29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 16.3.2009 12:26

Re: "...musíte ze sebe dělat echtblbce i pod jiným nickem..."

Proč by ho ze sebe "dělal"? Vždyť on se chová naprosto přirozeně !!! ;-)

John 16.3.2009 10:33

Včerejší debata

Jde Jiří Paroubek parkem a na zemi tam souloží milenecká dvojice.

Paroubek k nim přijde a zaklepe mládenci na rameno, ten se vyděšeně

otočí a Paroubek mu říká: "já bych to dělal líp".

PeN 16.3.2009 11:29

Dokončení - Re: Včerejší debata

... "Já bych to dělal líp, kdybych nebyl impotent." ;-)

Eva D. 16.3.2009 20:12

Re: Včerejší debata

R^;-D

Ještě jste zapomněl na "podivejte"

Nomen 16.3.2009 10:30

Tato vláda vítězí, co nastoupila, dělá neustále kroky správným směrem, vláda jde od vítězství k vítězství,Julínek je nejlepší ministr.....

akorát jeden drobnej detail .....volby dopadly 13:0 a 23:3....a Rath vyhrál i ve středočeském kraji... 

eTony 16.3.2009 10:31

Re: Tato vláda vítězí, co nastoupila, dělá neustále kroky správným směrem, vláda jde od vítězství k vítězství,Julínek je nejlepší ministr.....

jinde ani nemohl......

Nomen 16.3.2009 10:40

No, jo, to máte recht....

jirka.s. 16.3.2009 11:06

Re: Copak copak, žulový balvane, dneska už zase se služebního PC ???

Améba "žulový astonek, karel, ŽA, nomen, modrá volička, atd, atd." se celý víkend těšil na to, až bude moci konečně zase zneužívat cizího PC:

http://www.google.cz/search?hl=cs&lr=&q=neviditeln%C3%BD+pes+195.113.148.xxx&start=40&sa=N&filter=0

Ivan 16.3.2009 10:29

Přeju ODS více takových Bartoňů.

Kdyby Bartoň jen trochu přemýšlel, musel by sám dojít k závěru, že když je nějakých výrobků více než je jich třeba, nemá smysl je dále vyrábět. I kdyby zaměstnanci pracovali zadarmo, výrobky stejně nikdo nebude kupovat, protože je nepotřebuje. Takže tzv. úlevy podnikatelům, které mají zachovat pracovní místa snížením nákladů na zaměstnance jsou jen  ekonomický nesmysl.  Je možné sice lidi chvíli oblbovat reklamou a ponoukat je k tomu, aby si koupili ještě desátý pár bot, když už devět dobrých mají a střídají stejně jen tři, ale s tím se dlouho nevydrží. A v takovém případě platí spíše recept Paroubka (i když i ten je jen dočasný), totiž přidat kupujícím (což jsou právě ti zaměstnanci, důchodci, nezaměstnaní, děti atd.) nějaké peníze, aby si přece jenom ten desátý pár bot ještě koupili. U jiného zboží je to ještě zřejmější. Nebudu si kupovat druhé auto i když ho prodejce velice zlevní, když už jedno mám, dobře mně slouží a netoužím po tom mít auta dvě,  platit dvakrát pojištění a mít dvakrát tolik starostí s údržbou.

Starý J. 16.3.2009 10:46

Re: Přeju ODS více takových Bartoňů.

Vaše a Paroubkovo řešení se dá stejně úspěšně vyvrátit, jako Vy se snažíte vyvrátit Kalouskovo! V době krize lidé (důchodci především) víc nenakupují, naopak šetří na ještě horší časy, co kdyby přišli o zaměstnání, nebo nebylo na důchody. A když jim přidáte, o to víc ušetří, ne utratí!

Proč vlastně není takový odbyt? Protože lidé tolik nenakupují. Šetří!

mu1 17.3.2009 0:34

Re: Přeju ODS více takových Bartoňů.

Polemika s Ivanem, je jako rozprávět si hebrejsky s klokanem. Škoda, že jste nečetl páně Ivanovo ˇuvahu o obyčejných Američanech. Nikdy byste. pane Starý s takovým člověkem nepolemizoval.

jarda 16.3.2009 10:47

Re: Přeju ODS více takových Bartoňů.

Z Vašeho příspěvku je vidět, že jste ekonomický diletant. Ono nejde jen o cenu práce, ale i o celkové náklady výrobku, konečnou cenu, kam až mohu jít, cenovou konkurenci na trhu atd. To , že nemá cenu vyrábět něco, co nikdo nekupuje, to ví dnes každý, kdo podniká. 

gerontusinza 16.3.2009 13:06

Nikoli jardo......Re: Přeju ODS více takových Bartoňů.

ten co vyrábí něco co nikdo nekupuje už dávno  nepodniká.....;-D. inu to je ta dialektika.... a nejen Marxova.....;-)

jirka.s. 16.3.2009 12:33

Re: Přeju ODS více takových Bartoňů.

Rudý blbe!   http://www.czso.cz/csu/2008edicniplan.nsf/t/95004013D0/$File/115108k02.pdf

tristana 16.3.2009 10:26

kalousek-patoubek 5:o

Vcera to byla diskuze mezi mercedesem a traktorem! zel ti jeho volici v tom case volaji na Novu svou tv zda budou opakovat nejaky stupidni serial ci jinak debilni akcni film.

artur 16.3.2009 10:24

Naprosto souhlasím

A vám všem kdo kritizujete Kalouska. Myslím, že je mnoho, co pan ministr ve své kariéře neudělal dobře, ale včera byl skutečně dobrý. Zejména proto, že Paroubek stále nemůže pochopit, že pouze s demagogií neuspěje. Kalousek si udržel i v krizi zdravý rozum a dělá pouze nutné a ne populistické státní zásahy.

-ferry- 16.3.2009 10:22

Z článku pana Bartoně ...

... mi vyplývá,že ministerstvo financí nám vede genius.Po Klausovi už druhý.Je to zřejmě historická událost : vyučený lučebník chemických vláken,finančním geniem..!Vypadá to,že v české kotlině snadno může být jednooký králem.Co do odborníků je kolem dokola pusto.Bůh s námi ...

 Pan Moravec je pověstný s tím svým skákáním do řeči.Být v této disciplině šampionát,byl by mistrem.Já už jsem si dávno všiml,že má jeden zájem : totiž nedopustit,aby někdo něco řekl.Vysvětlil... a tak.Zkusí-li to někdo,okamžitě ho přeruší naprosto triviální otázkou.v tomto ostatně není sám voják v poli,byli takoví i jiní moderátoři.Je to zřejmě česká specialita.Doporučuju - nedívat se  na to... Jako já.

Vizionář 16.3.2009 10:30

Re: Z článku pana Bartoně ...

Jo jo, jednou bude určitě z pana Kalouska premiér či prezident, bude-li i nadále postupovat ve šlépějích svého předchůdce - mistra Klause. ;-)

Obecně mám pocit, že moderátoři ČT v různých pořadech pořádají Mistrovství ČT ve skoku do řeči. Tentokrát však moderátor v této disciplíně zjevně zaostával za soudruhem Paroubkem.

nick 16.3.2009 10:34

Re: Z článku pana Bartoně ...

A že o tom tolik víte,když se na to nedíváte.Pan Moravec by mohl klidně skončit i s celou "veřejnoprávní televizí".Kčemu to platíme,když tam lautr nic není.

Wili 16.3.2009 16:02

Re: Z článku pana Bartoně ...

Jak můžete hodnotit někoho v pořadu na který se nedíváte?Vadí Vám pan Kalousek co by chemik,ale právník v tm též úřadě Vám nevadil?Vysvětlete mi to prosím.

Pátrač 16.3.2009 10:19

Nejkrásněji se projevil Paroubek u diskuze o prodeji letiště

Vůbec mu nejde o strategický podíl státu, ani o výhodnou cenu. Štve ho, že neschrábne úplatky on a jeho partaj. Ne, že by ODS a spol. nešlo o to samé.

sdf 16.3.2009 10:18

PAroubek

nezklamal. Když už musel něco pochválit, protože STEMu asi vyšlo že by to pochválit měl, tak si neodpustil větičky, že je to vlastně díky jemu a že on to vlastně nastartoval. No sranda velká :-))

Enigma 16.3.2009 10:12

Buldozer nejede na vodu.

V diskuzi v OVM diskutoval ministr financí, předsednické země EU s konktetním řešením finanční recese, v konfrontaci s předsedou populistů, kteří mají ve svém volebním programu krize zneužít. To bylo v diskuzi nepřehlédnutelné. Déle bylo nepřehlédnutelé, jak se Buldozer snaží za každou cenu srazit, bagatelizovat i očividné úspěchy této vlády. Kalouskova poznámka o nejlepším a nejchytřejším Paroubkovi byly zcela na místě. Všimněte si, že návrhy ČSSD, které byly sice částečně převzaty ale  nad kterými jsme schopni se zamyslet nejsou vůbec samotnými socany zmiňovány. Ty tvoří pouze jakýsi krycí podklad pro ten surový populismus, typu 13 plat důchodcům, přidat nezaměstnaným a šrotovné. Tyto populistické body jsou dokola zmiňovány v mediích, bude o nich hlasováno a je jedno jestli budou přijaty, raději ne, každopádně hlavně, že reklama žije.   Destrukčnímu komandu přece nejde o to krizi řešit, ale krize zneužít k volebnímu vítězství. To sice není úplně třináctý plat, asi 2400 Kč ale dobře to zní a dobře se to bude důchodcům na přednáškách o krizových opatřeních po kulturácích, v rámci trvalé předvolební kampaně přednášet. Paroubek sní o totálním vítězství v příštích volbách i nad komunisty. Proto ta starost o důchodce. Vždyť to jsou kmenoví voliči KSČM. Současná kampaň  je provázena panikařením a hororovými scénaři socanů a odborářů a takto vystrašeného voliče pak přesvědčíme, že my jsme tady pro lidi

Ryba 16.3.2009 10:30

Re: Buldozer nejede na vodu.

Pane Enigmo, vaše vyhecované dělení politické scény na pravici a levici je sice legitimní, jenže v realitě jsou všechny strany socanské. A proč? No protože musíme myslet na zadní kolečka. Od dob co bolševici vynalezli způsob jak zbavit bohaté majetku a vlivu, nesmíme chudé lidi naštvat a musíme pro ně něco dělat. A tak se v opatřeních pro chudé předhánějí všechny strany. Pouze si z té nepřeberné škály možností vyberou několik možností a druhá strana si vybere ty zbývající a o to se formálně hádají. Ale pravice i levice musí udržet sociální smír. To je imperativ současné politiky. A ne nějaké mezipartajní tahanice. Jediné co pravici a levici rozděluje, jsou rvačky o přístup k rozdělování státních zakázek a dotací všeho druhu.

Enigma 16.3.2009 10:43

Re: Buldozer nejede na vodu.

pane Rybo, beru vás za slovo. "nesmíme chudé lidi naštvat a musíme pro ně něco dělat." Dávám důraz na slovo dělat, nikoliv cynicky a populisticky slibovat, lidi strašit a strachu pak zneužívat. Lidi si musí uvědomit, že státní pokladna není nějaká jeskyně na tajuplném ostrově, ze které stačí pouze nabrat, ani to není hrnečku vař. Lidi si musí uvědomit, že už nejsme všichni do jednoho státními zaměstnanci, ale že náš zaměstnavatel a živitel je právě ten živnostník, fabrička, majitel a soukromník.

Kiri 16.3.2009 12:54

Re: Buldozer nejede na vodu.

Jak to říkal třetí dělnický prezident Antonín Novotný???     Hlavně, soudruzi, nenasrat dělnickou třídu.....;-D

Ryba 16.3.2009 10:06

Opět klasika

Tak nevím, zda v té diskusi vůbec o něco šlo, když se nakonec k ničemu nedošlo. Jinak se Jirkovi divím, že do diskuse s Kalouskem šel, když ví, že je to nejgeniálnější diskutér v ČR. Kalousek je nejschopnější ministr pro jakýkoliv resort, to mu nelze upřít, ale má jeden handicap. Že totiž  z něj nevyzařují city a pocity. Je to chladnokrevný kalkulátor, manipulátor a továrna na slova. Při všech jeho dokonalých souvětích si každý vzpomene na jeho podíl na genocidě Grose. A pan Paroubek, ten se stále učí a učí, slova ho někdy mučí a tvář se mračí.  Když přihlédneme k občasným úletům pana Topolánka a mimochodnosti pana prezidenta, pak si na zrození otce národa ještě hodně dlouho počkáme.

Nomen 16.3.2009 10:11

Re: Opět klasika

R^

-ferry- 16.3.2009 10:37

Re: Opět klasika

 Víte,milý Rybo,že Kalousek byl v polovině 70.let vynikajícím recitátorem? A to na učilišti Silonu v Plané n.Lužnicí.V magazínu MfD to před časem napsal tehdejší mistr výrobního výcviku zde a pak starosta města Planá (ODS) F.CH.(je už po smrti,tak ho nebudu jmenovat).Podle něj vyhrával Kalousek soutěž za soutěží v recitaci básní. Byla-li nějaká soutěž,řekl ředitel učiliště /mimochodem,jak on,tak i F.CH. byli moji kamarádi) : pošlete tam Kalouska,ten to vyhraje ... To byla citace F.CH. Kalousek je dokladem rčení,že co se v mládí naučíš,ve stáří jako když najdeš.Mně by ovšem zajímalo,kde se v něm vzala ta financodbornost. To,že před převratem působil jako cesťák,to asi nebude.Ale u nás na tom zřejmě nezáleží.Klaus vystudoval VŠE a vidíte - rozumí spíš klimatologii ...