Sobota 15. 6. 2024Vít polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 103
  • Poslední: 11.2. 2008 22:03
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
ptrent 11.2.2008 22:03

Kdo to jsou komunisté?

Chtěl bych podotknout k tomuto článku. Kdo to jsou komunisté? Komunisté nejsou lidé kteří cti komunismus ,ale lidé kteří cti kapitál.A jak se říká účel světí prostředky,tak i těmto lidem je úplně jedno,  zda jsou členy levicové či pravicové strany.Důležité je hrabat kapital a co natom ,že ve funkcích majitelů firem zdírají  své zaměstnance.Vždyť znárodnění už nebude ,tak se soudruzi činí seč to jde.

Harazim Kejhák, filantrop 23.1.2008 20:01

Socialista Srdce Ježíšova.

Ježíš byl přece prvním socialistou v dobách, kdy se lidé mordovali na potkání. Proto se také stal symbolem změny k lepšímu, máme se vzájemně milovat a pomáhat si. Při tom ovšem dodržovat Desatero přikázání, to už vylučuje ze hry komunisty.

Dobře formulovaný program v tomto směru, zejména podporu pracujících (originální citát Ježíše: Hoden je dělník mzdy své) a prosazování hodnot Evangelia by se nepochybně setkalo s pozitivní odezvou. Střed je u nás dosud obsazen socialisty marxistického směru. Proto potřebuje protiváhu s křesťanskou tradicí. Definovat křesťanskou stranu jako stranu kapitálu je nesmyslné a nebezpečné, většina křesťanů jsou pracující lidé.

Otýlie 22.1.2008 22:31

zase jeden poctivý z ODS

Synku, zažaluj své vzdělávací ústavy, ať ti vrátí školné. Ty jseš vzdělanec a inteligentní student již jen z titulu své funkce u ODS

Michal Slánička 23.1.2008 15:49

Re: zase jeden poctivý z ODS

Vážená paní Otýlie, já se přidržím těch universit. Měla byste vědět, že funkce spíš na obtíž než k užitku, poněvadž je lidé závidí a rádi se do nich naváží, narozdíl od universitního vzdělání.;-)

tomas pansky 22.1.2008 22:15

... nalevo ci napravo = nekonecne a zbytecne ...

... premysleni o nicem. Jak zde dokola opakuje mnoho lidi, kteri nechapou pluralitni system, KDU-CSL je strana, ktera vzdy chce byt ve vlade. V nasem systemu mnoho kombinaci neexistuje: velka koalice (a vsichni vime, co prinesla a vice odnesla), levicova vlada, a pravicova vlada. S vyjimnkou velke koalice, KDU-CSL bude v tech ostatnich vladach (jinak by vznikla velka koalice). Asi nam to jeste chvili potrva, nez urcite veci pochopime. - KDU-CSL ma vsak jiny problem a tim je slovo "krestanska" ve svem nazvu. To mnoho lidi nechce prijmout za sve (jeste artefakt doby komunismu v kazdem z nas). Domnivam se, ze zvlaste Morava stoji na tradicnim chapani korenu teto strany, ktere v sobe nese krestanstvi jako soucast. Ale dobre vime, ze kom-ismus (a zvlaste v Cechach) s nami zacvicil a at si to chceme priznat nebo ne, podvedome odmitame vse, co zavani kadidlem. Proto strana stoji pred rozhodnutim: dal proklamovat svuj tradicni krestansky charakter (ktery je dnes vseobecne vniman spolecnosti jako "co clen, to katolik") nebo se zmodernizovat, dal stavet na krestanskych zakladech a hodnotach, ale otevrit se verejnosti. Je toho strana schopna?

abc 23.1.2008 10:07

Re: ... nalevo ci napravo = nekonecne a zbytecne ...

KDU-CSL bude ve SLABÝCH vládách a to ne proto, že stojí na křesťanských základech, ale proto, že její funkcionáři chtějí být u koryta (alespoň ti současní určitě a to včetně Juránka). A bude se chovat dále nevyzpytatelně, právě kvůli vnitřním bojům mezi Moravským a Českým křídlem. Jinak jsem toho názoru, že strany typu Zelení a KDU by neměly být registrovány právě proto, že jsou nevyhraněné na tu kterou stranu politického spektra, tady nelevo či napravo. Nezlobte se, ale být křesťan, nebo milovat přírodu to není politická orientace.

Francek 22.1.2008 18:15

Trochu přihlouplý

se mi pozdává tento článek "studenta". Shrnu: nalevo je obsazeno a hrozí zánik,kdežto napravo,protože tak nabito není,kyne rozkvět.    Nu a z toho je vyvozeno,jaký že  má být straně Luxově naordinován směr. "Podivuhodná " konstrukce ze strany ODS,ani machr Dalík by na to nepřišel.

Michal Slánička 22.1.2008 21:04

Re: Trochu přihlouplý

Nikdo nikomu nic neordinuje, říkáte nesmysl. Lidovci si sami zvolí, kterou cestou se vydají, a ponesou si následky pozitivní nebo negativní. Já tvrdím, že posun doleva stranu pohřbít, Vy můžete být samozřejmě jiný názor. Chybí mi však u Vás argumentace, o kterého že voliče by soupeřila tato strana více vlevo, než je dnes.

Martin 22.1.2008 21:38

ano trochu prihlouply

protoze z vyjimkou toho, ze pani Luxova rekla, ze nechce Klause neexistuje jediny dukaz, ze by to smerovala do leva. A do leva nebo s Klausem to je jen ideologie vecnych a moudrych volicu a clenu ODS. Normalni lidi to tak nevidi

Michal Slánička 23.1.2008 15:52

Re: ano trochu prihlouply

Vážený Martine, paní Luxová podporovala vždy politiku svého manžela, tedy i příklon doleva. chce to znát dobovou situaci a fakta.;-)

Jiřík 22.1.2008 18:14

Kam směřuje politika paní Luxové

Je vidět,že autor je mladý perspektivní pravicový funkcionář.Studuje možná modrý VUML,nic jiného by nezvládl.Bude li tu vládnout nadále "mor na 3"=ODS,uplatnění najde.

Michal Slánička 22.1.2008 20:50

Re: Kam směřuje politika paní Luxové

Nezlobte se, ale Váš příspěvek je hloupý a ubohý. Jsem zvyklý, že lidé, kteří na NP diskutují mají vysokou úroveň, i když jsou z řad oponentů, o Vás se to řici nedá.

V. Chour 22.1.2008 17:38

Věří lidovci v Boha ?

... a přečetli si v Klausově "Modré, nikoli zelené planetě" že Bůh není ? ;-€

Starý J. 22.1.2008 17:44

Re: Věří lidovci v Boha ?

Klaus v Boha nevěří, to je pravda! Ale už jim také zavřel, nebo pověsil nějaké faráře? A socani a komunisté snad v Boha věří? Vždyť ten Švejnar rovněž je čistokrevný ateista (podle vlastních slov)? Tak co jste nám vlastně chtěl napsat?

Pišta 24.1.2008 8:31

Re: Re: Věří lidovci v Boha ?

Když Klaus nevěří v boha ,co proboha dělá v cirkvi Husitské?

Starý J. 22.1.2008 17:25

Arne

....A tak obetuje sobe vlastni socialni principy (podporu rodiny) za restituci at to stoji co to stoji (zadluzeni statu, ktere v minulosti kritizovali). Pak se neni co divit, ze jim to volici spocitaji.....

Mám dojem, že restiuce se má platit 60 let (snad se proboha nemýlím). Pochybuji proto, že necelých 5 miliard každý rok (když loni ušetřili ministři 80 miliard do rezervních fondů) dokáže republiku tak zadlužit, jako předvedl Sobotka za 4 roky svého hospodaření, kdy zatnul každý rok sekeru kolem sta miliard a navíc naprosto vyluxoval všechny rezervní fondy i ty, ze kterých byly nasmlouvány stavby dálnice!

tomas pansky 22.1.2008 21:59

Re: Arne

Pane Stary, mate moji uctu, nebot jste asi jediny clovek, ktery uvadi sve prave jmeno na techto strankach. Tomu take odpovida kvalita vasich prispevku, ktere maji hlavu a patu. Doufam, ze vas na techto strankach opet uvidim. S pozdravem, Tomas Pansky (top0625top@hotmail.com)

Arne 23.1.2008 0:26

Re: Arne

Neobhajuji Sobotku, nybrz hodnotim jednani lidovcu. Nicmene jakkoliv to chcete slovne zmekcovat tak ale tento dluh vznikne, je zatezi a budou ho platit i nase deti! Stejne tak bych mohl rici, ze nejvice tlacili na Grosse lidovci aby odesel a tim obnovil duveryhodnost vlady, ale v pripade sveho predsedy se s tim neumeji vyrovnat. Timto neobhajuji Grosse ani Cunka, ale ukazuji, ze se ve stejne situaci chovaji ruzne -> ztraceji duveryhodnost. Pak se nesmi divit, ze je lide castuji  slovy 'Kam vitr tam plast'.

Starý J. 22.1.2008 17:03

Otřesné byly včerejší Události - komentáře s Drtinovou.

Veřejnoprávní ČT každý den a ČT24 několikrát za den, si zvou do besed příznivce Švejnarova klanu, kteří doslova a do písmene uřvou toho jednoho, kdo z klanu není a chce volit Klause. Přesto, že vedení KDU-ČSL většinou odhlasovalo doporučení (ne příkaz), volit Klause a každý v KDU může volit podle svého přesvědčení a svědomí, bylo to včera naprosto zpochybněno a veřejně byla vyzývaná členská základna, aby svrhla celé vedení (až na Macka) KDU-ČSL a bylo vydáno jednotné nařízení volit Švejnara. Také za KDU-ČSL nechodí na tyto debaty nikdo jiný z vedení, je zván jen velice arogantní Macek, nebo Šojdrová - spojenci Paroubka. Jako rázný požadavek a vzbouření členstva byli uvádění právě Luxová a Halík(nevím proč vůbec ten, mám dojem, že rozhodně není členem KDU-ČSL a vyhrožovat a varovat členy mu nepřísluší. Ostatně Luxová je jen obyčejnou členkou a nevím, proč by vedení před ní mělo padat na zadek.

Hašek a Macek , kteří spolu s Drtinovou nepustili téměř Sobotku z ODS a Filipa ke slovu, udávali tón a napadali především Sobotku ze všech možných a nemožných pozic. Je pravděpodobně veliké štěstí, že Macek nemá mnoho spojenců v rebelii, jinak by za pomoci ČSSD skutečně zlikvidoval celé vedení KDU-ČSL.

Ano, v KDU se opravdu neustále mlátí levé a středové křídlo. Pokud se KDU chce stát stejnou Paroubkovou  onucí, jako byli za jeho premierování, kdy sloužili jen jako kamufláž demokratické koalice a Paroubek si odhlasovával zákony s KSČM, naprosto bez ohledu na koaliční partnery, nechť tedy jsou. Dnes v koalici s ODS si, ač mají málo poslanců, prosadí, co je jim libo. Topolánek se bohužel podřídil (aby udržel koalici) jakémukoli přání koaličních partnerů. Hloupej Čunek se pověsil na svého atentátníka Paroubka, aniž si zřejmě spočítal, kdo za jeho pronásledováním stojí. Nebo snad věří, že ho Paroubek ze šlamastyky vytáhne? Možná ano, své šibaly vždy ochránil.

 

PROKOP BUBEN 22.1.2008 17:51

Re: Otřesné byly včerejší Události - komentáře s Drtinovou.

Prohlášení Čunka, že bude volit profesora Švejnara se jeví býti čistým alibismem......

StandaT 22.1.2008 19:15

Přesně tak - viz Bohumil Doležal

...Pozoruhodné přitom je, že masivní protičunkovská kampaň médií (zejména těch blízkých ČSSD) je vyvážena poměrně umírněným postojem předsedy ČSSD k Čunkovi v několika televizních debatách. ... A v posledních dnech, poté, co se Čunek vyjádřil proti Klausovi, kampaň docela utichla. Vypadá to, jako kdyby pan Paroubek tak říkajíc držel pana Čunka za citlivé místo....

portwyn 22.1.2008 16:44

Místo pro KDU-ČSL na politické scéně

beze sporu je. Může nabídnout středový konzervativismus - hodnotový konzervativismus zákonitě osloví jiné voliče, než politický liberalismus Zelených (kombinovaný s direktivními metodami v ekonomice). Může pokračovat v profilaci jako strana venkova, což není tak úplně hloupé - halasné pražáctví ODS nemusí vyhovovat každému a nechat venkov komunistům taky není zrovna moudré. Může nabídnout volbu lidem, kteří nejsou spokojeni se zaměřením jak ODS, tak ČSSD výlučně na peníze a jejich distribuci ve společnosti a přitom nechtějí volit podivný slepenec Zelených.

Jenom nevím, jestli k podpoře konzervativních hodnot najdou současní lidovci dostatek morálních sil :-/

Tino 22.1.2008 16:54

Re: Místo pro KDU-ČSL na politické scéně

 Chtělo by to prostě víc makat v té jejich straně a ne čekat co jim Čunek zajistí. Přijdou mi jako loď v bouři, kdy posádka chrápe v podpalubí a kapitán s kormidelníkem se to snaží vytrhnout namísto aby devítiocasou kočkou vyhnala ty lenochy na palubu. :-)

Petr 22.1.2008 17:03

Re: Místo pro KDU-ČSL na politické scéně

Tato strana od r. 1918 neopustila vládní křesla- o peníze a moc jí nejde v první řadě, proto vlastní i dne s největší pěnězovody, které jí "velkoryse" přenechala ODS. Amorální strana kázající  venkovu morálku-ha ha.

Starý J. 22.1.2008 16:40

Autor píše

....Levicové křídlo křesťanských demokratů, kam bych řadil i paní Věru Luxovou...

Nemyslím si to. Paní Luxová zřejmě není ani levicové, ani pravicové křídlo strany, paní Luxová není nic, jak ostatně včera prohlásila, nemýní se politicky angažovat. Paní Luxová byla jen zneužita socialisty  spíše asi Pravdou a láskou a jako vdova po zboštěném manželovi měla vystoupit na jejich stranu. Celé její prohlášení je evidentně účelové a domluvené. Jak sama prohlásila, neměla v úmyslu, aby se prohlášení dostalo mimo půdu KDU-ČSL, to za ni udělali ti, kteří ji o prohlášení požádali. 

Starý J. 22.1.2008 16:42

Re: Autor píše

oprava - neuvěřitelná hrubka - nemíní....Proč já to po sobě před odesláním nečtu?

Tino 22.1.2008 16:49

Re: Autor píše

 Ono to totiž poslední dobu vypadá, jako kdyby KDU-ČSL měla dva-tři lidi ve straně. Tak musejí vytahovat na světlo co se dá  významějšího z členské základny. :-)

Michal Slánička 22.1.2008 20:55

Re: Autor píše

Kdyby se nehodlala politicky angažovat, tak proč nezapomněla upozornit média na své stanovisko. A mimochodem - o levicovém příklonu rodiny Luxových v rámci KDU-ČSL není pochyb.

kurbet 22.1.2008 16:28

nezkušený

Je vidět,že autor článku p.Slánička je ještě student a historické zkušennosti mu uníkaji.Jinak by jen ztěží mohl napsat větší -s prominutím-volovinu,že lidovci jsou největší hrází v boji proti komunismu.Tak tomu nebylo v minulosti a není tomu tak ani teď.LIdovci jsou VŽDY připravený věrně naslouchat a sloužit tam,kde se můžou "přiživovat" na moci.Stačí se podívat jenom do moderní postsametové historie.Nechyběli ani v jedné vládě,ať pravé,či levé.Korýtko je jím bližší,než Ježiš Krystus.A nikdy jinak,Ámen.

Starý J. 22.1.2008 16:43

Re: nezkušený

Nedělám sám hrubky! ...Kristus!