6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo straší koho?

Bezvýhradní fanoušci EU tvrdí, že naši populisté (Zeman, Okamura, Babiš a další) bezdůvodně straší veřejnost migranty z Afriky a Blízkého i vzdálenějšího východu. No, jednak naše lidi nikdo jen tak nevystraší, mají vlastní rozum, ale nejsou ani slepí a hluší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 29.11.2018 9:13

No, to se ovšem nejprve musí vědět něco o spontánním řádu

lidského světa, aby se vědělo, že EU je dlouhodobě neprovozuschopná, je jako SSSR, a teprve pak se může kdokoliv vyjadřovat k podrobnostem... Dzp.

P. Lenc 29.11.2018 8:59

Bagatelizování

ruského přinejmenším vlivu Putinova Ruska na politickou a ekonomickou situaci v Evropě je slušně řečeno směšné.A ano, většina územních požadavků "vyřešil a řeší" Putin na územích bývalé SSSR.Ale poslední události kolem přístupu do Azovského moře jsou již událostí mezinárodního významu.Putin testuje, tak jako to dělal Hitler, kam až může zajít.A podle reakcí Západu bude moci zajít hodně daleko.Nezdá se vám Putinova politika pane autore včetně zdůrazňování práv ruskojazyčných menšin něčím známá?

O. Dvořák 29.11.2018 8:28

Re:

Není náhodou ten Černocký jeden z nich?

M. Valenta 29.11.2018 8:27

Nekritický fanoušek EU

nejsem a také nemusím proruské trotly Vašeho ražení.

P. Papež 29.11.2018 8:24

A co občas se objevující zprávy tajných služeb o vlivu Ruska v ČR?Je rozdíl mezi přímou agresi a nenapadnou praci agentů z velvyslanectví Ruska ?

J. Krejčí 29.11.2018 8:23

Na lehkou váhu

bych nebral obavy ze snahy Ruska o vliv v zemích bývalé varšavské smlouvy. Minimálně bude bojovat o dostavbu Dukovan nebo Temelína, což by mu zajistilo kontrolu nad klíčovou oblastí ekonomiky ČR. Nadarmo tady nemá přezaměstnanost na svém vyslanectví v Praze, kde jejich snad 140 zaměstnanců mnohokrát převyšuje obvyklé počty. Někteří z těch špionů Šuškinů mají za úkol i uklidňovat v E diskuzích naivní občánky.

P. Papež 29.11.2018 8:22

A co občas se objevující zprávy tajných služeb o vlivu Ruska v ČR?

O. Dvořák 29.11.2018 8:20

Nejsem bezvýhradný fanoušek EU

a přesto si myslím, že naši populisté bezdůvodně straší veřejnost migranty.

J. Anděl 29.11.2018 6:37

Bezdůvodné strašení

V úvodu použitá přídavná jména "bezvýhradný" (fanoušek EU) a "bezdůvodné" strašení jsou zavádějící. Osobně mám řadu výhrad (tudíž bych do skupiny nepatřil) a formu informování o problémech migrace a islámu považuji z některých zdrojů (vykřičník u některých zdrojů!) za strašení, i když se nedomnívám, že je bezdůvodné.

U tématu Rusko je to podobné. Ono "strašení" jaksi bohužel patří do standardní sady nástrojů pro ovlivňování veřejného mínění a obvykle má celkem jasný důvod - prosadit svůj světonázor, získat voliče, dosáhnout nějaké změny (v legislativě), obvykle s vidinou nějakého - ekonomického nebo ideologického - zisku. A v této snaze přesvědčit se vždycky přehání a nafukuje. Jako v každé reklamě.

Při pohledu do historie nedávné i dávné ovšem musím uznat, že občas míra a obsah strašení ani zdaleka nezvládly vykreslit hrůzy, které se pak doopravdy staly.

J. Vaníček 29.11.2018 6:11

Jaký rozdíl proti žvatlání /štvaní Jelínka

Ćlánek předkládá názor k polemice. Tak je to správné a víceméně se s ním ztotožňuji.

No, ale co s tím - neřeší v něm trestně stíhaného Babiše, nevykreslil ho jako zloděje co socanům ukradl to zlodějské rozdávání mě sebraných peněz. 5x to v článku neopakoval. Tak co je to za novináře? Takhle lepší nový genderový multikulturní svět neudělá, že? To jako jde mimo mainstreem a kam nás to chce zatáhnout, nás nositele pravdy z Masarykovy univerzity a jiných podobných univerzit. Co tomu řekne EVROPA?