15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 16.7.2009 17:56

Re: Článek je blábol

Zatímco ČR se samozřejmě na zájmy ostatních ohlížela že...

Udělali jsme si sami dohodu a EU že nám nemá do toho co kecat. A teď najednou požadujeme po zlé EU solidaritu. Kdybych rozhodoval já, takovýho vychcánka bych poslal někam. Třeba za těma cikánama...

pteryx 16.7.2009 17:55

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

Ještě bych dodal, že na tenhle problém se nabalí zase jiní, tentokrát bílí nicneděláci, co se organizují v rasistických stranách. Takoví malí fašitičtí hajzlíci, kteří prostě chtějí dát někomu přes hubu a ještě by za to byli rádi oslavovaní jako hrdinové.

čm 16.7.2009 17:53

Re: Nikoli, Kanada Vám říká,

No to asi fakt ne, už jen do doby, než bude formálně rozhodnuto vo tom, jestli teda EU bude nebo nebude solidární. Proč by to měli dělat pro zemi, kerá sama žádá odvetná víza  generálně pro celou Evropu ? S šancí na úspěch 1% ?Povidám, že si tim nesmyslným gestem sami nabíháme. Někde sem čet, že diplomacie je umění možného. Soudruh přítel Kohout je jak malej, a bodejť ne, když mu to tolik lidí žere a z ničeho nic mává národníma práporkama co jim zbyly ještě z vod prvního máje.

pteryx 16.7.2009 17:51

jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

ještě že na nás má kdo ukázat prstem. Netvrdím, že je u nás všechno košer, ale ten problém není ani tak v tom, že jsme až takoví rasisti, ale spíše v tom že s Rómy prostě neumíme vycházet. Hodnotová orientace Rómů a Čechů je prostě dost odlišná, což dělá neplechu. Mnozí naši lidi tvrdě pracují i když na výplatní pásce nedostanou o moc víc než je podpora v nezaměstnanosti. Když vás v takové situaci otravují vaši nepracující "nepřizpůsobiví" sousedé, kteří dělají akorát rámus a děti a znepříjemňují vám na tisíc a jeden způsobů život, tak musíte být opravdu svatí, aby se z vás nestali "rasisti".

J.G. Pašek 16.7.2009 17:47

Preident V. Klaus to velice dobře napsal o suvernitě Kanady . . .

Kanada má suverénní právo zavést víza, za Česko rozhoduje EU . . . .

Ada 16.7.2009 17:46

Integrace cikánů je kolosální pitomost!!!

Je to výsledek zmatené mysli pražských levicových kavárenských pseudointelektuálů. Nemůžete chtít integrovat někoho, kdo integrován být prostě nechce. Když vám dělá v domě binec pes, tak ho uvážete u boudy a tím ho integrujete, začleníte ho na jeho místo. To vaše je v domě, to jeho je u boudy. Jak chcete integrovat cikány? Zavřít je do ghetta, tak jako to dělají ve Španelsku nebo Řecku? Vymyslete něco rozumného, pane Urbane! A hlavně, prosím, hlavně nepoužívejte slovo "vzdělávat". Osla prostě zpívat nenaučite, i kdyby poslouchal ve chlévě Peckovou od rána do večera...

čm 16.7.2009 17:42

Re: ekonomická emigrace

Kdepak, jenom maličkej. Že na to, co my si tady myslíme, že má Kanada udělat , voni zcela oprávněně a  velmi zvysoka kálej. Poskytli azyl a občanství, co řikám, novej domov , už tolika lidem vodsaď, že jim  může bejt úplně ukradený, co si vo novejch vízech teď tady myslíme. Zejména když si přečtou ty proticikánský a protikanadský vejpady ke každýmu článku na tohle téma.

pteryx 16.7.2009 17:40

Re: Pane zneuznaný..

Ještě že Vy to nevedete, to by to dopadlo ...

PU 16.7.2009 17:16

Vážený pane Urbane,

Váš článek není dobrý. Je to jistě váš názor, ale názor značně ovlivněný intelektuálním žvaněním, které je tak dobré pro akademickou obec typu New York University, jež má ale k realitě značně daleko. Vůbec se nedivím, že jste po roce 1989 v politice rychle skončili i s celým OF či OH. Takto se reálná poltika nedá dělat. A ten úlet s naším podle vás nehorázným a individuálním vyjednáním bezvízového styku s USA, no styďte se!

asterisk 16.7.2009 17:08

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

... o tohle mi celou dobu jde. A přiznám se že na způsob, jakým to Kanada udělala nehledím.... Je to jejich věc a jejich rozhodnutí...

asterisk 16.7.2009 17:05

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

ale nikolivěk!!!! Máte-li dostatek peněz na pobyt, máte-li jasně daný "smysl" cesty, máte-li ideálně zajištěné ubytování, pojištění a cestovní pas s minimálně stanovenou dobou pobytu, nevidím žádný důvod proč by neměl dostat vízum bílý, černý, hnědý, žlutý,..... To co jsem tady uvedl jsem osobně zajišťoval pro 23 chlapců na hokejový turnaj do Ruska. Tam jdou dokonce tak daleko, že jsem musel mít v ruce pozvánku od pořadatete turnaje a speciální tiskopis vyplněný hotelem, kde potom kluci spali. .... A nenapadá mně důvod, proč by měl snad čech žádat o azyl v Moskvě.... Takže tak "drsné" to zas nebude.... To o etniku jim jenom podsouváte. Bohužel to ale asi zůstane na rovině tvrzení proti tvrzení, protože si nemyslím že by snad nějaký rom jel do Vídně to vyzkoušet, protože jejich mtivace k nastoupení do letadla je bohužel jasná....;-)

Svatopluk 16.7.2009 17:05

stav, který ve zbabělých českých politických stranách zvýhodňuje populisty, kteří v samosprávě po léta otevřeně bojkotují vládní politiku romské integrace

Kdo tomu - ve srovnání např.s okolními zeměmi - a jak a čím brání ? To je blábol, který bude vždy a všude "Právda", protože je natolik obecný a neurčitý, že jej nelze vyvrátit. Bohužel ani potvrdit. Ale to autorovi nevadí.

Vydra 16.7.2009 16:58

Re: Dva přešlapy pana Urbana

Rudolphe, opravdu myslíš, že je možné, aby zde vznikla vláda, aniž by to byla vláda těch kdo "vyhráli volby"? Svatá prostoto ...

vita 16.7.2009 16:29

Re: Kanadský azylový systém

Ale jistě.

A my máme právo říct jim, že mají systém blbý a zneužitelný a řeší to cestou nejmenšího odporu. Válku Kanukům snad nevyhlašujeme, ne?

Není tu žádná nálada proti cikánům, kteří pracují nebo jsou krátkodobě nezaměstnaní jako spousta Čechů teď v krizi. Je silná nálada proti vychcánkům bez rozdílu barvy kůže, kteří jenom berou, nic nedávají, nikdy nic dávat nebudou - a ještě pomlouvají.

Je to rasismus? Pak by příznakem rasy, tedy biologickou daností bylo, že "berou, nic nedávají, nikdy nic dávat nebudou - a ještě pomlouvají". Já tomu nevěřím. Vy ano?

vita 16.7.2009 16:24

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Na plnou hubu by bylo, kdyby Kanada pravila: "ČR je součástí EU, je součástí Schengenského prostoru, proto musí mít ochranu lidských práv na podobné úrovni jako ostatní země Schengenského prostoru. ČR je bezpečná země a žádost o azyl musí být předložena v první bezpečné zemi, kam žadatel vstoupil. Proto žádost o azyl od občanů ČR a lidí přiletivších z ČR nebude přijímána."

TO by bylo naprosto OK - rozumné, slušné, nepokrytecké.

S institutem první bezpečné země mám zkušenost - jeden kamarád, který tady za Husáka studoval a pak se vrátil do Afghánistánu, prchl před taliby. Samozřejmě chtěl do Česka, kde má kamarády, umí řeč (i po víc než 15 letech), zná zem a doufal, že najde práci. Lapli ho v Maďarsku, musel požádat tam - nebo deportace přes Srbsko, Bulharsko, Turecko do Íránu. A pravděpodobně vydání talibům...

Teď je z něj Maďar. I z celé rodiny. Museli se naučit maďarsky (a složit zkoušku), historii (a složit zkoušku), najít si práci a bydlení - a mají maďarské pasy.  Teď už můžou po celé EU. Protože vím, že cikánští vychcánkové kradou možnost azylu takovým SKUTEČNĚ pronásledovaným, mlátil bych je mokrým hadrem přes xichty. Celou cestu přes oceán zpátky, hýzly...

Roy Boehm 16.7.2009 16:21

Jenom pár bodů

1) Jsou v blízkém okolí země, kde je rasistických útoků neonacistůvůči menšinám mnohem víc a s často fatálními následky (např. BRD, Maďarsko) a přesto jim nikdo nálepku rasistických států nedává. 2) Kanada se mohla na příkladu Velké Británie poučit, že to jde řešit i jednodušeji, bez diplomatických konfliktů a nasírání spojeneckých zemí. 3) Způsob, jakým byla víza ze dne na den zavedena a fakt, že se neuvažuje o zřízení vízové administrativy v ČR (ačkoliv v Rakousku, které vízovou povinnost nemá, existuje) naznečuje, kde nás Kanada má. 4) Už jen sám fakt, že čeští žadatelé o asyl přiletěli do Kanady vybaveni řádným cestovním pasem, který jim byl bez problémů vydán, že byli schopni zakoupit letenku a nikdo jim nebránil do letedla nastoupit, by jim mohl naznačit, že to s tím pronásledováním v ČR asi neměli tak těžké. 5) Ergó, Kanada si zaslouží veškeré odvetné akce, kterých jsme schopni.

Kenavp 16.7.2009 16:08

Re: pan urban ma samozrejme pravdu ...

Bezvýhradný souhlas.

vita 16.7.2009 15:53

Re: Dva přešlapy pana Urbana

V 89, jsme na ulicích a náměstích vykřikovali, že chceme vládu odborníků. Protože ta druhá Adamcova byla v podstatě nepolitická, dosáhlo se toho.

To teprve po dalších volbách vznikla politická vláda. A další. A další...

Ale konec konců, nic lepšího než demokracii nemáme a nic lepšího než demokracii založenou na soupeření stran jsme nevymysleli.

Kenavp 16.7.2009 15:44

Re: Nevím

Nic než vřelý souhlas.

Jenda 16.7.2009 15:39

Jo jo. neslusnost

"Přisuzovat vinu za problém údajně „příliš štědrému azylovému a imigračnímu systému“ v Kanadě je neslušnost." Vite drahy vsevede, pravda je dost casto neprijemna. A tohle pravda je. Za to, ze se ji tam cpou flakaci je skutecne kvuli prilis stedremu azylovemu a imigracnimu systemu. A muzete to radobyhumanisticky okacavat jak dlouho chcete.

Ovsem Kanada si to nedokaze priznat a tak misto toho, aby drahe cikany poslala supem domu a riskovala kecy lidskopravnich aktivistu, tak zavede viza pro vsechny. A aby udrzela humanrajtisticke fucktivisty v klidu tak internim predpisem urci kvokvokvotu povine zamitnutych bilych. Aby to nevypadalo, ze zamita "z rasovych duvodu".

Arnošt 16.7.2009 15:35

Z daleké ciziny se dobře píše o probléch o kterých nic nevím

Článek má v jedné věci pravdu: můžeme si za to sami. Rómovi říkáme krást se nemá, všem ostatním (cčetně větnamců) říkáme krást se nesmí. Tedy v prvním případě jde o jakýsi morální prohřešek, v druhém to smrdí kriminálem. Při tom zneužívání sociálních dávek též není nic než krádež. Tomuto přístupu se říká koreknost. Nebo-li prvním krokem k nápravě je rovný přístup ke všem a to i věcech přestupkových a trestních. Totéž platí i o schvalování sociálních dávek.

Všichni mudrlanti a přiživovači (Kocáb, Uhl a další) nic nevědí o metalitě rómů, nikdy s nimi nebydleli, nezaměstnávali je. V dobách mého stavbyvedování, když ještě byli cikácni cikánama mi jeden starší cikám, ktrého jsem nachytal jak místo práce pižlá na houslích řekl: Pane ižinýre co vy po nás chcete, my cikáni dobře umíme dělet jenom děti". On to řekl výchdoslovenským nářečí, origilálnímu výroku by část čtenářů nerozuměla, takže sorry. Mimo jiné jsem byl též 4 roky starostou Prahy 5 (Smíchov).

Co se týká zrdcadla a křivé huhy, pak víza jsou špatně maskovaným rasizmem. Jak se pozná nežádoucí žadatel vizum? Podle barvy!

Autorovi bych doporučoval, aby se s problém lépe seznámil, než o něm bude psát (ne ovšem u disidentů)

Omlouvám se za překlepy, my dislektici je nevidíme. 

Kenavp 16.7.2009 15:35

Urban je již jako Jelínek, zcela mimo...

Označit ty, kteří se nebojí požadovat stejná práva pro segregovanou většinu za "viníky" víz pro české občany ze strany Kanady, je blábol, který mne od Urbana nepřekvapuje. Je smutné, že tento "pedagog" s disidentskou minulostí deformuje v rámci "korektnosti" mladou generaci.

Ladislav N :-))) 16.7.2009 15:23

Re: Kanadské zrcadlo především ukázalo Kanadě, že má křivou hubu. Křivou a licoměrnou.

Takže teď Kanada udělí bílým Čechům víza bez problémů (pokud splní další podmínky), zatímco příslušníky romského etnika vpustí jenom výjimečně? ;-P

honzak 16.7.2009 15:20

Re: Článek je blábol

LS je zralá na přejmenování na Mnichovskou smlouvu..... Aneb "nechoď Vašku s pány na led!" Vašek je ČR, pán je Německo a Francie, vůdčí země příkaznického eurosocialismu.

honzak 16.7.2009 15:12

Re: Zavedení vizové povinnosti Kanadou pro české občany potom, co se tam za sociálními dávkami začali stěhovat naši Cikáni, je jen politicky korektní rasová segregace.

koho chleba jí, toho píseň zpívá... Kdyby měl katderu své novojorské university v Předlicích, tak by brzy zpíval stejnou píseň jako my dva!

Pete Brich 16.7.2009 15:06

Ten Džamil má mimořádnou schopnost vidět budoucnost.

Svou vlastní ;-DR^PB

Pete Brich 16.7.2009 14:52

Zavedení vizové povinnosti Kanadou pro české občany potom, co se tam za sociálními dávkami začali stěhovat naši Cikáni, je jen politicky korektní rasová segregace.

Kouzelná formulka o rasovém útlaku Cikánů v ČR (podle fantazie jednotlivců vyšperkovaná různými horory a vyřezávankami) je politicky korektní argument pro udělení azylu v Kanadě.

A pan Urban nemá křivou hubu, ale charakter.

PB

Glosator 16.7.2009 14:42

Re: Nesouhlasím

Když jste dost inteligentní na to, abyste takovéto otázky položil, jste dost inteligentní i na to, abyste si na ně sám odpověděl.

Kanada předvedla přímo klasickou ukázku neuvěřitelného POKRYTECTVÍ.

R^R^R^

Glosator 16.7.2009 14:39

Článek je blábol

Tato situace je standardním testem, máme-li nakonec schválit Lisabonskou smlouvu, nebo ne. Já si samozřejmě myslím, že to dopadne NE, ale byl bych rád, kdybych mohl říci ano.

Ona už ta situace s vízy s USA byla symtomatická, země EU, které měly s USA bezvízový styk nebyly v rámci nové dohody s celou EU ani souhlasit s poskytováním seznamů cestujících, letících do USA od nich letadlem. Zájmy zemí, které ještě bezvízový styk neměly jim byly lhostejné.

Puk 16.7.2009 14:39

Re: Kanadský azylový systém

Já už tvrdím dávno, že jsme se ke kapitalistům přidali pozdě, když to i u nich začalo jít pochybně. ;-)