17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slezan 4.8.2007 7:59

Haló noviny jsou na jiné adrese ,soudruhu Vízku!

hobbo 4.8.2007 7:46

For Vizek

Vizku stupidnejsi obhajobu nez jsi tady nyni upatlal jsem jeste nikde necetl.Pan buh nas vsechny opatruj od takovych dogmatiku jakou jsi Ty a tobe podobny monstra.Pravda zvitezi - KOMUNISTI PADNOU;-D

ll 4.8.2007 7:21

To i po válce a 48ém vstupovali do KSČ proto, aby napravili hříchy

a distancovali se od zlořádů.

zloch 4.8.2007 6:55

Vízku, vy exkomunistický darebáku

co to tady žvaníte? Byl jste členem zločinné a zavrženíhodné KSČ a stejně jako Dienstbier jste spoluzodpovědný za zločiny spáchané na čsl. lidu! Stačí si pročíst Zákon č. 198/1993 Sb. o protiprávnosti komunistickému režimu a odporu proti němu!

Jednou jste byl spolupachatelem zločinů KSČ a z toho se nijak nevylžete. Hledejte pokoru a nestavte se na zadní, vy hrdino před bukem!

Prétextat 4.8.2007 6:39

Proč Dienstbiera, když máme tolik jiných lumpů

Byl léta členem zločinecké organizace, a užíval si výhod s tím spojených, zatímco ostatní byli zavření v kriminálech nebo v kriminálu jménem Československo. Pak se se svými soudruhy v čemsi nepohodl a zavřeli ho také, dokonce se stal disidentem. Jeden by řekl, že si odpykal své provinění. I kdyby tomu tak bylo, pak stále nechápu proč takového člověka volit prezidentem. Vždyť máme tolik jiných lumpů, kteří si odpykali svůj trest.

Dr.Růžek 4.8.2007 6:13

Neni lepší než

    V Á C L A V       K L A U S   R^>-

čtenář 4.8.2007 8:18

Re: Neni lepší než

Kdo je víc než horník ? Dva horníci.....................

Tož tak. ;-D

Dr.Růžek 4.8.2007 6:11

Neni lepší než

V Á C L A V    K L A U S  R^>-

odborar 4.8.2007 5:32

Vedl rozhovor i s Henry Kissingerem....

Pan Vízek se zřejmě domnívá, že to je ten pravý argument na prezidentskou kandidaturu. Jenže s tím vedl rozhovor kde kdo. ;-D Fakt se mi Vízkova  argumentace omlouvání členství v KSČ  líbí. Jistě se dočkáme i doby, kdy zváží svou kandidaturu i on...;-D

mike 4.8.2007 5:47

Re: Vedl rozhovor i s Henry Kissingerem....

Jiste, dalsi tragicky predskokan. Treba se dockate i kamenolomu v primem prenosu ;-)

siskin 4.8.2007 5:28

2

A

jestli se mylim, a tohle Vase psani je vlastne takova skromna agitka na komunu,

tak se nestydte a napiste to rovnou. Spojte se se stejne smyslejicimi, ukazte

ostatnim, ze to funguje (neco jako Owenovy pokusy) a nekteri se treba pripoji. Ale

hlavne jdete prikladem a otrokarte si na svym a za svy

siskin 4.8.2007 5:28

Otrokari

Vizku, neplacejte nesmysly. Vy tu propagujete znovu zavedeni

otrokarskeho radu. Zjevne se Vam styska po masach otroku, co budou sroubovat

pro ty nahore. O nic jineho tu prece nejde. Jestli stale blouznite, tak si zalozte

vlastni komunu a oni budou delat jen na Vas. Nekdo tomu prece musi velet, to znate

z kamenolomu, ze?

Saša 4.8.2007 4:23

sanad jediná vhodná osobnost

je kníže Schwarzenberg, starý a vždy český rod, má vliv, v kulturním světě ho berou vážně pro jeho čestnost, slušnost,vzdělání a snahu pracovat pro národ, ne pro sebe a svoji moc, jako dosavadní vrcholní politici...víme, kteří,že.

odborar 4.8.2007 6:05

Nedávno jsem se díval na TV pořad o šlechtě..

Jakým způsobem vychovávala své děti, spravovala majetek, nabývala vědomosti. Zajímavý tam byl třeba úsek, jak svým dětem bez přehnaného náboženství vštěpovali do paměti morální prvky, přes které nelze v životě  jít a které současným politikům tak chybí. A  bude hůř. Zaujal mě třeba jejich názor, že k dodržování zákonů je zbytečné vytvářet stohy nepřehledných paragrafů a klidně by postačilo desatero, kde je vlastně vše obsaženo. Veškeré lidské nemorální chování. Stačí se jím jen řídit. Když se nad vším člověk zamyslí, nelze nic jiného než jim dát za pravdu. :-/ Bohužel doba dospěla do takových absurdit, kdy politikům je nějaké desatero šuma fuk, ačkoli zvláště pro ně by mělo být svaté. Každý kdo nastoupí do politiky se hned jak pilná včelka činí, aby zajistil především svou kapsu. Politiku bere jako příležitost k svému obohacení při zprostředkování zakázek, dotací apod.Pak se nesmíme divit, že se objevují stále častěji ti Čunkové, Žákové, Doležalové, Krausové a musejí se vymýšlet další stohy zákonů na obranu morálních zásad v politice.. Jako zákon o střetu zájmů atd.. Oč jednodušší by bylo hledání kandidáta na prezidenta, kdyby takové lidi ze svých řad nekompomisně vyloučili. Ovšem zbyl by tam pak vůbec někdo???;-D Vezměte paradox třeba jen neomezenou imunitu. A příkladů je mnohem více, třeba paušál na cestovné 36000 Kč v době tříměsíčních parlamentních prázdnin, kdy nikam služebně necestují a s kontrastem veškeré dopravy zdarma. To je však marná písnička. Ovšem odtud právě to morální vědomí začíná, které prostě některým lidem není cizí a podobnými nemorálními výhodami by nikdy nepošpinili svou čest. Ano to jsou vhodní kandidáti na prezidenta, ovšem chceme je opravdu najít, aby stavěli zrcadlo politikům a dávali laťku jejich morálky výš?

Mišák 4.8.2007 3:16

Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Nepřestane mě dojímat, jak spousta bývalých komunistů dnes tvrdí, že lezli do partaje, aby ji zevnitř rozvraceli a ještě se odvolávají na zásluhy z let 1967. Kdo si tu dobu pamatuje tak ví, že to se komunisti prali o korýtka a ani je nenapadalo si svou stranu rozvrátit a mnozí moci chtiví byli ze své rodné partaje po okupaci vyhozeni a nalezli k disidentům. Vízek i Dienstbier by se měli do své rodné strany vrátit a ten rozvrat dokončit. Pak by jim, možná, i někdo uvěřil.

Fleischer 4.8.2007 6:20

Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Pane Mišáku, s komunistickým režimem kolaborovalo 99% československých občanů. I Vy nebo Vaši rodiče jste pravděpodobně volil kandidáty národní fronty, chodil v průvodu na 1. máje, případně studoval marxismus-leninismus, v roce 1968 jste pravděpodobně mluvil svobodně, to Vám však nehrozil žádný postih ..... Pan Dienstbier měl tu odvahu se proti režimu postavit a nesl následky.

huhu 4.8.2007 7:23

Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

tohle co píšete je ten drzý mýtus, kteří šíří takoví ti esesáčci a estébáčci, kteří ponižovali své oběti a přitom se jim vysmívali.....Dienstbier a naprostá většina podobných se nestal tou obětí dobrovolně, ale jeho rodná strana mu nedala jinou alternativu, stejně jako mnoha jiným. Většina těch vyškrtnutých a vyloučených se odvolávala a snažila se "hrdinně" v rodné straně zůstat.  . Přitom většina nekomunistů byla postižena celý život nejen po r. 68....

Esmerald 4.8.2007 8:59

Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Pane Fleischere, nepamatujete si náhodou, jak se dalo volit NEkandidáty Národní fronty ? Nebo jak jsme chodoli do průvodu se školou a proč patřičný organizátor nosil ssebou papír a tužku, seznam všech řáků a místo na "odfajfkování" ? Chtěli jsme na vysokou, ale ani ten zatracený průvod nepomohl, když tatík byl na další listině. Ano, dostal jsem se po letech na večerní studium ČVUT ale jak se to mělo dělat bez "studia", tedy zápočtu a zkoušky z " Vědeckého komunizmu " ? Uvědomujete si kupříkladu, že od první obecné do absolutoria na vysoké existoval POUZE JEDEN předmět, pouze pod různými jmény, který člověka provázel ? Nebyla to třeba matematika, tu jsem zdárně dokončil na ČVUT po několika semestrech, ale " VĚDEKÝ ( ?! ) komunizmus" nás provázel dále, bez možnosti výběru či volby. Lidé třeba  nesouhlasili, ale byli souhlaseni patřičným výborem kovaných komunistů. A TITO byli ( tentokráte VŠICHNI !!) kovaní tak, že jejich ODkování nepřichází ani v úvahu. Zločinec zůstane zločincem i doma, když se tváří jako starostlivý tatíček s fousky pod nosem. 

Starý J. 4.8.2007 11:16

Re: Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Z grázlů z padesátých let, kteří se po boji o koryta (nikdo z nich "socialismus" zrušit nemínil) ocitli sami na dlažbě, se dnes dělají zasloužilí! Dokonce ani Charta 77 neusilovala (a ani nemohla) o konec režimu, jen "chtěla dodržování podepsaných úmluv".

Nechápu, proč se dnes příslušníci levice a komunisté neustále ptají - a cos dělal ty proti režimu? Chtějí zatáhnout do odpovědnosti všechny! Dokud sověti neprohráli studenou válku a nezhroutila se ekonomika soc.zemí, nemohlo se měnit nic. Charta je toho důkazem!

bm 4.8.2007 8:23

Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

Preč tedy nevstoupí Dienstbier a Vízek do KSČM nyní a nerozvrátí ji? V devadesátých letech přivedl Dienstbier několik stran k neúspěchu. Jde mu to.

Eva D. 4.8.2007 20:04

Re: Re: Dienstbier prezidentem? Děsivá představa.

R^R^R^

Kotas 4.8.2007 2:33

Dienstiber

Ten clanek me malem rozplakal. Takovy to byl bohatyr a jaky by on byl president, joj.

Myslim, ze vhodnejsich lidi, nez on, by se pri trose dobre vule naslo nekolik. Jenze zakopany pes je jinde. Do nasi politiky, prevadejici vetsinou jen ubohe pranice o koryta a i jine horsi ruzne lumparny, se opravdu slusnemu cloveku nechce. On ten, totiz slusny clovek vi, ze ta politicka smecka, at CSSD, ODS, Zeleni, KSCM, a spol., by ho drive nebo pozdeji nejdrive znechutila a nato odrovnala. Takze na hrad  se zase dostane vetsi ci mensi  "slizak".

kacir 4.8.2007 2:51

Re: Dienstiber

presne tak, funguje uzavrenost  vedoucich elit ve stranach, tim je minimalizovane riziko odejiti od žlabu, ten kdo je přijmut za noveho clena elit (v posledni dobe Rath, Benesova) musi se zaciti chovati stejne , je to i vyhodne ..ale to je problem nejen u nas

Mukin 4.8.2007 18:24

Re: Dienstiber

Naprosto souhlasím ,že normální slušný člověk mezi ty slizáky nepůjde on už vlastně na tom hradě je super slizák a kolosální populista který se ,ale nenechá vystrnadit.KSČM mu v setrvání pomůže takže dámy a pánove není co řešit. 

mike 4.8.2007 2:09

Proc se vsichni vzrusujete?

Dienstbier by dopadl jako Zeman, ne-li hur. Ale nejspis nedopadne. KSCSSD nam predstavi jeste nekolik podobnych zoufalcu a kdyz uz to bude vypadat beznadejne, prijde ON. Cely v bilem. Samozrejme ho budou muset premlouvat, ale ON se necha. Kdyz mu slibi naprostou oddanost a podporu. Coz po predchozim defile jeste radi udelaji.

No a pak se opet stane druhym vitezem voleb ;-P

kacir 4.8.2007 2:47

Re: Proc se vsichni vzrusujete?

copak myslis tim ON...asi ne Bunueluv film ;-D , ale ten ON bude         

                                                     Jiri  Pakloubek

                alias buldozer (Walter komarek) seu mozkovej trust (VVpetrunkaVV)                         

Starý J. 4.8.2007 11:07

Re: Proc se vsichni vzrusujete?

Pozor, to ON není tak zcela jednoznačné. V Pravdě a lásce se delší dobu diskutuje, že jsou sice jen max. 2 funkční období, ale zasebou. Nikde není psáno, že po přetržce nlze kandidovat znovu.

Včera se v MfD na toto téma diskutovalo. Dokonce synka jedné paní ten ON zklamal, neb synek 12letý žádal, aby znovu kandidoval a ON jen chlapečka po hlavince pohladil a pravil dojatě: Již ne, již ne...Ale co kdyby moc prosili?

A pak by byli celkem 2 ONI! Oba dva vyjímeční, dokonalí, reprezentativní, milovaní, něco jako Masaryk a Beneš dohromady. A můžete si vybrat!

VOS 4.8.2007 2:00

President Dienstbier?

Videl jsem Dienstbiera v poradu "Uvolnete se prosim" takze moje znalost v te dobe nebyla zatizena predsudky a znalostmi jeho historie. Poslouchal jsem peclive jeho slova, protoze jsem si chtel udelat obrazek o moznem budoucim presidentovi Ceske Republiky. Muj dojem byl dost spatny, nemyslim si, ze na to ma. Vaclav Klaus je o dve ligy vys. Pokud se vam Vaclav Klaus zajida tak budete muset hledat nekde jinde, urcite se najde  v Cesku mene naivni clovek s dobrym charakterem a komunikacnimi schopnostmi nez pan Dienstbier.

Petr 4.8.2007 1:54

Krásný nekrolog.

Bohužel Dienstbier tu stále straší a dokonce si myslí, že by mohl být prezidentem.

vlk 4.8.2007 1:41

Vízku, Vy si v té svobodě slova,

které komunisté nikdy nepřáli, vyloženě rochňáte...

Moje máma byla také v KSČ. Holt to u nás byla rodová záležitost po její linii. Nikdy nefunkcionařila, nic z toho neměla. Nebyla hloupá, ale opravdu chtěla, aby se měli všichni dobře. Na rozdíl od Vás, když se otevíraly archívy, tak se styděla. I když patřila k těm podvedeným - takovým, jaké se svými blbými kecy snažite zase znovu oblbnout!