1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám, kupředu levá!

"První byt a první práce!" zahájila "vlajková loď české pravice" zahalená do pláštíku modré sociální demokracie, svoji volební kampaň. Agitka jak ze seriálu Okres na severu má prý naplnit hlavní volební heslo "Volím_pravici!".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.9.2013 19:15

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nezpůsobila to ovšem "pravice", ale zkorumpovaná DEU-hujerská "levice". Podařilo se jí to až po "Sarajevském puči".

B. Rybák 18.9.2013 19:11

Politika je umění "možného"

A kdo čekal např. od ODS nemožné, je buď politický hlupák, nebo je za to placený.

J. Kratochvíl 17.9.2013 1:23

Re: Tvrdit, že...

jsme na úrovni Italie nebo Španělska pouze s malým rozdílem v platech, které oni mají minimálně dvojnásobné.

L. Novák 17.9.2013 0:40

Re: Kde žiješ, Kříži, nevidíš,

Běž do Haló novin, osle komunistický!

L. Novák 17.9.2013 0:39

Re: Volební blok HLAVU VZHŮRU důrazně prohlašuje,...

Každé malé podnikání, které nevydělává honem horentní sumy a naopak investuje, má-li vůbec z čeho, se dostane do problémů s minimálními platbami zdravotní a sociální daně, vypočítané z výdělků, které takové OSVČ vůbec nemají. A to nepochopila česká politická reprezentace dodnes, napříč stranami. No a blb Mládek (ČSSD) ještě žvaní o "parazitech".

G. Zahradníček 16.9.2013 22:37

Kde žiješ, Kříži, nevidíš,

neslyšíš?

J. Kanioková 16.9.2013 20:52

To je fakt diagnoza.... :(

M. Kosejk 16.9.2013 18:08

Re: když bloggerům jebe...

Že jo? :)) Ty Sevrátovy kecy o tom, že by ty prachy z daní chyběly ve společném balíku, jsou jak vystřižené z projevů Bohouše Sobotky.

By mě zajímalo, co by Sevrát dělal, kdyby se moci chopila skutečně pravicová vláda, která by opravdu snížila většinu daní. Sevrát by se asi zhorutil - jako většina těch rétorických pravičáků, co však vlastní čistě levicové myšlení. Proto taky deklarují podporu Svobodným - protože tihle levičáci jsou si jistí, že Svobodní neuspějí - a oni se dál budou moci chvástat, jak jsou strašně pravicoví, ale že to jen volebně nevyšlo.

M. Martin 16.9.2013 18:05

Re: Jestli si někdo myslí, že

Pan Kratochvíl je jenom komoušský zblblík který žije stále v minulosti.Určitě to je kovaný komouš který za minulého režimu těžil z nějaké funkce a stále na to nemůže zapomenout

J. Boleslav 16.9.2013 17:45

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nesmysly žvaníte pouze Vy.

J. Boleslav 16.9.2013 17:45

Re: Jestli si někdo myslí, že

Nesmysly p. Kratochvíla snad ani nemá smysl oponovat.

K. Luboš 16.9.2013 17:41

Volební blok HLAVU VZHŮRU důrazně prohlašuje,...

...že mladým lidem .... vytvoří takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

A to by mě opravdu zajímalo, jak to ten Volební blok HLAVU VZHŮRU udělá. Až totiž bude pravicový mladý člověk zakládat rodinu, umořovat své studijní půjčky a zároveň zodpovědně si spořit ve třetím důchodovém pilíři, tak to aby měl z toho podnikání opravdu skvělé příjmy, aby si vydělal ještě nějaké to mega na byt.

O. Prochazka 16.9.2013 17:29

Re: když bloggerům jebe...

Vy jste volič SSO? Vážně? Vždyť píšete dost trapné socialistické nesmysly?

O. Prochazka 16.9.2013 17:26

Re: takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat."

Mohou, ale nechtějí, zvláště když jim levičáci slíbí podíl z nakradeného.

O. Prochazka 16.9.2013 17:25

Re: Tvrdit, že...

Tak za prvé, u nás nevládly 23 let pouze pravicové strany a ty nejvíce pravicové nevládly nikdy sami. Zkrátka a dobře, pravicové vlády to jsou jen v mozcích levičáků.

Přesto, se ze země s šedivými domy, děravými chodníky, omlácenými fasádami, hnusnými obchody, starými auty, s frontami na všechno včetně zubních past, zanedbaným zdravotnictvím a chudobným školstvím stala jedna z nejbohatších zemí na světě, kde lidé netrpí hlady, nestojí fronty na nic, kromě na zlevněné zájezdy k moři, zemí, kde s prohánějí nejlepší značky aut, kde má každý telefon bez zvolení úřadů a kde i troubové Kratochvílové mají připojení k internetu.

Dost velká změna.

Jsme na úrovni Itálie, Španělska, která se nám zdála nedostižná, hloupej komunisto.

O. Prochazka 16.9.2013 17:20

Re: Jestli si někdo myslí, že

Melete pitomosti.

Chcete říci, že jsme byli bohatá společnost, když u nás byly všechny ty strojírny? Jak se to projevovalo? Že nebylo možné koupit ani hřebík?

brněnské strojírny nebyly žádné bohatství, ale muzeum a krachující podnik.

O. Prochazka 16.9.2013 17:18

Re: Jestli si někdo myslí, že

Píšete úplné pitomosti. Tisíce podniků měly vůbec problém najít kupce, investora.

L. Novák 16.9.2013 16:14

Re: Jestli si někdo myslí, že

Komunistické podniky nebyly konkurence schopné už za vlády vaší jediné a milované Strany. A chyběl jim kapitál na investice, protože veškerý zisk (až na pár drobných) jim sebral komunistický stát. :-)

L. Novák 16.9.2013 16:11

Re: Jestli si někdo myslí, že

Insider Trading je ve vyspělých státech s tržní ekonomikou považován za zločin. U nás to byla rozšířená privatizační metoda. Mimo jiné i kvůli útěku z dosahu komunistického vedení, jak bylo vidět např. v médiích (noviny, časopisy...).

L. Novák 16.9.2013 16:08

Re: Jestli si někdo myslí, že...

Vy můžete soudruhovat tak akorát tomu vašemu závodnímu výboru KSČ plnému nejlepších odborníků.... :-D Bludy o vyspělosti průmyslu řízeného Stranou vykládejte těm, co nedostali devizový příslib a nepustili je na cestu do zahraničí... protože se nedařilo československé výrobky vyvážet za ceny srovnatelné se zahraničními konkurenty.

Já zase dávám k dobru přípis, který obdržel šéf oddělení, v němž jsem kdysi byl na "studentské brigádě" a zněl asi takto:

Oznamujeme vám, že v současné době máme trvalý nedostatek elektrolytických kondenzátorů řady TE 981-985 v izolovaném PE provedení, protože starší pracovnice, které PE izolaci na těleso kondenzátorů navlékaly, odcházejí do důchodu, a nelze za ně získat náhradu... Zpráva byla od výrobce - Tesla Lanškroun.

A tak to bylo se vším, zvláště pak v elektrotechnickém průmyslu, který byl skanzenem poválečných technologií (v polovině 80. let, kdy nastupovala éra elektronických stolních  počítačů!)

Takže se ztrátou paměti na nás nechoďte! :-P

V. Vaclavik 16.9.2013 15:54

Re: Je to velmi výstižné a velmi smutné.

Socialismus nema ''dvorek'', vse je tak provazane a socialismus ve vsem tak vsudypritomny, ze neni mozne z neho vystoupit a stale zit ve stejne zemi. To po cem tu casto volate je utopie. Vzdyt byste si nemohl ani koupit rohlik, protoze v nem muze byt dotovana mouka, nebo pekar je nejak zvyhodneny, nebo obchod, nebo neco, cokoli. Ani soukroma zarizeni nejsou doopravdy soukroma v pravem smyslu. Jak rikam, vse je provazane a neda se to nijak oddelit, urcit hranici pro lidi, kteri by chteli zit venku mimo system socialismu.

Jestli je vas takovych jako vy dost a dokazete se domluvit, zkuste si cast uzemi naseho statu pro sebe vyvalcit, zabrat, a tam si hospodarte dle chuti. Nebo si nekde ve svete zaberte nejake uzemi, jako Izrael treba. Nebo si vyvalcete nekde neco pusteho, neobyvaneho...

E. Sevrát 16.9.2013 15:35

Re: Jestli si někdo myslí, že

Ale, pan Kratochvíl se neměl nijak dobře,akorát si to po výplachu mozku myslel a bohužel myslí dodnes.Každý měsíc dostal pytlík se stravenkama (tak jsem v té době nazýval výplatu,stačila pouze na bídnou stravu) a byl spokojen,na levné leč hnusné pivo to stačilo,imitace místo uheráku byla taky fajn,dovolená pod stanem v Bulharsku a někdy když se zadařiy i prémie v Jugošsce s pytlíkem brambor a zavařenou svíčkovou a Majce nemluvě byl zážitek na který dodnes vzpomíná.A když mu chyběl toaletní papír,bylo tu zdarma v podnicích všudepřítomné Rudé právo,ovšem korektně musím přiznat,že když se člověk řízl při holení žiletkou Astra,tak bylo na zastavení krve lepší než kamenec,

J. Vlk 16.9.2013 15:27

Re: Tvrdit, že...

Ach ti kominističtí privátoři, Kožení, Mackové, neschopní elekriáří co vyrazili pojistky a dodnes je nespravili......:-)

Nebuďte těmi odrhovačkami k smíchu.  

E. Sevrát 16.9.2013 15:22

Re: když bloggerům jebe...

To není mé přesvědčení,tak to prezentoval ministr financí a židobolševik Jan Fischer v nedělním pořadu OVM. Nejsem na to opravdu odborník,leč  přiznávám,že jsem jako blb naskočil na přesvědčivý projev této kreautury.Takže se kaji.

P. Vaněk 16.9.2013 15:11

Re: Tvrdit, že...

Rozkradené a zlikvidované laskavou péčí komoušů, kteří stáli v jejich čele po r. 1990. To byla již jejich druhá krádež, kterou ty podniky nepřežily.....

P. Vaněk 16.9.2013 15:05

Re: Jestli si někdo myslí, že

Opravdu zničující byla pro tyto firmy druhá krádež komunistů po roce 1990, kdy nomenklaturní komunistické vedení podniků vypracovalo privatizační plány a privatizovali formou "velkou domů". Zbyla prázdná slupka. Komunisté jsou totiž všeho schopní....

J. Kratochvíl 16.9.2013 15:02

Re: Jestli si někdo myslí, že

Víte pane Lufinka, oni ti naši slavní "ekonomové" je nejdříve nechali vytunelovat a potom vypustili do vod konkurence a divili se, že nejsou konkurence schopné....

J. Kratochvíl 16.9.2013 14:56

Re: Jestli si někdo myslí, že

Ano, žvaníte a brečíte, ale na špatným hrobě. Kdo chtěl dělat práci měl a také nikdo nemusel spát na ulici, jako dnes. Ale tím nechci obhajovat minulý režim soudružko ODSsačko, jste vedle. Zato dnes jste jistě soudružka podnikatelka, že ano.? Je to na vás vidět.!!!

J. Kratochvíl 16.9.2013 14:51

Re: Jestli si někdo myslí, že

Mně by stačilo pane Langer, kdybyste se  pochlubil čím jste se živil vy. Asi jste "ekonom" vystudovaný u Klause a Třísky anebo přímé u Adama Smitha. Vaše argumentace a přehled podle toho také vypadá.

R. Langer 16.9.2013 13:59

Re: To heslo znělo "Republice více práce, to je naše agitace",

Tak tak, počátek klasického komunistického otrokářství.