20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 22.1.2008 13:27

Re: neco mi tam chybi

a vy nemuzete usuzovat o vnitrnim stavu cloveka na zaklade jeho vnejsiho chovani. Probůh, a proč by nemohl? Vždyť psychologové i psychiatři tohle úspěšně provozují! A personalisté taky! Fakt Vám něco chybí :-D

Jura Jurax 22.1.2008 13:22

Re: Re: zcela bez urážky,

inu - politológ ...

Jura Jurax 22.1.2008 13:22

Re: Jasná cesta

proč se v posledních letech  u nás snížil počet věřích ale narostl počet kněží ... počet kněží narostl právě proto, aby napomohl růstu počtu věřících. jojo, a tak mi přichází na mysl, kolik ještě bude muset přibýt kněží, aby počet věřících klesl na nulu. :-D:-D:-D

Jura Jurax 22.1.2008 13:19

Re: Re: chytrej jako studenti politologie z HK - tam je snad generujou...

študenti politológie jsou chytří jak rádio všude :-D:-D:-D

Jura Jurax 22.1.2008 13:18

Re: Lidovci a zelení

No, kéž by si skutečně ani neškrtly! :-D

Jura Jurax 22.1.2008 13:17

Re: Zbytečně

Ovšem pomněte, že vše, co činí, činí ku větší sláve Boží.

A taky kvůli korytům - to ale dělají všechny strany, co jich je.

Jura Jurax 22.1.2008 13:15

Paradox

lidovci jsou ač malá strana opravdu nevětší hrází proti návratu komunistů do vlády - nikoliv; lidovci budou vládnout s každým, kdo jim poskytne podíl na moci a korytech.  Tedy i s komunisty. Neboť jejich lídři a profesionální politikové se musí nějak živit; s nějakou ideologií to nemá nic společného. A vždy to okecají nějakým zájmem tu zleva, tu zprava (je-li levice u moci, pak budou vyvažovat její levicovost, je-li pravice u moci, pak čačtí lidovci budou vyvažovat její pravicovost).

junior 22.1.2008 13:03

Re: U Lidovců jde o koryta!

Autorem výroku byl tehdy člen ODS, její místopředseda, p.Zielenec. Člověk, který se v dalším průběhu doby ukázal být ztělesněním všech ctností. Míra jeho hadovitosti byla přímo úměrná délce jeho příjmení (viz okázalé odstoupení z funkce krátce před "sarajevským atentátem").  Jenže mu to nevyšlo, těch trpaslíků proti Klausovi bylo moc a dupali a dupali ...

Malý Aston 22.1.2008 12:44

Pokud mám odpovědět na otázku kam směřuje KDU tak nemohu,neboť je to slovo nevhodné!

KDU drží ještě protirómská problematika,na kterou hraje pan Čunek. To co říká je pravda ale nevím jestli je to postačující aby se ještě někdy dostali do parlamentu.Politické strany se profilují a pidistrany budou odcházet do regionální působnosti.Levičáci vždy budou,pravičáci také a mladé možná bude bavit volit Zelené,neboť jsou podporováni rodiči a ty jejich regulační daně pro žabky se jich ještě netýkají.Z pohledu stávajícího postkomunistického období je zřejmé,že levice lépe využívá situace a mlátí nám do tupých hlav pomocí Janečkovi televize samé katastrofické scénáře na pravici a nesmyslné slibování levice,že všechno bude zadarmo jako za Jakeše.KDU se musí rychle rozhodnout,zda bude pokračovat v odkazu Luxe,dobré každé koryto nebo korýtko nebo se stane čitelnou politickou stranou středu,kdy nebude ani levicová ani pravicová ale strana selského rozumu,tedy těch kteří je ještě chtějí volit.:-D

I-Worm 22.1.2008 11:57

Re: zcela bez urážky,

nožná má s ním společného i více...

3směsi 22.1.2008 11:39

Re: Může za to had,

Vzpomínám si, že zpochybnil hned přede dveřmi - do čekajících mikrofonů.To by mi ale tolik nevadilo, vadilo mi nejvíc to, že podporoval JZD a nechtěl ani slyšet o vracení půdy . 

No... 22.1.2008 11:31

Korouhvička se vždy otáčí podle větru ...

Nečekejte, že se to změní ....

westík 22.1.2008 11:24

Zbytečně

hlubokomyslná úvaha  v článku.KDU-ČSL  vždycky především se snaží přiklont k vítězi voleb, aby zůstala  u vládních funkcí. Hledat u nich nějaké vyšší ideály  může jen nějaký utopista.

PROKOP BUBEN 22.1.2008 11:09

MÁM ZA TO

Že Lidovci mají podobný problém, jako Klausostrana, začali se obávat sami sebe a tuší, že pokud se nezbaví současného vedení a nepřikročí k restauraci ve straně, budou už jen ztrácet......Koryta jsou ovšem v obou případech mocná pojítka.....

Irena 22.1.2008 11:08

Lidovci a zelení

jsou přesně to , co potřebuje pan Topolánek pro své vládnutí.Na první pohled  sebejisté vystupování, ve skutečnosti podělánkovství (je vidět, že pan Topolánek někdy hovoří z vlastní zkušenosti),které se projevuje tím, že v okamžicích, kdy o něco jde, ze strachu o lukrativní koryta sklapnou podpatky a jsou schopni odhlasovat cokoliv!Sama, a to nejen já, ale i mnoho ostatních občanů se velmi divíme, že je v tom jejich voliči stále podporují!Žila jse několik  let v zahraničí a mohu potvrdit, že ve standartních demokraciích by si obě strany, potom co provádějí, v následujících volbách ani neškrtli!!!

jiru 22.1.2008 11:01

Re: Re: Splynutí s ODS?

Osobně si myslím, že KDU není jen pro věřící. A naopak - příznivci ODS nemusí být jen ateisti. Mělo by jít vždy o principy. A tady KDU je trochu schizofrenní -  podporuje soukromé vlastnictví, tam je pravicová , ale současně podporuje rodinnou politiku, tam je levicovější. Takže snadno může být ve vládě s pravicovou i levicovou stranou, a její vliv je tak pro všechny důležitý.  Předesílám, nejsem volič KDU, jsem pokřtěná ale do kostela moc nechodím. Ale tak to vidím.

A k panu Luxovi - bohužel, jeho tehdejší požadavky byly v době transformace tak nešťastný, že období, kdy byli lidi ochotni nést jakousi "oběť" změnám režimu bylo prošutstrováno. A pan Tošovský k tomu přispěl svou politikou v bankovním sektoru -  a výsledek, rok 1997,  byl na světě. Dodnes se z toho nemůžeme vymotat.

Irena 22.1.2008 10:42

Re: Jasná cesta

...a získat co nejvíce lukrativních koryt!!!

Adéla 22.1.2008 10:31

Re: Splynutí s ODS?

Odešli do US.

jirka.s. 22.1.2008 10:23

Re: chytrej jako studenti politologie z HK - tam je snad generujou...

Za to ty musíš být evidentně z Pardubic! ;-D;-D;-D

ŽA 22.1.2008 10:21

chytrej jako studenti politologie z HK - tam je snad generujou...

petrph 22.1.2008 9:58

Jasná cesta

Pře d pár dny mluvil v televizi pan kardinál Vlk. Měl odpovědět na jednoduchou otázku proč se v posledních letech  u nás snížil počet věřích ale narostl počet kněží. Odpověděl velmi profesionálně - počet kněží narostl právě proto, aby napomohl růstu počtu věřících. Tuto odpověď  bych sice čekal spíše od účastníka pyramidové hry, ale nové metody jsou prostě nové metody.

Čili tady je cesta pro KDU-ČSL - nabrat co nejvíc placených funkcionářů .

Pišta 22.1.2008 9:53

Re: Pohled na KDU-CSL

Lidovci ani za první republiky nikdy nepřekročili 10%. Ale do parlamentu se dostali pokaždé. Je ovšem třeba vzít v ůvahu, že za první republiky i vítěz měl obvykle kolem 13%.

Malý Aston 22.1.2008 9:45

Re: Re: U Lidovců jde o koryta!

Děkuji,že jste potvrdil přímou účast Plojhara.Nejen členové nebo příznivci lidovců skončili na šibenici nebo v kriminále ale i jiní a takto postižení občané nezapomínají.Jak je možné,že se to netýká vrcholových politiků? Ti již zapomněli.:-D

Arne 22.1.2008 9:19

Pohled na KDU-CSL

KDU-CSL ma problem se ziskanim dostatecneho poctu hlasu a tim dosazeni vetsiho vlivu v parlamentu a v pripade ucasti ve vlade i tam. (Pozn.: Lidovci nebyli v kazde vlade - v Zemanove mensinove vlade nebyli.) Doba se meni a lide si uvedomuji, ze lidem ve vedeni jde skutecne vice o koryta nez o dodrzeni slibu danych pred volbami. V pripade KDU-CSL to vede k tomu, ze jiz neplati - jsem-li verici volim lidovce. Lide pochopili, ze verit v boha a volit lidovce jsou dve rozdilne veci, ktere spolu nesouvisi. A to plati nejen o vericich, kteri jsou protestanti, ale zacinaji si to uvedomovat i lide rimsko-katolickeho vyznani. Dnes se napriklad tezce srovnavaji, ze pod smerovani soucasne vlady se vic nez jen podepsal lidovec Kalousek. Ano ten, ktery se pred vstupem na ministerstvo financi diky svemu spatnemu odhadu vyvoje znemoznil ve vrcholne funkci KDU-CSL. Dnes strana funguje spise jako zastupce katolickych duchovnich v parlamentu a snazi se pro rimsko-katolickou cirkev dokoncit majetkove vyrovnani se statem, protoze se muze snadno prihodit, ze se uz ve vlade neobjevi. A tak obetuje sobe vlastni socialni principy (podporu rodiny) za restituci at to stoji co to stoji (zadluzeni statu, ktere v minulosti kritizovali). Pak se neni co divit, ze jim to volici spocitaji.

Pišta 22.1.2008 9:01

Re: Re: Re: U Lidovců jde o koryta!

Tady ovšem jde o volby letošní. Jak lidovci poroučeli Gottwaldovi by jsi nám mohl povyprávět .V Národní frontě byli i včelaři a zahrádkáři. Ti komunistům také jistě dávali sodu. A dnes po nich neštěkne pes.Pěkná vděčnost! Zeptej se v ODS, jak si rodná strana zajistila poslušnost pro zvolení Tuneldědka, Neříkej, že si o tom nic neslyšel. Nějak si nevysvětlil, proč nejvíce svých členů zatím vyházela ODS a Tuneldědek sám. Při minulých volbách měla vládní koalice 132 hlasy a Sokol jich dostal 124 ,tak nevím proč si myslíš , že se Paroubek bojí?

Veselý 22.1.2008 8:58

Re: U Lidovců jde o koryta!

Pokud vím, byl Plojhar členem KSČ, sice tajným, ale byl. Pocházím z míst, kde měli lidovci po válce dost silnou podporu. Proto jich také dost skončilo na šibenici, v lepším případě ve vězení.

Nazývat toto spoluprací, je hnus.

honzak 22.1.2008 8:49

zcela bez urážky,

pan autor vypadá na fotce jako jistý Vladimír Iljič Uljanov zamlada....

VP 22.1.2008 8:48

odbočením vpravo může zlikvidovat ODS - pozor nato

RomanL 22.1.2008 8:40

Re: Paní Luxová-jedni druhých břemena nesme. Pan Kasal-nevaž se odvaž se.

... no, někdo tomu říká ateismus a egoismus, a někdo tomu říká zdravý rozum a za zlo považuje stále sílící vliv náboženských organizací. Jak tomu ovšem každý rozumí je jeho věc.

Malý Aston 22.1.2008 8:39

Re: Re: U Lidovců jde o koryta!

Nejde o to,kdo budoval ale kdo poroučel a těmi kdo poroučeli byli i Lidovci.Posraný z tajné volby je jen Paroubek a Čunek. Paroubek si ještě pamatuje,jak hlasoval v Národní Frontě za stranu Socialistickou a nebyl to jen žádný malinkatý funkcionář.Jakmile se některá politická strana bojí svých členů nebo poslanců nebo senátorů hned má zájem o veřejné hlasování.Hlasuješ jinak,končíš.A neříkejte mi že co poslanec to Národní hrdina a to zejména u ČSSD a KDU.:-D