18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vede?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jakovy 11.1.2008 13:38

Bubne, Re: Re: Re: Hlavní je, že máme Škrlovou ...

... své hlasy mu odepřeli. (?)  On VH měl na ně nárok? ;-D

Malý Aston 11.1.2008 11:07

Re: Hlavní je, že máme Škrlovou ...

Pan Vízek má pravdu.Je až s podivem jakou část zpráv věnuje Janečkova a Moravcova televize nějaké pomatené bábě a neinformuje nás o desetititicích občanů jak s americkými vlajkami plní plná náměstí při spanilé jizdě pana Švejnara po  Moravě,Slezku a Česku.Také nějak a někam zapadl arch papíru s podpisy poslanců ČSSD a KSČM že u nás nikdy žádná totalita nebyla,nikdo nikoho nestíhal a nezavíral a neposílal do lomu lámat skálu jako například Vás pane Vízku.Takže ani Vy jste nebyl žádný odpůrce něčeho co bylo prohlášeno Vašimi spolustraníky bývalými i stávajícími že nabylo a je jen jedno vysvětlení.Vy jste pracoval v lomu z důvodů, že jste nebyl mentálně schopen dělat něco jiného.:-D

jirka.s. 11.1.2008 11:17

Re: Re: Hlavní je, že máme Škrlovou ...

R^;-DR^;-DR^

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 11:50

Nejsem informován...

Nevím, co se děje v ČSSD, jejímž členem už několik roků nejsem. Ale tolik vím, že já jsem za svoje aktivity v "mých" 60. letech  byl souzen a pronásledován celá 70. a 80. léta.   Pro mne šlo o léta jasně totalitní, protože tehdejší  ústava zaručila vedoucí roli jedné jedině straně a "lásku" k cizí mocnosti na věčné časy.  To jsem otevřeně napadal právě jako mladý člen strany v 60.letech a byl proto vyhnán a označen za antisocialistu a nepřítele... se všemi známýmí důsledky.

chytryhorak 11.1.2008 12:30

Re: Nejsem informován...

Ale asi Vám to nestačilo a nyní hájíte tvrdě stejné pozice které jste v těch 60-tých letech napadal

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:37

Naopak...

Nahlas volám: Vůle občanů vyjádřená ve svobodných  volbách je svatá.  Z ní plyne, že KSČM je třetí nejsilnější strana, že má tudíž velkou podporu veřejnosti, zřejmě dobrý program a slušný kredit (když už skoro 20 let není "u koryta").  Má více poslanců než lidovci a zelení dohromady a má i členskou základnu početnější než mají všechny zbývající strany dohromady - a je jich zaregistrovaných před třicet! 

 Porazit KSČM  můžeme leda lepší KVALITOU !  Zákazy, zesměšňování, umlčování - to je voda na její mlýn. Tím k sobě poutá dokonce i mnoho mladých, kteří se rádi bouří proti establishmentu. 

jirka.s. 11.1.2008 11:15

Re: Podobnost čistě náhodná, že, fraancku?

To máš asi tak, jako když se tě já pokusím požádat o odpověď, zda-li jsi se už omluvil  bývalé ředitelce MŠ v Desné paní Ivě Flídrové! Ač na tobě požaduji pouze ANO - NE, snažíš se různým mediálním košatěním tohoto případu upozadit ostudu, která by ti evidentně vznikla!

http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d 

P.S.: Už se těším na tvé "upozaďování"!

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 11:44

Rozhodnutí SOUDU

Rozhodnutí soudu je pro mne svaté a trapné vměšování se  ministra školství do "případu" je projev ubohosti. Ostatně moje vítězství v obou případech mluví za všechno....

Ale co to má co společného s daným tématem? Proč bolševický útok na autora názoru místo argumentace proti názoru samému?

jirka.s. 11.1.2008 12:37

Re: Rozhodnutí SOUDU

Rozkošné, francku!

Já svoji pravdu - jak dobře víte - mohu dokladovat soudním rozsudkem:  Soudy mě podle tehdy platných zákonů označily za antisocialistu, antisovětistu, pravicového oportunistu a antikomunistu, který v rozporu s Ústavou útočí na vedoucí roli KSČ.  Rozsudek se svědectvím o této mé činnosti má č.j. 5C 184/74 a je z 21.května 1974.  Předseda senátu  okresního soudu v Jablonci n.N. byl tehdy JUDr. Rosenberg a soudci  Jiří Trdla a Václav Vyšín. 

Když je tedy pro tebe rozhodnutí soudu svaté, tož co máš pořád proti tomu rozsudku č.j. 5C 184/74  z 21.května 1974 ?

jerry 11.1.2008 12:44

Nebylo to takhle?

JUDr. Rosenberg:,,Vízku, kvůli takovým, jako jste Vy , odsoudili američtí imperialisté mého strýčka Julia a tetičku Ethel ke strašlivé smrti na elektrickém křesle!  Vy jste agent imperialismu!" Vízek : ,,To není pravda, vždy jsem hájil věc míru a socialismu!" Rosenberg: ,,Vy jste prohlásil, že z mého syna Roberta, kvůli mé výchově nikdy nic nebude. Možná tak pornoherec. Je to pravda?" Vízek :,,Je. Nikdy jsem se se svými názory neskrýval.Vaše výchova je nevhodná pro socialistického člověka. " Rosenberg : ,,Dost. Skončil jste s učením! Do kamenolomu s váma!"

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:43

¨Je režim a "režim"...

A jsou soudy a "soudy".  V demokracii jsou soudy nezávislé, v totalitě ctí totalitní ústavu, která na věčné časy stanoví vedoucí roli pro jednu partaj a lásku k jedné cizí mocnosti na věčné časy. 

Soudy za totality - jak jsem je poznal já - byly odnoží vládnoucí kliky a soudci hráli trapnou roli převodových pák...  Obávám se, že současná ODS něco podobného v modré barvě hodlá naočkovat soudům, státním zástupcům a policii rovněž...

Kamjdu 11.1.2008 12:31

Re: Re: Podobnost čistě náhodná, že, fraancku?

Přestože pana Vízka osobně neznám, tak ale vás odhaduji, že jste hnusný typ člověka.

jirka.s. 11.1.2008 12:33

Re: Re: Re: Podobnost čistě náhodná, že, fraancku?

Potěšil jsi mne! Od takovéhoto týpka to beru!

ll 11.1.2008 6:44

Tak komise pro Nobelu cenu je totéž jako expertní skupina v 1989

Pan Hulík ale je filuta.

xyz 11.1.2008 6:35

"V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Ano. O Václavu Klausovi se v tomto fundovaném díle např. dočteme, jak se perfidně zmocnil vlády v OF a ODS, když během prázdnin objížděl regiony a získával podporu, zatímco ostatní čelní představitelé si užívali zaslouženou dovolenou. No uznejte, není ten Klaus podrazák?  A Sukovo dílo dílem vskutku vědeckým? No jistě nejtlustším.

Mohl by autor textu dát odkaz na Klausovu zmínku o profesůrkovi - emigrantovi? Ne v nějakém rozvovoru, ale v kterém.

Tino 11.1.2008 6:38

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

 Tak, tak. Pravdu díte. :-)R^

Eva D. 11.1.2008 14:44

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Slovo profesůrek použil, opravdu, 1x  v rozhovoru se Šimůnkem na Primě. Říkala jsem si, že si to mohl ušetřit, když to z něj vyjelo. Ve stylu že mohl být profesůrkem na jedné z mnoha amerických či zahraničních universit. Je fakt, že má pravdu, ale to zdrobněníčko bylo zbytečné, IMHO.

Na druhou stranu, že jeho a Dlouhého vzali do nějaké komise není divu a není třeba za tím hledat  lhaní. Jistě mu to dělalo dobře, po těch letech řadového úředníčka v bance. Taky jsem tenkrát byla řadová úřednice v bance, pro něj to musela  nuda, nuda, nuda.

Eva D. 11.1.2008 14:47

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Ještě detail, nemluvil o profesůrku emigrantovi, tak po lopatě  to neřekl.

Ovšem má pravdu, že všelijakých VŠ je v USA spousta a uchytí se tam učitelé různí, těch je tam také spousta. Takže to profesorování po česku je tošku legrační.

rwd 12.1.2008 0:05

Re: Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

No nechci Vam vymlouvat Vas prehled o univerzitnim zivote v USA. Pravdu mate, ze vselijakych skol je dost. Ovsem na trosku lepsich skolach (=tech ktere maji vlastni bussiness school a maji ambice trochu neco znamenat) by na plneho profesora se svou publikacni a jinou cinnosti, kterou vykazal, opravdu nemel; tam by dostal assistant professora a kdyby takhle pokracoval, tak by se s nim po uplynuti 5-7 (podle toho jak by meli nastaveny system) rozloucili, protoze by nedosahl na associate professora (ktery je vetsinou spojen s "tenure"). Predpokladam, ze jste tedy myslela, ze to ceske profesorovani je spis mnohdy legracni oproti tomu americkemu.

Eva D. 11.1.2008 16:57

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Oni si ti ostatní čelní představitelé za to mohli hlavně sami. Pokud počítali, že vždy něco upečou u kulatých stolů a v kavárnách a pak jim to v regionech bez dotazů a připomínek odhlasují, pokud nestáli o zpětnou vazbu a chovali se tak, že tenhle systém by měl fungovat navěky.

Taky  by jim to bylo náramně vyhovovalo, takový kompars na povel.

JK 11.1.2008 6:15

Vývoj od "životopisů" za a po komunismu k dnešním CVčkům

Pamatujeme si, jak vzpadal "životopis" nebo "pracovní životopis" za a ještě pár let po komunismu. "narodil jsem se ... vystudoval, matka je, otec pracuje jako, mladší sestra ještě chodí .." Suché, oznamovací věty, rodinné pozadí, ne dosžené výkony a úspěchy v profesi zajímali ředitele a osobní oddělení socialistických podniků. Zivotopisy kandidáti na místa volených zástupců, čelenů kabinetu, nevypadaly moc odlišně.

Dnes CVčko žadatelky místa na prodavačku vypadá proti tomu jako akční plán, PR-marketingová kampaň. A Klaus to také dávno pochopil, podle toho vypadají nejrůznější jeho CVčka, ikdyž oproti Švejnarovi tam musí /a také opakovaně činí) "překlenovat" a nepopisovat mnohé detaily, co vlastně dělal. Konkrétně po několik let jeho CV na ods.cz, coby součást CVček "stínového kabinetu" jako jediné němělo kdy na (stalinské VŠE v krvavých 50. letech) studoval, kdy nastoupil na EÚ ČSAV. Jen že studoval a pak "z politických důvodů", jindy zase "pro pravicové názory" musel EÚ ČSAV (v roce 1970) opustit.

Mimochodem to, jak ani ne 17-tiletému Klausovi strarostlivá strana a vláda již v roce 1958 přijetím na nejvíce prokádrovanou VŠ, VŠE a tam pak na zahraniční obchod, jenom nebo hlavně proto, že se dobře učil, zatímco tisíce skomíraly v Jáchamově atd. tisíce jiných schopných nesměly ani na jedenáctiletku, to se v CV Klause nedozvíte. Stejně tak není prabvdou, že normalizační prověrková komise na EÚ ČSAV Klausovi sdělila, že už mu nadále nemůže "svěřovat citlivou agendu" studia západních ekonomik ne proto, že má snad pravicové názory, ale proto, že jeho mladší sestra Ála (Alena) "nemá upravený vztah s ČSSR", tedy že "utekla" se svým chotěm, stomatologem do Švýcarska. Klausovo ujišťování, že se "se setrou názorově rozešel" a nestýká, že (po pravdě) rodiče za ní byli, přemlouvali jí, aby se vrátili, protože tím také ohrozí velice slibnou kariéru bratra Václava i jeho novomanželky, Lívie, na ČSAV, (dokončení níže)

JK 11.1.2008 6:17

V tržní společnosti životopis, tedy CVćko, Klausovo i Švejnarovo nadsazují

Klausovo ujišťování, že se "se setrou názorově rozešel" a nestýká, že (po pravdě) rodiče za ní byli, přemlouvali jí, aby se vrátili, protože tím také ohrozí velice slibnou kariéru bratra Václava i jeho novomanželky, Lívie, na ČSAV, kam Klaus ve 23 letech nastoupil (poté, kdy na nátlak své obseivně na něm lpící matky, zesnulé Marie Klausové, nakonec odmítnul na TK bony a z diet naškudlené valuty spojenou kariéru v StB prošpikované PZO, konkrétně LIGNA, n.p., protože jej matka, až do svých posledních dnů těžce nesla jeho nepřítomnost, viz také to, že i jako MF, premiér, předseda PSP i prezident jí musel každýá den volat, několikrát za týden, když byl v republic, navštívit a ano, přinášet týdně i květiny). Takže důvodem nebyly jeho jakési beze svědků udávané "pravicové názory", ale sestra Ála ve Švýcarsku. atd atd.

abc 11.1.2008 6:47

Nejlepší obranou je útok

A hned pěkně razantně. Dříve by se řeklo po bolševicky, nyní pěkně po americku.

Pišta 11.1.2008 8:57

Re: Nejlepší obranou je útok

To bude muset vzít do ruky zase nějaký Kubice a tři dny před volbami, vytáhnout Kočku z klobouku!

Bývalý volič ODS 11.1.2008 4:28

Smlouva ODS s voliči

Vláda vzdělání a skutečné solidarity

Nezavedeme školné, ale změnou financování studia zvýšíme počet vysokoškoláků na průměr EU. Především zvýšíme podíl studentů z nízkopříjmových skupin, který je u nás až čtyřnásobně nižší než ve vyspělých zemích.

Zastavíme současné snižování životní úrovně důchodců ve srovnání s těmi, kteří pracují. Změny penzijního systému se dnešních seniorů nedotknou.

Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Zachováme ústavní právo na bezplatnou zdravotní péči na základě veřejného zdravotního pojištění. Výrazně snížíme celkové doplatky za léky proti současnému stavu, poškozujícímu hlavně chronicky nemocné a starší spoluobčany.

Saul 11.1.2008 9:35

Re: Smlouva ODS s voliči

Jasně, bývalý voliči, musíš dbát, aby ODS měla ještě méně poslanců, než má teď. Tím "jim to ukážeš" (myslím té zlé ODS) a současně se dáš cestou ke světlým zítřkům - zvláště, když se nespokojíš se stranami pouze polobolševickými a budeš volit přímo ryzí bojovníky za lepší příští všeho lidu.

Vlad 12.1.2008 0:37

Re: Re: Smlouva ODS s voliči

Takže vám, Saule, nevadí, když někdo lže. Hlavně, že to není bolševik. Mně zase lhář vadí vždycky, ať to je bolševik rudý, modrý nebo třeba kytičkovaný.

A ty světlé zítřky naposledy malovali modroptáci, ne?

Tomáš Haas 11.1.2008 2:45

Zvláštní otázka...

Ihned po 17. listopadu se na ČSSR sneslo množstvé expertních komisí Rady Evropy nebo Evropské unie, nebo OSN. Z OSN to byly například UNECE (United Nations Economic Commission for Europe), UNRISD (United Nations Research Institute for Social Development), experti z programu PHARE poprvé přijížděli provádět analýzy které později sloužily k přípravě projektů PHARE a jistě těch institucí a programů bylo více než si právě teď mohu vzpomenout..

     

Všechny přijížděly "pomoci zachraňovat" ekonomiky postkomunistických států. Některé opravdu pomohly, některé jen přijely a odjely, některé poskytly expertní pomoc, některé jen vyprodukovaly tlusté reporty či analýzy pro jejich mateřské organizace. (I některé ty analýzy byly tehdy -nebo později- užitečné.) Všechny si ale vyžadovaly nějakou spolupráci českých expertů, nebo českých institucí. Osloveni byli snad všichni tehdejší čeští a slovenští prominentní ekonomové.

Pokud pan Hulík sám neposkytne nějaké upřesnění a jen klade otázku o jaký team šlo, nevím, zda se dočká odpovědi. Těch teamů bylo více než malé množství. Václav Klaus, Vladimír Dlouhý a mnoho dalších s těmito teamy ve větší či menší míře samozřejmě spolupracovali. Pochybuji, že si i oni sami vzpomenou, kterou z nich měli 5.12.1989 v diskusi na mysli.

Napadá mě otázka "co jste dělal vy, pane Hulíku toho dne, 5.12.1989 odpoledne, a co jste tenkrát měl k večeři." 

taky Honza 11.1.2008 4:08

Re: Zvláštní otázka...

Haf, haf, hradní pejsku. Eňoňuňo jsi už vytvořil tak mazej zpátky do boudy. Táťka Šmoula Ti ráno pohodí kostičku.:-P

lerak 11.1.2008 7:09

Re: Re: Zvláštní otázka...

taky Honza=také Hloupý. V