15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zima Maratová 16.7.2009 12:24

Kocáb to zřejmě napsal o sobě.

V.Novák 16.7.2009 12:24

Re: a na Urbana se hodí toto:

R^R^R^

Nehodí se to i na autora? Myslím tím Kecába...

Jo, ten udělal krok dloooouhý od "Prachy, jenom prachy nečekají...", kde kritizoval Soukupa, že mu z Výběru zdrhnul ke Gottovi...

majkův sýček 16.7.2009 12:13

a na Urbana se hodí toto:

Znal jsem jednoho takovýho chlápka Co moudrosti moc nepobral A studu ani kapka a lhal. A přesně jak se říká Rozum mdlý vůle chabá Ale touha po novotách veliká Tak ten pán se o vše nové velmi interesoval.

A nebyl to jen pán Z pána jen klobouk měl A nemyslel to snad ani zle - starosta Však bohužel, na co šáh Tam sto let tráva nerostla

Ten si to krásně zavařil Nikdo ho neměl rád Kdyby se tolik nesnažil, akorát

A čím víc se snažil pomáhat Tím víc ten chudák škodil A když mu to někdo naznačil Tak hrách jen na zeď hodil. A ještě jednu vlastnost měl Že byl splachovací Jedněmi dveřmi ho vykážou Už druhými se vrací..

Snaživec Hudba: M.Kocáb Text: M.Kocáb

Niky 16.7.2009 12:12

Re: zase ten debílen Urban

R^R^R^

Rudolph 16.7.2009 12:09

Re: Tedy pane Urbane

Nemůžu reagovat na něco, co jsem ani já, ale dokonce ani autor Urban nenapsal. Článek není ani o Cikánech, ani o tom, co dělat se squaterama. Jestli se chystáte nadávat na to, jak dělají bordel, obávám se, že nejste na správném místě. Nic ve zlém.

Mirek F. 16.7.2009 12:05

Re: ekonomická emigrace

Ale my Kanadu opravdu nenutíme, aby měla takový systém, jaký má. Klidně může prohlásit, že uchazečům o azyl ze zemí EU tento poskytován nebude a je po problému.

novaz 16.7.2009 12:01

ekonomická emigrace

Proč by měla Kanada ze svého sociálního systému zvyšovat životní úroveň cikánů z Česka? Je dobře, že zavedla víza. Žádosti o azyl rapidně klesnou, cikáni zůstanou tady a pak můžou všichni ti chytrolíni, kteří nyní Kanaďanům nemohou přijít na jméno, podílet se na řešení otázky co a jak s nimi dál. Hodit vlastní problémy na někoho jiného, to není východisko, nýbrž typická čehůnská vyčůranost.

Jerome 16.7.2009 11:59

Nevím

co pan Urban na zmíněném vysokoškolském postu učí. Snad ne neomarxismus.  Je dost starý na to, aby věděl, že cikánský problém nevznikl včera a že samosprávám měst jsou upírány všechny samosprávné nástroje ke stihání občanských nešvarů. Také pan Urban jistě ví, že cikáni si snadno poradí s námi, korektními, ale neumíme to my s nimi. Také by si měl dát práci a zjistit, jak SKUTEČNĚ vznikaji cikánská gheta.  Nikoli díky realitkám, ale především sdružovacím pudem etnika. Kdo s nimi žije pod jednou střechou, ten ví, že jedna rodina v domě znamená za pár týdnýů skupinové bydlení. A Radnice nemají nástroj, jak tomu zabránit.  deset i více osob ve dvoupokojovém bytě není žádná mimořádnost a cigaretový dým  by se dal krájet i na chodbě. Jako disident ma ovšem stigma nároku na poslední pravdu. A takoví jsou neprůstřelní. I jako disident zůstává ve své podstatě levicovým intelektuálem, kteří stejně jako evropští Paroubkové ničí politickou kulturu.

miláno 16.7.2009 11:56

Re: Tedy pane Urbane

 No , ale až normální lidi zdrhnou kdo bude na utlačovaný cikány a kocáb-lechkoživy ( za korunu nájem v centru Prahy) dělat. To mi prosím vysvětlete? To bude teprve rasismus.

magi 16.7.2009 11:48

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Anton. K. nepíte tolik,když píšete příspěvky. Pak je to fakt legrační !!!

huhu 16.7.2009 11:44

Re: Lisabonská smlouva x víza

dohody se dodržují, ale jen jako bič na ty menší

huhu 16.7.2009 11:43

Re: Tedy pane Urbane

ještě více se bojím , že budu muset prchat před kocábem či Urbanem

Rudolph 16.7.2009 11:41

Tedy pane Urbane

Tedy pane Urbane, to nemá chybu. R^ Ještě by se dala dodat otázka, jak dlouho to bude trvat, než se (znovu) začne do Kanady emigrovat doopravdy: tentokrát slušní a normální lidé před hokynáři a jejich kapitány typu Kohouta, až to tady vezmou do ruky.

miláno 16.7.2009 11:40

Re: Lisabonská smlouva x víza

 Ono všechno zlé je na něco dobré,alespoň víme jak by se zachala Brusel při řešení vážnějších problémů. Proto je , že lisabonská smlouva dávno mrtvá. Nesloužila by k větší bezpečnosti a integraci Evropanů, ale jen k větší moci byrokratů v Bruselu a ztrátě osobní svobody obyvatel Evropy. Takové politbiro jsem už v životě jednou zažil, akorát sídlilo v Moskvě.Rv

asterisk 16.7.2009 11:22

Re: O kanadské hanbě můžete dlouze

já sice nechápu proč se mně snažíte permanentně urážet, ale možná to máte jako nepopiratelný charakteristický rys, tak to již poněkolikáté přehlédnu..... S těmi rumunskými cikány (a tady bych prosil aby jste to dodržoval - do Rumunska jezdím minimálně jednou do roka na enduro a s tamní cikánskou komunitou jsem obeznámen - termín "rom" je pro ně tou nejhrubší urážkou!!!!) to bude možná trošku jinak. Předně ty české do kanady asi jazyková příbuznost netáhne, stejně jako je netáhla do V. Británie kam také houfně prchali. A pak je tu také včerejší rozhovor s panem Kritofem (bývalý šéf vládní rady pro Romy a ten na otázku "Jaké budou následky obnovení vízové povinnosti v Kanadě?" odpověděl: Ale možnosti, že by Romové začali ve větší míře emigrovat do jiné země, moc nevěřím. Američané mají velmi striktní postoj k žádostem o azyl. Někdo by jim to musel prošlapat, dát jim jasnou cestičku. To je logistika, která nezačne fungovat z týdne na týden... ... jestli ono to není všechno jinak a víc nežli jazyková příbuznost nehrají v tomhle byznysu větší roli zájmy logistiků a prošlapávačů. A jaké? No přece prachy! Logistika je normální byznys!

Starosta 16.7.2009 11:20

Re: Zase jenom kecy kecy kecy!

Není. Je vůl.

Anton. K. 16.7.2009 11:14

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

Muj naprosty souhlas , pane Zima !!!

Zima Maratová 16.7.2009 11:13

Re: Dostávám pochyby,

Já mám vcelku jasno. Pro multikulturalisty je každý, kdo nesouhlasí s jejich šílenými plány na zasvinění světa neidentifikovatelnou směsí ras, rasistou. Zde jde o to, že cikáni jsou zvýhodňováni oproti ostatní populaci a ještě je ta většinová populace nazývána rasisty, třeba individui typu Urban.

Rasismem je i upřednostňování určité rasy před druhými.

vita 16.7.2009 11:13

Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Na jedné straně se Kanada tváří co hodný ochránce chudých psů a zatoulaných koček a své problémy s Cikány bagatelizuje nebo přímo zapírá. Kdyby ovšem měla pravdu - a veškeré problémy Cikánů žádajících o azyl, byly způsobeny rasismem v Česku, pak by jedinou logickou odpovědí bylo otevření náruče a zjednodušení procedury udělování azylu ubohým utlačeným ujkřivděným.

Kanada jako obrovská a povětšině prázdná země, stižená stejným demografickým problémem jako většina Evropy, přece nemůže nemít zájem o přistěhovalectví pracovitých, plně integrovatelných lidí, jejichž "rasa" se mezi ostatní populací doslova ztratí. Rozhodně nemůže mít žádný vliv na ně ani společnost.

Takže logicky - chrání-li se Kanada zavedením víz (a to je její svaté právo!), chrání se před přílivem nevítaných, nežádaný lidí, o nichž předpokládá, že nebudou přínosem pro společnost, ale jejím zatížením.

Tak proč to neřekne na plnou hubu?!?

M. Zima 16.7.2009 11:06

O kanadské hanbě můžete dlouze

psát i ve spojení s Balkánem, ale ani jinak jste teď neřekl vůbec nic nového. Ty Rumunské Romy táhne přeci Italie kvůli jazykové příbuznosti. Co znamená to Vaše "víc bych v tom nehledal", to je typický český útěk, český pseudointelektualismus, nic víc.

asterisk 16.7.2009 11:05

Re: Jedná se o rasovou diskriminaci,

... a jéje... maryáš - vynáším kartu s odsouzenou dvojicí romů, která slovně a potom i fyzicky napadla městského strážníka, přičemž byli uznáni mimo jiné z rasově motivovaného činu. Zachránil ho až policista ČR, který u lynče začal střílet do vzduchu....

M. Zima 16.7.2009 10:57

Dostávám pochyby,

zda máte zcela jasno, co je rasismem označováno. Nikdo Vás nenutí do multi-kulti, jde především o to, zda má být někdo na základě rasy znevýhodněn, nebo přímo persekuován. (A právě to se u českých Romů děje.)

Tomáš holek 16.7.2009 10:57

zase ten debílen Urban

Zase utočí na svou zemi, zase leze někomu venku do prdele.

Politiky, kteří problémy skutečně řeší (Řápková) nazývá populisty. Jan Urban je xindl.

vita 16.7.2009 10:56

V tomto jediném má Urban pravdu

Zapomínte, že nešlo o zrušení víz, ale o jejich zjednodušení - pro nás. Pro staré země EU o zavedení ve zjednodušené podobě.

asterisk 16.7.2009 10:56

Re: Kanaďanů se nezastávám,

Plavete doslova na vodě pane. Kanadské reálie znám myslím lépe než vy (je to dáno osobní zkušeností a spoustou přátel které v těch končinách mám. Dělám totiž do mládežnického hokeje a do kanady relativně často jezdím). Kanada má za sebou nesmírně bolestivou zkušenost protkanou vydíráním, úplatky a dokonce sexuálním otroctvím - tím vším se provinili prokazatelně imigrační úředníci v kanadě v 40, 50 a ještě i v 60 létech. Je to období opravdu nechutných skandálů, kdy se odkryly případy doslova dechberoucí, které vyrostly na lidské bídě, bezvýchodnosti na straně jedné a na straně druhé potom na delegované a zneužité a špatně kontrolované moci. Kanada zcela přehodnotila své azylové mechanismy a nastavila systém tak, aby si příště podobnou hanbou už nemusela projít. Každá mince ale má své dvě strany a je logické, že se najde i chybka. Tady je to fakt, že takto postavená imigrační "síť" je patrně tou nejměkší ze všech, které jsou rozprostřeny po moderním západním světě. Autoři jistě počítali s tím, že se najdou vykukové, co do ní spadnou ze zitných důvodů. Ale těžko mohli předpokládat, že by snad jednou mohla přijít jedna přesně ohraničná skupina z jedné přesně definovatelné země (a odnikud odjinud!!! - zvláštní je, že třeba rumunští cikáni "emigrují" houfně do itálie a nelétají do Toronta ;-)) a tam začít systém systematicky vysávat. Kanada je po oněch bolestivých zkušenostech citlivá na změnu tohoto systému, protože ta poslední odstranila ono zmíněné riziko zneužití ze strany úředníků a tamní společnost toto zajímá na prvém místě. Pak ale také chce po své vládě, aby ten systém nebyl jak jsem psal systematicky zneužíván. A vláda to opatření udělala.... Než to udělala, tak si zjistila jestli to "přece jen není všechno pravda" a pak zasáhla. Víc bych v tom nehledal.

M. Zima 16.7.2009 10:52

Vy jste především blbec, a to je v mnohém ústavu polehčující okolnost.

toogood 16.7.2009 10:51

nevychazim z udivu

Opravdu si autor mysli, ze by vlada nemela delat nic, protoze je urednicka? Nebyla by naopak prave za tuto necinnost rozcpovana?

Vrcholem vseho a take dukazem autorovy nazorove nekonzistence (mozna pise prilis dlouhe clanky a nepamatuje si, co to vlastne psal na zacatku) je ale to, kdyz hovori o vyjednavani ukonceni viz s USA na vlastni pest jako o nezodpovednosti a soucasne rika, ze doufat v plosne zavedeni viz do cele EU je naivní predstava. Mame se tedy o vizovy styk s jinymi zememi starat sami nebo to bude jednotne delat EU? Predstava autora je zrejme takova, ze se mame starat sami, ale jakekoli rozhodnuti si musime nechat schvalit od EU.

Jsem v naprostem udivu, jak o takto vecne trivialni a pruhledne kauze lze psat tak odlisne.

pertinax 16.7.2009 10:51

Zlé Kanadě se osobně pomstím.

Nebudu už nikdy hrát hokej.

M. Zima 16.7.2009 10:49

Jedná se o rasovou diskriminaci,

ta je svým způsobem i politická. Ale zásadně a principielně se mýlíte, jestli míníte, že charta OSN, podle které se Kanaďané řídí a podle které tisíce bílých Čechů asyl dostalo mluví pouze o politice. Ten problém nejsou ani tak ta viza, ale, že čeští komunističtí kreténi, jako Kohout, který pravidelně "tankuje" v Moskvě možná dokáží refugee statut zničit, protože se s těmi idioty nedá mluvit a potom to bude na jednotlivých státech, koho jak uznají. 

Termín Assanace i v Romském případě sedí. (Když už jste konkrítní, tak stačí onen romský mladík, kterého ukamenovali bezdůvodně někde v řece Úpě(?) a pokud vím, nejenom, že za to nebyl nikdo potrestán, ale u soudu padaly ještě cynické vtipy.)

hh 16.7.2009 10:48

Re: Vidíte, před Vaším jasným rasovým pohledem musím tentokrát kapitulovat.

Však už zmiz do pérdele :-P