13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 19.3.2009 13:41

No to je ale pitomost.

Ohled na děti třeba požadovat po jejich rodičích páchajících přestupky  trestné činy za které jsou pokutováni a trestáni. Nikdo není postihován za to, že je chudý. Ale za to, že svými skutky porušuje zákon. Bez přestupku není pokuta, bez zločinu není škoda, bez pokuty  a přiznání náhrady škody není exekuce. Mají dvě možnosti. Buď změní chování nebo budou vypokutováni. Pravidla platí pro věšchny a vymáhání jejich dodržování bez výjimky je základem civilizace.

ucitelas 19.3.2009 13:30

a co chcete

vždyť autor je novinář.

HOnza 19.3.2009 13:14

vysostny idiot Urban

takhle urazlive a nenavistne clanky nepsali ani komunisti ty hovado!!!!!

hokič 19.3.2009 13:12

Autor má +/- pravdu

Základ jeho článku tkví ve faktu, že politické špičky v našem kraji včetně vedení řady měst jsou spolkem mafiánů. Koneckonců jsme se o tom mohli přesvědčit i včera u nás v Litvínově.

Bohužel většině lidí stačí před nosem zamávat slovky jako "nepřizpůsobiví", "Rom" nebo "cikán" a o víc se nestarají. Svědčí o tom i diskuse pod článkem. A že se za jejich zády a za jejich peníze někdo mastí kapsy mnohem víc, než celá ta spodina společnosti, je jim šumák.

hokič 19.3.2009 13:01

Re: Kde je Urbanovo řešění?

Starosta Litvínova byl odvolán kvůli neochotě ke kšeftům.

Ypsilon 19.3.2009 12:51

Re: No, nevím

Můj předpoklad je, že správní exekuce by prošly v klidu. Jednak nejsou zdaleka tak drastické, druhak pokud by se dluhy nenechaly několik let "uležet", tak by postižený dostal na dávkách o pár set míň, výchovná ťafka by to byla, ale rodina  by nemusela putovat k lichváři.

Jediný kdo touhle akcí chtěl získat politické body  je paní Řápková. Že by zase bublala nějaká aférka typu Kamencové jezero a je nutno vypouštět kouřovou clonu...?

Jura Jurax 19.3.2009 12:43

A ještě

píšete v zásadě, že že papaláši na severu Čech ať již pod jakoukoliv stranickou fanglí sdružení kradou z obecního všecko co není napevno přidělané, snad přitom dodržujíce ono pověstné Drymlovo, že se nesmí ukrást víc jak polovina ... no, nevím, a kde nekradou? Přece do té politiky nelezli kvůli ideálům, že ano ... a koryt je třeba využít ... :-(;-€;-O(Y)

Ypsilon 19.3.2009 12:43

Re: Kocába bych do toho netahal

Zapomínáte, že  dávky SSP by takhle početná rodina měla stejné.... Dávky hmotné nouze jsou v  tomto případě dost  pravděpodobně míň než příjem ze zaměstanání....

Andy 19.3.2009 12:41

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

R^R^R^

Allf 19.3.2009 12:39

Re: kdo se bojí Kocába

R^navíc celé jeho ministerstvo je instituce zcela zbytečná, tudéž parazitující na našich daních. Z tohoto pohledu potom není mezi panem ministrem a parazitujícími "nepřizpůsobivými" žádný rozdíl.

Peta 19.3.2009 12:39

Re: někdo by měl

A kde byste ji viděl?

Ypsilon 19.3.2009 12:35

Re: Kde je Urbanovo řešění?

Pokud mám informace, tak byl starosta považován za celkem slušného člověka. Samozřejmě, že jako starosta nese jistou odpovědnost za to, že mu do Janova začaly realitky ,napojené na jistou  kliku v zastupitelstvu, svážet Cikány z celých Čech a sáčkovat je i po několika rodinách do jednoho bytu.

Vendula 19.3.2009 12:35

Re: Pane Urbane,

R^R^R^ naprostý souhlas. 

Jura Jurax 19.3.2009 12:33

No, nevím

Celou dobu měla, stejně jako všechna města v České republice, podle zákona o správě daní a poplatků právo provádět správní exekuce vlastními prostředky.

Anebyla by starostka Řápková bita co odporný rasista nechápající problémy lidí v sociální pasti etc. etc. od ušlechtilých intelektuálů tu i cizozemských, od profesionálních cikánů a od každého, kdo by chtěl získat politické body?

Ypsilon 19.3.2009 12:20

Re: někdo by měl

Prevenci bch viděl poněkud jinde než se se lidi dostanou do ještě většího svrabu než ve kterém jsou a daňový poplatník to zaplatí se všemi důsledky:-/

woka 19.3.2009 12:19

Re: tak mafie vytvořila janovské gheto?

já o tom moc nevím, ale mám pocit, že ve všech městech v normálních sídlištích s běžnou skladnbu obyvatelstva se prodávaly byty nájemníkům za zbytkové ceny tak před deseti a více lety. Proč ne v Janově?

J.S. 19.3.2009 12:09

Re: Kde je Urbanovo řešění?

Zcela jistě starosta Litvínova byl odvolán ohledně neprůhledných tkzv.kšeftů. Ale míra trpělivosti přetekla, když se nedokázal čelem a rázně postavit k otázce Janova. Ale zcela jistě z radnice neodejde jako chudák nebo vlastně ze svého postu. A byl to právě on a jemu podobní, kteří jsou na vině toho že např. Dělnická strana má v tomto městě a jeho okolí tak neuvěřitelnou podporu

Lišák FOX 19.3.2009 12:03

Re: Kocába bych do toho netahal

jj, já v televizi slyšel, že to je v konkrétním případě skutečně jenom asi 25000 na rodinu

a kdo by za ty peníze chodil do práce...

Jirka1 19.3.2009 12:00

Re: tak mafie vytvořila janovské gheto?

Ale kdo je tam nastěhoval? Do "povedené" privatizace to bylo normální sídliště z klasickou skladbou obyvatelstva. To až nedávno se realitkám podařilo odkoupit paneláky za "tržní" ceny.

jose 19.3.2009 12:00

oligarchie co rozkrade na co prjjde?

Proc se vazeni diskutujici tolik venujete romum a tak malo tematu oligarchie co rozkrade na co prjjde?

Kolombo 19.3.2009 11:48

Re: je to asi složité

Ano, je. A to tu prý máme demokracii , takže by jeden očekával, že o podobných poměrech většina nejen ví, ale je i schvaluje. I potom by to sice nebylo v rozporu s "demokracií", ale pořád by šlo o násilí, proti kterému krasoduchové na všech frontách "bojují".

Archeolog 19.3.2009 11:41

Dějiny nelze zastavit

Éra lidí Urbanovy, Kocábovy, Havlovy krevní skupiny /mužů Listopadu / skončila pádem totality. Od té doby  jim vlak dějin rychle ujíždí. Nová doba s novými problémy je dokonale zaskočila a jejich úvahy čte a poslouchá už jen nejužší fanklub vítězné pravdy a lásky.

žaba(k) na prameni 19.3.2009 11:41

Pane Urbane ten den předtím,

Než jste napsal tenhle článek musel být krutý. To musel být mejdan !

Kolik jste měl promile ??

Kolik jste vyhulil jointů ??

Nezkusil jste taky koks ??

Protože takový blábol nemohl vyplodit člověk se všemi smysly pohromadě.

Kolombo 19.3.2009 11:40

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

Docela by mně zajímalo, k čemu dojde dřív - přestanou cikáni šukat nebo zbytek populace odhodí sebevražednou představu, že každého "člověka" je třeba za každou cenu živit? Ať se každý živí sám nebo pomocí své komunity, kmene či co. Proč mám být, ksakru, zodpovědný za celý Vesmír? Od toho tu je přece stvořitel, JVHV apod tak ať se stará.

Kolombo 19.3.2009 11:33

Pane Urbane,

račte se jít vycpat. Co má "oligarchie" společného se skutečností, že tu existuje skupina lidí, se kterou nikdo nechce mít nic do činění? Že možnost, že se utáboří vedle vás je větší neštěstí než mor a ptačí chřipka? vzhledem k tomu, že všichni lidé jsou si rovni nechápu, proč jsem nucen je živit. To je exemplární příklad vykořisťování člověka člověkem. Já nemám vliv na to, jestli se v Chánově nebo Angole někdo narodí a proto necítím žádnou odpovědnost za to, jak novorozenec dopadne. To je věc jeho rodičů, klanu nebo kmene. Pořád se žvaní o nárůstu násilí a agresivity - prý kvůli počítačovým hrám a akčním filmům. Omyl - agresivita roste díky krasoduchům jako jste vy, kteří násilím vnucují svoje představy druhým lidem, kteří je naprosto nesdílejí. Oblečte si žíněné roucho, posypte hlavu popelem a běžte sloužit "bližním", pokud v tom vidíte smysl svého života. Já se , narozdíl od vás a pana Kocába budu snažit podobné bližní udržet co nejdál  a nepřispět ani korunou na jejich další množení. Pokud jde o hrdinné Kanaďany, nenechte se vysmát. Holohlavý mladík árijského vzhledu s pár miliony na kontě dostane vízum vždycky, třeba i po internetu nebo poštou. Kdo ho nedostane bude váš "utlačovaný Róm". Přeložím li výhrůžky kanadských "humanistů" do češtiny pak by zněly asi takhle - nechte si svou lůzu doma, my je tu živit nebudeme. Ale chceme dál vypadat jako z holywoodského slaďáku, neb je to dnes v módě a tato "image" nám momentálně i dost vynáší. Howgh.

Milda 19.3.2009 11:26

To je jak vtip?

Nebo jste to psal opilý?

Proč se zastáváte parazitů?

PetrK 19.3.2009 11:25

Pan Urban nám předkládá míchanici,

kde tak trochu plete páté přes deváté. A Kocáb? Souhlasím s vyjádřením Petr Jandy: Kocáb šlápnul vedle.

VLK 19.3.2009 11:11

Re: Sociální dávky

Trefil jste hřebík na hlavičku.

Sociální dávky na bydlení by u neplatičů měly jít celé rovnou na účty majitelů bytů a pod. Z dávek na děti by první měly odejít peníze na stravenky ve škole a zbytek by měl být z poloviny v poukázkách na potraviny a šatstvo a učební pomůcky.

Nebo: Na každého neplatiče vyhlásit osobní bankrot a ustanovit správce jako na zkrachovalou firmu. A přes něj by šly ty neplatičovy dávky a on by nejdříve odeslal povinné platby a až zbytek by proplácel příjemci.

Pořád je to humánnější řešení, než když nějaký drobný podnikatel zkrachuje a soud mu pak sebere třeba celý důchod, znám takové případy.

VL 19.3.2009 10:51

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

Myslím si, že intenzitu už nejde zvýšit.

 

To máte jako v dotazu do časopisu Bravo: "Jsem třináctiletá Rómka a ještě nejsem v jiném stavu, není můj otec homosexuál?"

Henry 19.3.2009 10:43

tímto příspěvkem mne pan Urban překvapil.

"Vůbec prvním českým politikem, který se odvážil alespoň naznačit hloubku odpornosti důsledků vlády regionálních oligarchií, je Michael Kocáb." ...a poslal na Řápkovou "lejlu od tyče?"

Nemám nic proti tomu rozebírat problematická rozhodnutí pí Řápkové (pronájem Kamencového jezera, výhodné zakázky spřáteleným firmám, atd.). Nemám nic proti tomu vyrukovat na "lidský odpad", který ta účelem zisku organizuje takové sestěhovávání nepřizpůsobivých.

Vadí mi však účelová snaha sejmout primární odpovědnost ze skutečných viníků - samotných nepřizpůsobivých. Píši nepřizpůsobivých, ale ve skutečnosti jsou však naopak velmi přizpůsobiví. Málokdo totiž zná principy fungování sociálního systému tak dobře jako oni. A pokud se sociální systém před jejich vydíráním ubrání, vyrazí parazitovat na jiný - Anglie, Kanada, je přece z čeho vybírat.