9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:52

A že jsem mohl studovat další VŠ?

Zaprvé to bylo až za Gorbačovova "tání", kdy mi UK po složení rigoróza přiznala (17 let po promoci)  doktorát z matematiky, zadruhé to bylo bez jakýchkoliv úlev ze strany zaměstnavatele a zatřetí  byl jsem už řadu let příslušníkem vládnoucí dělnické třídy, že? 

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:58

Byla to moje volba...

Jasně, mohl jsem se tehdy jako mladý absolvent VŠ otočit na obrtlíku, posypat si hlavu popelem, podepsat spolupráci s STB ... a byla by kariéra jako hrom...

Já jsem zvolil jinou cestu. Byla to moje volba, moje rozhodnutí.  Nestěžuji si, dožil jsem změny - sice na prahu svých 50 let, ale i za to jsem osudu vděčný. A jsem rád, že mopje chování bylo oceněno: nejen certifikáty, ale i přízní voličů a prostých lidí:  ředitel úřadu, člen rady města, senátor, poradce...   Nakonec - prima osud.

Ludva 4.6.2009 17:34

"Každý kromě Tlustého věděl,

že předvolební rétorika ODS nebude naplněna". Ano, voliči se o tom přesvědčili na vlastní kůži a proto jim mají znovu naletět ? A nelze se pak divit , že Tlustý vrátil úder ve chvíli pro Topolánka nejméně příjemnou. Po předsednictví už by to nebylo ono,  dokonce by se ODS radovala, že se zbaví odpovědnosti za potíže s krizí. Ať to naplánoval kdokoliv, to načasování bylo perfektní.

jirka.s. 4.6.2009 17:37

Re: "Každý kromě Tlustého věděl,

Jenom jsem zvědavý, Ludvo, jestli, až dostaneš při návratu z hospody jednu přes hubu, ,  budeš přemejšlet, zdali byla ta facka správně načasovaná! ;-D

Ludva 4.6.2009 17:43

Re: "Každý kromě Tlustého věděl,

To beru.

jirka.s. 4.6.2009 17:50

Re: "Každý kromě Tlustého věděl,

Tož bacha, nikde jsem nenapsal, že by ta facka byla ode mne! Já jsem v podstatě velmi mírumilovný člověk, maximálně jenom nějaké to vejce, když už to opravdu musí být!!! ;-D ;-D ;-D 

ludva 4.6.2009 18:10

Re: "Každý kromě Tlustého věděl,

Já jsem to pochopil, jako že od manželky.:-D

Petr 4.6.2009 17:34

Lež vedle lži

největší lží všech politických stran v této volební kampani je to, že kampaň vedou jako by se už teď mělo volit do českýho parlamentu - dělaj z nás všichni akorát blbce. Dobře na tohle téma mluvil i malej Jarda na www.malejjarda.cz

Equleus 4.6.2009 17:17

Za všechno může Škrhola.

Článek, kterým PT. autor uvedl, že za všechno může ČSSD a neloajální "netopolánkovští" členové ODS, a také příležitostně na straně ODS koalující KDU ČSL a "bursíkovská" zelená (či nazelenalá?) strana. Pouze bych prosil, aby byl mezi viníky doplněn i Škrhola, a taky, aby nás autor  nepovažoval (jak se pělo v ranním Semaforu) "za vola".

Ono je to tak: když se blíží volby i "neoliberální" křídlo ODS si uvědomí svoje sociální cítění. Když po volbách nemá ODS schopnost vládnout samostatně,  vstoupí do koalice s kýmkoli, jenom, aby vládnout mohla (byť i "sociálně citlivě"). Jak vládnout? No přece jinak, než její vnitřní i vnější nepřátelé.

Škoda, že nejde otočit kolo dějin do doby, kdy proti sobě stáli dva skuteční politici Klaus a Zeman, kteří si byli vědomi své politické odlišnosti, kterou vždy uměli inteligentně akcentovat, kdy to bylo možné, a z hlediska jejich politických stran žádoucí. Byli si však vědomi své odpovědnosti za osudy Česka (bohužel pouze jeden z nich i za osud Československa) a pak našli cestu ke kompromisu, který byl přijat ve vyšším zájmu země, jejíž ústavními činiteli se přičiněním demokratických voleb lidu stali.

Chybí mi v tomto článku jediné: svatozář nad hlavou předchozího (a doufám že ne budoucího) premiéra a jeho nebližších pomocníků; jiskřička by se hodila i nad hlavy bývalých poslanců soc. dem, kterým jen skuteční zlolajníci přezdívají odpadlíky.

Tak co, doplníte Škrholu?

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:20

Za všechno může Škrhola.

Vtipné, stručné a jasné.  A také pravdivé. 

jirka.s. 4.6.2009 17:26

Re: A co tahle svatozář, vyhovuje ti???

..."Již od prvních let…ovládala mou mysl velká vize. Díky tomu, že jste mi dnes dali šanci vás vést, vložili jste mi do rukou mocnou zbraň, jak v tomto nelehkém poslání zdárně obstát." J.Paroubek

:… V tuto chvíli platí minimálně to, že není jiný vhodný kandidát na premiéra. *Než Vy?  P: Nežli já. * A časem třeba na prezitenta... P: Nevylučuju, že třeba za nějakých sedm let bych o tom uvažoval. Osobně bych dával přednost přímé volbě. Já vycházím z toho, že mám něco jako poslání. A o tom jsem nikdy nepochyboval!     *Poslání od koho???   P: Poslání. To znamená možná od nějaké nejvyšší bytosti.

Minuty s Bufem bufem

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:34

Jsi poněkud zmatený... Buďme rádi, že máme ČSSD i s Paroubkem!

Nebýt ČSSD, tak by v ČR jistojistě  právě komunisté soupeřili o vítězství ve volbách s ODS. A poté co předvedl Topolánek a jeho kamarila,  by se stali vítězi voleb docela určitě...

Modli se a děkuj bohu, že v ČR je silná sociální demokracie! 

PS: V roce 2OO2 měla ČSSD s KSČM 111 křesel v parlamentu, čili jasnou většinu. A ČSSD se s nimi - jak známo, dohromady nedala.  Tak  se vzpamatuj, protože  i vztahy mezi Paroubkem a Filipem jsou na bodu mrazu - nehrozí, že by třetí nejoblíbenější strana v zemi, čili KSČM, měla přístup k vládní moci.

jirka.s. 4.6.2009 17:44

Re: Jsi poněkud zmatený... Buďme rádi, že máme ČSSD i s Paroubkem!

"...vztahy mezi Paroubkem a Filipem jsou na bodu mrazu ..."  ;-D;-D;-D;-D

 Jen se neboj, francku, ono až bude potřeba, tak  Bufo bufo pod ten kotel řádně přiloží !!!;-D

:-) 4.6.2009 17:46

Re: Jsi poněkud zmatený... Buďme rádi, že máme ČSSD i s Paroubkem!

To bylo do té doby, než se dostal k moci Paroubek, neznabohu!

Smetac 4.6.2009 17:49

Bože to jsou pindy. Ten kdo má paměť ví, že ČSSD prohlasovala s KSČM

mnoho škodlivých a často protiústavních zákonů. A to vše proti vůli svých tehdejších koaličních partnerů.

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 18:43

Najdeš-li JEDINÝ zákon....

který byl přijatý ČSSD + KSČM  a poté shledán protiústavním,  poukáži na tvoje konto rovný milion korun... tak přísahám !

Smetac 4.6.2009 19:03

Re: Najdeš-li JEDINÝ zákon....

http://ekonomika.ihned.cz/c1-23241180-ustavni-soud-zmenil-cast-levicove-novely-zakoniku-prace

Budete samozřejmě reptat, že jen 11 bodů bylo shledáno neústavními. Nicméně, když je část neústavní je celý zákon neústavní.

jirka.s. 4.6.2009 20:35

Re: Najdeš-li JEDINÝ zákon....

Naivo! Domníváte se snad, že Vám na toto ten copyrobot odpoví??? R^

Smetac 4.6.2009 20:46

Re: Najdeš-li JEDINÝ zákon....

Veřejně mi slíbil melouna, tak čekám, a čekám, a čekám.

sidell 4.6.2009 17:12

Vízek nemá od Roka asi moc daleko

Už za totáčů ROKO donášel na bratry sosáky a teď si chudák stěžuje jak jim tehdá komouši ubližovali, byl to parchant křivej a prolhanej za mlada a do dnes se jen zdokonalil. VÍZEK a jemu podobní se musej mlátit do prsou za tak prohnanýho a nepolapitelnýho koně co za ně kope v politice a možná bude znovu premiérem. Viď Vízku (Y)

http://cssd.unas.cz/paroubek_stb.pdf

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:17

Kdo je pan Vízek? Přečti si :

1) Vážený pane doktore, rehabilitační komise svým šetřením zjistila Vaše postižení a diskriminaci z politických důvodů v období let 1948 – 1989. Komise vyslovuje hluboké politování a omluvu za Vaše postižení a příkoří způsobené rodině. Další opatření rehabilitační komise bude v souladu s připravovaným zákonem o mimosoudních rehabilitacích.  (dne 26.6. 1990, razítka, podpisy)  

2) OSVĚDČENÍ podle zákona č.87/91 Sb. ze dne 21.2.1991 o mimosoudních rehabilitacích.

Potvrzujeme tímto – podle  § 22 výše citovaného zákona, že pracovní poměr pana Dr. Františka Vízka … skončil … z důvodů politické perzekuce v přímé souvislosti s jeho demokraticky motivovaným politickým a společenským jednáním a občanskými postoji ( § 2 odst.2 zákona č. 87/91 Sb.).  Tím jsou splněny podmínky … … …  (dne 18.11.1991, razítko, podpis) 

Má každý "modrásek" ve své rodině ...aspoň jednoho takového rehabilitovaného „soudruha“?    Neboli "parchanta, křiváka a prolhance"  - jak píšeš o člověku, který se PODEPISUJE PLNÝM JMÉNEM  a tím ručí za každé svoje slovo, anonyme "sidelli" ?  

jirka.s. 4.6.2009 17:22

Re: Kdo je pan Vízek? Přečti si :

Jojo, francku, jednoho takového jako ty jsem ve vzdáleném příbuzenstvo měl ! Nepromluvila by na něj ovšem ani rohožka před mými dveřmi!!! ;-(

sidell 4.6.2009 17:29

Re: Kdo je pan Vízek? Přečti si :

Má každý "modrásek" ve své rodině ...aspoň jednoho takového rehabilitovaného „soudruha“? 

DOUFAM ŽE NE

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 17:38

Také si myslím...

Také si myslím, že v ODS je členů, kteří by s hydrou totality bojovali za vlády KSČ , velice málo. Jsou-li tam vůbec nějací takoví.

Teď se to bojuje s komunismem - statečně a hrdině, že? Hlavně levně!   Za vlády KSČ, šlo o krk, takže až 99,9% lidí dávalo straně ANO, ANO, ANO... 

Inu: stateční Češi...

jirka.s. 4.6.2009 17:35

Re: Kdo je pan Vízek? Přečti si :

Tož, francku, ujasněme si: Míra tvé demence je už evidentně natolik neúnosná, že si už vůbec nejsi schopen uvědomit, nakolik se těmi svými stále dokola opakovanými kydy  stáváš směšným ! Zkusil sis spočítat, kolik "souhlasných" příspěvků se svými bludy jsi zde vyprovokoval ? Není ti vůbec nápadné, že zde vzbudíš maximálně utrpný úsměšek, pokud tě ovšem většina nepošle tam, kam patříš ! (Dosaď si sám: , svěrací kazajka, Bohnice, škála je bohatá.)

Pokud si ovšem všeho toho mnou popisovaného jsi vědom, nezbývá mi než konstatovat, že jsi vyjímečný typ masochisty, kterému činí obzvláštní potěšení nechat se slovně urážet ! Ovšem pozor, francku, některé psychicky labilní jedince můžeš klidně vyprovokovat i k násilí fyzickému, nezapomeň že jsi například v tom tvém Jablonci velmi známou a profláklou figurkou! Tvá činnost v tvých jurodivých letech se určitě na spoustě tvých jablonečanů podepsala! Máš zřejmě kliku, že český národ je ve své podstatě národem beránků, v Maďarsku by tě už nejspíš dávno žrali červi! ;-P

Ludva 4.6.2009 17:40

Re: Kdo je pan Vízek? Přečti si :

Proč se mu, pane Vízku omlouváte, kdoví co ten má na svědomí. Konečně jako my všichni anonymní. Každopádně diskutuje kádrovacím způsobem, takže do demokracie ještě nedorostl.

F.Vízek 88.100.57 4.6.2009 16:31

Jasný závěr, autore...

Je-li u vlády ČSSD - zavinila všechno !  Je-li u vlády ODS - nemůže vůbec za nic. 

Prosté, jednoduché, srozumitelné. Jen jestli pro myslícího občana stravitelné. 

Za všechno dobré v zemi potlesk pro ODS, za všechno špatné hrrr na Paroubka!  Půvabné!

Ladislav N :-))) 4.6.2009 16:38

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, že tys ten článek vůbec nečet'? Já vím, bylo to na tebe moc dlouhý...:-)

Landys 4.6.2009 16:51

Re: Kapitalistický "Lenin" Ladislav N ....

Zato ty máš krátký odpovědi pramenící z krátkýho rozumu ! :-/

:-) 4.6.2009 16:54

Re: Kapitalistický "Lenin" Ladislav N ....

Zato ty toho nažvaní fůru o howně.