan Wagner zavázaný Klausovi, že mu dělá svou servilitou podobnou ostudu jako agent-grafoman Jemelík. 

šakal 4.2.2008 17:47

...Sem si řikal, že to tu ňák chcípe...

...Tak se pochlub, archiváři! ;-)

Doktor 4.2.2008 18:08

Re: ...Sem si řikal, že to tu ňák chcípe...

Mrchožroute, kdyby jsi se nechal včas očkovat proti vzeklině, byl bys v pohodě.

šakal 4.2.2008 18:31

...No, nevim, jak by moje vočkování zabralo na vaší vzteklinu...

...;-P ;-D

Sýček 4.2.2008 19:14

Re: ...No, nevim, jak by moje vočkování zabralo na vaší vzteklinu...

R^

jamo 6.2.2008 0:48

to Doktor

..ty víš o čem mluvíš doktore, tys to prošvihl, že..

J.G. Pašek 4.2.2008 17:24

Ti, kteří nenávidí prezidenta Klause, si vyberou a budou volit i čerta nebo Rusa

a jakákoliv diskuse s takovými, je jako házet hrách na zeď . . . 

šakal 4.2.2008 17:30

...Zdravím, pane!...

...Rád Vás vidím, ale...probůh, co jste to tu minule psal o tom českém pivu? Sem si řikal, esi se za Vás někdo nevydává :-/

VLK 4.2.2008 16:52

Co možná v diskusi zaniklo

O kus níž píše balthasar jeden velmi podstatný, ale dále v diskusi přehlédnutý argument. Cituji:

Pokud by ho zajímala pravda, musel by přinejmenšim zmínit ten drobnej zádrhel, že jméno Zdeněk Švejnar nezná ani oficiální seznam na mvcr, ani Cibulka .. a nenadávat starýmu pánovi do konfidentů či dokonce estébáků. Nejspíš ještě nedorostl ani tloušťky jeho podrážek.

Na oficiálním seznamu jsem marně hledal taky, ani pod krycím jménem tam nic není. A na Cibulkovy seznamy se nějak nemůžu dostat.

A teprve to dává Wágnerovi důvod se ptát. Pak to totiž znamená, že pokud dotyčný spis existuje, jakože existuje, když ho Švejnar zveřejnil, že ho někdo šlohnul a teď účelově vytáhnul. Otázka je, za jakým účelem ho vytáhnul teď, a druhá otázka, zda ho už někdy předtím vytáhnul a k čemu s ním pana Švejnara donutil. Přečet jsem si to, a myslím, že tak slabým kafem nemohl nikoho donutit k ničemu, ale já neznám americké poměry.

balthasar 4.2.2008 17:12

Re: Co možná v diskusi zaniklo

Otázka je, jestli je to opravdickej "spis StB" (když si to porovnáte s publikovanýma, má to docela  nápadně jiné formality) nebo nějakej pseudospis z kádrovky či spíš zvláštního oddělení  (pokud víte o co go) ministerstva zahraničí tý doby .. takovej podobnej pozdější mam někde doma, ve třiadevadesátym to normálně na osobnim rozdávali ve všech státních podnikách a institucích. Tim by se vysvětlovala totiž i ta nezavedenost v registru.

VLK 4.2.2008 17:26

Re: Re: Co možná v diskusi zaniklo

Hm, možná máte pravdu. Já na sebe nic nemám, tak se v tom nevyznám. A na naše malá firemní stb jsem trochu zapomněl. Je na tom podivné ještě to, že vše je jako obrázek a jen ten poslední papír je pdf. Ale nevím, zda by kádrováci měli až tak podrobné informace, zvláště jeden dopis tam, kde je o Švejnarovi jen pár řádek, zato spousta citlivých informací na jiné. A formáty se vyvíjí.

Helax 4.2.2008 19:04

Re: Re: Re: Co možná v diskusi zaniklo

Vy jste to opravdu spiklenci odbornosti! Dokud nezdvihnete zadnici a nedojdete si o to požádat, zbyde vám jen konspirace na veřejném fóru.

VLK 4.2.2008 20:14

Re: Re: Re: Re: Co možná v diskusi zaniklo

O co požádat? Nic tam o nás nemají. Ani o otci, který utekl na západ, ani o strýci, který byl závodním šéfem partaje.

Helax 4.2.2008 23:17

Re: Re: Re: Re: Re: Co možná v diskusi zaniklo

Švejnara, ne sebe ...