19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo straší koho?

Bezvýhradní fanoušci EU tvrdí, že naši populisté (Zeman, Okamura, Babiš a další) bezdůvodně straší veřejnost migranty z Afriky a Blízkého i vzdálenějšího východu. No, jednak naše lidi nikdo jen tak nevystraší, mají vlastní rozum, ale nejsou ani slepí a hluší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 29.11.2018 9:18

Mohl byste vysvětlit, jak dostavba Temelína a/nebo Dukovan

zajistí Rusku "kontrolu nad klíčovou oblastí ekonomiky"? Lidé z oboru prohlašují, že je to, z různých důvodů, nesmysl. Tak vysvětlujte, nebo ještě lépe, napište a zveřejněte na tohle téma článek. Len do teho.

R. Langer 29.11.2018 15:00

Re: Mohl byste vysvětlit, jak dostavba Temelína a/nebo Dukovan

Máte pravdu, je to nesmysl.

O. Dvořák 29.11.2018 8:20

Nejsem bezvýhradný fanoušek EU

a přesto si myslím, že naši populisté bezdůvodně straší veřejnost migranty.

J. Kanioková 29.11.2018 20:24

Nikdo nemusí nikoho strašit, není třeba,

s internetem dnes umí zacházet i starci. A nacázet unfirmace odjinud

J. Anděl 29.11.2018 6:37

Bezdůvodné strašení

V úvodu použitá přídavná jména "bezvýhradný" (fanoušek EU) a "bezdůvodné" strašení jsou zavádějící. Osobně mám řadu výhrad (tudíž bych do skupiny nepatřil) a formu informování o problémech migrace a islámu považuji z některých zdrojů (vykřičník u některých zdrojů!) za strašení, i když se nedomnívám, že je bezdůvodné.

U tématu Rusko je to podobné. Ono "strašení" jaksi bohužel patří do standardní sady nástrojů pro ovlivňování veřejného mínění a obvykle má celkem jasný důvod - prosadit svůj světonázor, získat voliče, dosáhnout nějaké změny (v legislativě), obvykle s vidinou nějakého - ekonomického nebo ideologického - zisku. A v této snaze přesvědčit se vždycky přehání a nafukuje. Jako v každé reklamě.

Při pohledu do historie nedávné i dávné ovšem musím uznat, že občas míra a obsah strašení ani zdaleka nezvládly vykreslit hrůzy, které se pak doopravdy staly.

J. Vaníček 29.11.2018 6:11

Jaký rozdíl proti žvatlání /štvaní Jelínka

Ćlánek předkládá názor k polemice. Tak je to správné a víceméně se s ním ztotožňuji.

No, ale co s tím - neřeší v něm trestně stíhaného Babiše, nevykreslil ho jako zloděje co socanům ukradl to zlodějské rozdávání mě sebraných peněz. 5x to v článku neopakoval. Tak co je to za novináře? Takhle lepší nový genderový multikulturní svět neudělá, že? To jako jde mimo mainstreem a kam nás to chce zatáhnout, nás nositele pravdy z Masarykovy univerzity a jiných podobných univerzit. Co tomu řekne EVROPA?

P. Papež 29.11.2018 8:22

A co občas se objevující zprávy tajných služeb o vlivu Ruska v ČR?

P. Papež 29.11.2018 8:24

A co občas se objevující zprávy tajných služeb o vlivu Ruska v ČR?Je rozdíl mezi přímou agresi a nenapadnou praci agentů z velvyslanectví Ruska ?

O. Dvořák 29.11.2018 8:28

Re:

Není náhodou ten Černocký jeden z nich?

J. Vaníček 29.11.2018 14:50

Re: Vy máte k tajným zprávám přístup?

Já tedy ne a vy asi také ne. A přitom víte o "nenápadné práci ruského velvyslanectví" a nevíte o nenápadné práci amerického velvyslanectví a nenápadné práci jiných vyslanectví. To jsou plky. Tajné služby jsou a budou a jsou tajné. Tak. Jestli o těch našich všichni vědí co dělají, jako také např. o BIS tak jsou naše tajné služby pro srandu anebo možná pro někoho. Koho asi?