8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo je tady extremista

Vláda, ta nová, co slibuje zásadní změnu zčásti se starými tvářemi, slibuje leccos a aniž bych měl ambici jakkoli rozebírat ten její dokument, kam napsat lze cokoli, je v něm jeden zásadní rozpor: ambice veliké, například důchodová reforma, zvyšování daní ne. T

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Seliger 10.11.2021 23:05

Ano máte pravdu. Belgie za působení v Kongu a jiné velmoci jinde vůbec nezbohatli. Ba naopak zadlužili se kvůli vzdělávání domorodců, což je patrné z jejich bilance hospodaření ve Spolku dluhové únie.

O. Seliger 10.11.2021 19:49

Jak často čtu, tak ten Stalin s Gulagy a 100mio mrtvol stále straší v některých makovicich a může za všechno i když spolu s Klémou skončili před cca sedmdesátkou. Přičemž v říši zla byl tenkát odhalen atd. Pamatuji začerňování tuží jeho fotek v učebnicích. Ale dovolím si připomenouti, že v těch letech po první světový, jež počala kvůli chamtivosti a závisti z koloniálního vejvaru a skončila velkolepými masakry, kvetla podle některých, zřejmě mimo Ruska , na všech zbývajících světových stranách doba míru a pokoje a lidská práva. Žádní barevní otroci na plantážích a v koloniích, žádné vzpoury a střelba, žádná genocida např. Belgického panovníka v Kongu, aj.ap. Všude prý byla svoboda, mír a byla dodržována ta lidská práva. Nebýt masakrů nebyl by bolševik. Síla propagandy je mocná. Je to jako s tou naší novou CZ děje pravdou. CZ, jako dnes je stále ve vleku vnějších změn, protože byla a je ustrašenými vyvolenými připoutávána k tzv.spojencům. A jak to se spojenci chodí známe z reálpolitiky. Nakročení k samostatnosti jako ve Švajcu, prezentované Havlem po sametu, ze strachu vyvolených, skončilo velkou tlačenkou. A tak žádná referenda podle ústavy nebudou. Ty obavy, že by si lid obecný s nimi vymohl třeba posuzování odměn vyvolených, nebo jejich odvolání při flákání, to je příliš. Referend netřeba...

V. Mokrý 10.11.2021 20:01

Podle honorace

V. Petr 10.11.2021 20:20

Např. "genocida belgiclého panovníka v Kongu" je prachsprostá lež, i když pracovní podmínky v jeho podnicích byly skutečně otřesné. Ale vyřešilo se to v rámci existujícího systému a panovník byl vlády v Kongu zbaven!

I. Spálený 10.11.2021 20:57

Belgický král Kongu nikdy nevládl. Podmínkou předání kolonie byla otevřená obchodní dražba jednotlivých okrsků. Mezinárodní firmy je získaly, najaly místní zástupce a ti v několika případech skončili u sekání rukou za nesplnění kvóty sběru přírodní gumy. Král za vydražené peníze nechal postavit veřejné cesty a stavby, do správy okrsků nesměl zasahovat. Šlo o experiment velmocí a korporací, zločiny vycházely z místních zvyků. Belgie nakonec smlouvu porušila a převzala kontrolu nad právem v kolonii, což násilnosti zastavilo.

P. Čech 10.11.2021 19:24

Paní Pekarová Adamová si odmítá uvědomit jednu zásadní věc. Naprostá většina obyvatel cítí odpor hlavně vůči ní a spolu s ní i k TOP 09. Za to, že ona může být poslankyní a TOP 09 v poslanecké sněmovně může děkovat jen ODS a KDUČSL a našemu špatnému volebnímu systému a neméně špatnému volebnímu zákonu. Jde o to, že v případě přímých voleb by ona v PS nebyla a TOP 09 rovněž ne. A taková samice vodního ptáka chce předsedat poslanecké sněmovně? To už je opravdu směšné a významně to překračuje hranici normality tohoto státu.

Š. Hašek 10.11.2021 19:43

Nezbývá nic jiného, než jasný souhlas.

V. Mokrý 10.11.2021 20:02

R^

1*

J. Vlček 10.11.2021 20:58

Pane Čechu, čirá pravda. R^R^R^

J. Kočvar 11.11.2021 0:18

Mluvte za sebe - já k paní Pekarové Adamové odpor necítím.

Volby do parlamentu samozřejmě přímé jsou, už od rakouských dob.

F. Navrátil 10.11.2021 17:42

Pětikolka zavádí nebezpečnou tradici vyřazení opoziční strany z vedení sněmovny pod politicky nesmyslnou záminkou extremismu. O tom, která strana je extremistická a o jejím rozpuštění může rozhodovat výhradně soud. Do té doby je politická strana součástí demokratického politického spektra. Příště se může stát, že vítěz voleb označí za extrémistickou kteroukoliv stranu, kterou bude považovat za konkurenční a vyšachuje ji pod touto záminkou z vedoucích funkcí ve sněmovně. Takové jednání je ústupek od demokracie a neváhám říci, že je extrémistické!

P. Vosicky 10.11.2021 18:03

Jako kdyby obsazení jedné ze šesti místopředsednickych židlí sněmovny mělo jakýkoliv vliv na na cokoliv... Tedy kromě víc peněz pro dotyčného... Nemyslím si, že je někde psáno, že každá strana ve sněmovně musí mít mistoptedsednickou funkci.. Mám dojem, že se tu honí moucha ve sklenici.

Z. Lapil 10.11.2021 18:23

Má to ten vliv, že sobě nezkazíte karmu a dotyčnému vyrazíte z ruky argument o aroganci a nedemokratičnosti. Zvlášť v situaci, kdy - aspoň předpokládám - se koalice chystá stavět na hlavu, aby ze čtyř udělali deset. Narážím na poslanecký klub Pirátů.

P. Čech 10.11.2021 19:27

Podle jednyacího řádu Poslanecké sněmovny nemá nátok žádný politický subjekt tam sídlící s výjimkou ANO 2011 a SPD. To by si zejména měli všichni uvědomit.

P. Holmisek 10.11.2021 18:18

Extremista je člověk nebo seskupení, které nehájí zákony a zájmy vlastních občanů. Extrémní chování proti vůli a zákonům vlastního státu a lidu je trestné. Názor na dění v jiných zemích je jen komentář k dění a ne extremismus. Je ostuda, že jediný vlastenec je Japonec.

P. Čech 10.11.2021 19:31

Ale on není Japonec, ale Čech, lépe řečeno Moravan. A extrémním chováním proti vůli a zákonům většiny zákonů a lidu, lépe řečeno občanů se vyznačují zejména všechny politické strany v poslanecké sněmovně. Ne tak občanská hnutí.

V. Mokrý 10.11.2021 20:03

Tak jest !!

V. Klepetko 10.11.2021 14:29

Nikdy bych SPD nevolil. Ale je strašlivá ostuda, že Okamura nesmí být místopředsedou sněmovny!

A Vondráček je jedena z nejsympatičtějších tváří ANO! Že by právě ta mstivá krasava s kérkou měla právo vést zlé řeči o "reprezentaci"? To nám ta demokracie pod taktovkou "demokratických stran" začíná pěkně degradovat :-(((

Za těchto okolností bych se snad v případě nezvolení Vondráčka pokusil přepustit to druhé místopředsednické místo ANO přeci jen tomu Okamurovi. A pokud by opět nebyl zvolen, tak bych to místo nechal neobsazené. Aby to prázdné místo bylo mementem účelové "demokracie"!

Z. Lapil 10.11.2021 18:18

Jo. Taky nevím, proč trucujou nebo čeho se bojej.

P. Holmisek 10.11.2021 18:23

Každý hlupák se bojí chytrých lidí a obklopí se ještě většíma hlupákama, aby vynikal.

P. Čech 10.11.2021 19:38

Oni netrucujou a ničeho se nebojí. Oni jsou opilí mocí, které se jim dostalo jen "díky" našemu volebnímu zákonu, který je navýsost nedemokratický. A z těchto pozic začínají občanům diktovat svou vůli. Máme so opravdu na co "těšit". Aspoň hlupáci uvidí, co si to do poslanecké sněmovny zvolili. A už to začíná. Zdražování energií, potravin a všeho kolem nás. Bránit bychom se tomu mohli jen mimo Evropskou unii, spoléhajíce se jen na elektrickou energii, vyrobenou u nás. S potravinami tomu je stejně.

V. Petr 10.11.2021 20:22

R^R^R^R^R^

V. Mokrý 10.11.2021 20:05

Všechno bude počítáno při příštích volbách.

M. Rozbořil 10.11.2021 13:25

Pro hodnocení si vypomohu slovy autora, napsanými 19.8.2005: je profesí novinář a u těch se s ohledem na životnost novinových informací nepředpokládá ani bystrost, ani myšlenková konsekventnost.

P. Vosicky 10.11.2021 13:08

Jen krátce... Těch hle "extremistickych" stran je plný evropský parlament a v duchu spousty "priorit" pirátů vede EU realpoilitiku. Bylo by fakt tyhle "extrémní" termíny takhke netrivializovat, jinak ztratí svůj smysl a obsah... viz s p. Povolný. Spravedlivé je, když peníze seberou jiným a dají je mě... To mě pobavilo.. Bohužel je to reálpolitika současné populevice... :-(.

V. Petr 10.11.2021 14:30

EU je řízena naprostými šílenci a extremisty, kteří překonávají i Stalina a Hitlera. ŽÁDNÝ politik, už od dob starověkého Říma až do současnosti NIKDY neusiloval o "dobrovolné" zchudnutí obyvatelstva!!!

Stalin zbídačil lidi, protože přesměroval zdroje do budování zbrojního průmyslu, Hitler je zbídačil válkou. ALE o to aby se nevyrábělo kvůli zlému kysličníku či podobné pitomosti neusiloval nikdo nikdy!

P. Vosicky 10.11.2021 18:08

Mám na to ten stejný názor... Nabírání vody sítem.. CO2, které nevypustíme my, vypustí v Asii, kam se přestěhuje i veškerý průmysl . Kromě toho efekt CO2 v atmosféře (a jeho množství tamtéž) je o dva řády nižší, než efekt vodní pára v atmosféře... Který můžeme pozitivně ovlivnit i bez ozebraceni obyvatelstva a zničení průmyslu...

V. Povolný 10.11.2021 12:58

Používání pojmu extremismus podléhá orwellovskému matení pojmů. Podobně jako solidarita = podvolení se rozhodnutí, které udělal někdo jiný (Merkelová), spravedlnost = mám málo, to je nespravedlivé. Spravedlivé je, abych dostal přidáno (spravedlivé důchody, spravedlivé daně). A teď tedy extremismus = nesouhlas s názory současného politického mainstreamu. Nesouhlas neznamená politickou opozici, ale rovnou extrémismus. Protože současný mainstream je natolik přesvědčen o své pravdě, že nesouhlasné názory rovnou vyřazuje ze hry. Prostě buďto budete souhlasit, nebo půjdete z kola ven. Jenom ty demokratické volby to kazí, protože řádně zvoleného extremistu nejde jednoduše vyhodit. Ale oni jistě přidou na to, jak tento drobný nedostatek odstranit.

V. Chrastina 10.11.2021 14:42

Za bolševika také platilo: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Také to byli levičáci, pravda ti šli na to nekompromisně, oni protivníky rovnou věšeli, mírnější formou byly koncentráky (nacisté, co byli také estrémistickou levicí), nebo gulagy (komunisté, stejní extrémisté). Pekarová je z tohoto hlediska také extrémistka, které si to při své tuposti snad ani neuvědomuje.:-/

P. Brich 10.11.2021 14:53

Všechno bude, pane Chrastino. Přece neutečou od rozdělané práce!!;-€EU;-O