14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel72 19.3.2009 10:30

Re: někdo by měl

Mozna platime, ale ma to vychovny prostredek a ten za to stoji. Oni si musi uvedomovat, ze neni mozne fungovat porad stejne a hlavne to zapusobi jako prevence i na ostatni.

Ypsilon 19.3.2009 10:17

Re: někdo by měl

Omyl. Platíte Vy i já, peníze na zabavené dávky byly z našich daní a odputovaly převážně do kapes exekutorů. Radnice mohla svojí činností vzniku převážné části dluhů zabránit. Takto jen nahnala další oběti lichvářům

Arnošt 19.3.2009 10:11

Je pomluva argument?

Pomluva ve slušné společnosti nejen není argument, ale není ani slušná. Každé šíření nedložených doměnek, navíc upravených dle přání šiřitele pomluvou je. Že pan Foldyna je skalní Zemanovec a tudíž se nelíbí šéfovi ČSSD nesouvisí s oligarchiemi. Pomluvy paní primátorky vyžadují značnou otrlost. Buhužel pojem slušnost yřejmě ztratil význam.  

kaca 19.3.2009 10:04

kdo se bojí Kocába

Já se ho bojím, protože je to praštěná neřízená střela, která tomu rozumí, páč o lidských právech několikrát mluvil s Havlem:-/

martin 19.3.2009 10:01

Re: někdo by měl

Omyl. Nikoliv město. Oni sami se do té situace dostali. Za nezodpovědnost má platit nezodpovědný. Ne já.

Ada 19.3.2009 9:56

Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

cikánskému obyvatelstvu toto přestane přicházet do heren, či chlastat a začne se o to intenzívněji věnovat další zábavě chudých - šukání. To je ovšem z hlediska dosud většinového obyvatelstva cesta ne nepodobná té z bláta do louže...

Ypsilon 19.3.2009 9:51

Re: Kde je Urbanovo řešění?

Pokud  jsem situaci v Litvínově  pochopil, tak pan starosta vadil KŠEFTŮM . A paní Řapíková by z důvodů podivných kšeftů a mizerné péče o městskou kasu už neměla být v čele radnice doost dlouho. Kdyby se se stejným nasazením starala o to, aby dluhy zbytečně nevznikaly ( možnosti na to ze zákona má a už několik let měla), nemusela pořádat populistický tajátr a posílat peníze daňových poplatníků do soukromých kapes exekutorů. Dávky totiž nic jiného než peníze daňových poplatníků nejsou.

hafusak2 19.3.2009 9:43

řešení?

Vážený autore: máte k disposici následující řešení: 1.) Sáhnete do své peněženky a zaplatíte všechny romské dluhy a nadále budete z vlastního sponzorovat jejich životní pořeby včetně heren, drog a chlastu. 2.) Osobně se vydáte na místo a všechny je tam přesvědčíte, aby radikálně změnili své životní návyky a žili jako normální občané. 3.) Přestanete nasí-at normální občany nic neřešícími články, sám si vezmete koště a půjdete na ta sídliště uklízet.

Ypsilon 19.3.2009 9:39

Re: patnáctinásobek exekutorovi

Ano zákon je špatný, ale exukotorská komora mocná :-/

Ypsilon 19.3.2009 9:36

Re: Kocába bych do toho netahal

 Jestliže (prý) si přijde romská matka s dětmi se zavřeným manželem na 30 tisíc měsíčně

O to slovíčko "prý" právě jde. To by musela mít těch dětí nejméně tak 12...... Doporučují četbu zákona 382/2008.

Kocáb problémy těžko vyřeší, ale paní Řápková už je v čele radnice 7 let...Zatím se starala zřejmě převážně o podivné kšeftíky, které zanechávaly v obecní kase průvan, viz pronájem areálu Kamencového jezera  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/208452801240019-reporteri-ct/

magi 19.3.2009 9:27

pomatenec

myslel jsem si,že J.Urban je rozumnej člověk. Vždy jsem si ho vážil. Hlavně za jeho statečnost v době totality.  Připomíná mi silně Klause,že se motá do všeho. Cikánský problématice nerozumí,ale snaží se pomoci Kocábovi. Cikána neviděl ani vycpanýho v muzeu,natož na vlastní oči. Furt čekám,že se ozve ještě Havel. Toho má Kocáb v záloze. Jsem z Č.Krumlova,kterej furt dávají za vzor společnýho soužití. Měli by se sem jít podívat,jak to funguje,ale oni to řeší teoreticky z cikánský hospody,kam stejně dneska nikdo nechodí.Smrdí to tam jak v chlívě,ale oni jsou schopný tvrdit,že to tam voní. Dají si tam klidně i oběd před televizí,aby lidi viděli,jak jim to chutná. Myslím,že se dočista pomátli !!!

emil 19.3.2009 9:20

Tak to jste mimo mísu

Přesná ukázka politického zmanipulování, kdy úplně triviální věc s neplacením povinnýxh plateb přelézá do politických ambic trochu ujetého rockera. O řešení janovských problémů usilovala starostka již několik let (vyhledejte si dokumentaci k tomu případu, v případu DIAC Human jste dokázal vyšťourat ledacos, je vidět když chcete, tak to jde, když ne, zavíráte před pravdou obě oči). Tento způsob byl už zoufalým krokem po neustálém zdůrazňování o rasismu radnice. Pane Urbane, stále hledáte zástupné argumenty na nepřizpůsobivé lidi, které právě takovéto demagogy zneužívají k dalšímu okrádání. Zařadil jste se po bok soudruha V. Ůhla. (jak V ůl.)

Ypsilon 19.3.2009 9:13

Re: někdo by měl

To je z  pohledu 1000 Kč/ měsíc celkem jedno, i když to možná byli pěkní šmejdi. Podstatné je, že je TEĎ radnice dostala do neřešitelné situace, která neprospěje nikomu kromě právníků a exekutorů.

Ryba 19.3.2009 9:09

Kocába bych do toho netahal

Jestliže předpokládáte, že pan Kocáb přijde a řekne "král je nahatý" a všechno se rázem dostane na správná místa, tak jste na omylu. Romský problém je problém pěstovaný a jako takový se udrží. A protože to Romové pochopili, tak se podle toho budou i chovat. Mluvit o nich jako o sociálně slabých je účelové pokrytectví nevhodně generalizující situaci.  Rozežeňte nevědomost a a uvádějte konkrétní příjmy do domácnosti. Jestliže (prý) si přijde romská matka s dětmi se zavřeným manželem na 30 tisíc měsíčně, tak není sociálně slabá, protože pak musíte vymyslet označení pro zbytek popupulace, kde jsou příjmy podtatně nižší.

A kanadské televize se nebojte. Strach kanaďanů musíte chápat, protože jde o to, která země bude platit sociální dávky. Řešení  problému totiž vždycky skončí u sociálních dávek. To oni už také vědí.

A pokud jde o pana Kocába,ten má ve vládě podstatně důležitější úkol,  protlačit radar a ne řešit neřešitelnou otázku Romů. Tu ponechá svým četným nástupcům.

Prominte, ale jsem pesimista.

Ypsilon 19.3.2009 9:05

Re: Sociální dávky

Omyl, ono lze uvalit exekuci i na sociální dávky jako takové, jen pak rodině musí zůstat tzv. nezabavitelné minimum. Takže tyjátr se zabavováním vyplacených dávek jako hotovosti, byl jen ulehčení práce radnice, úřadu práce, revizorů (a hlavně zvýšení jejich zisků) a taky zastrašující akt.

Podle poslední novely zákona o hmotné nouzi mají obce pouze MOŽNOST organizovat veřejné práce. Takže se jděte poptat pana Nečase a paní Řápkové:-/

tata 19.3.2009 9:00

Re: Vážený pane autore,

Tykvovitá Hlavo XXII, vy jste NAPROSTO nepochopila o čem se vtom článku píše.Totiž o tom,že vymáhání nájemních a podobných dluhů mělo být již od prvního nezaplacení a ne čekat až se budou moci bytelně přiživit DARMOŽROUTI a přilehlá chamraď. V tom je podstata jejich zločinného spolčení!!!

Fr.Zákostelský 19.3.2009 8:52

Jojo

Pane Urban,ten vaš članek to je žert,že?Když nezaplatim pokutu ja tak je situace jasná.Nechapu že má někdo protekci před zakonem.Paní primatorka se snaží řešit něco co má dělat stat.Statní organy jsou servis pro občany a slušní lide v daných lokalitach jsou vězni a to nejenom bělouši ale i slušní cigani.Problem děla pakaž všeho druhu která se nikdy nezmění a podobny způsob statních organů dokaží zneuživat.Kocab je neobyčejný lump.Paní primatorka je statečná žena která má zatim jen tichou podporu.Není však daleko doba že i slušní cigani budou stat za ní.

DS 19.3.2009 8:41

Zajímavý úkaz

Urban se poflakuje léta po Americe a u nás propaguje Foldynu,který na posledním sjezdu ČSSD,po děkovném projevu amerického generála za ochotu postavit radar v Brdech prohlásil o Americe,že by měla být souzena za agrese,které provádí po světě a toho generála rovnou zavřít za šíření nenávisti mezi národy a poškozování zájmů Ruska.Urban pravdoláskař,je nenávistí zapšklý hlavně k ODS a V.Klausovi,který si dovolil založit stranu a tím poškodit jejich Občanské Forum!

woka 19.3.2009 8:40

tak mafie vytvořila janovské gheto?

člověk by si naivně myslel, že ho vytvořili ti, kteří roky neplatí nájem, ničí byty a vyhazují odpadky z okna... 

whaler 19.3.2009 8:40

Až k tomu,

že špičky ČSSD a ODS jsou v kraji silně propojeny souhlasím. To ostatní je jak z pravdaláskové dílny. Zastáváte, autore, názor, že líný flákač má mít stejnou životní úroveň jako člověk, který celý život maká? A že je povinností státu (nás) mu to zajistit? A když se vlastník domu přihlásí o svůj nárok tak je lepší dát mu přes hubu? Co jiného jinak váš článek měl znamenat!?

michal 19.3.2009 8:39

patnáctinásobek exekutorovi

je bohužel platný dle zákona všude, nejen v Chomutově. Ano, je nemravný, ale je to zákon, takže nutno změnit zákon, jestli se nám to nelíbí.

:-: 19.3.2009 8:35

Re: urbane, čekáš za tento článek korýtko?

a co říkáš na tenhle článek http://radekprochazka.blog.idnes.cz/c/75106/Tak-pane-Urbane-kdo-plati-tuhle-diskreditacni-kampan-tentokrat.html? vyjádříš se k němu?

:-: 19.3.2009 8:34

urbane, čekáš za tento článek korýtko?

zetB 19.3.2009 8:31

Jenom technická poznámka.

Ivana Řápková není starostkou Chomutova.Chomutov je statutární město a jeho nejvyšší představitel je PRIMÁTOR.:-P

JKKK 19.3.2009 8:23

Tihle šašci jsou horší než potkani.

Navrhuji pravdaláskovou deratizaci.

HNF 19.3.2009 8:19

blahopreji

S temito postoji je autor horky kandidat na Obamova nebo alespon Svejnarova poradce.

Takze majitele domu se provinili tim ze vlastni domy a chteji vybirat od najemniku najem, uzasne.

Farb 19.3.2009 8:18

Sociální dávky

Cela diskuze by měla být spíše o tom k čemu sociální dávky jsou

a, na to aby člověk který se dostane do nouze z nich zaplatil nutne naklady (najem, topení, jídlo, a jine poplatky) a až ty zaplatí tak ten zbytek je na jeho osbni potřebu - aby byly jen na přežiti, než jsi najde praci a bude se mit lepe

b, na to aby se člověk měl dobře mohl utrácet, tím že má zajištěne od statu minimum nemusí nic platit (najem, topeni atd - i když na to pobírá dávky na bydlení, na telefon...) protože má právě jen to "životní minimum". Maximálně když mu Motejl promluvi do duše tak omezi chlastání a ušetřené peníze pošle na nájem, nebo z nich zaplati popelnici.

J.S. 19.3.2009 8:14

Re: Kde je Urbanovo řešění?

Je pravdou, že vše špatně. Ane někdy a někde se začít musí. Je chválihodné, že Chomutovská starostka s tím začala i když po letech strávených na radnici pozděl Ale radši pozdě než nikdy. Nebo se obávala toho, že ze své funkce bude odvolaná pro nečinnost jako starosta s problémového Litvínova.

chouan 19.3.2009 8:08

Autorovi článku velké Plus !

udělují všichni prominentní bojovníci proti slušným a pracovitým  lidem. Havel, Uhl, Šiklová.

Až se uvolní nějaké vhodné korýtko pro politicky korektního, proti rasismu a vykořisťování bojujícího, žvanila, bude Urban jistě horkým kandidátem.