29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám, kupředu levá!

"První byt a první práce!" zahájila "vlajková loď české pravice" zahalená do pláštíku modré sociální demokracie, svoji volební kampaň. Agitka jak ze seriálu Okres na severu má prý naplnit hlavní volební heslo "Volím_pravici!".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.9.2013 19:11

Politika je umění "možného"

A kdo čekal např. od ODS nemožné, je buď politický hlupák, nebo je za to placený.

G. Zahradníček 16.9.2013 22:37

Kde žiješ, Kříži, nevidíš,

neslyšíš?

L. Novák 17.9.2013 0:40

Re: Kde žiješ, Kříži, nevidíš,

Běž do Haló novin, osle komunistický!

K. Luboš 16.9.2013 17:41

Volební blok HLAVU VZHŮRU důrazně prohlašuje,...

...že mladým lidem .... vytvoří takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

A to by mě opravdu zajímalo, jak to ten Volební blok HLAVU VZHŮRU udělá. Až totiž bude pravicový mladý člověk zakládat rodinu, umořovat své studijní půjčky a zároveň zodpovědně si spořit ve třetím důchodovém pilíři, tak to aby měl z toho podnikání opravdu skvělé příjmy, aby si vydělal ještě nějaké to mega na byt.

L. Novák 17.9.2013 0:39

Re: Volební blok HLAVU VZHŮRU důrazně prohlašuje,...

Každé malé podnikání, které nevydělává honem horentní sumy a naopak investuje, má-li vůbec z čeho, se dostane do problémů s minimálními platbami zdravotní a sociální daně, vypočítané z výdělků, které takové OSVČ vůbec nemají. A to nepochopila česká politická reprezentace dodnes, napříč stranami. No a blb Mládek (ČSSD) ještě žvaní o "parazitech".

J. Kratochvíl 16.9.2013 11:20

Jestli si někdo myslí, že

drobným podnikáním společnost zbohatne, tak se hluboce mýlí. Bohatstvím společnosti a státu  byly a jsou firmy celostátního přípaně mezinárodního významu jako byli u nás pojmy ČKD,ŠKODA,Brněnské strojírny apod., měli obrovskou tradici, která se buduje po celé generace. Místo abychom si toto bohatsví chránili nechali jsme je hloupými ekonomickými "reformami"  pravičáků padnout.... A nyní se divíme.!!

L. Novák 16.9.2013 12:25

Re: Jestli si někdo myslí, že

A když ty slavné firmy komunisti ukradli původním vlastníkům a společně s KSČ coby předvojem "lepšich zítřků socialismu" je vedli od desíti k pěti, to jste se nedivil? :-)

J. Kratochvíl 16.9.2013 13:32

Re: Jestli si někdo myslí, že

Pane Novák475, žvaníte nesmysly na které mohly naletět ještě tak lidé před 23lety. Komunisti v žádném případě tyto firmy nevedly jak vy tvrdíte, ale naopak tyto firmy produkovaly výrobky konkurence schopné a byly tyto výrobky vyváženy do celého světa. Úroveň technické inteligence nám záviděl a respektoval celý svět, včetně světových firem, které se zabývaly stejnou nebo podobnou výrobou a byly naší konkurencí A na tom nic nezmění ani vaše idiotské žvanění, bohudík jsem v těchto firmách pracoval celý život, takže vím o čem mluvím a nejsem sám na rozdíl od vás.!!!!

M. Moravcová 16.9.2013 13:53

Re: Jestli si někdo myslí, že

Měl jste se tenkrát dobře .....pracoval jste tam celý život a ....nejste sám... Takže pár dědků brečí do piva, jak bylo líp, když byli mladí a na okresní konferenci proháněli soudružky.

 Vy jste se měli možná dobře, ale já jsem musela počítat, jestli koupím z mateřské 600 Kč rohlíky nebo půlku chleba,  slušný oblečení jsem si musela pro sebe a děti ušít, boty jsem nemohla sehnat, protože dámské se dělaly¨jen do 39-tky.  Co si myslím jsem mohla říct pouze doma nebo jen lidem, kterým stoprocentně věřím.   Pěkně děkuju za takovou životní úroveň. 

J. Kratochvíl 16.9.2013 14:56

Re: Jestli si někdo myslí, že

Ano, žvaníte a brečíte, ale na špatným hrobě. Kdo chtěl dělat práci měl a také nikdo nemusel spát na ulici, jako dnes. Ale tím nechci obhajovat minulý režim soudružko ODSsačko, jste vedle. Zato dnes jste jistě soudružka podnikatelka, že ano.? Je to na vás vidět.!!!

L. Novák 16.9.2013 16:08

Re: Jestli si někdo myslí, že...

Vy můžete soudruhovat tak akorát tomu vašemu závodnímu výboru KSČ plnému nejlepších odborníků.... :-D Bludy o vyspělosti průmyslu řízeného Stranou vykládejte těm, co nedostali devizový příslib a nepustili je na cestu do zahraničí... protože se nedařilo československé výrobky vyvážet za ceny srovnatelné se zahraničními konkurenty.

Já zase dávám k dobru přípis, který obdržel šéf oddělení, v němž jsem kdysi byl na "studentské brigádě" a zněl asi takto:

Oznamujeme vám, že v současné době máme trvalý nedostatek elektrolytických kondenzátorů řady TE 981-985 v izolovaném PE provedení, protože starší pracovnice, které PE izolaci na těleso kondenzátorů navlékaly, odcházejí do důchodu, a nelze za ně získat náhradu... Zpráva byla od výrobce - Tesla Lanškroun.

A tak to bylo se vším, zvláště pak v elektrotechnickém průmyslu, který byl skanzenem poválečných technologií (v polovině 80. let, kdy nastupovala éra elektronických stolních  počítačů!)

Takže se ztrátou paměti na nás nechoďte! :-P

J. Kanioková 16.9.2013 20:52

To je fakt diagnoza.... :(

E. Sevrát 16.9.2013 15:35

Re: Jestli si někdo myslí, že

Ale, pan Kratochvíl se neměl nijak dobře,akorát si to po výplachu mozku myslel a bohužel myslí dodnes.Každý měsíc dostal pytlík se stravenkama (tak jsem v té době nazýval výplatu,stačila pouze na bídnou stravu) a byl spokojen,na levné leč hnusné pivo to stačilo,imitace místo uheráku byla taky fajn,dovolená pod stanem v Bulharsku a někdy když se zadařiy i prémie v Jugošsce s pytlíkem brambor a zavařenou svíčkovou a Majce nemluvě byl zážitek na který dodnes vzpomíná.A když mu chyběl toaletní papír,bylo tu zdarma v podnicích všudepřítomné Rudé právo,ovšem korektně musím přiznat,že když se člověk řízl při holení žiletkou Astra,tak bylo na zastavení krve lepší než kamenec,

R. Langer 16.9.2013 13:54

Re: Jestli si někdo myslí, že

No to víte že ano, a bylo to tady vidět na každém kroku... :-P

P. Vaněk 16.9.2013 15:05

Re: Jestli si někdo myslí, že

Opravdu zničující byla pro tyto firmy druhá krádež komunistů po roce 1990, kdy nomenklaturní komunistické vedení podniků vypracovalo privatizační plány a privatizovali formou "velkou domů". Zbyla prázdná slupka. Komunisté jsou totiž všeho schopní....

L. Novák 16.9.2013 16:11

Re: Jestli si někdo myslí, že

Insider Trading je ve vyspělých státech s tržní ekonomikou považován za zločin. U nás to byla rozšířená privatizační metoda. Mimo jiné i kvůli útěku z dosahu komunistického vedení, jak bylo vidět např. v médiích (noviny, časopisy...).

J. Boleslav 16.9.2013 17:45

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nesmysly žvaníte pouze Vy.

J. Lufinka 16.9.2013 13:33

Re: Jestli si někdo myslí, že

Budu pokračovat na úrovni Vašich argumentů. A to jste se nedivil, když ke konci 19.století mohli továrníci zakládat a rozšiřovat své továrny díky nuzným mzdám a zneužíváním dětské práce? Snad chápete, že tato argumentace  nikam nevede. Jednou tady ty  firmy byly a náš stát se jich však velice snadno  a bez boje vzdal a to ve prospěch zahraniční konkurence. On je totiž vypustil co by neplavce do tržních vod plné dravých ryb a nehodil jim ani na přechodnou dobu záchranný kruh. Takto o tom aspoň hovořil p.Tříska , jeden z tvůrců ekonomické reformy po roce 89, v televizi v pořadu věnovanému výročí privatizace. Dle jeho argumentace přece nemohli vědět, který státní podnik je konkurence schopný a který ne. Nejlepší bylo, že on o způsobu ekonomické reformy vůbec nepochyboval. 

R. Langer 16.9.2013 13:56

Re: Jestli si někdo myslí, že

No tak hlavně doufám, že když vy jste tak dobře věděl, které ty podniky jsou konkurenceschopné, tak že jste alespoň jejich významným většinovým akcionářem, v lepším případě majitelem... :-P

J. Kratochvíl 16.9.2013 14:51

Re: Jestli si někdo myslí, že

Mně by stačilo pane Langer, kdybyste se  pochlubil čím jste se živil vy. Asi jste "ekonom" vystudovaný u Klause a Třísky anebo přímé u Adama Smitha. Vaše argumentace a přehled podle toho také vypadá.

J. Kratochvíl 16.9.2013 15:02

Re: Jestli si někdo myslí, že

Víte pane Lufinka, oni ti naši slavní "ekonomové" je nejdříve nechali vytunelovat a potom vypustili do vod konkurence a divili se, že nejsou konkurence schopné....

L. Novák 16.9.2013 16:14

Re: Jestli si někdo myslí, že

Komunistické podniky nebyly konkurence schopné už za vlády vaší jediné a milované Strany. A chyběl jim kapitál na investice, protože veškerý zisk (až na pár drobných) jim sebral komunistický stát. :-)

O. Prochazka 16.9.2013 17:18

Re: Jestli si někdo myslí, že

Píšete úplné pitomosti. Tisíce podniků měly vůbec problém najít kupce, investora.

R. Langer 16.9.2013 13:53

Re: Jestli si někdo myslí, že

Tahle individua žijí v zajetí teorie, že naše komanči zdevastované fabriky byly výkladní skříní socialismu a po revoluci to bylo "rodinné stříbro". Inu, co k tomu dodat? Snad jenom, že to není ani tak teorie, jako spíš diagnóza... :-/

O. Prochazka 16.9.2013 17:20

Re: Jestli si někdo myslí, že

Melete pitomosti.

Chcete říci, že jsme byli bohatá společnost, když u nás byly všechny ty strojírny? Jak se to projevovalo? Že nebylo možné koupit ani hřebík?

brněnské strojírny nebyly žádné bohatství, ale muzeum a krachující podnik.

J. Boleslav 16.9.2013 17:45

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nesmysly p. Kratochvíla snad ani nemá smysl oponovat.

M. Martin 16.9.2013 18:05

Re: Jestli si někdo myslí, že

Pan Kratochvíl je jenom komoušský zblblík který žije stále v minulosti.Určitě to je kovaný komouš který za minulého režimu těžil z nějaké funkce a stále na to nemůže zapomenout

B. Rybák 18.9.2013 19:15

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nezpůsobila to ovšem "pravice", ale zkorumpovaná DEU-hujerská "levice". Podařilo se jí to až po "Sarajevském puči".

J. Kratochvíl 16.9.2013 11:10

Tvrdit, že...

"Socialismus je filosofie neúspěchu, krédo nevědomosti a evangelium závisti, kterého důsledkem je rovnoměrné rozdělení bídy, pravil svého času Winston Churchill. "

po tom co tady předvedly pravicové strany za posledních 23let je troufalost a drzost nejvyššího stupně.  Za socialismu jsme nebyli chudí, ale ani bohatí na rozdíl od současnosti, kdy chamtivost a zlodějna některých jedinců ve společnosti nezná hranic a domohli se nezaslouženého bohatství na úkor nás ostatních. Místo aby tito jedinci byli hnáni  k zodpovědnosti je systém a autor brání jejich spravedlvému potrestrání s argumentem, že by to bylo omezování svobody.

Za socialismu jsme byli v životní úrovni chudší ve srovnání s některými sousedními demokratickými státy, za 23let vládnutí demokracie se toto srovnání v životní úrovni mnoho nezměnilo. Proto je na místě, pane autore, se zeptat proč?????

P. Zeman 16.9.2013 11:14

Re: Tvrdit, že...

Milý pane Kratochvíle, vážně se v životní úrovni nic nezměnilo. Pořád máte holý zadek, jako za komančů? Pochybuju! Jenom jste prostě zapomněl :-P.